بزرگترین خریداران تراشه

اپل و سامسونگ بزرگترین خریداران تراشه در سال 2021 هستند

عنوان بزرگترین خریداران تراشه در سال 2021 میلادی به دو کمپانی اپل و سامسونگ می‌رسد که بیشتر از دیگر رقبا گجت‌های الکترونیکی راهی بازار کردند.

کمپانی پژوهشی آمریکایی گارتنر که تخصص آن تحقیقات تجاری و مطالعه بازار است در گزارش خود از سال 2021 اظهار داشت مجموعا 583.477 میلیارد دلار تراشه توسط کمپانی‌های الکترونیکی خریداری شد که در مقایسه با سال قبل از آن رشد 25.1 درصدی داشت.

در این بین اپل بیشتر از هر کمپانی دیگری تراشه دریافت و مبلغ 68.269 میلیارد دلار را صرف خرید آن‌ها کرده است که در مقایسه با سال 2020 از رشد 26.0 درصدی حکایت دارد. عملکرد اپل در فروش گوشی هوشمند به خصوص آیفون 12 و 13 و همچنین کامپیوترهای شخصی بسیار چشمگیر این بود. این کمپانی که همیشه گوشی‌های و تبلت‌هایش را با تراشه انحصاری خود راهی بازار می‌کرد، از اواخر 2020 لپ تاپ‌هایش را نیز با تراشه انحصاری خود به دست مشتری می‌رساند که سبب افزایش تقاضای آن برای خرید تراشه می‌شود.

پس از آن سامسونگ قرار دارد که با مجموع خرید 45.775 میلیارد دلار در سال 2021، رشد 28.5 درصدی نسبت به سال پیش از آن را تجربه کرد. سامسونگ خود بزرگ‌ترین سازنده گوشی، انواع تراشه حافظه دائم و موقت و تلویزیون در دنیا به شمار می‌رود. همچنین به صورت کلی بزرگ‌ترین کمپانی تراشه‌ساز و پس از TSMC دومین تولید کننده بزرگ تراشه نیمه رسانا در دنیا محسوب می‌شود؛ دقت داشته باشید تراشه‌ساز به کمپانی‌هایی گفته می‌شود که در حوزه نیمه هادی فعالیت دارند، اما تولید کننده دارای خط تولید است و آن‌ها را تولید می‌کند. سامسونگ یک کمپانی تراشه‌ساز و تولید کننده محسوب می‌شود.

پس از آن نوبت به چینی‌ها می‌رسدکه لنوو با خرید 25.283 میلیارد دلار تراشه در صدر آن‌ها قرار دارد. پس از لنوو دیگر هموطنش BBK قرار دارد که مالک کمپانی‌های اوپو، ویوو، وان پلاس، ریلمی و iQOO است. تراشه‌های خریداری شده توسط این کمپانی برای ساخت گجت توسط زیرمجموعه‌هایش هستند. این کمپانی در سال پیش 23.35 میلیارد دلار تراشه خریداری کرد که نسبت به سال قبل از آن رشد 63.8 درصدی داشت! در حال حاضر اوپو و ویوو پرفروش‌ترین گوشی‌های بازار چین بوده و در رده بندی جهانی در جایگاه‌های چهارم و پنجم قرار می‌گیرند.

بزرگترین خریداران تراشه

لنوو نیز رشد 32.9 درصدی تجربه کرد. این کمپانی به لطف بازار متعصب و پرتقاضای چین پرفروش‌ترین برند لپ تاپ در دنیاست و اکثر تراشه‌های خریداری شده توسط آن شامل پردازنده، گرافیک و رم است.

کمپانی آمریکایی دل در رتبه پنجم بزرگترین خریداران تراشه قرار دارد و در سالی که گذشت با مجموع خرید 21.092 میلیارد دلار تراشه، رشدی 25.4 درصدی داشت. این کمپانی پس از لنوو و اچ پی سومین برند پرفروش لپ تاپ در دنیاست که البته اگر لنوو بازار چین را نداشت، دل در جایگاه دوم قرار می‌گرفت.

شیائومی که سومین گوشی‌ساز بزرگ دنیا محسوب می‌شود نیز 17.251 میلیارد دلار تراشه خرید که با رشد 68.2 درصدی نسبت به سال 2020، بیشترین نرخ رشد را در بین خریداران تراشه داشت. پس از تیم نارنجی، هواوی با 15.382 میلیارد دلار خرید قرار دارد که نسبت به سال 2020 یک رشد منفی 32.3 درصدی تجربه کرد و تنها کمپانی حاضر در لیست است که خرید آن نسبت به سال پیش کاهش یافت.

تحریم‌های آمریکا سبب فلج شدن این کمپانی شده،‌ طوری که دیگر در بین 10 تولید کننده برتر گوشی نیز قرار ندارد و میزان عرضه گوشی‌هایش در سال 2021 نسبت به 2020 کاهش تقریبا 82 درصدی داشت. هرچند همچنان در زمینه فروش تجهیزات مخابراتی همچنان رتبه نخست را دارد. بد نیست بدانید کمپانی آنر که پیشتر زیرمجموعه هواوی بود در حال حاضر هفتمین برند پرفروش گوشی در دنیاست.

به گفته گارتنر فروش تراشه در سال 2021 به میزان 25.1 درصد بیشتر از 2020 بود، با این حال تقاضا همچنان بیشتر از عرضه است. به گفته این کمپانی میانگین قیمت فروش تراشه صعودی است و تراشه‌های واحد میکروکنترلر (MCU) و ASP (که برای مدارهای یکپارچه منطقی هستند) و… قیمتشان 15 درصد نسبت به سال 2020 افزایش داشت. در حال حاضر صنعت الکترونیک با بحران کمبود تراشه مواجه است و این موضوع سبب تقلای کمپانی‌ها برای دریافت سهم بیشتر از تولید کنندگان می‌شود. گفته می‌شود این کمبود حتی تا 2023 نیز ادامه دارد. در این بین اپل به لطف رابطه بسیار نزدیکش با صنایع نیمه رسانای تایوان موسوم به TSMC با ثبات‌ترین زنجیره تامین تراشه را دارد. سامسونگ نیز خود دارای خط تولید بوده و از گزند بحران کمبود تراشه در امان است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*