گلکسی A53 5G، میانرده جدید سامسونگ است که با تغییراتی عمدتا سختافزاری همراه شده، اما آیا این بهبودها تضمینگر استقبال خریداران هستند؟
سری گلکسی A سامسونگ، با رشد فزاینده و محبوبیت در بازار پرتقاضای میانرده، پرفروشترین بخش در میان گوشیهای هوشمند این غول کرهای را به خود اختصاص داده است. در این میان، گوشی تازه وارد گلکسی A53 5G، از جمله محصولاتی خواهد بود که سامسونگ بر روی عرضه موفقیتآمیز آن در سال 2022 حساب زیادی باز کرده است.
در خط تولید گوشیهای اقتصادی سامسونگ، نه خبری از وجود برترین و آخرین فناوریها مانند گلکسی اس 22 اولترا است و نه از طراحیهای پیشگام و جسور همانند گلکسی زد فولد 3 اثری وجود دارد. بلکه در تعریف این سری، تجربه کاربردی و ارزش خالص در برابر وجه پرداختی بوده که مدنظر قرار گرفته است.
با این تفاسیر، آیا گلکسی A53 5G محصولی خواهد بود که ارزش هیجان و انتظارات را داشته باشد؟ در ادامه با ما همراه باشید.
طراحی و ساخت
- ابعاد: 159.9×17.7.81mm، وزن 189 گرم
- پوشش گوریلا گلاس 5، طراحی پانچ هول دوربین سلفی
- تاییدیه IP67
بهنظر میرسد در این بخش، تفاوت قابل ملاحظهای میان سری گلکسی A52 5G و A53 وجود ندارد. البته این مطلقا بد نیست، زیرا طراحی کلی گوشی زیبا و قابل قبول است.
با اینکه در اینجا مانند دستگاههای ردهبالای سامسونگ، خبری از متریال ممتاز و گرانقیمت نیست، اما قاب مات پشت گوشی، با وجود جنس پلاستیکی، احساس خوبی را بهدست منتقل میکند. همچنین طرح قالب اطراف دوربینها نیز نمای جذابی را القا میکند، موردی که اکنون در سری پایینتر، یعنی گلکسی A33 5G نیز قابل مشاهده است.
یکی از جزئیاتی که این گوشی را متمایز میکند، فریم براق گلکسی A53 است. این در حالی است که در این قسمت، عضو کوچکتر خانواده یعنی گلکسی A33 5G، طرحی نسبتا مات به خود گرفته است. در مجموع میتوان گفت که هر دو گوشی، شباهت زیادی به یکدیگر دارند.
در حالیکه اکثر المانهای طراحی این گوشی از نسل 2021 به ارث رسیده، حذف سوکت هدفون 3.5 میلیمتری بهطور مشخصی قابل توجه است. دستگاههای میانرده، پیشتر به دلیل گنجاندن این ویژگیها برای پشتیبانی از کاربران هدفونهای باسیم مورد تحسین قرار میگرفت، بنابراین با ناپدید شده این قابلیتها به مرور، بهنظر میرسد در آیندهای نزدیک باید به فقدان آنها عادت کنیم.
با اینکه دستگاه در نگاه اول، از ابعاد چندان کوچکی برخوردار نیست، اما ارگونومی مناسبی داشته و به خوبی در دست جای میگیرد.
صفحه نمایش گلکسی ای 53
- ابعاد 6.5 اینچی، رزولوشن 2400×1080 پیکسل، نرخ نوسازی 120 هرتز
- پنل AMOLED
- فناوری Infinity-O
در قاب جلوی گلکسی A53 5G، یک نمایشگر 6.5 اینچی خودنمایی میکند که با بهرهگیری از پنل AMOLED، رنگهایی جذاب با عمق بالایی از مشکی را ارائه میدهد.
رزولوشن 2400×1080 پیکسلی یا +FHD با تراکم پیکسلی 404 ppi برای دستگاهی در این رده، تقریبا عادی و پیش پا افتاده است. با این وجود، پشتیبانی محصول از نرخ تازهسازی 120 هرتزی، باعث حرکت نرم و روان انیمیشنها و متحرکها شده تا تجربه بهتری در استفاده از نمایشگر گوشی به کاربر منتقل شود.
در قسمت بالای صفحهنمایش که با پوشش گوریلا گلاس 5 برای جلوگیری از خط و خش همراه شده، طراحی پانچهول حفرهای شکل در قسمت مرکزی را شاهد هستیم که محل تعبیه دوربین سلفی است. این نوع طراحی، نمای شکیلتری را در مقایسه با A33 بهوجود آورده و همچنین با بهرهگیری از حاشیههای کمی باریکتر نسبت به برادر کوچکتر خود، در مجموع ظاهری خوشفرم را به خود گرفته است.
با وجود آنکه زمان چندانی برای کار با نمایشگر گلکسی A53 5G صرف نشد، اما برداشت کلی از آن مناسب ارزیابی شد. همچنین یک اسکنر اثر انگشت نیز در زیر نمایشگر تعبیه شده که برای قضاوت، نیازمند بررسی دقیقتری است.
سختافزار و عملکرد گلکسی آ 53
- تراشه اگزینوس 1280، 6 گیگابایت رم
- حافظه ذخیرهسازی 128 گیگابایت + اسلات کارت MicroSD
- باتری 5000 میلیآمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژ 25 واتی
گلکسی A53 5G سامسونگ به در قیاس با نسل گذشته، از درون با تغییرات بزرگتری مواجه شده و اکنون در این سری، شاهد استفاده از تراشه بهروز اگزینوس 1280 هستیم. سامسونگ در سری گلکسی A، برای اولین بار از یک پردازنده با معماری 5 نانومتری استفاده کرده که بیانگر میل این شرکت به ارتقای محصولات میانرده خود است. این تراشه احتمالا در عملکرد کلی کارآمدتر خواهد بود و میتواند بهینهسازیهای بیشتری را در مصرف انرژی به همراه داشته باشد.
در سال 2021، سری گلکسی A52 به ترتیب به تراشههای اسنپدراگون 720G، سپس 750G و در نهایت 778G (در گلکسی A52S) مجهز شد. اما پیش از آن، یعنی در سری گلکسی A51 که در سال 2020 مورد عرضه قرار گرفت، سامسونگ یکبار دیگر از تراشه اختصاصی اگزینوس استفاده کرده بود. بنابراین این سری از دستگاهها در سالهای اخیر، با تغییرات مختلفی در پیکربندی سختافزاری مواجه بوده است.
طبق ادعای سامسونگ، اگزینوس 1280 در مقایسه با چیپست استفاده شده در سری قبلی، تقویت شده و در کنار پشتیبانی از اتصال 5G، عملکرد بهتری را ارائه میدهد. این دستگاه از 6 گیگابایت رم برخوردار است که با بهرهگیری از قابلیت رم مجازی سامسونگ، تا سقف 6 گیگابایت دیگر نیز قابل افزایش خواهد بود.
گلکسی A53 5G، به فضای ذخیرهسازی 128 گیگابایتی مجهز است و در این سری نیز از اسلات کارت MicroUSB تا سقف 1 ترابایت استفاده شده که مزیتی بزرگ برای یک گوشی میانرده خواهد بود.
باتری دستگاه نیز از ظرفیت 5000 میلیآمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژ 25 واتی برخوردار است. ظرفیت باتری در مقایسه با نسل قبل افزایش یافته و پیشبینی میشود در این بخش، بازدهی بسیار خوبی را شاهد باشیم، همانطور که سامسونگ وعده عمر 2 روزه باتری را داده است.
این گوشی با اندروید 12 به عنوان نسخه پیشفرض و با رابط کاربری OneUI سامسونگ عرضه میشود که از نکات بارز آن، وعده پشتیبانی 4 ساله نرمافزاری سیستمعامل و 5 ساله بهروزرسانی امنیتی است.
دوربین سامسونگ گلکسی A53
- دوربینهای چهارگانه
- دوربین اصلی: 64 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/1.8، لرزشگیر اپتیکال OIS
- اولتراواید: 12 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/2.2
- ماکرو: 5 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/2.4
- عمقسنج: 5 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/2.4
- دوربین سلفی: 32 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/2.2
در قاب پشتی گلکسی A53 5G یک سیستم دوربین چهارگانه تعبیه شده است. اما براساس آنچه پیشتر در گوشیهای میانرده تجربه کردهایم، احتمالا تنها دو دوربین ارزش کاوش را دارند و دو دوربین دیگر صرفا برای تبلیغات و بازی با اعداد و ارقام وارد معادله شدهاند.
دوربین اصلی دارای یک سنسور 64 مگاپیکسلی است و از OIS (تثبیتکننده اپتیکال تصویر) استفاده میکند که به ارتقای خروجی عکسها خصوصا در شرایط کمنور کمک خواهد کرد. این گوشی به حالت شب نیز مجهز شده که در برخی از رقبای اقتصادی از جمله آیفون SE، فقدان آن حس میشود.
اگرچه سیستم دوربین این گوشی هنوز بهطور کامل مورد تست قرار نگرفته است، اما انتظارات اولیه باتوجه به سختافزار مورد استفاده در آن، بسیار خوب ارزیابی شد. به این نکته نیز باید توجه داشت که در این دستگاه، صرفا دوربین اصلی از قابلیت فوکوس خودکار برخوردار است و بقیه لنزها از فوکوس ثابت استفاده میکنند.
همچنین هیچ بزرگنمایی اپتیکالی برای دوربینها تعریف نشده است. در عوض، پیشنهاد سامسونگ این است که با وضوح کامل 64 مگاپیکسلی عکسبرداری کرده و سپس در صورت نیاز، آن را برش دهید. با وجود بزرگنمایی دیجیتال، نمیتوان انتظار خاصی در زمینه زوم عکسها داشت.
دوربین فوقعریض به سنسور 12 مگاپیکسلی مجهز شده که از زمان بدو تولد آن در 5 سال پیش توسط الجی، علاقهمندان بسیاری را با خود همراه کرده است.
و اما در مورد دو لنز پایانی، همچنان معتقدیم که آنها صرفا برای جنبههای تبلیغاتی مورد استفاده قرار گرفتند. با اینحال سنسور عمقسنج موجود در این گوشی، از آنجاییکه اکثر پرچمداران بدون نیاز به چنین لنزهایی، قادر به ثبت عکسهای بوکهای برجسته به وسیله نرمافزار هستند، کمی سوال برانگیز است. بهنظر میرسد لنز ماکرو با پیشزمینه اولیه بر اساس نمونههای مشابه در رقبا نیز عملکرد ضعیفی خواهد داشت. بهطور کلی، تاکید شرکتهای بزرگ فناوری، بیش از کیفیت نهایی، بر روی قرارگیری تعداد کمی لنزها برای ایجاد سروصداها و بازتابهای تبلیغاتی است.
برآورد اولیه
گلکسی A53 5G سامسونگ، دنبالهروی محصولی بود که نهتنها برای این شرکت فروشی عالی را رقم زد، بلکه در نقد و بررسیهای انجام شده نیز بازخوردهای مثبتی را بهدنبال داشت. در این گوشی، با برخی ارتقاهای جزئی و کلی مواجه هستیم که در زمان مقتضی و با بررسی کامل، میتوان به کند و کاو آنها پرداخت. با اینحال، برداشت اولیه از کار با این گوشی، امیدوارکننده و مناسب تلقی میشود.
طراحی زیبا و مینیمال، با بهرهگیری از قابلیت ضدآب یک امتیاز ویژه را به محصول جدید سامسونگ اضافه میکند. همچنین تجهیز به نمایشگر باکیفیت امولد و ارتقای دوربین اصلی، احتمالا برگهای برنده دیگری را برای Galaxy A53 5G رقم خواهند زد. افزایش ظرفیت باتری نیز دیگر مشخصه قابل توجهی است که احتمالا نگاهها را در این بازه قیمتی به سوی خود جلب خواهد کرد و در نهایت، مجموعه آنها، میتواند تجربهای عالی را برای افرادی که به دنبال یک گوشی هوشمند مقرون به صرفه اما کارآمد هستند، فراهم کند.
مزایا:
- طراحی بسیار خوب
- نمایشگر باکیفیت
- اسلات کارت MicroSD
معایب:
- فقدان جک هدفون 3.5 میلیمتری