تلگرام ادعا میکند که تا به امروز حتی ذرهای از اطلاعات کاربران را هم در اختیار اشخاص ثالث از جمله دولتها قرار نداده است اما اشپیگل گزارشی خلاف ادعای این سرویس پیام رسان منتشر کرد.
مجله آلمانی اشپیگل به نقل از منابع رسمی گزارش کرده است تلگرام به تعدادی از درخواستهای دفتر پلیس جنایی فدرال آلمان، برای در اختیار گذاشتن اطلاعات کاربران این سرویس پیام رسان در ارتباط با مظنونین فعالیتهای تروریستی و سوءاستفاده از کودکان، پاسخ داده است. درحالی که درخواستهای مربوط به پروندههای جنایی دیگر را کم و بیش نادیده گرفته است.
دولت آلمان تلگرام را که در دوبی مستقر است، برای همکاری با بازرسان خود درباره فعالیت گروههای افراطی راستگرا که از تلگرام برای سازماندهی و هماهنگی فعالیتهایشان استفاده میکنند، تحت فشار قرار داده است. تلگرام اخیرا اقدامات اجرایی خود را افزایش داده اما ممنوعیتهای کاربری و گروهی تلگرام به حدی که نمایندگان قانون خواستار بوده اند، جامع بوده است.
نحوه استفاده از تایمر خودکار پاک کننده پیام ها در اپلیکیشن تلگرام
تا به امروز، تلگرام در بخش حقایق و پرسشهای وب سایت خود، تاکید کرده که صفر بایت از اطلاعات کاربر را به مقامات دولتها منتقل کرده است. در بخش 8.3 از سیاست حریم خصوصی که آخرین بار در سال 2018 بهروزرسانی شد، تلگرام اعلام کرده که آدرس IP و شماره تلفن کاربران را تنها زمانی در اختیار دولتها قرار خواهد داد که حکمی در ارتباط با اتهامات مربوط به تروریسم ارائه کنند. با این حال، باوجود وعدهای که تلگرام برای انتشار گزارشهای سالانه درباره هر گونه فعالیت افشاگری داده بود، تاکنون واقعا چنین کاری نکرده و هیچ گزارشی از فعالیتهایش منتشر نکرده است.
روسیه به دلایل مشابه، در سال 2018 به دلیل امتناع تلگرام از دادن کلیدهای رمزنگاری خود تحت قوانین ضد تروریسم فدرال، به مقابله با این اپلیکیشن برخواست. تلگرام در سال 2020 با روسیه به توافق رسید و قرار شد این اپلیکیشن با نظارت بیشتر در روسیه استفاده شود.
بر اساس گزارش وب سایت اندروید پلیس، این که تلگرام همچنان به کاربران روسیه پنجرهای برای دسترسی به اطلاعات می دهد، نشانه خوبی است اما پرسشها درباره این که تلگرام چه میزان از اطلاعات کاربرانش را به دولتها داده است، همچنان بدون پاسخ مانده است.