در این مطلب سعی میکنیم نقاط ضعف و قوت پژو 207 صندوقدار را به دقت برای مشتریان احتمالی شرح دهیم تا انتخاب آسانتری برای خرید داشته باشند.
یکی از ویژگیهایی که صنعت خودروسازی ما دارد این است که شرکتهای خودروسازی خودروهای پرطرفدار هاچ بک را پس از موفقیت چشمگیر تبدیل به سدان یا وانت میکنند. ایران خودرو نیز سالها پیش تصمیم گرفت تا پژو 206 را تبدیل به یک سدان جذاب کند و نام آن را پژو 206 صندوقدار گذاشت.
پژو 207 صندوقدار بخریم یا نه؟
پس از این که رویه این شرکت درباره پژو 206 صندوقدار جواب داد و موفقیت چشمگیری کسب کرد، ایران خودرو درصدد برآمد تا به سراغ پژو 207 برود و این خودروی هاچ بک جذاب را تبدیل به سدانی پرطرفدار کند. نخستین نسل از پژو 207 صندوقدار در سال 97 وارد بازار شد.
دقیقا دو سال پس از عرضه این خودروی سدان در بازار ایران خودرو تصمیم گرفت تا تولید آن را متوقف کند. از همین روی قصد داریم نقاط قوت و ضعف این خودرو را بررسی کنیم و در پایان به مشتریان و متقاضیان این خودرو بگوییم که آیا این سدان ارزش خرید دارد یا خیر؟
آنطور که در کاتالوگ پژو 207 صندوقدار آمده است این خودرو در واقع از نظر مشخصات فنی هیچ تفاوتی با پژو 206 تیپ 6 و پژو 207 اتوماتیک ندارد و این خودروی سدان مجهز به یک پیشرانه 4 سیلندر 1587 سی سی و گیربکس اتومات 4 سرعته است. موتور 207 اس دی میتواند حداکثر 105 اسب بخار قدرت و 142 نیوتنمتر گشتاور تولید کند.
به طور اجمالی نیز باید بگوییم که از نظر امکانات رفاهی و آپشنهای پژو 207 اس دی علاوه بر تمام آنچه در 207 هاچ بک به کار رفته شاهد فرمان برقی و آینه تاشو هستیم. در مقاله پیش رو میخواهیم مزایا و معایب این سدان ایران خودرو را مورد بررسی قرار دهیم و امیدواریم بتوانیم مشتریان این خودرو را راهنمایی کنیم.
1. طراحی مناسب
برخی از مشتریان و کارشناسان معتقدند که پژو 207 صندوقدار در نمای ظاهری خود کمی نامتقارن و ناهماهنگ است، ولی در مجموع میتوان گفت که این خودرو به لطف تمامی تغییراتی که پذیرفته است در قیاس با پژو 206 صندوقدار دارای طراحی زیباتر و جذابتری است و رنگ مدرنیته بر آن نشسته است.
برای مثال میتوان به طراحی چراغهای زاویهدار و خشن نمای جلویی این خودرو اشاره کرد که باعث شدهاند این سدان شهری چهرهای جسورانه و باابهت داشته باشد. از طرفی درون کابین این خودرو نیز در سطح بالاتری نسبت به پژو 206 صندوقدار قرار دارد و کیفیت و جنس متریال آن بهتر از آن است. فرم جدید داشبورد، فرمان و رویه درها کاملا عوض شده و فضای داخلی را دلنشینتر از قبل ساخته است.
2. ترمزهای قوی
بیایید نگاهی به خودروهای هم قیمت با پژو 207 اس دی بیندازیم. اگر دقت کنید همگی این محصولات دارای ترمزهای کاسهای عقب هستند و این سیستم ترمز در سراسر جهان یک سیستم قدیمی و منسوخ شده است. خوشبختانه ترمزهایی که در 207 صندوقدار استفاده شده در جلو از نوع دیسکی خنک شونده و در عقب نیز دیسکی هستند.
از طرف دیگر این ترمزها مجهز به امکاناتی نظیر ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع نیروی ترمز الکترونیکی (EBD) و ترمز ضد اضطراری (EBA) هستند و در کل باعث شدهاند تا این خودرو از این نظر جزو بهترین نمونههای موجود در بازار باشد.
3. تجهیزات متنوع و زیاد
مشتریان ایرانی به امکانات رفاهی و آپشنهای یک خودرو اهمیت بسیار زیادی میدهند و وقتی بخواهند برای خرید خودروهای پرطرفدار بازار دست به انتخاب بزنند به این تجهیزات و امکانات دقت بیشتری میکنند. خوشبختانه پژو 207 اس دی یک نقطه قوت مهم و جذاب دارد و آن هم لیست کامل امکانات رفاهی و آپشنهای آن است.
ماجرا از آنجایی برای خودروسازان داخلی شروع میشود که خودروهای چینی با قیمت اقتصادی و امکانات فراوان وارد بازار ما شدند و همین باعث شد تا شرکتهای خودروسازی داخلی از جمله ایران خودرو در تکاپوی عرضه محصولات خود با آپشنهای زیاد باشند. از جمله خودروهایی که در میان محصولات ایران خودرو مجهز به امکانات خوبی شدند میتوان به خانواده دنا، پژو 207 صندوقدار و اچ 30 کراس اشاره کرد.
207 اس دی مانند نسخه هاچ بک خود مجهز به امکانات متنوع و به مراتب کاملی است که میتواند به راحتی با بسیاری از محصولات مونتاژی چینی در این رنج قیمتی رقابت کند. از جمله امکانات این خودرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مانیتور 7 اینچی لمسی به همراه 4 بلندگو و 2 توییتر، فرمان برقی، کلیدهای کنترل روی فرمان (MFC)، تهویه مطبوع اتوماتیک، آینههای جانبی برقی تاشونده گرمکندار، شیشه بالابر برقی جلو و عقب، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو از داخل خودرو، دی لایت، سیستم روشنایی Follow Me Home، سنسور دنده عقب، دوربین دید عقب، کروز کنترل، اسپویلر عقب، کلید قفل کن و باز کن در صندوق عقب. نکته مهم اینجاست که نمونههای اولیه این خودرو در سال 97 دارای رینگهای آلومینیومی بودند، منتها از سال 98 این رینگها از لیست امکانات حذف شدند.
4. خدمات پس از فروش
همانطور که میدانید در آشفتهبازار فعلی که برای صنعت خودروسازی درست شده است نمیتوان به قطعات خودرویی به راحتی دسترسی داشت و خدمات خودروهای تازهوارد نیز معضل بزرگ دیگری هستند که باید مورد بررسی قرار بگیرند. حال فرض کنید این خودروهای تازهوارد دچار خرابی اساسی یا تصادف شوند و اینجاست که مشکل بزرگتر از قبل میشود.
خوشبختانه پژو 207 صندوقدار یک ویژگی و مزیت خوب دارد و آن این است که این سدان جذاب اشتراکات ظاهری و فنی بسیاری با خودروهایی نظیر پژو 206 و پژو 207 هاچ بک دارد و همین عامل باعث میشود تا مشتریان این خودرو از نظر خدمات پس از فروش و قطعات یدکی دچار مشکل نشوند.
از طرف دیگر ایران خودرو میتواند به کمک شبکه گسترده و وسیع نمایندگیهای خود در سراسر کشور به راحتی به قطعات مصرفی مشتریان دسترسی داشته باشد و آنها را فراهم کند.
5. پیشرانه کم استهلاک
پژو 207 صندوقدار مجهز به یک پیشرانه TU5 است که روی سایر خودروهای ایران خودرو سوار شده و توانسته در طول سالیان گذشته به خوبی اثبات کند که در قیاس با موتورهایی نظیر XUM و XU7 استهلاک کمتری دارد و سوخت کمتری مصرف میکند. از طرفی خرابی این پیشرانه در مقایسه با موتورهای مذکور کمتر است.
در شرایط کنونی ایران خودرو خودروهایی نظیر دانگ فنگ اچ 30، پژو پارس ال ایکس و پژو 405 اس ال ایکس را مجهز به همین پیشرانه کرده است. موفقیت این موتور تا حدی بوده که ایران خودرو در جدیدترین محصول خود یعنی تارا از نسخه ارتقا یافته TU5 استفاده کرده است.
6. عملکرد نامناسب گیربکس
ایران خودرو برای پژو 207 صندوقدار مانند نسخه هاچ بک این خودرو از یک گیربکس 4 سرعته اتوماتیک استفاده کرده است و این جعبه دنده از قابلیت تیپ ترونیک و دو حالت برفی و اسپرت پشتیبانی میکند. اوایلی که خودروی صفر کیلومتر را خریداری میکنید و با آن به رانندگی میپردازید همه چیز خوب به نظر میرسد.
اما مشکل اینجاست که پس از مدت کوتاهی این جعبه دنده عملکرد اولیه خودش را از دست میدهد و هنگام تعویض دنده صداهای عجیب و غریب و آزار دهندهای از خود منتشر میکند. از طرف دیگر زمانی که قصد دارید از حالت تیپ ترونیک این خودرو استفاده کنید عملکرد آن بسیار کند میشود و خصوصا در دندههای سنگین و معکوسها کندی آزار دهنده به نهایت خود میرسد.
7. کیفیت پایین متریال داخلی
همان اندازه که نمای بیرونی اهمیت دارد، نمای داخل کابین خودرو و حسی که به راننده منتقل میکند نیز مهم است. متاسفانه از جمله معایب این خودرو میتوان به کیفیت پایین و ناخوشایند متریال و موادی اشاره کرد که درون کابین به کار رفته است. البته درون کابین پژو 207 صندوقدار میتوان انواع و اقسام امکانات رفاهی و آپشنها را دید، ولی مشکل اینجاست که تمامی اجزا و قطعات آن از جنس پلاستیک خشک بوده و در مجموع کابین با کیفیتی ارائه نداده است.
8. فضای کم برای سرنشینان
اگرچه یکی از اهداف ایران خودرو از تولید پژو 207 اس دی افزایش ظرفیت کابین خودرو برای خانوادهها بوده است، ولی ظاهرا در این زمینه موفق نشده، چرا که سرنشینان خودرو در اذیت و آزار هستند. در واقع یک خودرو برای این که بتواند جادار به حساب بیاید به چیزی بیشتر از یک صندوق بار بزرگ احتیاج دارد.
گفتنی است که سرنشینان ردیف جلوی 207 اس دی هیچ مشکلی با فضای سر و پای خود نخواهند داشت، اما همچون آنچه در سری قبلی 206 هاچ بک دیدیم، سرنشینان ردیف دوم از این نظر در تنگنا هستند. اگر افراد بزرگسال و قدبلند بخواهند در ردیف دوم این خودرو بنشینند مطمئنا با مشکل مواجه میشوند، اما کودکان و افراد کوتاهقدتر مشکل چندانی نخواهند داشت.
سخن پایانی
پژو 207 صندوقدار یک سدان جذاب و تازهوارد است که توانسته جای خود را در بازار داخلی همچون برادرانش باز کند. این خودرو میتواند با امکانات جذابی که دارد نیازهای یک خانواده معمولی با نیازهای متوسط را رفع کند و خوشبختانه میتوان گفت علاوه بر امکانات و آپشنهای متنوع مجهز به مشخصات فنی خوب و طراحی قابل قبولی نیز خواهد بود.
متاسفانه قیمت این خودرو بیشتر از آن چیزی بود که مشتریان انتظار داشتند و همین باعث شد تا بازار آن رونق کمتری به خود بگیرد و از طرف دیگر چون عرضه آن با تیراژ محدود صورت گرفت بسیاری از مشتریان ترجیح میدهند در این رنج قیمتی به سراغ محصولات متداولتر و محبوبتری نظیر دنا پلاس و تندر 90 پلاس بروند.
در نهایت میتوان اینگونه ارزیابی کرد که 207 اس دی خودروی خوبی است که برای خاصپسندان مناسب خواهد بود و اگر دید طولانیمدت برای خرید خودرو دارید و قصد دارید در این سطح قیمتی یک سدان جذاب و مجهز داشته باشید، این خودرو برای شما مناسب خواهد بود. نظر شما درباره نقاط ضعف و قوت پژو 207 صندوقدار چیست؟