در این مطلب قصد داریم به معرفی سورن پلاس بپردازیم و مشخصات فنی، امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی آن را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
پس از این که تولید سمند در خط تولید ایران خودرو متوقف شد، این خودروساز تصمیم گرفت به کمک طراحان داخلی و مهندسان زبده، خودروی جدیدی را بر مبنای همان سمند قبلی و با شمایلی جدید راهی بازار داخلی کند. نتیجه این تلاشها سورن پلاس است که عضو جدیدی از خانواده سمند محسوب میشود.
معرفی سورن پلاس
بد نیست بدانید خودروی سمند درست زمانی در خط تولید گروه خودروسازی ایران خودرو قرار گرفت که مدیران قصد داشتند جایگزین مناسبی برای پژو 405 پیدا کنند. ایده جایگزینی برای 405 در کمتر از دو دهه مسیر رشد خود را طی کرد و هماکنون تلاشهای مهندسان و طراحان داخلی منجر به تولید سورن پلاس شده است.
خودروی مذکور جدیدترین نسل از سمند ایرانی است که در حال حاضر به نام سمند سال بهینه نیز شناخته میشود و شاید همین عبارت «بهینه» برای کاربران سوال ایجاد کند که منظور از بهینه چیست و این خودرو چه مشخصات فنی و امکانات رفاهی دارد که میتواند آن را بهینه کند؟
همانطور که میتوان حدس زد، منظور از بهینه در این عبارت، کلیه تغییراتی است که در بخشهای مختلف سمند قبلی اعمال شده و از جمله آن بخشها میتوان به مشخصات فنی و آپشنهای رفاهیاش اشاره کرد. در مجموع در سقف این خودرو نسبت به خودروهای سمند نسل قبلی تفاوت محسوسی قابل مشاهده نیست.
شاید بد نباشد بدانید که سمند سورن پلاس به لحاظ مشخصات فنی و آپشنها در دو تیپ در بازار داخلی حضور یافته است که یکی از آنها تیپ پایه و دیگری تیپ لوکس محسوب میشود. تیپ پایه این خودرو مجهز به پیشرانه 1.8 لیتری XU7 است در حالی که تیپ لوکس مجهز به موتوری 1.6 لیتری بوده و روی آن پلتفرم EF7 نصب شده است.
ایران خودرو به کمک طراحان خود تمام تلاشش را کرده تا تیپ لوکس را با تغییراتی هر چند جزئی و اندک نسبت به مدل پایه متمایز کند. از جمله این تغییرات میتوان به خلاقیت در طراحی دستگیره، چراغ و جلوپنجره اشاره کرد. البته گفتنی است که تغییرات تیپ لوکس تنها محدود به این موارد نیست و شامل مواردی از قبیل تعبیه ترمز دیسکی و رینگ آلومینیومی میشود.
همانطور که در ادامه خواهد آمد و میبینید، مشخصات فنی سورن+ به همراه ابعاد و وزن این خودرو به گونهای است که میتوان گفت پاسخگوی نیازهای یک خانواده چهار الی پنج نفره هستند. خوشبختانه این خودرو قابلیتهای فراوانی دارد و میتواند متناسب با سلیقه مشتریان ایرانی نظر مساعد آنها را جلب کند.
جنبههای مختلف این سمند جدید از قبیل مشخصات فنی، میزان آلایندگی، مقدار مصرف سوخت ترکیبی و مشخصات ظاهری آن مورد پسند بسیاری از خریداران قرار خواهد گرفت. در این مطلب قصد داریم به بررسی دقیقتر مشخصات فنی، امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی این خودرو بپردازیم.
مشخصات فنی سورن پلاس
سمند سورن پلاس یک سدان سایز متوسط محسوب میشود و یکی از اعضای خوشنام بازار داخلی و خصوصا سمندها است. اگر دقیقتر به ابعاد این خودرو نگاه کنیم (طول، عرض و ارتفاع) خواهیم دید که با خودرویی جادار روبهرو هستیم؛ بنابراین اگر از آن دسته مشتریانی هستید که ظرفیت و راحتی در خودرو برایتان حیاتی است، میتوانید به سورن پلاس به عنوان گزینهای جدی و مناسب بیندیشید.
بیایید نگاهی به ابعاد دقیق سدان جدید ایران خودرو بیندازیم. سورن پلاس دارای طول 4534 میلیمتر، عرض 1720 میلیمتر و ارتفاع 1460 میلیمتر است. یکی دیگر از پارامترهای مهمی که باید علاوه بر طول، عرض و ارتفاع مد نظر داشت، فاصله محوری خودرو است. خوشبختانه فاصله محوری در سورن پلاس به 2671 میلیمتر میرسد و همین مورد عامل جادار بودن کابین آن است.
سورن پلاس مجهز به یک پیشرانه 16 سوپاپه است که برای نخستین مرتبه در سال 1398 وارد بازار شد و روی برخی خودروها سوار شد. یکی از مهمترین مزایایی که این خودروی سدان دارد این است که تمامی قطعات آن در نمایندگیهای مجاز ایران خودرو در سراسر کشور یافت میشود و مشتریان میتوانند بدون رسیدن کوچکترین آسیبی به خودرو نسبت به تعویض قطعات آن اقدام کنند.
گفتیم که پیشرانه این خودرو 16 سوپاپه است و به همراه صندوق عقب حجیم 5000 لیتری میتواند با برخی از خودروهای جادار ایرانی نظیر تندر 90 به رقابت بپردازد. سورن پلاس مجهز به یک گیربکس 5 سرعته دستی است و میتوان آن را در دسته خودروهایی با پیشرانه 4 سیلندر قرار داد.
همانطور که میدانید از خودروهای ایرانی و خصوصا محصولاتی نظیر سمند و دنا و دنا پلاس نباید انتظار شتاب صفر تا صد قدرتمندی داشت. سورن پلاس نیز مانند سایر خودروهای ایران خودرو میتواند در عرض 12 ثانیه از صفر مطلق به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد. همچنین پیشرانه این خودرو میتواند حداکثر قدرت 115 اسب بخار و گشتاور 159 نیوتنمتر را تولید کند.
لازم به ذکر است که موتور سمند سورن پلاس بنزینی با سیستم سوخترسانی انژکتوری بوده و ساختار و نحوه قرارگیری سیلندرها در آن به صورت خطی است. مجموع قوای محرکه نیز از طریق گیربکس 5 سرعته دستی به محور جلوی این خودرو منتقل میشود. خبر خوب برای عاشقان سرعت این است که سمند نسل جدید ایران خودرو به لطف مشخصات فنی خوبی که دارد این امکان را به شما میدهد تا در سرعتهای بالا نیز برانید.
نهایت سرعتی که سورن پلاس میتواند تجربه کند، 190 کیلومتر بر ساعت است و در هر 100 کیلومتر نیز قادر است تا 7.49 لیتر سوخت مصرف کند. از دیگر نکات مهم این خودرو باید به این موضوع اشاره کنیم که سیستم تعلیق جلوی این خودرو مک فرسون و سیستم تعلیق عقب از نوع فنر پیچشی است.
طراحی ظاهری سورن پلاس
در بالاتر به این نکته اشاره کردیم که سورن پلاس یک سدان سایر متوسط است که به لطف فاصله محوری زیاد و ابعاد مناسبی که دارد میتواند جادار باشد و ظرفیت مناسبی را برای یک خانواده 4 الی 5 نفره ایجاد کند. طراحان و مهندسان این خودرو سعی کردهاند هم مشخصات فنی و هم امکانات رفاهی این خودرو را ارتقا دهند و از طرفی سعی آنها بر این بوده تا با تغییراتی هرچند جزئی روی ظاهر متفاوت آن نیز کار کنند.
سمند سورن پلاس نسبت به نسلهای قبلی خود دارای جزئیات بیشتری است و این جزئیات گاها در تیپ لوکس بیشتر از تیپ پایه به چشم میآید. از جمله تغییرات جذاب این خودرو میتوان به تعبیه دستگیرههای شیک، مجهز کردن فرمان به روکش چرم و رینگ اسپرت دو رنگ اشاره کرد.
امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی
ابتدا از بحث ایمنی این خودرو و مجموع تجهیزات آن صحبت میکنیم. یکی از مهمترین قسمتهای ایمنی هر خودروی ایرانی و از جمله سمند ایران خودرو، موضوع کیسههای هوا و عملکرد درست و صحیح آنهاست. سورن پلاس مجهز به دو عدد کیسه هوا برای سرنشین جلو و راننده است.
از طرفی برای این که رانندگی با این خودرو برای راننده آسانتر و ایمن شود، سورن پلاس مجهز به سنسور دنده عقب نیز شده است. از جمله آپشنهای ایمنی خوبی که برای کودکان تعبیه شده، ایزوفیکس است و این امکان خوب باعث میشود تا صندلی کودک به صورت ثابت در صندلی عقب قرار بگیرد و از آسیب دیدن محافظت شود.
سیستم کروز کنترل نیز از دیگر آپشنهای ایمنی و احتیاطی این خودروی جذاب داخلی است. ترمزها از نوع ABS هستند و از فناوری EBD نیز بهره میبرند. گفتنی است که از اقدامات خوب ایران خودرو تعبیه سیستم ضد سرقت ایموبلایزر برای سورن پلاس است. در ادامه لیست تجهیزات ایمنی این خودرو به طور کامل خواهد آمد:
قفل خودکار بسته شدن درها، سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر، سیستم کروز کنترل، کنترل ایستایی در حالت سربالایی و همچنین حرکت خودرو در نواحی دارای شیب، سیستم حفظ تعادل هنگام لغزندگی جاده، 2 عدد کیسه هوا برای سرنشینان جلو، کمربند ایمنی سه نقطهای و ترمز ABS به همراه تکنولوژی پیشرفته EBD .
امکانات رفاهی سورن پلاس: چراغهای مهشکن در عقب و جلو، چراغ LED برای چراغهای جلو، دی لایت، قابلیت تنظیم نور، سیستم روشنایی ترک خودرو، سیستم پخش رادیو همراه با اسپیکر و پورت USB، قابلیت اتصال به بلوتوث، دکمههای کنترل صوتی روی فرمان، رینگهای 15 اینچی، آینه جانبی تاشو همراه با قابلیت تنظیم برقی، تهویه مطبوع خودکار، صندلی با روکش چرمی، تنظیم دستی و برقی صندلی سرنشین جلو و راننده در دو و چهار جهت، شیشه بالابر برقی برای تمامی درها، گرمکن و سنسور دنده عقب.
سخن پایانی
گفتیم که سورن پلاس خودرویی ایرانی بوده که در حال حاضر جایگزینی برای سایر سمندهای داخلی شده است. در مجموع این خودرو مناسب خانوادههایی با جمعیت متوسط است و با وضعیت جاداری که دارد و حجم صندوق بار آن میتواند گزینه مناسبی برای سفر باشد.
از طرف دیگر مشخصات فنی خودرو رضایتبخش ارزیابی میشود و نباید مشکلی در جاده پیش بیاید. اگر قصد خرید یک خودروی جمع و جور و کمدردسر را دارید میتوانید روی سورن پلاس حساب باز کنید.