سیارک عظیم

یک سیارک عظیم 1.8 کیلومتری به سمت زمین می‌آید

یک سیارک عظیم که طولش چهار برابر ساختمان امپایر استیت است، تا چند روز دیگر به نزدیکی زمین می‌رسد؛ آن‌قدر نزدیک که در دسته سیارک‌های بالقوه خطرناک جای بگیرد.

بر اساس اعلام مرکز مطالعات اجرام نزدیک به زمین ناسا (CNEOS)، سیارک عظیم 7335 (1989 JA) در تاریخ 27 مه (ششم خرداد) از فاصله 4 میلیون کیلومتری زمین عبور خواهد کرد.

این تقریبا 10 برابر میانگین فاصله زمین تا ماه است؛ اما با توجه به قطر 1.8 کیلومتری، ناسا آن را جزو سیارک‌های بالقوه خطرناک دسته‌بندی می‌کند. یعنی اگر مدار حرکت 7335 (1989 JA) دچار تغییر شود و به زمین برخورد کند، می‌تواند آسیب شدیدی به سیاره ما بزند.

به گفته‌ی ناسا، این بزرگ‌ترین سیارکی است که امسال به زمین نزدیک می‌شود. دانشمندان سرعت آن را 76 هزار کیلومتر بر ساعت تخمین زده‌اند؛ چیزی حدود 20 برابر سرعت یک گلوله شلیک شده!

این سنگ فضایی، ملاقات دیگری با زمین تا سال 2055 نخواهد داشت. البته در آن زمان، فاصله بیشتری از ما خواهد گرفت؛ تقریبا 70 برابر فاصله زمین تا ماه!

فاصله زمین تا ماه

سیارک 7335 (1989 JA) یکی از 29 هزار اجرام نزدیک به زمین (NEO) است که ناسا هر سال دنبال می‌کند. این اصطلاح برای توصیف هر شی فضایی به کار می‌رود که از شعاع 48 میلیون کیلومتری مدار زمین، عبور می‌کند.

بسیاری از این اجرام، ابعاد کوچکی دارند؛ ولی 7335 (1989 JA) از 99 درصد آن‌ها بزرگ‌تر است. این سیارک همچنین در دسته آپولو جای می‌گیرد؛ یعنی سیارک‌هایی که در حال چرخش به دور خورشید هستند، اما به صورت ادواری از مدار زمین هم عبور می‌کنند.

سازمان فضایی آمریکا همواره چنین اجرامی را تحت نظر دارد و اخیرا یک برنامه آزمایشی برای تغییر مسیر سیارک‌های بالقوه خطرناک ترتیب داد. ناسا فضاپیمای DART را راهی ماموریت کرد تا در پاییز امسال، به  سیارک 160 متری Dimorphos برخورد کند. این اتفاق، سیارک را از بین نخواهد برد؛ ولی مسیر حرکت آن را کمی تغییر خواهد داد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*