گوشی پوکو X3 پرو یکی از پرطرفدارترین گوشیهای شیائومی است. در این مطلب قصد داریم با بررسی قیمت و مشخصات فنی پوکو ایکس 3 پرو، ارزش خریدش را بسنجیم.
شیائومی یکی از بزرگترین شرکتهای تولید اسمارت فون در دنیاست که محصولات متنوع و با کیفیتی تولید میکند. بازار گوشیهای میانرده در کشورمان به طور عمده در اختیار گوشیهای چینی قرار دارد. این گوشیها با قیمت مناسب و مشخصات فنی خوب، حرفهای زیادی برای گفتن دارند و طرفداران زیادی نیز پیدا کردهاند. اما امروز قصد داریم ارزش خرید یکی از محبوبترین گوشیهای شیائومی یعنی پوکو ایکس 3 پرو – Poco X3 Pro را بررسی کنیم و ببینیم این میانرده چینی تا چه حد میتواند پاسخگوی نیاز کاربر باشد.
برای این کار لازم است تا در زمینههای مختلف، عملکرد دیوایس را بسنجیم. این آزمون شامل کیفیت ساخت بدنه، وضوح نمایشگر، دوربینها، عملکرد چیپست و از همه مهمتر قیمت خواهد بود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. با گجت نیوز همراه باشید.
طراحی و ساختار بدنه پوکو X3 پرو
ظاهر کلی دیوایس جوانپسند بوده و المانهای طراحی امروزی در آن دیده میشود. قاب جلویی با محافظ صفحه گویلا گلس پوشیده شده و در سوی دیگر قاب پشتی تماما از پلاستیک سخت ساخته شده است. بدین ترتیب با در دست گرفتن پوکو X3 پرو، احساس مرغوبیتی که هنگام کار با پرچمداران دارید را نخواهید داشت و در مجموع کیفیت ساخت متوسط ارزیابی میشود. وزن گوشی به دلیل ابعاد بزرگش کمی زیاد بوده و ممکن است در اثر استفاده طولانی مدت از این موبایل 215 گرمی، دستتان خسته شود. به دلیل ابعاد بزرگ و وزن زیاد، این دیوایس برای بانوان انتخاب مناسبی نخواهد بود.
صفحه نمایش
شیائومی برای گوشی پوکو X3 پرو از نمایشگر 6.67 اینچی با پنل IPS و رزولوشن 1080×2400 پیکسل استفاده کرده است. این صفحه نمایش در حالت عادی تا 450 نیت روشنایی دارد و از فناوری HDR10 پشتیبانی میکند. با نرخ تازهسازی 120 هرتزی، اجرای بازیها و تماشای فیلمهای با کیفیت به یکی از کارهای لذتبخش تبدیل میشود.
نسبت نمایشگر به بدنه 84.6 درصد بوده که مناسب ارزیابی میشود و نسبت تصاویر 20 به 9 هستند. از این نمایشگر با گوریلا گلس 6 محافظت میشود.
این مشخصات فنی برای صفحه نمایش پوکو X3 Pro ایدهآل محسوب میشود و کاربر را از همه لحاظ مانند روشنایی صفحه، توانایی نمایش رنگهای با کیفیت و پشتیبانی از نرخ 120 هرتزی کاملا راضی میکند.
سخت افزار پردازشی
اسنپدراگون 860 قلب تپنده پوکو X3 پرو بوده که جزو چیپستهای بالارده کوالکام محسوب میشود. با وجود اینکه از عمر این چیپست حدود دو سال میگذرد اما هنوز هم میتواند عملکرد مناسبی از خود به نمایش بگذارد. 6 یا 8 گیگابایت رم در کنار اسنپدراگون 860 قرار داده شده که انجام مالتی تسکینگ را راحت میسازد.
در حال حاضر یک سال از زمان معرفی رسمی پوکو ایکس 3 پرو میگذرد و اگر بخواهیم واقعبین باشیم، واحد پردازشی دستگاه حتی همین حالا نیز از مد افتاده و ممکن است در اجرای برخی برنامهها و بازیهای سنگین با بهترین کیفیت، با مشکلاتی دست و پنجه نرم کند. به هر حال اجرای بازیها با کیفیت معمولی فعلا به راحتی انجام میشود و میتوانیم پوکو X3 Pro را گزینهای اقتصادی برای گیمینگ بدانیم، حداقل برای چند ماه آینده.
علیرغم اینکه اسنپدراگون 860 از فناوری 5G پشتیبانی میکند اما شیائومی در اقدامی عجیب، محصولش را به این فناوری تجهیز نکرده و بدین ترتیب با خرید پوکو ایکس 3 پرو، نمیتوانید از شبکه 5G استفاده کنید.
دوربین پوکو X3 پرو
چینیها روی ماژول بزرگ دوربین پوکو X3 پرو از چهار سنسور 48، 8، 2 و 2 مگاپیکسلی کار گذاشتهاند که به ترتیب به عنوان دوربین اصلی، دوربین فوق عریض، دوربین ماکرو و دوربین تشخیص عمق ایفای نقش میکنند. کیفیت تصاویری که با استفاده از دوربین اصلی ثبت میشوند قابل قبول بوده و همچنین امکان ثبت عکسهای 12 مگاپیکسلی نیز وجود دارد. اما در مجموع عملکرد دوربین نمیتواند در مقابل دوربین پرچمداران یا حتی میانردههای جدیدتر حرفی برای گفتن داشته باشد و نباید از آن انتظار بیش از حد داشته باشید.
اگر شیائومی به جای تمرکز روی تعداد دوربینها، روی افزایش کیفیت آنها توان میگذاشت کاربران نیز از نتایج عکاسی و فیلمبرداری با پوکو X3 Pro رضایت بیشتری داشتند. با این وجود تصاویر در شرایط نوری مساعد کیفیت خوبی دارند و تنها در مقام مقایسه عملکرد با همتایان همقیمت، نمیتواند انتظارات را برآورده کند.
باتری
پوکو X3 پرو مجهز به باتری حجیم 5160 میلیآمپری شده که از فناوری شارژ سریع 33 واتی پشتیبانی میکند. حتی اگر ابعاد بزرگ صفحه و مصرف انرژی نه چندان بهینه چیپست را در نظر بگیریم، باز هم این گوشی میتواند یک روز کامل به دور از شارژر سپری کند. شیائومی در انتخاب ظرفیت باتری ریسک نکرده و حتی مشکل افزایش وزن دیوایس را به جان خریده اما در عوض شارژدهی آن یکی از بزرگترین نقاط قوت پوکو ایکس 3 پرو برشمرده میشود.
فناوری شارژ سریع 33 واتی نیز به کمک کاربر میآید تا هنگامی که نمیتواند گوشی را برای مدت زیادی به شارژ بزند، ظرفیت باتری تا حدود زیادی پر شود. در مجموع بخش باتری و شارژدهی ارزش خرید ایکس 3 پرو را افزایش میدهند.
قیمت پوکو X3 پرو
گوشی پوکو X3 پرو در نسخه 256 گیگابایتی و رم 8 گیگابایتی حدود 7 میلیون و 500 هزار تومان قیمت دارد. البته مدلهای ارزانتری از این گوشی نیز تولید شدهاند که طبیعتا عملکرد ضعیفتری نیز از خود به نمایش میگذارند. اما در مجموع باید بگوییم پوکو ایکس 3 پرو دوران طلایی خود را پشت سر گذاشته و حالا به یک میانرده معمولی تبدیل شده که شاید بتوانیم بگوییم چیپست قدرتمندی را در خود دارد. با توجه به برچسب قیمتی دیوایس، ارزش خرید این میانرده شیائومی چندان بالا نیست و اگر قصد دارید چنین بودجهای را برای خرید گوشی صرف کنید، در روزهای آینده گجت نیوز را دنبال کنید تا جایگزینهای این گوشی پرطرفدار را بشناسید.