با اعمال این تنظیمات ساده در گوگل کروم، به افزایش امنیت، بهرهوری و سهولت این مرورگر در حین استفاده کمک کنید.
امروزه به سختی میتوان دورهای پیش از گوگل کروم را تصور کرد، زمانی که اینترنت اکسپلورر تنها مرورگر رایج در میان کاربران بود. اکنون حتی در حالی که مرورگر قدیمی مایکروسافت یا نسخه جدید یعنی اج، ممکن است در یک رایانه جدید بهصورت استاندارد و پیشفرض ارائه شود، در هر حال یکی از عادات متداول در میان کاربران، دانلود مرورگر کروم خواهد بود. این مرورگر حالا به محبوبترین محل کاوش وب در سراسر جهان تبدیل شده است که به موجب آن، نزدیک به دو سوم بازار مرورگرها را در اختیار دارد.
در این میان، دلایلی قاطع برای محبوبیت آن وجود دارند، اول آنکه رابط و محیطی شیک و چشمنواز دارد و عملکردی پایدار و مناسب را ارائه میدهد، در واقع هر وظیفهای که از یک مرورگر انتظار داریم، در کروم بیپاسخ نمانده است. در کروم، موتور جستجوی گوگل تعبیه شده که خود سرآغازی برای جایگاه فعلی این مرورگر بود. با این وجود، در حالیکه این براوزر، تمام کارهای مورد نظر شما را انجام میدهد، اما ممکن است برخی فعالیتهای آن برای شما غیر ضروری باشد و یا خارج از آگاهی شما صورت گیرد.
در اینجا تنظیماتی وجود دارند که باید آنها را بررسی کنید و بر این اساس با تغییر آنها، تجربه کاوشی بهتر، خصوصیتر و سفارشیتر را تجربه خواهید کرد.
تنظیمات پیشنهادی برای ارتقای تجربه استفاده از گوگل کروم
انجام بررسی ایمنی (Safety Check)
گشت و گذار در اینترنت به بخشی اجتنابناپذیر از زندگی روزمره ما تبدیل شده است که اکثر ما حتی به آن فکر نمیکنیم. ما از اینترنت برای حفظ ارتباط با دوستان و خانواده، پاسخ به سوالات یا پر کردن لحظات خود استفاده میکنیم.
با اینحال، استفاده از اینترنت بهطور ذاتی یک فعالیت مرتبط برای تعامل اجتماعی است. هر بار که مرورگر را باز میکنیم، وارد یک فضای به هم پیوسته و زنجیروار متشکل از افراد مختلف خواهیم شد که برخی از آنها ممکن است نیتهای مخربی داشته باشند. وقتی حسابهایی با رمزهای عبور مشترک ایجاد میکنیم یا پرداختها یا سایر اطلاعات شخصی را به اشتراک میگذاریم، خود را در معرض آسیبهای مختلف قرار میدهیم. این اطلاعات حتی میتوانند ماهها و سالها پس از وارد کردن آنها به مرورگر به دست افراد سودجو بیفتند، بنابراین مهم است که در ابتدا از حظافت اطلاعات خود اطمینان حاصل کنید. اینجاست که قابلیت بررسی ایمنی کروم (Safety Check) به کار میآید.
فرآیند انجام این عمل ساده است. Control Center کروم را در سمت راست بالای مرورگر خود باز کنید. در پایین نماد X که وظیفه بستن مرورگر را برعهده دارد، سه نقطه عمودی وجود دارد، از آنجا، Setting را انتخاب کنید، سپس یک تب جدید باز خواهد شد. از منوی سمت چپ بر روی Security and Privacy کلیک کرده و Safety Check را انتخاب کنید.
وقتی روی گزینه Check Now کلیک میکنید، کروم بهروزرسانیهای مرورگر، گذرواژههای در معرض خطر یا ضعیف، هرگونه افزونه مضر و موارد دیگر را مورد جستجو قرار میدهد.
اسکن مالور (Malware)
فرآیند Safety Check، مسیری دراز را برای شناسایی هرگونه شکاف یا حفره امنیتی موجود در مرورگر طی میکند، اما در کروم میتوان اقدامات بیشتری را برای اطمینان از ایمنی رایانه انجام داد. استفاده از ابزار پاکسازی (cleanup tool) به این مرورگر اجازه میدهد تا رایانه شما را برای هر نوع نرمافزار مخربی که ممکن است راه خود را به سیستم پیدا کند، مورد جستجو قرار دهد.
با اجرای ابزار پاکسازی، نرمافزار مخرب مورد شناسایی قرار گرفته و به شما امکان حذف آن را میدهد. این فرآیند نیز بسیار ساده است. ابتدا از سمت راست بالای صفحه به نماد سه نقطه Control Center وارد شوید، سپس روی Setting کلیک کرده و منوی Advanced را از گزینههای موجود در سمت چپ باز کنید. در قدم بعدی، روی عبارات Reset و Clean up کلیک کرده، سپس کامپیوتر شما مورد پاکسازی قرار خواهد گرفت.
از این بخش میتوانید انتخاب کنید که آیا میخواهید یافتهها را به گوگل گزارش دهید یا خیر. پس از کلیک بر روی دکمه Find، پیامی را مشاهده خواهید کرد که نشان میدهد این مرورگر در حال جستجوی نرمافزارهای مخرب است. فرآیند پاکسازی ممکن است چند دقیقهای طول بکشد. پس از اتمام، برنامه های مضری که در رایانه شما جا خوش کردهاند، مورد شناسایی قرار گرفته و میتوانید از شر آنها خلاص شوید.
تعیین تاریخ انقضا برای تاریخچه وب (History) مرورگر
این ذهنیت که تمام فعالیتهای اینترنتی ما در مرورگر، به صورت روزانه ثبت میشوند، چندان خوشایند نیست. حال اگر مرورگر ما فعالیتهای آنلاین 90 روز گذشته را به دست فراموشی بسپرد، قطعا به ارتقای امنیت اطلاعات ما کمک خواهد کرد. بدین منظور، خوشبختانه گوگل امکان حذف تاریخچه وب و موقعیت مکانی را پس از یک زمان معین ارائه کرده است.
تمامی حسابهای کاربری که از گوگل در طی چندسال گذشته ایجاد شده، با قابلیت حذف خودکار (auto-delete function) از قبل فعال است. اما اگر حساب شما به پیش از سال 2020 برمیگردد، احتمالا باید خودتان آنرا تنظیم کنید. اولین قدم، دسترسی به بخش کنترل فعالیت (Activity Control) گوگل است. سپس به پایین اسکرول کرده و گزینه auto-delete را انتخاب کنید. از آنجا میتوانید بین سه گزینه زمانی 3، 18 یا 36 ماه، یکی را انتخاب کنید. همچنین این امکان فراهم شده تا به صورت دستی، تمام فعالیتهای پیشین خود را حذف کنید.
تغییر موتور جستجو
این که شما صرفا از کاربران مرورگر کروم هستید، دلیل بر آن نیست که ملزم به استفاده از گوگل، به عنوان موتور جستجو اصلی هستید. گوگل با دقیقترین و در دسترسترین موتور جستجوی اینترنت، نامی را برای خود دستوپا کرده است. از این رو، پیدا کردن رقیبی برای مغلوب کردن آن از جنبههای دقت و راحتی واقعا دشوار است و اگر این موارد برای شما کافی هستند، میتوانید به فعالیت خود در این موتور جستجو ادامه دهید. با اینحال، دقت و راحتی به معنای ایمنی و امنیت نیست. درآمد گوگل تا حد زیادی به فروش تبلیغات وابسته است و با جمعآوری اطلاعات درباره افرادی که از آن خدمات استفاده میکنند، این عمل را انجام میدهد.
اگر به دنبال یافتن گزینهای با حریم خصوصی بیشتر هستید، گزینههای دیگری مانند DuckDuckGo وجود دارند که امنیت شما را بر هر مورد دیگری در اولویت قرار میدهد. البته نمونههای دیگری نیز از موتور جستجو وجود دارند و هر کدام را که انتخاب کنید، میتوانید به راحتی آن را به عنوان موتور پیشفرض خود در کروم تنظیم کنید.
برای تغییر موتور جستجو، کافی است منوی سه نقطه را در سمت راست بالای صفحه انتخاب کنید و از منوی سمت چپ، بر روی گزینه Search Engine کلیک کنید. از آنجا میتوانید تعدادی از موتورها را از فهرست کشویی انتخاب کرده یا نمونههای دیگری را به آن اضافه کنید.
غیرفعال کردن کوکیهای متفرقه
همه ما میدانیم که در حین گشتوگذار در اینترنت، بهطور مداوم از ما خواسته میشود که کوکیها را تایید کنیم. این کوکیها وظیفه دارند تا نوعی از دادهها را برای سایتهای خاص ذخیره کنند. چیزی که ممکن است برخی از شما ندانید این بوده که ممکن است کوکیهایی را از منابع متفرقه ذخیره کنید که ممکن است از وجود آنها بیخبر باشید.
هربار که وارد یک سایت میشوید، از شما خواسته میشود کوکیها را بپذیرید تا در عملکرد سایت بهبود حاصل شود. اما موارد دیگری نیز مانند فیسبوک برای شما ارائه میشود که برای ردیابی حرکت شما از یک وبسایت به دیگری مورد استفاده قرار میگیرد و در نتیجه به شما اطلاعات بیشتری را برای تبلیغات مرتبط ارائه خواهد کرد.
گوگل برنامههایی را برای مسدود کردن کوکیهای ناخواسته و متفرقه برای همه کاربران در نظر گرفته است، اما تا سال 2023 اجرایی نخواهند شد. در این بین، اگر قصد دارید از شر این آنها خلاص شوید، میتوانید این کار را به صورت دستی انجام دهید.
روی منوی سه نقطه کلیک کنید و وارد Setting شوید، از آنجا گزینه Security and Privacy را انتخاب کرده و وارد بخش Cookies and other site data شوید. از آنجا، میتوانید همه کوکیهای متفرقه را مسدود کنید
مسدود کردن pop-ups
آیا زمانی را به یاد دارید که اینترنت فقط چیزهایی که مورد درخواست شما بود را نشان میداد؟ اکنون، شما مجبورید در میان انبوهی از پنجرههای بازشو (pop-ups)، ثبت نام در خبرنامه و موارد دیگر عبور کنید تا به محتوای مورد نظر خود برسید.
در این خصوص، تعدادی راه حل وجود دارند که تجربه مرور شما را سادهتر خواهند کرد. مطمئنا، میتوانید افزونهای را دانلود کنید که تمام موارد اضافی را برای شما مسدود کند. راه دیگر نیز این است که تنظیمات خود را تغییر دهید.
طبق معمول، منوی سه نقطه را از سمت راست بالای صفحه انتخاب کنید و روی Setting کلیک کنید. سپس گزینه Security and Privacy را انتخاب کرده و Site Settings را باز کنید. سپس به قسمت Content رفته و Pop-ups and redirects را انتخاب کنید. از آنجا میتوانید انتخاب کنید که آیا سایتها پنجرههای بازشو را برای شما ارسال کنند یا تغییر مسیر دهند.
همچنین میتوانید فهرستهایی ایجاد کنید که به سایتهای خاص اجازه دهند تا پنجرههای بازشو یا تغییر مسیر را ارسال کنند یا به بلاک کردن آنها بپردازید. اکنون میتوانید تجربه کاوش خود را به هر نحوی که مورد ترجیح است، شخصیسازی کرده یا تمام pop-ups ها را مسدود یا مورد گزینش قرار دهید.
پاکسازی مجوزهای سایت
گاهی اوقات، یک سایت خاص ممکن است از شما برای ارسال اعلانها، درخواست مجوز طلب کرده یا دسترسی به موقعیت مکانی، میکروفون یا دوربین شما را تقاضا کند. دلایل بسیاری وجود دارند که چرا یک سایت ممکن است بهطور موقت به یک یا همه این قابلیتها دسترسی داشته باشد تا تجربه شما را در استفاده از آن خدمات بهبود ببخشد.
احتمالا دلیل اینکه معمولا به این درخواستها پاسخ مثبت میدهید این است که برای یک تعامل خاص، نیاز به اعطای این مجوز را داشتید و اکنون لیستی طولانی از سایتهایی را که جمعآوری کردهاید که ممکن است نخواهید به رایانه شما دسترسی داشته باشند. احتمالا حتی نمیدانید که کدام سایتها به قابلیتهای رایانه شما دسترسی دارند.
در مرورگر کروم، میتوانید دسترسی سایتها به موارد مختلف را بررسی کنید و هرگونه دسترسی را که دیگر برای شما مطلوب نیست را لغو کنید. این عمل با کلیک کردن روی منوی سه نقطه و انتخاب Setting و رفتن به همان منویی که برای کنترل pop-ups استفاده میشد، قابل انجام است.
در مرحله بعد، Security and Privacy را انتخاب کرده و روی عبارت Site Settings کلیک کنید. با اسکرول به پایین و پیدا کردن گزینه Permissons and Additional Permissions، میتوانید ببینید چه سایتهایی در صورت وجود، به موقعیت مکانی، دوربین، میکروفون و دیگر موارد شما دسترسی دارند.
کاهش حجم اعلانها
تنظیمات پیشفرض کروم به گونه ای است که هر زمان که سایت، برنامه یا افزونهای بخواهد برای شما اطلاعاتی را ارسال کند، از طریق اعلان شما را آگاه خواهد کرد. این اعلانها میتوانند موجب انباشت شوند، به خصوص حالا که تقریبا هر سایتی از شما میخواهد تا اعلان را اضافه کنید. با گذشت زمان، نوتیفیکشنها میتوانند طاقتفرسا شوند تا حدی که کاوش شما در وب را با اختلال مواجه کنند.
با اینحال، چند گزینه برای خلوت کردن تجربه کاوش شما وجود دارند. با کلیک روی منوی سه نقطه، وارد Setting شوید. سپس در منوی Security and Privacy، روی تنظیمات Site Settings کلیک کنید. سپس از آنجا به قسمت Permissons رفته و Notifications را انتخاب کنید.
از این منو میتوانید مشاهده کنید که چه سایتهایی مجاز به ارسال نوتیفیکیشن برای شما هستند. همچنین میتوانید همه سایتها را از ارسال اعلان یا ایجاد مزاحمتهای مربوطه، منع کنید. اعلانها زمانی مفید هستند که در سهولت استفاده شما از مرورگر نقش مثبت داشته باشند، نه برای اینکه حواس شما از مرور عادی پرت کنند. انجام بررسیهای منظم در منوی مجوز سایتها، ابتکار عمل را در این زمینه به شما واگذار میکند.
خاموش کردن تمام برنامههای پسزمینه
برای افزایش سهولت و یکپارچگی در تجربه وبگردی، بسیاری از برنامهها از طریق کروم یا سایر مرورگرها اجرا میشوند و حتی زمانیکه مرورگر خود را باز نکردهاید نیز به کار خود ادامه میدهند. عملکرد این برنامهها برای آن است که آخرین بهروزرسانیها و اعلانها را در اختیار شما قرار دهند. اگر این چیزی است که از برنامههای خود میخواهید، پس انجام اقدام دیگری لازم نیست.
با اینحال، اجرای مداوم برنامههای شما در پسزمینه، منابع سیستم و باتری را به اشغال خود در میآورد. اگر سرعت و عمر باتری رایانه شما از بهروزرسانیهای مداوم مهمتر است، احتمالا باید برنامههایی را که از طریق کروم، مجاز به اجرا در پسزمینه هستند را محدود یا حذف کنید.
با اینکه کروم بهطور پیشفرض، فعالیت پسزمینه را مجاز کرده است، اما میتوانید با کلیک بر روی منوی سه نقطه در سمت راست بالای مرورگر خود و انتخاب Setting، آن را محدود یا غیرفعال کنید. از آنجا، منوی Advanced Setting را باز کرده و روی System کلیک کنید. در بالای صفحه، یک سوئیچ جابجایی را خواهید دید که به برنامههای پس زمینه اجازه میدهد تا زمانی که کروم بسته است، به فعالیت خود ادامه دهند. به سادگی روی سوئیچ کلیک کنید تا همه برنامههای بکگراند غیرفعال شوند.
مخفی کردن اطلاعات شخصی از گوگل
بهطور پیشفرض، کروم انواع اطلاعات را از شما جمعآوری میکند تا تجربه مبتنی بر موتور جستجوی شما را بهینه کند. بهطور خاص، کروم دادههای مربوطه به اشکالاتی را که ممکن است با آنها مواجه شوید را جمعآوری میکند تا با فهرستبندی و تصحیح آنها، تعاملات آینده شما در مرورگر را ارتقا ببخشد.
اعطای مجوز به گوگل برای جمعآوری این دادهها، میتوانند در زمان وقوع خرابیها و میزان حافظه مصرفی هنگام پیمایش بین صفحات، تجربه استفاده از مرورگر را بهطور کلی بهبود ببخشد، اما شما هیچ تعهدی برای ارائه این اطلاعات به گوگل ندارید. در واقع، میتوانید اطلاعاتی را که در مورد فعالیتهای مرورگر شما جمعآوری میشود را به کنترل خود درآورید.
از منوی سهنقطه، روی Setting کلیک کنید، سپس به منوی You and Google وارد شوید. از آنجا، میتوانید کنترل کنید که چه اطلاعاتی بهطور خودکار توسط گوگل جمعآوری یا استفاده میشود که از جمله آنها میتوان به تکمیل خودکار، بررسی املا و گزارشهای خطا اشاره کرد.
بهینه کردن بوکمارکها
این مورد صرفا تغییری در تنظیمات کروم محسوب نمیشود، اما باعث بهبود تجربه استفاده از این مرورگر خواهد شد، بهخصوص اگر بوکمارکهای زیادی را برای بازدید از سایتهای مشابه نگه دارید.
اگر از آن دسته افرادی هستید که بسیاری از نشانکها (Bookmark) را ذخیره میکنید، احتمالا متوجه خواهید شد که نوار نشانکها به سرعت پر میشوند. بنابراین خیلی زود، مجبور میشوید که پوشههایی را برای ذخیره بوکمارکها ایجاد کرده که این عمل باعث دشوارتر شدن دسترسی به آنها میشوند. علاوه بر این، ممکن است متوجه شده باشید که بخش قابل توجهی از نوار نشانکهای شما توسط متنی اشغال شده باشد که ممکن است لزوما به آن نیاز نداشته باشید.
اگر موردی را نشانهگذاری کردهاید، احتمالا آنقدر از آن استفاده میکنید که بتوانید آن را از روی نماد تشخیص دهید و نیازی به متن مرتبط برای شناسایی آن نیست. این کار ممکن است برای هر نشانک درست نباشد، به خصوص اگر چندین بوک مارک با یک نماد خاص داشته باشید.
اگر نماد نشانکهای خود را تشخیص میدهید و میدانید که به کجا منتهی خواهند شد، میتوانید مقداری از فضای اشغال شده در نوار بوک مارکهای خود را کاهش دهید. به سادگی روی نشانک مورد نظر کلیک راست کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید، اکنون نام را حذف کرده و سپس Save را انجام دهید. حالا بوکمارک شما در جایی که هست باقی میماند، اما با این تفاوت که به یک نماد محدود میشود. اکنون، فضای بیشتری برای ذخیره نشانکهای اضافی در اختیارتان قرار میگیرد.
سازماندهی تبها با استفاده از Tab Groups (گروههای برگه)
اگر از آن دسته افرادی هستید که در هر زمان، دهها برگه را باز میکنید و در تلاش برای یافتن صفحهای هستید که لحظاتی پیش در آن قرار داشتید، گروههای برگه ممکن است راهحلی باشد که به دنبال آن بودهاید. برای این گزینه نیز تنظیماتی برای تغییر وجود ندارد. در عوض، این ابزاری است که احتمالا برای استفاده شما به سادگی قابل مشاهده نباشد.
در کروم میتوانید برخی از برگههای خود را ببندید یا حتی آنها را در موارد دلخواه تنظیم کنید. در عوض میتوانید آنها را در گروههایی قرار دهید تا در مواقع نیاز، به راحتی به آنها دسترسی داشته باشید.
بر روی تب مورد نظر کلیک راست کرده و آنرا به یک گروه اضافه کنید. اگر هنوز هیچگروهی را راهاندازی نکردهاید، میتوانید در صورت نیاز آنرا ایجاد کنید. مثلا میتوان Slack، Discord و ایمیل را در یک گروه و به همین ترتیب، اسپاتیفای، یوتیوب و نتفلیکس را در گروهی دیگر مانند سرگرمی قرار داد.
تفکیک بیشتر در میان برگهها، موجب دسترسی راحتتر به هر یک از آنها خواهد شد.
استفاده از حالت خواننده (Reader Mode)
معمولا وقتی یک صفحه وب را باز میکنید، به این دلیل است که قصد دارید مقاله یا محتوای آن صفحه را مورد مطالعه قرار دهید و تمایلی به رویت تبلیغات و سایر درخواستهای جانبی ندارید. دستیابی به اطلاعاتی مورد نظر، گاهی اوقات مستلزم پیمایش در یک بازار شلوغ و مزدحم از تبلیغات و پنجرههای بازشو است که میتوانند محتوای مورد کاوش شما را به طور کامل مسدود کند.
برخی از مرورگرها دارای حالتی برای خوانش هستند که هرگونه مزاحمت یا درهم ریختگی اضافی را از بین برده و صفحه را به نسخهای محدود میکند که با کاهش انرژی و وقت، استفاده از آن را آسانتر کرده است. با این وجود، کروم از این قابلیت برخوردار نیست، مگر اینکه بدانید کجا را باید جستجو کنید.
قابلیت Chrome Flags مجموعهای از ویژگیهای آزمایشی هستند که خطرات و مزایای بالقوهای از موارد تایید نشده را در پی دارند. ممکن است این قابلیتها به درستی کار نکنند و تجربه شما را با اختلال مواجه کنند. بنابراین با احتیاط و مسئولیت شخصی خود از آن استفاده کنید.
در میان فهرست ویژگیهای آزمایشی، یک حالت Reader وجود دارد که هر صفحه را به متن و تصاویری ضروری محدود میکند.
برای دسترسی به پرچمها، باید عبارت chrome://flags را در نوار جستجو وارد کرده و از آنجا، فهرستی از ویژگیهای آزمایشی قابل رویت خواهند بود. در اینجا حالتی به نام Reader Mode وجود دارد که میتوانید از طریق منوی کشویی مربوطه، با کلیک روی گزینه Enabled آن را فعال کنید.
پس از آن، نمادی شبیه به صفحه یک کتاب در نوار جستجوی شما ظاهر میشود، با کلیک بر روی آن یک نسخه کوچک شده از هر صفحه، بدون اضافات و عوامل منحرف کننده، نمایش داده خواهد شد.
اضافه کردن کپشن
اگر از مشکل شنوایی رنج میبرید یا اینکه بخشی از گروه رو به رشدی هستید که ترجیح میدهند در صورت امکان از زیرنویس استفاده کنند، کروم برای شما تنظیماتی را تدارک دیده است. در بخش Accessibility واقع در منوی Setting، میتوانید زیرنویسهایی را روشن کنید که در هر زمان که صدای گفتاری وجود دارند، فعال باشند. این بدان معناست که چه در حال پیمایش در رسانههای اجتماعی باشید و چه در حال تماشای یوتیوب یا گوش دادن به اسپاتیفای، هر زمان که صدایی در حال پخش باشد، زیرنویسها ایجاد خواهند شد.
زیرنویسها با اینکه کامل نیستند، اما عملکرد دقیقی دارند. بهخصوص با توجه به اینکه توسط نرمافزار تولید متن بهطور لایو ایجاد میشوند. برای فعال کردن کپشنها، روی منوی سهنقطه از سمت راست بالای صفحه کلیک کنید، سپس با ورود به بخش Advanced Settings، گزینه Accessibility را انتخاب کنید و کلید Captions را روشن کنید. همچنین میتوانید با تغییر تنظیمات برگزیده زیرنویس، شکل آنها را روی صفحه خود شخصیسازی کنید.
فعالسازی Dark Mode (حالت تاریک)
برخی از کاربران، استفاده از تم تاریک را به نورهای روشن اینترنت استاندارد و پسزمینههای سفید و رنگهای نئون شکل ترجیح میدهند.
اکنون میتوانید وبسایتهای مورد نظر خود را برای همیشه در حالت تاریک قرار دهید. این یکی دیگر از ویژگیهای آزمایشی محسوب میشود که در منوی پرچم گوگل کروم قابل اعمال است.
در منوی جستجو، عبارت chrome://flags را تایپ کنید. سپس به جستجوی گزینه Auto Dark Mode for Web Contents بپردازید. این ویژگی در صورت امکان، محتوای وب را بهطور خودکار در حالت تاریک ارائه میدهد که برای پیمایش مجازی در نیمهشب بسیار دلپذیرتر خواهد بود. البته باید در نظر داشت که برخی از صفحات بهدرستی رندر نمیشوند که یکی از صفات بارز تنظیمات آزمایشی است.