در این مطلب قصد داریم خودرو چینی هاوال H6 اولترا را با خودرو کره ای هیوندای توسان از نظر طراحی، مشخصات و امکانات مقایسه کنیم.
خودروسازان چینی طی چند سال اخیر رشد و پیشرفت زیادی در صنعت خودروسازی داشتهاند و حتی توانستهاند در برخی از زمینهها با رقبای خارجی خود به رقابت بپردازند. در این مطلب قصد داریم نگاهی به یکی از خودروهای کراس اوور این کشور بیندازیم و ببینیم آیا در برابر رقیب سرسخت خود از کره جنوبی حرفی برای گفتن دارد یا خیر!
مقایسه هاوال H6 اولترا با هیوندای توسان
در این مقایسه میخواهیم هاوال H6 را با خودروی هیوندای توسان در یک ترازو بگذاریم و ببینیم که نتیجه چه خواهد شد. در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.
طراحی ظاهری هاوال H6 و هیوندای توسان
کمپانی هاوال طی سالهای اخیر توانسته محصولات خوب و خوش ظاهری را وارد بازار چین کند. این گروه خودروسازی چینی موفق به تولید خودرویی شده که بیشک از بهترینها در زمینه طراحی است. هاوال اچ 6 خودروی پرفروشی بوده و توانسته در بازارهای صادراتی نیز خوش بدرخشد.
در قسمت جلوی این خودرو میتوان طراحی نسبتا خشن کراس اووری جذاب را دید که البته هارمونی و هماهنگی آن، این میزان خشونت را کنترل کرده است. در نمای جلوی این خودرو میتوان یک جلوپنجره کرومی را به همراه چراغهایی باریک دید که از دو طرف دیده میشوند. سپر جلو طوری طراحی شده تا هوای داخل موتور بتواند از منافذ آن به راحتی خارج شود.
اصولا چینیها عادت دارند در خودروهای خود از زرق و برق بیخود و بیش از اندازه استفاده کنند تا معایب کار را با آنها بپوشانند، اما خوشبختانه در طراحی کراس اوور هاوال H6 شاهد چنین اغراقهایی نیستیم. از جمله نقاط قوت نمای جانبی این خودرو رینگهای پرحجمی است که برجستگی زیبایی را به ارمغان آوردهاند.
اما نمای جلو تنها نقطه قوت هاوال اچ 6 نیست و باید نمای پشتی آن را هم ببینیم. کمپانی هاوال سعی کرده تا چراغهای فیزیکی را در بهترین حالت خود قرار دهد و نه تنها در جای درستی تعبیه شدهاند، بلکه نمای خوبی هم دارند. علاوه بر این چراغهای گرافیکی نیز زیبا و جذاب به نظر میرسند. طرح متفاوت صندوق عقب و جا پلاکی هم نسبت به سایر تلاشهای خودروسازان چینی تفاوت زیادی دارد. مه شکنهای عمودی در دو طرف نمای عقب از دیگر نقاط قوت این کراس اوور پرمدعای چینی هستند.
اما تعریف و تمجید از هاوال اچ 6 را که کنار بگذاریم به کراس اوور محبوب کره جنوبی، هیوندای توسان میرسیم؛ خودرویی نامآشنا که حداقل از هاوال شهرت بیشتری دارد. هیوندای تمام تلاش خود را به کار گرفته تا توسان 2021 را با طرح و نقش متفاوتی عرضه کند.
نسل جدید خودروی هیوندای از همان زبان طراحی النترا بهره میبرد و در این زمینه حرفهای بسیاری برای گفتن خواهد داشت. طراحی جلوپنجره مثلثیشکل این خودرو زیبا و مدرن است و باز هم این نمونه جلوپنجره را پیشتر در سوناتا و النترا دیده بودیم. البته تفاوت این جلوپنجره با نمونههای دیگر در این است که هیوندای توسان چراغهای جلو را به صورت سرتاسری در آغوش کشیده است.
هر چقدر هاوال در نمای جانبی ساده و بی تکلف بود، به همان اندازه هیوندای توسان در نمای جانبی خود پر زرق و برق و پیچیده طراحی شده است تا از رقیب خود در این بخش پیشی بگیرد. در نمای جانبی آنچه باعث شده تا هیوندای توسان عضلانیتر به نظر برسد، خطوط شکسته و برآمدگیها و برجستگیهای آن است.
البته این طرح نمای جانبی قبلا هم توسط کمپانی هیوندای در مورد النترا آزمایش شده بود و خیلیها بر آن خرده گرفته بودند و انتقادات کم نبود، اما آنچه برای هیوندای مهم است، ایجاد تمایز است و نه چیز دیگر! طراحی چراغها در نمای پشتی کاملا جدید است و حتی خود چراغها نیز تازه هستند.
چراغهای عقب هم سرتاسر صندوق را پوشاندهاند و در کنار آنها شاهد نقطههای ال ای دی هستیم که به همدیگر متصل شدهاند تا طرحی مثلثی و زیبایی را ایجاد کنند. پایین سپر محلی برای قطعهای مشکیرنگ با طراحی الماسی است و دیفیوزر هم در همانجا تعبیه شده است.
طراحی برفپاککنها در نمای پشتی به صورت مخفیانه یا پنهانی طراحی شده و میتوان گفت همین ظریفکاریهای کره جنوبی میتواند نقطه قوتی در برابر سادگی و عاری از هرگونه خلاقیت چینیها باشد. از دیگر ترفندهای هیوندای برای ایجاد تمایز، قرار دادن لوگوی هیوندای در قسمت پایین شیشه عقب است.
نهایتا پس از بررسی جداگانه هر دو خودرو باید به جمعبندی کوتاهی در مورد آنها برسیم. همانطور که دیدیم هاوال اچ 6 اولترا دارای طراحی ساده اما با ماندگاری بالا بوده و به نظر میرسد این طراحی میتواند بدون این که قدیمی شود تا سالها برای مشتریان کار کند، اما در آن سوی میدان شاهد خودروی زیبا و طراحی خلاقانه کرهایها بودیم که اگرچه زیبایی خودرو بیشتر از هاوال است اما شاید این طور به نظر برسد که از ماندگاری چندانی برخوردار نیست. در واقع هیوندای توسان از آن دسته خودروهایی است که با حجم مبالغهآمیزی از نقش و نگارها سعی در جلب توجه موقتی مشتریان دارد. این احساس را بیشتر از نمای جانبی خودرو میگیریم.
کابین هیوندای توسان یا هاوال H6؟
از طراحی ظاهری این دو خودرو بگذریم، به طراحی کابین و فضای داخلی آنها میرسیم. وقتی وارد هاوال میشویم طراحی همچون نمای بیرونی ساده و لذتبخش است. در واقع چینیها در فضای داخلی هم شلوغکاری نکردهاند و پایه و مبنا را روی سادهسازی همه چیز گذاشتهاند.
در میانه داشبورد و فرمان شاهد تعبیهی مانیتور عریض و ایستاده هستیم و در نمای پشتی فرمان هم کلاستر به صورت قابی مستطیلیشکل وجود دارد و جالب اینجاست که تماما دیجیتال خواهد بود. در این خودروی کراس اوور دسته دنده وجود ندارد و در عوض با دکمهای چرخان سر و کار داریم که در پایین این دکمه، دکمههای پارک برقی و اتوهلد جا خوش کردهاند. آنچه در قسمت سرنشینان جلو مثبت ارزیابی میشود، فضایی است که در اختیار پاها و شانهها قرار گرفته است.
اما بیایید ببینیم که توسان در این خصوص چه چیزی برای عرضه دارد. باز هم طبیعی است که کمپانی هیوندای درون توسان را ساده طراحی نکرده باشد و شاهد طراحی مدرن و جذابی در آن باشیم. دور تا دور فضا داخلی کابین را نواری نقرهایرنگ به طور موازی پوشش داده و فرمان هم تغییرات زیادی به خود دیده است.
نمایشگر این خودرو در میانه داشبورد نشسته و پایین آن چندین دکمه میبینیم که برای تنظیمات سیستم تهویه است. یکی از قابلیتهایی که در این خودرو جدیدا شاهد آن هستیم، جلوآمپری است که پایینتر قرار گرفته و اطلاعات مفیدی به راننده میدهد. در میانه دو صندلی سرنشینان جلو نگهدارنده فنجان و اهرم تعویض دنده دیده میشود و اگر نسخههای پیشرفتهتر توسان را بخواهید، دارای دکمهای چرخان همچون هاوال اچ 6 خواهند بود. البته در نسخههای بالاتر، مانیتور نیز بزرگتر شده و پنل تنظیمات مربوط به سیستم تهویه هوا لمسی خواهد شد.
امکانات رفاهی و ایمنی هاوال و توسان
از جمله امکانات رفاهی و ایمنی که میتوان برای هاوال H6 ذکر کرد:
قابلیتهای ایمنی و کنترلی خودرو: سیستم ترمز ضد قفل ABS، سیستم تقسیم نیروی ترمز EBD، سیستم کنترل پایداری خودروی ESP، سیستم کنترل ترکشن، کروز کنترل، تشخیص نقاط کور، سیستم کمکی پارک خودکار، ایموبلایزر، ورود و خروج بدون کلید، فشار باد تایرها، کیسه هوای راننده، کیسه هوای سرنشین، کیسه هوای کناری، کیسه هوای پردهای، پیشکشنده کمربند ایمنی.
امکانات بدنه و داخل خودرو: چراغ روشنایی در روز، فعال شدن خودکار چراغها، سنسور پارک جلو، سنسور پارک عقب، رینگ جلو و عقب 19 اینچی، استارت بدون کلید، سنسور باران، کامپیوتر سفری، قطبنما، دماسنج، آینه الکتروکروماتیک، گرمکن آینه، دوربین دنده عقب سانروف، قفل صندلی کودک، سیستم تهویهی خودکار، گرمکن فرمان، صندلی چرم، استراحتگاه مرکزی دست، قفل خودکار دربها، نمایشگر 12.3 اینچی، دوربین کمکی روی آینهها، تعویض دنده از پشت فرمان، تنظیم برقی صندلی راننده در 8 جهت، سقف پانورامیک، چراغ زنون جلو، چراغ مهشکن اتوماتیک در حین دور زدن، تنظیم صدا با سرعت خودرو و خروجی تهویه سرنشینان عقب.
از جمله امکانات رفاهی و ایمنی که میتوان برای هیوندای توسان ذکر کرد:
ایربگهای هوشمند چند نقطهای، سیستم پیشگیری از تصادف، سیستم تشخیص عابر پیاده، رادار نقطه کور، سیستم استارت و ورود بدون کلید، گرمکن صندلیهای جلو، کروز کنترل، سیستم کنترل پایداری و…
مشخصات فنی هاوال و هیوندای توسان
به بخش جذاب این دو خودرو یعنی مشخصات فنی و قدرت موتور آنها میرسیم. هاوال H6 اولترا مجهز به یک پیشرانه 2 لیتری توربوشارژ است که میتواند حداکثر قدرت 201 اسب بخار و گشتاور 320 نیوتنمتر را تولید کند. گیربکس این کراس اوور چینی 7 سرعته است و محور محرک خودرو در چرخهای جلو خواهد بود.
البته توسان نیز دارای محور محرک چرخهای جلو است و در این زمینه شبیه رقیب چینی خود خواهد بود. هیوندای توسان پایه مجهز به یک پیشرانه 2 لیتری تنفس طبیعی است و میتواند نهایتا 164 اسب بخار قدرت و 205 نیوتنمتر گشتاور تولید نماید. همچنین وظیفه انتقال قدرت در این کراس اوور کرهای بر عهده جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک است.
مصرف سوخت هاوال اچ 6 در مقایسه با هیوندای توسان بهینهتر است؛ هاوال 7.4 لیتر در هر 100 کیلومتر مصرف میکند، در حالی که این عدد برای توسان با پیشرانه آن 8.1 لیتر است.
اما پس از مقایسه هاوال H6 اولترا با هیوندای توسان و بررسی جامع این دو خودرو بیایید نگاهی به قیمت این دو کراس اوور بیندازیم. قیمت هاوال اچ 6 در بازار چین از 16 هزار دلار آغاز میشود و نهایتا به 23 هزار دلار میرسد. همچنین قیمت توسان از 24 هزار دلار آغاز و سرانجام به 37 هزار دلار ختم خواهد شد.