اگر تصمیم به خرید کنسول ایکس باکس سری X یا سری S مایکروسافت گرفتهاید، ما به این ۷ دلیل به شما میگوییم از خرید این کنسول بازی صرف نظر کنید!
هیچ زمانی بهتر از الان برای گیمرها نبوده است. استودیوهای کوچک و بزرگ دائماً بازیهای شگفت انگیزی را منتشر میکنند که همگی فراتر از آنچه از یک بازی ویدیویی انتظار داریم هستند. اما بهترین پلتفرم برای بازی کردن چیست؟ آیا ایکس باکس سری X یا سری S مایکروسافت گزینه خوبی است؟
به این دلایل ایکس باکس سری X / سری S نخرید
اگر میخواهید برای خرید کنسول بازی ایکس باکس سری ایکس یا اس هزینه کنید، دست نگه دارید. گرچه این دو کنسولهای توانمندی هستند، اما شاید کنسول مناسبی برای شما نباشند. یا حداقل باید کمی بیشتر صبر کنید. در اینجا به بررسی دلایلی خواهیم پرداخت که نشان میدهند این دو کنسول مناسب خرید نیستند.
۱. هیچ چیز انحصاری برای این کنسول وجود ندارد
مایکروسافت به عنوان یک سازنده کنسولهای بازی فعالیت خودش را آغاز نکرده است. قطعاً اولین آشنایی شما با این کمپانی از طریق سیستم عامل ویندوز بوده که تا به امروز هم همچنان پایدار به کار خودش ادامه می دهد. اگر میخواهید روی یک کامپیوتر بازی کنید، از ویندوز استفاده میکنید؛ زیرا پشتیبانی دیگر سیستم عاملهایی مثل مک و لینوکس از بازیها به اندازه ویندوز خوب نیست.
مدتی بود که پشتیبانی مایکروسافت از بازیهای کامپیوتری first-party جالب توجه نبود؛ زیرا این شرکت تمام تمرکز خودش را روی کنسول بازی ایکس باکس گذاشته بود. اما اکنون شرایط تغییر کرده است. زیرا همهی بازیهای مایکروسافت همزمان روی کامپیوترهای شخصی و ایکس باکس منتشر میشوند و این فوقالعاده است.
اما سوالی که در اینجا پیش میآید این است که چرا باید ایکس باکس بخریم؟ یک کامپیوتر گیمینگ میتواند قدرتمندتر از یک ایکس باکس باشد. شما میتوانید تمام بازیهای ایکس باکس را هم روی آن اجرا کنید و از سرویس بازی ابری Xbox Game Pass هم در آن استفاده کنید. شما حتی میتوانید دسته بازی ایکس باکس را هم به کامپیوتر خود وصل کنید. اینها امکانات و انعطافپذیری است که یک کامپیوتر گیمینگ برای شما به ارمغان میاورد.
۲. حافظه قابل ارتقا اختصاصی
حافظه داخلی ایکس باکس سری اس ۵۱۲ گیگابایت و سری ایکس هم ۱ ترابایت است. هرچند بخشی از این فضا هم توسط سیستم عامل رزرو میشود و فضای حقیقی کمتری در اختیار شما قرار میگیرد. هر دو کنسول از حافظههای SSD بسیار سریعی استفاده میکنند که به صورت انحصاری برای کنسول بازی مایکروسافت طراحی شده است.
اما احتمالاً متوجه خواهید شد که این میزان حافظه در مدت کوتاهی پر میشود. این قضیه در مورد نسخه ۱ ترابایتی که فضای ۲ برابری دارد هم صدق میکند؛ زیرا بازیهای مدرن به فضای بسیار زیادی برای ذخیرهسازی نیاز دارند.
روی کنسول PS5 سونی ارتقا حافظه خیلی آسان است. شما میتوانید یک حافظه SSD از نوع M.2 را به کنسول خود اضافه کنید. اما در ایکس باکس داستان متفاوت است. شما باید از کارت ارتقا حافظه اختصاصی Seagate استفاده کنید. هرچند برای بازیهای قدیمیتر میتوانید از هر نوع حافظه اکسترنالی استفاده کنید، اما بازیهای مدرن به حافظه اختصاصی برند Seagate برای کنسول ایکس باکس سری X و سری S نیاز دارند.
هرچند مایکروسافت وعده داده بود که دیگر برندها نیز حافظههای اختصاصی خود برای کنسول ایکس باکس را عرضه میکنند، اما تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است. این یعنی شما ناچار به خرید حافظه SSD گران قیمت Seagate هستید.
۳. از واقعیت مجازی پشتیبانی نمیکند
در حالی که واقعیت مجازی برای گیمرها جذاب است و پروژههای نوآورانه و هیجانانگیز زیادی با هدف ارائه دنیای واقعیت مجازی در حال ظهور هستند، اما شما نمیتوانید روی کنسول ایکس باکس از آن بهرهمند شوید.
به گفته فیل اسپنسر، رئیس ایکس باکس، بهتر است که این شرکت روی نرم افزار تمرکز کند؛ زیرا مقیاس بهتری در دراز مدت دارد و واقعیت مجازی «منزوی کننده» است.
اما سونی رویکرد کاملاً متفاوتی را در پیش گرفته و با رونمایی از هدست PlayStation VR2 تعهد خودش را به دنیای VR نشان داد. سونی حتی در حال ساخت تجربیات انحصاری واقعیت مجازی از برترین فرانچایزها مثل Horizon Call of the Muntain است.
۴. پلی استیشن ۵ بازیهای بهتری دارد
این مورد قابل بحثی است و شاید هم به انتخاب شخصی افراد بستگی داشته باشد؛ اما بسیاری بر این باورند که سونی بازیهای انحصاری بهتری دارد. بازیهایی مثل Spider-Man ،Ratchet and Clank ،The Last of Us ،Uncharted و Horizon را فقط میتوانید روی کنسول بازی پلی استیشن اجرا کنید.
همانطور که در بالاتر هم توضیح دادیم، ایکس باکس دارای بازیهای انحصاری خیلی چشمگیری نیست و فرانچایزهایی مثل Gears of War و Halo هم دیگر آن جذابیت گذشته را ندارند. با این حال در دراز مدت کفه ترازو میتواند به طرف مایکروسافت خم شود؛ زیرا این کمپانی شرکت بازیسازی اکتیویژن و چندین توسعهدهنده با استعداد دیگر را تصاحب کرده است تا دِژ خودش در بازیهای انحصاری را مستحکمتر کند.
۵. ایکس باکس سری S خیلی کم توان است
کنسول مایکروسافت در دو نسخه عرضه میشود: ایکس باکس سری S و ایکس باکس سری X. شاید تصور کنید که تفاوتی بین این دو مدل وجود ندارد؛ زیرا سونی هم PS5 را در دو نسخه عرضه کرده است که تفاوت آنها فقط دیسک خور یا دیجیتال بودن آنهاست.
با این حال این دو کنسول مایکروسافت، دنیای متفاوتی از یکدیگر دارند. سری S ظرفیت رم کمتری دارد و فقط اجازه میدهد بازیها را با رزولوشن 1440p اجرا کنید که این یعنی از اجرای بازیها با رزولوشن 4K پشتیبانی نمیکند. پردازنده این نسخه کندتر است و فقط بازیها را به صورت دیجیتالی اجرا میکند. بنابراین این کنسولی نیست که بخواهید به عنوان یک کنسول نسل جدید روی آن حساب کنید.
۶. دسته آن فاقد نوآوری خاصی است
دسته بازی ایکس باکس فوقالعاده است و به همین خاطر است که مایکروسافت آن را برای کنسولهای جدید خودش تغییرات زیادی نداده است. هرچند آنها پیشرفت نسبی از نسل گذشته داشتهاند. در دستگیری آنها بهتر شده، بافت دکمههای تریگر متفاوت شده و از دکمههای D-Pad بهتری استفاده میکند.
با این وجود هیچ نوآوری خاصی در آن دیده نمیشود. وقتی آن را با کنترلر DualSense سونی مقایسه میکنیم که دارای یک صفحه لمسی، بازخوردهای لمسی و یک میکروفون داخلی است، کنترلر ایکس باکس کمی قدیمیتر به نظر میرسد.
۷. منتظر نسل بعدی باشید
ایکس باکس وان در سال ۲۰۱۳ عرضه شد. سه سال بعد نسخه جدیدتری از این کنسول به نام ایکس باکس وان S با ظاهری شکیلتر و به عنوان یک کنسول قدرتمندتر عرضه شد. بنابراین اگر صاحب نسخه اصلی آن بودید، یک فناوری قدیمیتر با کنسولی بسیار بزرگتر را در اختیار داشتید.
همین قضیه میتواند در مورد کنسولهای Xbox Series X/S نیز صدق کند. مایکروسافت قطعاً راهی برای کوچکتر کردن کنسول بازی خود پیدا خواهد کرد. شاید هم آن را در رنگهای متفاوتی عرضه کند. البته با توجه به کمبود جهانی تراشه بعد از همهگیری کروناویروس، برای ملاقات با یک نسخه ارتقا یافت باید مدتی صبر کنیم.