سوپرکار برقی لکسوس و تویوتا

تویوتا تا سال 2025 دنیای خودرو را متحول خواهد کرد

غول خودروساز ژاپنی تویوتا قصد دارد تا سال 2025 یک فناوری کلیدی را که صنعت خودرو مدت‌ها است انتظارش را می‌کشد، ارائه بدهد.

خودروهای برقی نسبت به سال‌ها قبل، بسیار بیشتر به یک خودروی ایده‌آل جهت جایگزینی با خودروهای بنزینی مرسوم تبدیل شده‌اند. با این حال، همچنان به یک تحول بزرگ دیگر نیاز است و باتری‌های حالت جامد می‌توانند صنعت خودرو را که امروزه کاملاً روی خودروهای برقی متمرکز شده، چندین قدم به جلو ببرند. این باتری‌ها شعاع حرکتی بیشتر، ریسک آتش‌سوزی کمتر و هزینه‌های تولید پایین‌تر را برای خودروهای الکتریکی به دنبال خواهند داشت و تویوتا معتقد است تا سال 2025 به این فناوری دست پیدا خواهد کرد.

«گیل پرت» (Gill Pratt)، دانشمند ارشد و رئیس مرکز تحقیقات تویوتا در گفت‌وگو با Autoline اظهار داشته است که اولین خودروی تویوتا با باتری حالت جامد همچنان از یک موتور درون‌سوز برخوردار خواهد بود. از این رو، می‌توان احتمال داد که اولین خودروی این شرکت با این نوع باتری، خودروی پلاگین هیبرید تویوتا پریوس باشد. پرت اشاره داشته است که این خودروساز ژاپنی برنامه دارد تا پایان نیمه اول دهه جاری، این خودرو را به عرضه برساند.

سوپرکار برقی لکسوس و تویوتا

نکته جالب اینجا است تویوتا همچنان به‌جای خودروهای تمام برقی روی خودروهای هیبرید و پلاگین هیبرید تمرکز دارد. البته این موضوع چندان جای تعجب دارد از آنجا که مدیر عامل این شرکت «آکیو تویودا» (Akio Toyoda) پیش‌تر مدعی شده است که خودروهای تمام برقی آن‌طور که تصور می‌شود، بهترین راهکار ممکن برای جلوگیری از آلایندگی‌های دی‌اکسید کربن نیستند.

قطعاً خودروهای دارای باتری حالت جامد در ابتدا بسیار گران خواهند بود ولی ارزان‌تر شدن تدریجی آن‌ها با گسترش استفاده از این فناوری، اجتناب‌ناپذیر است. نسخه تولیدی کانسپت سوپرکار لکسوس با نام Electrified Sport که با الهام از لکسوس LFA طراحی شده، جزو گزینه‌های محتمل برای عرضه با باتری حالت جامد است. در حال حاضر تمامی خودروهای برقی مجهز به باتری‌های لیتیوم یونی هستند اما نهایتاً باید جای خود را به باتری‌های حالت جامد واگذار کنند.

خودروهای برقی جدید تویوتا

خودروساز آمریکایی فیسکر پیش‌تر پروژه توسعه باتری‌های حالت جامد را کلید زده بود اما در آخر به دلیل هزینه‌های بالا، این پروژه را کنار گذاشت. البته نیاز است شرکت‌های بزرگ‌تری در سطح جهانی در این مسیر قدم بگذارند و شاید تسلا که در گذشته عرصه خودروهای برقی را متحول کرده، بتواند دوباره تاثیرگذار واقع بشود. شاید هم همان‌طور که یکی مهندسان سابق تسلا گفته بود، استفاده از باتری‌های جامد به‌صورت گسترده غیرممکن است و صرفاً بخش کوچکی از بازار را در بر خواهد گرفت.

در هر صورت، تویوتا مصمم است تا این فناوری کلیدی را تا سال 2025 ارائه بدهد. گفتنی است این شرکت اخیراً از 15 خودروی برقی جدید رونمایی کرد و اظهار داشت که تا سال 2030 حدود 30 خودروی برقی روانه بازار خواهد کرد.

تویوتا تایید می‌کند که در سال 2025 در حال تغییر فناوری است