شاسی بلند چری تیگو 8 پرو Kunpeng e پلاس، نسخه برقی Tiggo 8 Po است که تا دو ماه دیگر به صورت رسمی، وارد بازار جهانی خودرو، خواهد شد.
نسخه برقی چری تیگو 8 پرو، با نام کونپنگ ای پلاس، یک شاسی بلند پلاگین هیبرید است که بیشتر، قشر جوان جامعه را هدف گرفته است. در همین راستا اگر به اولین تصاویر منتشر شده نگاه کنید، المانهایی از فیلم «جنگ ستارگان» را خواهید دید. همچنین زمانی که طراحی قسمت عقب خودرو را بررسی میکنید، متوجه چهار اگزوز میشوید که همین موضوع میتواند عامل بسیار جذابی برای جوانان باشد. هرچند که هنوز در مورد واقعی یا تزئینی بودن آنها، اطلاعاتی در دسترس ما قرار ندارد.
فهرست مطالب:
- طراحی بدنه و چهرهای آشنا، همانند چری Tiggo 8 Pro
- ابعاد و اندازه چری تیگو ۸ پرو پلاگین هیبرید
- طراحی کابین چینی با سیستم صوتی آمریکایی ساخت سونی
- واحد قدرت، پیشرانه و موتورهای الکتریکی چری تیگو ۸ پرو پلاگین هیبرید
- گیربکس ساخت ZF آلمان با رنگ و بوی چینی
- تاریخ عرضه و قیمت احتمالی شاسی بلند پلاگین هیبرید چری تیگو ۸ پرو
معرفی شاسی شاسی بلند چری تیگو 8 پرو +Kunpeng e
طراحی بدنه و چهرهای آشنا، همانند چری Tiggo 8 Pro
ظاهر و طراحی خارجی چری تیگو 8 پرو +Kunpeng e، تفاوت زیادی با مدل فیس لیفت تیگو 8 پرو (نسخه پیشرانه درون سوز) ندارد ولی اگر کمی دقت کنید، نشانههایی از اسپرت شدن را خواهید دید. این نشانهها در برابر چری تیگو 8 و 8 پلاس، کاملا محسوس خواهند بود.
مهمترین تغییرات این خودرو نسبت به برادرِ سوخت فسیلی خود، در قسمت جلو پنجره رخ داده است. جایی که یک جلو پنجرهی «ایکس مانند» را میبینیم. همچنین تزئینات کروم کاری بیشتری هم میهمان این نسخه شدهاند. این تزئینات در خط جلویی کاپوت تا قاب هدلایتها و قسمتهای دیگری از خودرو، خودنمایی میکنند.
ابعاد و اندازه چری تیگو 8 پرو پلاگین هیبرید
وقتی به ابعاد چری تیگو 8 پرو پلاگین هیبرید نگاهی میاندازیم، تغییرات خاصی را نمیبینیم. طول، عرض و ارتفاع آن به ترتیب برابر با 1745/1860/4745 میلی متر است و فاصله محوری 2710 میلی متری هم از فضای پای مناسب ردیف دوم، خبر میدهد. هرچند که با یک شاسی بلند 7 نفره طرف هستیم اما باز هم طولِ آن به 5 متر نمیرسد و همین موضوع، وجودِ فضای ردیف سوم را واقعا عجیب جلوه میدهد.
طراحی کابین چینی با سیستم صوتی آمریکایی ساخت سونی
بیایید و به کابین زیبای شاسی بلند چری تیگو 8 پرو Kunpeng e پلاس، نگاهی داشته باشیم. صفحه نمایش پشت آمپر به طرز ماهرانهای با نمایشگر مولتی مدیای داشبورد، ترکیب شده و یک نمایشگر یک تکهی 24.6 اینچی را خلق کرده است. این قسمت را میتوان مهمترین تغییر این نسخه نسبت به مدلهای قبلی دانست. هنوز در مورد تریمهای مختلف این SUV، خبری در دسترس نیست اما طبق اخبار منتشر شده از چری، تمامی نسخهها و حتی مدل پایه، از سیستم صوتی 10 اسپیکرهی سونی بهره میبرند که این سیستم میتواند با نورپردازی داخلی خودرو هم هماهنگ شود.
اما این تمام ماجرا نیست و وقتی که خودرو را روشن میکنید، با یک هدآپ دیسپلی W-HUD روبهرو میشوید. این هدآپ دیسپلی میتواند اطلاعاتی مثل سرعت خودرو، اطلاعات مربوط به سیستم دستیار کمکی رانندگی، سیستم مسیریابی و اطلاعات تلفن همراه شما را نمایش دهد.
واحد قدرت، پیشرانه و موتورهای الکتریکی چری تیگو 8 پرو Kunpeng e پلاس
در زیر کاپوت شاسی بلند چری تیگو 8 پرو پلاس، سیستم محرک Kunpeng DHT را میبینیم که شامل یک پیشرانه 4 سیلندر 1.5 لیتری توربو شارژ و دو موتور الکتریکی میشود. یکی از موتورهای الکتریکی این نسخه در محور جلو و دیگری در محور عقب قرار دارند. پیشرانه درون سوز، احتمالا تفاوت زیادی با مدلهای قبلی ندارد و حداکثر میتواند 197 اسب بخار قدرت تولید کند. هرچند که در مورد موتورهای الکتریکی، اطلاعات مشخصی در دسترس قرار ندارد اما تا اینجای کار و با توجه به پلتفرم مشترک آنها با بعضی از خودروهای BYD، حداقل 150 اسب بخار را برای آنها در نظر بگیرید. همچنین در قسمت الکترونیکی خودرو، پکیج باتریهای 19.27 کیلووات ساعتی را میبینیم که با توجه به PHEV بودن این SUV، کاملا منطقی هستند و به صورت مستقل، میتوانند شعاع حرکتی 100 کیلومتری را در اختیار راننده قرار دهند.
در ادامه، باید بگوییم که این پیشرانه، مصرف سوخت بسیار کمی دارد و اگر کمی با آن مدارا کنید، حتی میتوانید به عدد شگفت انگیز 1 لیتر در هر 100 کیلومتر، دست پیدا کنید. همچنین 8 حالت برای انتخاب «واحد محرک» و 11 حالت مختلف برای انتخاب نوع رانندگی در مسیرهای متفاوت هم برای آن تعبیه شده است.
8 برنامه مختلف برای انتخاب حالت کاری پیشرانه، شامل موارد زیر میشوند:
- فقط یک موتور الکتریکی بدون پیشرانه درون سوز
- هر دو موتور الکتریکی بدون پیشرانه درون سوز
- اتصال مستقیم موتورهای الکتریکی به چرخها یا دایرکت انجین درایو (direct engine drive)
- فقط یک موتور الکتریکی به همراه پیشرانه درون سوز
- هر دو موتور الکتریکی به همراه پیشرانه درون سوز
- فقط پیشرانه درون سوز
- شارژ باتریهای خودرو در زمان پارک از طریق پیشرانه درون سوز
- شارژ باتریهای خودرو در زمان رانندگی از طریق پیشرانه درون سوز
البته در نظر داشته باشید که کامپیوتر خودرو میتواند هر کدام از این 8 حالت را بسته به شرایط محیط، تغییر دهد. برای مثال اگر در ترافیکهای طولانی مدت قرار بگیرید، فرقی ندارد که کدام حالت را انتخاب کرده باشید، ECU خودرو به طور اتوماتیک به حالت شارژ باتری، تغییر میکند.
11 حالت مختلف برای انتخاب حالت رانندگی، شامل موارد زیر میشوند:
- شروع یا همان استارت مناسب (برای گرم کردن اصولی پکیج باتریها)
- حالت سرعت پایین یا متوسط
- جادههای روگذر
- حالت سبقت گرفتن
- توقف پشت چراغ قرمز
- محیطهای شلوغ و پرترافیک
- بزرگراههای خلوت
- رانندگی طولانی مدت (long-distance travel)
- جادههای کوهستانی
- فرمان اسپرت مخصوص سرعتهای بالا
- حالت رانندگی در مسیرهای یخ زده، برفی، گلی و باتلاقی، گراول و شنی
گیربکس ساخت ZF آلمان با رنگ و بوی چینی
در قسمت گیربکس هم اتفاقات جالبی در حال رخ دادن است. همانطور که مدیران و طراحان چری، سلیقه قشر جوان را در ساخت این خودرو، در نظر گرفتهاند، با یک گیربکس 6 سرعته دو کلاچه برای واحد هیبرید و یک گیربکس 3 سرعته برای موتورهای الکتریکی، طرف هستیم. این گیربکس به صورت کاملا تخصصی، طی همکاری مشترک چری و شرکت آلمانی معروف ZF ساخته شده است. همچنین بد نیست بدانید که هر دو سیستم انتقال قدرت 4WD و AWD هم در تریمهای مختلف این خودرو، مشاهده میشوند.
تاریخ عرضه و قیمت احتمالی شاسی بلند پلاگین هیبرید چری تیگو 8 پرو
طبق اعلام رسمی شرکت چری، تیگو 8 پرو Kunpeng e پلاس تا اوایل اردیبهشت امسال (برابر با ماه می میلادی) به بازار خواهد آمد. اما هنوز در مورد قیمت آن، اطلاعاتی در دسترس نیست. هرچند که اگر قیمت جهانی 450 میلیون تومانی نسخه فیس لیفت را در نظر بگیریم، میتوان قیمت مدل پلاگین هیبرید را بین 550 تا 650 میلیون تومان، تخمین زد. توجه کنید که این اعداد، معادل قیمت جهانی چری تیگو 8 پرو است و قیمت کنونی این خودرو در بازار ایران، به بیش از 1.5 میلیارد تومان میرسد.