اسمارت 1#، اولین کراس اوور تمام برقی این برند انگلیسی است که با همکاری چینیها و شرکت جیلی، ساخته شده و با یک بار شارژ، میتواند 450 کیلومتر را طی کند!
شرکت اسمارت با تولید خودروهای هاچ بک جذاب و جمع و جور خود، شهرت زیادی کسب کرده بود و در گام بعدی و برای از دست ندادن سهم خود از بازار جهانی خودرو، به سمت کلاس کراس اوورها متمایل شده است. بد نیست بدانید که تمام غولهای خودروسازی در جهان، حداقل دو مورد از سبد محصولات خود را به کلاس SUV یا کراس اوورها اختصاص دادهاند. به بیان کلی، شرکتی که شاسی بلند یا کراس اوور نسازد، دیر یا زود از بازارهای جهانی خودرو، حذف خواهد شد و اسمارت هم چنین چیزی را نمیخواهد. در ادامه به معرفی اسمارت 1# خواهیم پرداخت و به تمامی زوایای آن، نگاهی خواهیم داشت.
در ابتدا میتوانید ویدئو معرفی کراس اوور تمام برقی اسمارت 1# مدل 2023 را تماشا کنید.
فهرست مطالب:
معرفی کراس اوور برقی اسمارت 1#
مشخصات فنی و شعاع پیمایش 450 کیلومتری
در قدم اول باید بدانید که اسم این خودرو واقعا «هشتگ یک» است پس در همین ابتدای کار، نام خود را در شبکههای اجتماعی بر سر زبانها انداخته اما واقعا با «شماره یک» طرف هستیم؟ در ادامه بیشتر در مورد این موضوع صحبت میکنیم.
طبق گزارشهای رسمی Smart، این خودرو از یک موتور الکتریکی در محور عقب با قدرت 268 اسب بخار قدرت (موتور برقی 200 کیلو واتی) و 350 نیوتن متر گشتاور بهره میبرد که میتواند با بهره گیری از پکیج باتریهای 66 کیلو وات ساعتی NCM (نیکل، کبالت و منیزیم)، شعاع حرکتی 450 کیلومتری با یک بار شارژ را در اختیار راننده قرار دهد. همچنین حداکثر سرعت آن به 180 کیلومتر بر ساعت میرسد.
بد نیست بدانید که این خودرو علاوه بر شعاع حرکتی کاملا راضی کننده خود، میتواند به لطف شارژهای سوپر فست شارژ، کار شارژ باتریها از 10 تا 80 درصد را در مدت زمان فقط کمتر از 30 دقیقه انجام دهد. هرچند که طبق پیشنهادات اسمارت، مشتریان باید فقط در موارد ضروری از شارژر سوپر فست 150 کیلو واتی DC استفاده و در باقی زمانها، خودرو خود را به شارژرهای معمولی 22 کیلو واتی AC متصل کنند.
قابلیت OTA در Smart 1#
از آن جایی که با یک خودرو الکتریکی طرف هستیم، باید منتظر آپدیتهای سیستم ECU هم باشیم اما اسمارت اعلام کرده است که مشتریان برای دریافت این به روز رسانیها، نیازی به مراجعه به نمایندگیها نخواهند داشت چرا که قابلیت OTA (آپدیت بی سیم یا over the air) برای اسمارت 1# در دسترس خواهد بود.
در ادامه باید بگوییم که به یک محصول انگلیسی – چینی نگاه میکنیم و معمولا چنین محصولاتی در سطح جهانی عرضه میشوند ولی در مورد اسمارت 1# فعلا باید بازار خودرو آمریکا را از لیست اهداف اسمارت 1#، حذف کنیم. البته در آینده شاید این خودرو را در آمریکا هم ببینیم. چرا که حضور اسمارت در بازار آمریکا به قبل از سال 2019 باز میگردد و همکاری این برند با دیگر خودروسازانی مثل مرسدس بنز، پولستار، ولوو و لوتوس، اعتماد آمریکاییها به اسمارت را چند برابر کرده است.
طراحی خارجی نرم و آیرودینامیک اسمارت 1#
ابعاد این خودرو، بزرگتر از کیا سول نخواهد بود و این دو خودرو تقریبا در یک سگمنت قرار میگیرند. همچنین مینی کانتری من (Countryman) هم یکی دیگر از رقیبان اصلی این کراس اوور برقی محسوب میشود.
بیایید و به ابعاد آن کمی دقیقتر نگاه کنیم. اسمارت 1# با طول 4270 میلی متری خود، تقریبا 51 میلی متر کوتاهتر از کانتری من است. اما فاصله محوری آن در کمال تعجب، 80 میلی متر بیشتر از کانتری من خواهد بود. این موضوع فقط به دلیل برتری چینش سیستم موتورهای الکتریکی و باتریها به وجود آمده. همچنین وزن اسمارت 1# به 1820 کیلوگرم میرسد که بخش زیادی از آن، به پکیج باتریها مربوط میشود. به علاوه عرض و ارتفاع آن هم به ترتیب برابر 1820 و 1640 میلی متر است. چنین ابعادی برای برطرف کردن نیازهای یک خانواده 5 نفره، کاملا منطقی و راضی کننده به نظر میرسد.
اگر به طرحهای آخرین خودرو مفهومی اسمارت نگاه کنید، دقیقا همین خودرو را خواهید دید. بنابراین میتوان گفت که همکاری انگلیسیها و چینیها در زمینه ساخت خودروهای کانسپت، تقریبا ثمر بخش بوده است. در قسمت عقب با همان سیستم چراغهای معروف جیلی طرف هستیم که به نوعی یک نوارِ کشیده شده را شکل میدهد.
همچنین از آن جایی که اسمارت در رنگ آمیزی و تعدد تریمهای محصولات خود استاد است، رنگ آمیزی دو طیفه را میبینیم که از سپر و رکابها شروع شده و تا سقف خودرو امتداد پیدا میکند. به علاوه جدای از رنگ بندی سفید و مشکی، تریم خارجی مشکی و زرد هم برای خریداران در دسترس خواهد بود.
در جلو پنجره هم تقریبا طرح متضاد با عقب خودرو را میبینیم. اگر کمی دقت کنید، سیستم چراغهای عقب دقیقا 180 درجه چرخش داشته و به جلو پنجره منتقل شده است.
همچنین اسمارت ترجیح داده است تا مباحث مالی را فراموش کند و اولین کراس اوور برقی خود را با چرخهای 19 اینچی مشکی و در دو طرح مختلف، به بازار عرضه کند. دستگیرههای درب خودرو هم در همین راستا به داخل بدنه منتقل شده است و با یک طراحی «دستگیره درب پاپ آپ» «pop up door handle» طرف هستیم.
در نهایت به آینههای بغل دو رنگ، ریلهای سقفی و سقف پانارومیک با طرحی بسیار زیبا میرسیم که کراس اوور بودن اسمارت 1# را کامل میکند.
کابین زیبا با غلبهی بیشتری اسمارت نسبت به جیلی
از آن جایی که کابین خودروهای اسمارت، به نوعی امضای این برند محسوب میشود، شرکت جیلی ترجیح داده است تا این موضوع را به انگلیسیها واگذار کند. در داخل خودرو، دقیقا همان طراحی معروف اسمارت را میبینیم. این موضوع با نگاه کردن به دریچههای سیستم تهویه هوا و فرمان، سریعا مشخص میشود. همچنین باید بدانید که جدا از رنگ بندیهای مختلف برای کابین، تریم آن هم از نوع دو رنگ است.
فضای ردیف عقب هم کاملا مناسب است و با مجموعا 4 بلندگو بر روی دربها و دریچههای تهویه هوای اختصاصی و جا لیوانیهای کنسول وسط، حس رضایت بخشی را منتقل میکند.
در ادامه به نمایشگر مولتی مدیا 12.8 اینچی در وسط داشبورد و نمایشگر دیجیتال 9.2 اینچی پشت آمپر میرسیم. همچنین سیستم مولتی مدیای آن با دستورهای صوتی هماهنگ است و به واسطه هوش مصنوعی قابل قبول خود میتواند تماس دست با صفحه نمایش را به حداقل برساند.
قیمت و تاریخ عرضه نهایی همراه با کشورهای هدف
فروش اسمارت 1# از ماههای آینده در کشور چین شروع میشود و سپس اولین محموله آن برای حضور در بازار خودرو چشم آبیها، راهی اروپا میشود. از آن جایی که فعلا در مرحله رونمایی قرار داریم، اسمارت ترجیح داده است تا قیمت اولین کراس اوور برقی خود را مخفی نگه دارد اما با توجه به قیمت کیا سول و مینی کانتری من که از رقیبان اصلی آن هستند، میتوان بازه 32 تا 36 هزار دلاری را برای اسمارت 1# در نظر گرفت. البته در نظر داشته باشید که اسمارت 1#، به واسطهی کاملا برقی و انگلیسی بودن، از هر دو خودرو یاد شده، گرانتر خواهد بود.