ام جی مولان

ام جی مولان یا ام جی 4؛ موشک زمین به زمین در قامت یک کراس اور برقی چینی

ام جی مولان یا همان ام جی 4، کراس اور برقی مجلل جدید چینی‌ها است که شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعتِ آن به کمتر از 4 ثانیه می‌رسد. در ادامه با این خودرو برقی چینی بیشتر آشنا خواهیم شد. پس این شما و این MG 4!

همه ما با برند MG و محصولات با کیفیت این خودروساز چینی آشنا هستیم. هنر الکتریکی کردن در کنار علم آیرودینامیک، اینبار به محصولات MG آمده است تا یکی از پرشتاب‌ترین خودروهای برقی از دیار چشم بادامی‌ها را به دنیا هدیه دهد. در ادامه به مشخصات فنی، قیمت و تمامی زوایایی این شاسی بلند جمع و جور الکتریکی نگاهی خواهیم داشت.

معرفی ام جی مولان

ام جی مولان

شرکت ام جی، که یکی از زیر مجموعه‌های ابر شرکت سایک (SAIC) محسوب می‌شود، به تازگی شاهکارهای عجیبی را روانه بازار کرده است. مولان آخرین محصول MG خواهد بود که بر اساس پلتفرم اختصاصی خودروهای اسپرت برقی سایک، یعنی پلتفرم نبیولا (Nebula) طراحی شده است. در حقیقت مولان اولین محصولی است که میزبان این پلتفرم خواهد بود.

تصاویر استتاری ام جی مولان

ام جی مولان یا همان MG 4 در پوشش استتاری

اما اجازه دهید تا به تولد مولان هم اشاره کنیم. تقریبا اوایل سال 2022 بود که یک خودرو عجیب را از سمت ام جی دیدیم. این خودرو تحت برند “MG CyberE” و با پوشش استتاری به خیابان‌ها آمده بود که همین دو نکته، حرف و حدیث‌های زیادی را به وجود آورد. این برند، مسئولیت ساخت خودروهایی را دارد که برای فروش در بازارهای جهانی آماده می‌شوند. پس باید بگوییم که ام جی 4 یا همان مولان، حداقل به کشورهای اروپایی خواهد رفت. همچنین دو خودرو شاسی بلند CyberS و CyberX هم جزئی از این برنامه خواهند بود. همچنین گفته می‌شود که این خودرو (مولان)، احتمالا با نام ام جی 4 در بازارهای بین المللی دیده خواهد شد.

مشخصات فنی

ام جی مولان

اکثر شما از پیشرفت‌ چینی‌ها در صنعت باتری سازی آگاه هستید. شرکت CATL، مثال واضحی از این عبارت است. به لطف همین پیشرفت‌ها، شرکت ام جی توانسته است تا باتری‌های کوچک‌ تری را به مولان هدیه دهد. این موضوع باعث می‌شود که فضای اشغال شده توسط باتری‌ها، اصلا به چشم نیاید. این باتری‌های لیتیومی که از تکنولوژی LBS بهره می‌برند، از سطح ایمنی بالایی برخوردار هستند. در حقیقت این پیشرفت‌ها، جزئی از برنامه‌ی چینی‌ها برای پیوستن به بازار خودرو اروپا هستند.

ام جی مولان

همچنین باید بگوییم که ام جی مولان از سیستم رانندگی خودکار سطح 3 هم بهره می‌برد که در کنار تکنولوژی 5G، تمام نیازهای خریداران را برطرف می‌کند. در همین راستا بد نیست بدانید که دستیار رانندگی سطح سه یا همان سیستم رانندگی اتوپایلوت سطح 3، می‌تواند رانندگی بدون دخالت انسان را هدیه دهد اما همواره به وجود یک فرد در پشت فرمان نیاز است.

ام جی مولان

اما اسب بخار چطور؟ در حال حاضر از قدرت موتورهای الکتریکی این خودرو خبری نداریم اما با توجه به AWD بودنِ پلتفرم نبیولا و شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعتِ زیر 4 ثانیه، قطعا با دو موتور الکتریکی طرف خواهیم بود. هرچند که در حال حاضر، از وجود یک موتور الکتریکی 150 کیلو واتی (تقریبا 200 اسب بخار) در محور عقبی مطمئن هستیم. به علاوه از ظرفیت پکیج باتری‌ها هم خبری در دست نیست اما  با توجه به MG5 می‌توان حدس زد که ام جی 4 از باتری‌های 70 کیلو واتی NMC (نیکل – منگنز – کبالت) بهره مند خواهد بود. این باتری‌ها در MG5، شعاع حرکتی 400 کیلومتری را هدیه می‌دهند.

طراحی ظاهری با ترکیبی از آیرودینامیک و اسپرت بودن

ام جی مولان

اکثر خودروهای برقی بازار چین، از طراحی به اصطلاح اسلیک بهره می‌برند. در این طراحی، هیچ خبری از خطوط شکسته و تند نیست و تنها هدف طراحان، کاهش ضریب درگ است. اما در ام جی مولان، طراحان این اصل را زیر پا گذاشته‌اند. در نمای جلویی ام جی مولان، جلو پنجره یک تکه را نمی‌بینیم و همین موضوع، احتمال تولید نسخه هیبرید را تقویت می‌کند. به طور کلی طرح جلو پنجره، اصلا در راستای کاهش ضریب درگ، طراحی نشده است.

ام جی مولان

در قسمت کناری هم همینطور! رینگ‌های 5 پره‌ی 18 با فضای خالی زیاد و دستگیره‌های درب سنتی، اصلا با قوانین درگ همخوانی ندارند. البته این رینگ‌ها از ظاهر به شدت جذابی برخوردار هستند که در کنار کالیپرهای ترمز قرمز رنگ، تقریبا اسپرت بودن را به رخ می‌کشد. اما قسمت عقبی خودرو، دقیقا جایی است که کمی از علم آیرودینامیک به کمک ام جی 4 یا همان مولان آمده. اسپویلر سقفی دو تکه در کنار دیفیوزر عقبی، به ایجاد نیروی داون فورس کمک می‌کنند.

نمونه اولیه ام جی مولان

سقف خودروها به صورت تمام پانارومیک طراحی شده است تا یک کابین زیبا را به خریداران هدیه دهد. همچنین نمای چراغ‌های خطر عقب هم دقیقا با سلیقه اروپایی‌ها هماهنگ است.

ام جی مولان

نهایتا به ابعاد مولان می‌رسیم که شامل 4287 میلی متر طول، 1836 میلی متر عرض، 1516 میلی متر ارتفاع می‌شود. همچنین فاصله محوری این خودرو هم به 2705 میلی متر می‌رسد که برای یک کراس اور، واقعا یک عامل پیشتازی است.

قیمت ام جی 4 و بازار هدف

خط تولید ام جی مولان

به نظر می‌رسد که شرکت MG در سال جاری، به شدت بر روی بازار خودرو اروپا تمرکز کرده است. برنامه ام جی، روی صادرات 120 هزار از محصولات خود به قاره سبز استوار شده است و پرچمدار این برنامه، ام جی مولان خواهد بود. هرچند شرکت MG هنوز قیمت این کراس اور برقی جذاب را اعلام نکرده است اما حدس می‌زنیم که مولان در بازه قیمت 47 تا 50 هزار دلار به بازار بیاید. قیمتی که شاید برای رقیبان اروپایی و آمریکایی مولان، زیاد ترسناک نباشد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*