پوشش جدید فیلتر های هوای ضد میکروبی، ذرات کووید ۱۹ را در ۳۰ ثانیه نابود می‌کنند

پوشش جدید فیلتر های هوای ضد میکروبی، ذرات کووید 19 را در 30 ثانیه نابود می‌کنند

فیلتر های هوا به تنهایی در عدم انتقال ویروس‌ها از جمله کووید 19 موثر نیستند، اما قرارگیری یک پوشش جدید بر سطح آنها می‌تواند این ذرات را نابود کند.

ماسک‌های صورت اگرچه با هدف محدود کردن گسترش پاتوژن‌های موجود در هوا، از جمله کووید 19 مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما محدودیت‌های بزرگی را به همراه دارند. علاوه بر اطمینان از تناسب ابعاد آن با صورت، افراد باید ماسک‌هایی را انتخاب کنند که با عملکرد موثر، برخی از ذرات و قطرات خارج شده هنگام تنفس، عطسه یا سرفه را فیلتر کنند.

به همین دلیل، کارشناسان خواستار بهبود سیستم‌های تهویه داخلی و فیلتر هوا برای جلوگیری از انتشار این ویروس و نمونه‌های مشابه هستند.

مطالعه جدید مجله “گزارش‌های علمی” نیچر، استفاده از فیلتر های هوای مجهز به یک نوع پوشش بیوسید (زیست‌کش) جدید ضدویروس و ضدمیکروب، برای کشتن ویروس، باکتری و سایر پاتوژن‌های قابل پخش در هوا موثر است. علاوه بر شرایط آزمایشگاهی، این فیلتر ها طی آزمایشی در قطارهای بریتانیا، مورد تست قرار گرفته‌اند و دانشمندان بر این باور هستند که در کاهش میکروب‌هایی که از طریق سیستم‌های گردش هوا پخش می‌شوند، موثر عمل کرده است.

استفاده از فیلتر هوا برای افزایش ایمنی فضاهای عمومی

پوشش جدید فیلتر های هوای ضد میکروبی، ذرات کووید ۱۹ را در ۳۰ ثانیه نابود می‌کنند

این مطالعه خطر ابتلا به بیماری‌های معلق در هوا، از جمله کووید 19 را در وسایل حمل‌ونقل عمومی با استفاده از تهویه مطبوع و هوای بازیافتی مورد تحقیق قرار داده است. محققان داده‌هایی را ذکر می‌کنند که نشان داده در بریتانیا، عفونت‌های تنفسی در میان افرادی که چند روز پیش از بروز علائم با اتوبوس یا تراموا سفر کرده‌اند، به طرز قابل توجهی بالاتر است. این موارد اهمیت سیستم‌های فیلتر هوا را بیش از پیش برجسته می‌کنند، گرچه باید مشخص شود که کدام فیلترها در برابر بیماری‌هایی که به‌طور معمول در فضاهای عمومی با آنها مواجه‌ایم، بهتر عمل می‌کنند.

کارشناسان هم‌چنین با تمرکز بر کووید 19 و خطرات احتمالی ابتلا در هنگام استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، به تحقیقات گذشته استناد می‌کنند که تعداد موارد جدید را در بین استفاده‌کنندگان از اتوبوس و وسایل عمومی مشابه در طول همه‌گیری نشان داده است. سیستم‌های تهویه مطبوع که برای بازیافت هوا استفاده می‌شوند، می‌توانند در تعداد ابتلای بالای مسافران نقش داشته باشند، اینجا است که سیستم‌های مخصوص فیلتر هوا وارد عمل می‌شوند.

فیلتر های HEPA یکی از گزینه‌های محبوب در این دسته به‌شمار می‌روند، اما مطالعه جدید نشان داده که این نمونه نه تنها انرژی‌بر است، بلکه نمی‌تواند به‌طور فعال پاتوژن‌های موجود در هوا را از بین ببرد و به‌طور بالقوه باعث تاکثیر آنها در سیستم فیلتراسیون هوا می‌شود. محققان این مطالعه را در مسیری متفاوت در پیش گرفتند و به جای آن با استفاده از کلرهگزیدین دی گلوکونات (CHDG) به‌عنوان پوششی بر روی الیاف فیلتر هوا، دریافتند که در برابر کووید 19 از عملکرد مناسبی برخوردار است.

پوشش جدید فیلتر های هوا؛ نابودگر ذرات کووید 19

پوشش جدید فیلتر های هوای ضد میکروبی، ذرات کووید ۱۹ را در ۳۰ ثانیه نابود می‌کنند

طبق این مطالعه، فیلترهای هوا که به‌وسیله CHDG پوشانده شده‌اند، جریان هوایی مشابه با فیلترهای تصفیه‌نشده را پس از نصب در دستگاه‌های تهویه مطبوع تجاری فراهم می‌کنند، این فرآیند نشان داده که این نوع پوشش هیچ تاثیر منفی و مخربی بر عملکرد الیاف فیلتر ندارد. دانشمندان با استفاده از روش‌های آزمایشی دریافتند که پاتوژن‌های رایج از جمله E.coil، در هنگام عبور از این پوشش فیلتر، به سرعت از بین می‌روند. در برخی موارد، میکروب‌ها در عرض یک دقیقه پس از تماس نابود می‌شوند.

این مطالعه نشان می‌دهد که پوشش CHDG، هم‌چنین در برابر ویروس کووید 19 نیز بسیار موثر است و با طولانی شدن همه‌گیری، آن را به روشی امیدوارکننده برای بهبود کیفیت هوای فضاهای بسته تبدیل می‌کند. در طی این تحقیق مشخص شد که فیلتر ها، کارایی و عملکرد خود را در دوره‌های طولانی استفاده نیز حفظ خواهند کرد. فرآیند تصفیه در طول چرخه عمر نگهداری فیلترها عملکردی بادوام را ارائه کرده و نشان داده که در یک محیط عملیاتی از دوام بالا و کارکردی موثر برخوردار هستند.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*