پیشرفت تکنولوژی باعث شده حالا حتی انجام تست بیماری کرونا با استفاده از گوشی های هوشمند و برخی تجهیزات آزمایشگاهی قابل انجام باشد.
بیماری کرونا باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی برای مردم جهان شده است. انجام تست کرونا میتواند خیال بسیاری از مردم را راحت کند اما معمولا هزینه انجام تست کرونا بالا است و پروسه انجام تست نیز خیلی آسان نیست. اما راه حل جدیدی که دانشمندان به آن رسیدهاند میتواند انجام تست کرونا را با استفاده از گوشیهای هوشمند ممکن کند.
تست کرونا با استفاده از گوشی هوشمند هنوز در دست توسعه است
محققان در حال توسعه یک راه ارزانتر برای انجام تست کرونا هستند. محققان دانشگاه کالیفرنیا به تازگی اعلام کردند که سیستم جدیدی را برای تست کرونا با استفاده از گوشی هوشمند توسعه دادهاند. در این سیستم جدید، کاربران تنها به یک گوشی هوشمند، نصب یک برنامه و برخی لوازم آزمایشگاهی نیاز دارند. تجهیزات مورد نیاز برای تست کرونا حدود 100 دلار و انجام هر تست حدود 7 دلار هزینه روی دست کاربران خواهد گذاشت.
آن طور که محققان این پروژه اعلام کردهاند، روش ابداعی آنها به اندازه تستهای کرونا که در آزمایشگاهها انجام میشود دقیق است. آنها امیدوار هستند در آینده، این روش بتواند حتی نوع گونه بیماری کووید-19 کاربرانش را هم تشخیص دهد. این پایان قابلیتهای این پروژه نیست و احتمالا در مراحل بعد، امکان تشخیص بیماریهای بسیاری با استفاده از گوشیهای هوشمند و البته با وجود برخی تجهیزات ممکن شود.
البته بهتر است به یاد داشته باشید هنوز تا تکمیل این تکنولوژی زمان نسبتا زیادی باقی مانده است. فعلا این فناوری جدید تنها روی 50 بیمار امتحان شده است. همچنین فعلا محققان تنها با دوربین گوشی گلکسی S9، قابلیت تست کرونا را امتحان کردهاند. ظاهرا دلیل انتخاب این مدل توسط دانشمندان، قابلیتهای دوربین آن است. در آینده گوشی های بیشتری میتوانند از قابلیت تست کرونا بهره پشتیبانی کنند. با این که این تکنولوژی هنوز در حال توسعه است اما محققان این پروژه، امید زیادی به آیندهاش دارند.
تکنولوژی تست کووید 19 در گوشیهای هوشمند به چه صورت کار خواهد کرد؟
روش انجام تست کرونا در این روش به این صورت است که در ابتدا کاربر باید برنامه مربوط به تست کرونا در گوشی را دریافت کند. پس از دریافت این برنامه، بزاق دهان کاربر باید روی کیت باشد. کیت نیز باید روی صفحه داغ مخصوصی قرار بگیرد. پس از این مرحله، مادهای واکنشدهنده باید به کیت اضافه شود.
بعد از انجام کامل این پروسه که با نام LAMP نیز شناخته میشود، یک جعبه مقوایی مجهز شده به چراغ LED روی نمونهها قرار خواهد گرفت. در این مرحله، گوشی هوشمند کاربران باید مورد استفاده قرار بگیرد. پس از وارد شدن به برنامه مخصوص تست کرونا که Bacticount نام دارد، کاربر گوشی را در بالای جعبه قرار میدهد؛ به طوری که دوربین گوشی دید کافی روی نمونهها داشته باشد.
پس از این مرحله، کاربر میتواند با توجه به رنگی که در کیت تست کرونا در گوشی مشاهده میشود، مثبت یا منفی بودن تست خود را تشخیص دهد. در حضور عوامل بیماریزا، ویروسها یا پاتوژنها، محلول واکنشدهنده به آنها متصل شده و باعث درخشش آنها میشود. در صورتی که در تست کرونا با گوشی رنگ قرمز را مشاهده کنید، به معنای مبتلا شدن شما به ویروس مورد آزمایش خواهد بود. همچنین بار ویروسی هر فرد با توجه به سرعت شروع تابش نور قرمز محاسبه خواهد شد.
بهتر است بدانید انجام تست کرونا با استفاده گوشیهای هوشمند هنوز ممکن نیست. حتی تیم توسعهدهنده این نوع تست کرونا نیز زمانی را برای عرضه عمومی لوازم مورد نیاز و پشتیبانی از گوشیهای بیشتر اعلام نکردهاند. همچنین با توجه به لوازم مورد نیاز و البته گوشیهایی با دوربین حرفهای، احتمالا تست کرونا با گوشی با استفاده از این روش خیلی هم اقتصادی نباشد.