مقابله گوگل با نرم افزارهای ناقض امنیت

جدیت گوگل در برخورد با نرم افزارهای ناقض امنیت؛ حذف 1.2 میلیون اپلیکیشن فقط در سال 2021

آی او اس همیشه پلتفرم امن‌تری از اندروید بوده است، اما گوگل برای مقابله با نرم افزارهای ناقض امنیت سخت‌گیرتر شده و در همین راستا ۱.۲ میلیون برنامه را از پلی استور حذف کرده است.

گوگل برای آنکه تجربه کاربری امن‌تری را به کاربران فروشگاه پلی استور هدیه کند، در طول سال گذشته تغییرات زیادی را در آن پیاده کرده است. صاحب اندروید برخی از برجسته‌ترین این تغییرات را در پست‌های وبلاگی معرفی کرده و شرح داده که چگونه آن‌ها می‌توانند کاربران را از دست اپلیکیشن و توسعه‌دهندگان خراب‌کار و نرم افزارهای ناقض امنیت در پلی استور در امان نگه دارند.

بیشتر بخوانید:

اگر به امنیت و پول خود اهمیت می‌دهید همین حالا این برنامه اندرویدی را حذف کنید

به نقل از استیو کافکا و خاواجا شمس از تیم امنیتی و حریم خصوصی اندروید، گوگل چندین قابلیت متمرکز روی حریم خصوصی را سال گذشته معرفی کرده که از کاربران در برابر اپلیکیشن‌ها و توسعه‌دهندگان خراب‌کار محافظت می‌کند و امنیتی داده SDK را بهبود می‌بخشد. علاوه بر این، گوگل همچنان به بهبود سیستم‌های ماشین یادگیری و روند بازبینی اپلیکیشن‌ها ادامه می‌دهد که منجر به جلوگیری از انتشار ۱.۲ میلیون اپلیکیشن مخرب در Play Store شده است. گوگل همچنین در راه مبارزه با سودجویان و هکرهایی که به دنبال سواستفاده از اطلاعات گوشی‌های کاربران بوده‌اند، بیش از ۱۹۰ هزار حساب کاربری توسعه‌دهندگان را در سال ۲۰۲۱ مسدود کرده است.

مقابله گوگل با نرم افزارهای ناقض امنیت

سال گذشته، گوگل از بخش جدید Data Safety در پلی استور رونمایی کرد که به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند بینشی از شیوه‌های حریم خصوصی و امنیتی اپلیکیشن‌هایشان را به نمایش کاربران بگذارند. این بخش از هفته جاری به پلی استور اضافه شده است و توسعه‌دهندگان تا ۲۰ جولای مهلت دارند این بخش از اپلیکیشن‌های خود را در پلی استور بروزرسانی کنند.

علاوه بر این گوگل برای بهبود امنیت اپلیکیشن‌ها، محدودیت نحوه اشتراک‌گذاری داده‌ها و بهبود خطوط ارتباطی با توسعه‌دهندگان اپلیکیشن، همکاری‌هایی را با توسعه‌دهندگان SDK یا کیت توسعه نرم افزاری آغاز کرده است. گوگل در توضیح این همکاری می‌گوید:

کیت‌های توسعه نرم افزاری (SDK) قابلیت‌هایی را برای توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌ها فراهم می‌کنند، اما گاهی تشخیص اینکه چه زمانی یک SDK برای استفاده امن است، کار دشواری است. ما سال گذشته برای ایمن‌تر کردن اکوسیستم اندروید و گوگل پلی همکاری‌هایی را با توسعه‌دهندگان کیت‌های توسعه نرم افزاری آغاز کردیم. نتیجه‌ی آن، بهبود کیت‌های توسعه نرم افزاری توسط توسعه‌دهندگانی بود که توسط صدها هزار برنامه و از سوی میلیاردها کاربر اندرویدی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این یک حوزه سرمایه‌گذاری بزرگ برای تیم ما است و ما همچنان به تلاش برای امن‌تر ساختن SDK در سراسر اکوسیستم ادامه می‌دهیم.

مقابله گوگل با نرم افزارهای ناقض امنیت

گوگل می‌گوید در درجه اول بهترین راه برای اطمینان از امنیت داده‌ها، محدود کردن دسترسی به آن‌ها است. برای انجام این کار کمپانی محافظ‌های امنیتی و قوانین جدیدی را اتخاذ کرده که دسترسی به API و داده‌های مهم کاربران توسط اپلیکیشن‌ها در اندروید ۱۲ به بعد توسط را تا ۹۸ درصد کاهش می‌دهد. در همین راستا اپلیکیشن‌های ضبط تماس‌های صوتی را نیز به طور کامل حذف کرده است.

بیشتر بخوانید:

گوگل تمام اپلیکیشن های ضبط تماس را از پلی استور حذف می‌کند

گوگل برای افزایش امنیت گوشی‌های پیکسل خودش نیز یک جفت قابلیت جدید از جمله Security Hub را به آن‌ها اضافه کرده است. Security Hub با ارائه یک نمای کلی از وضعیت پیکربندی کنونی دستگاه شما، به محافظت از گوشی، اپلیکیشن‌ها، اکانت گوگل و رمزهای عبور کمک می‌کند. قابلیت‌های جدید مبتنی بر یادگیری ماشین نیز در حال اضافه شدن به گوشی‌های گوگل هستند که می‌توانند تشخیص بدافزارها و نرم افزارهای ناقض امنیت در Google Play Protect را بهبود ببخشند.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*