اگر با با داغ شدن گوشی خود مشکل دارید و میخواهید آن را برطرف کنید، با راهکارهای حل معضل داغ شدن گوشی اندروید و آیفون و خنک کردن این گوشیها همراه گجت نیوز باشید.
احتمالا شما هم با مشکل داغ کردن گوشی همراه خود مواجه شدهاید، فرقی نمیکند چه برند یا چه گوشیای تهیه کنید، تقریبا تمامی گوشیهای ساخته شده در حین انجام فعالیتهای سنگین گرم میشوند و گاهی این دمای تولید شده تا مرز 50 درجه سیلسیوس نیز میرسد. داغ شدن گوشی میتواند باعث کندی شود و شما را نیازمند استفاده از ترفندهای افزایش سرعت گوشی کند.
در گذشته گوشیهای سامسونگ نمونه بارز یک گوشی داغ شونده بودند، اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی نسخه کوچک شده سیستمهای خنک کننده لپتاپها برای مدیریت دمای تولید شده توسط باتری و پردازنده به گوشیهای موبایل راه پیدا کردند؛ به گونهای که امروزه حتی بر روی گوشیهای گیمینگ شاهد استفاده از فنها داخلی برای بیرون راندن هوای گرم داخل دستگاه هستیم. البته در این بین نباید نقش پیشرفتهای رابط کاربری وان یو آی ۶ را دست کم گرفت.
در ادامه میخوانید:
چرا گوشی های موبایل داغ میشوند؟
برای اینکه متوجه شویم که حرارت تولیدی گوشی ما از حد طبیعی فراتر رفته ابتدا دمای استاندارد و نرمال یک گوشی را باید برانیم، دمای صفر تا 35 درجه سانتیگراد دمای استاندارد یک گوشی محسوب میشود. پس اگر در اثر فعل و انفعالات باتری و پردازنده گوشی دمای دستگاه شما به بالای 35 درجه سانتی گراد برسد گوشی شما داغ کرده است.
چگونه دمای گوشی را اندازهگیری کنیم؟
بهترین روش برای اندازهگیری دمای موبایل استفاده از برنامههای مناسب ساخته شده در این زمینه است. اگر به پلیاستور، بازار و اپ استور مراجعه کنید برنامههای زیادی وجود دارند که دمای گوشیهای اندروید و آیفون را اندازهگیری میکنند.
برای نمایش دمای گوشیهای اندرویدی، برنامههای AID64 و CPU Monitor گزینههای مناسبی هستند. این برنامهها با گوشیهای سامسونگ، گوگل، شیائومی و… سازگار هستند و به صورت پنجرهای در کنار برنامه مورد نظر اجرا میشوند.
برای نمایش دمای گوشیهای آیفون، کافیست به بخش Battery Health گوشی مراجعه کنید. در این بخش اگر دمای باتری بیشاز حد نرمال باشد به شما اخطار داده میشود.
پس قبلا از آنکه برای خنک کردن گوشی، خود را ملزم به انجام دادن یکی از روشهای زیر کنید، ببینید اصلا دمای گوشی شما از حد مجاز فراتر رفته است یا نه.
در ادامه به مهمترین عوامل افزایش دهنده دمای گوشی موبایل اشاره میکنیم.
استفاده از برنامههای بهینه نشده
یکی از دلایل شایع افزایش دمای گوشیهای همراه، وجود برنامههای غیر بهینه شده است، این برنامهها بیشتر توسط شرکتهای کوچک برنامه نویسی طراحی و تولید میشوند که به خوبی نمیتوانند میزان استفاده از پردازنده گوشی شما را مدیریت کنند، که در نتیجه فعالیت مداوم و با فرکانس بالای پردازنده گوشی، دمای دستگاه بالا میرود. البته گاها برخی برنامههای کمپانیهای معروف نیز از این مشکل رنج میبرند.
برای حل این موضوع در مرحله اول برنامهها را از اپ استورهای معتبر دانلود کنید سپس برنامهها را به آخرین نسخه بروزرسانی کنید؛ اگر مشکل برطرف نشد از برنامههای جایگزین استفاده کنید و منتظر آپدیتهای بعدی نرم افزار مورد نظر باشید.
برنامههای در حال اجرا را متوقف کنید
یکی از مهترین دلایل داغ شدن گوشی اندروید و آیفون، وجود برنامههای درحال اجرایی هستند که از آنها استفاده نمیکنید!
برنامههایی نظیر یوتیوب، فیسبوک، اینستاگرام و واتسآپ که دائما در پسزمینه اجرا میشوند تا محتوی خود را بهروز نگهدارند، تاثیر بهسزایی در پردازش CPU و RAM دستگاه دارند و سبب افزایش دمای گوشی میشوند. بهتر است هنگامی که در شبکههای مختلف فضای مجازی جا به جا میشوید به دلیل استفاده همزمان از اینترنت، فیلترشکن و همچنین خود شبکهها برنامههای دیگر را متوقف کنید و همچنین در هنگام جا به جایی، برنامههای قبلی را در حالت توقف قرار دهید.
تماشای مدیا به صورت آنلاین
یکی از مهمترین علت های افزایش دمای گوشی، اعمال پردازشهای چند جانبه بر روی پردازنده است. هنگامی که شما به صورت آنلاین به تماشای محتوی میپردازید، دادهها به صورت آنلاین پردازش میشوند، حال اگر از رسانههایی مانند یوتیوب، نتفلیکس و اسپاتیفای استفاده میکنید علاوهبر پردازش خود برنامهها، نیاز به استفاده از برنامههای ثانویه نیز دارید. همین موضوع سبب افزایش بار پردازشی پردازنده دستگاه شما میشود. پیشنهاد ما این است در چنین شرایطی به فکر خنک کردن گوشی باشید و از آن استفاده نکنید تا گوشیتان آسیب نبیند.
برای از بین بردن این مشکل بهتر است در هنگام تماشای آنلاین محتوی، به جای استفاده از دادههای تلفن همراه، از وای فای استفاده کنید، همچنین میتوانید ابتدا محتوی را دانلود و سپس به تماشای آن بپردازید.
انجام دادن بلازیهای سنگین و آنلاین
هنگام اجرای یک بازی آنلاین تمامی بخشهای تلفن شما به میزان زیادی درگیر میشوند و گرمای تولیدی توسط هریک از این بخشها سبب افزایش حرارت کلی دستگاه میشود. گوشیهای کمی در بازار یافت میشوند که بتوانند به خوبی دمای تولیدی پردازنده، باتری، رم و نمایشگر را در طی بازیهای آنلاین موبایل نظیر کالاف دیوتی موبایل، پابجی و فورتنایت مدیریت کنند.
اگر در حین اجرای این بازیها گوشی شما به شدت داغ میکند چارهای جز خروج از بازی نخواهید داشت، اگر انجام دادن مداوم بازی جز اولویتهای شماست، به سراغ گوشیهای گیمینگ بروید. در غیر اینصورت محدود گوشی پرچمداری پیدا میشود که در طی انجام بازیای نظیر کالاف دیوتی داغ نکند!
یکی از راههایی که تا حد زیادی میتواند دمای پردازنده را در هنگام اجرای بازیهای سنگین محدود کند، پایین آوردن کیفیت و رزولوشن تصویر و محدود کردن نرخ فریمریت است. با این کار استفاده از پردازنده را محدود میکنید و پردازنده با بیشینه توان خود فعالیت نمیکند.
روشنایی بالای نمایشگر به دلیل فشار بر روی باتری
یکی از دلایل داغ شدن گوشیهای اندرویدی و آیفون که پیش از این هم در گجت نیوز به آنها اشاره کرده بودیم، روشنایی بالای نمایشگر است، نمایشگر گوشیهای تولید شده امروزی به طرز عجیبی روشن هستند، حتی امسال شیائومی از روشنایی 2600 نیتی نمایشگر نیز استفاده کرد! افزایش روشنایی نمایشگر سبب افزایش فشار بر روی باتری برای تامین انرژی الکتریکی دستگاه میشود. این موضوع سبب افزایش دمای باتری و داغ شدن بدنه پشتی دستگاه میشود.
برای مدیریت این موضوع میتوانید فقط در شرایط خاص از پیکهای روشنایی استفاده کنید و در سایر حالات روشنایی نمایشگر را بر روی میزان معقولی تنظیم کنید.
نرم افزار بسیاری از گوشیهای جدید برای مدیریت دمای تولید شده توسط باتری به صورت خودکار هنگامی که گوشی شما داغ شده است روشنایی نمایشگر را کاهش میدهند.
تابش مستقیم نور خورشید به گوشی هوشمند
بر کسی پوشیده نیست که تابش مستقیم نور آفتاب به وسایل سبب افزایش دمای آنها میشود. تابش نور مستقیم آفتاب سبب افزایش چند درجهای دمای دستگاه میشود، از سوی دیگر فعالیت اجزای مختلف گوشی نیز دمای تلفن را بالا میبرند. این دو مورد با تشدید اثر خود بر روی دمای دستگاه سبب افزایش حرارت بیشاز حد آن میشوند. همچنین هنگامی که شما در فضاهای باز از گوشی خود استفاده میکنید روشنایی گوشی در حالت پیک قرار میگیرد و این بیشینه روشنایی با توجه به مورد قبلی ذکر شده، سبب افزایش دمای گوشی خواهد شد. پس اگر در فضای باز میخواهید از گوشی خود استفاده کنید بهتر است به زیر سایه بروید یا در صورت امکان به صورت مداوم از گوشی استفاده نکنید و چند باری اجازه خنک شدن به گوشی را بدهید.
استفاده مداوم از اینترنت و وای فای
در عصر جدیدی که در آن قرار داریم، تلفنهای همراه پراستفادهترین وسیله ارتباطی ما با دنیای پیرامون هستند. برای برقراری این ارتباط نیاز است که از دادهها یا وای فای تلفن همراه استفاده کنیم که این امر سبب فعال شدن قطعهای به نام مودم در دستگاه هوشمند خواهد شد. استفاده از اینترنت علاوه بر فعالسازی مودم سبب افزایش ولتاژ خروجی باتری و افزایش پردازشهای پردازنده نیز خواهد شد، حال اگر در حین استفاده از دادهها، هاتاسپات (Hotspot) گوشی نیز روشن باشد این موارد ذکر شده با توان بیشتری به فعالیت خود ادامه میدهند و سبب بالا رفتن دما گوشی شما خواهند شد.
برای حل کردن این مشکل راهکارهای مختلفی وجود دارد، اول آنکه شما میتوانید برای استفاده از اینترنت از مودم خانه یا محل کار استفاده کنید یا اینترنت را از گوشی دیگری برای گوشی خود به اشتراک بگذارید. دومین راهحل، تغییر نوع شبکه ترجیحی است. گوشیهای جدیدی که در حال حاضر در بازار عرضه میشوند به صورت پیشفرض بر روی تقدم 5G تنظیم شدهاند که در ایران کاربردی ندارد، این مورد سبب میشود زمانی که شما از اینترنت 4G یا 4G+ استفاده میکنید گوشی مدام به دنبال یک شبکه 5G برای جایگزینی باشد که سبب افزایش فعالیت بخش Network گوشی میشود.
بلوتوث گوشی را روشن نگذارید!
با فراگیر شدن وسایل دیجیتال، استفاده از قابلیتهای تلفنهمراه بر روی گجتهایی دیگر مانند ساعتهای هوشمند، مچبندهای هوشمند، هندزفری و هدستهای بلوتوثی و سیستم ماشین نیازمند برقرار ارتباط بلوتوثی است. اگر بلوتوث گوشی خود را همیشه روشن میگذارید که دیگر درگیر روشن و خاموش کردن این قابلیت نباشید باید به شما بگویم که اتصال و روشن بودن مداوم بلوتوث گوشی شما به طرز قابل توجهی دمای گوشی شما را بالا خواهد برد.
https://gadgetnews.net/788219/android-iphone-heating-issue/
اگر این موارد باعث افزایش دمای گوشی شما میشود بهتر است گوشیای تهیه کنید که سیستم خنک کننده یا انتقال دهنده گرمای خوبی داشته باشد یا فقط در مواقع مورد نیاز بلوتوث گوشی خود را روشن کنید و هنگامی که به آن نیازی ندارید آن را غیر فعال کنید.
استفاده مداوم از دوربین؛ یکی از دلایل داغ شدن گوشی اندروید و آیفون
ضبط مدیا مانند عکسبرداری و فیلمبرداری یکی از مهمترین دلایل داغ شدن گوشیهای اندرویدی و آیفون است. اگر میخواهید به صورت طولانی مدت از با گوشی خود فیلم برداری کنید بهتر است که وضوح تصویر را کاهش دهید. کاهش وضوح و فریمریت ضبط ویدیو تاثیر بسیار زیادی برروی مصرف باتری و دمای گوشی شما خواهد گذاشت. همچنین اگر نیازی به ضبط ویدیو یکپارچه ندارید بهتر است بعد از هر 10 دقیقه ضبط ویدیو را بر روی حالت مکث قرار دهید و از اپلیکشین خارج شوید و بعد از خنک شدن گوشی باقی ویدیو را ضبط کنید. استفاده از افکتها و ضبط تصاویر پرتره نیز سرعت افزایش دمای گوشی را بیشتر میکنند.
از کاور محافظ استاندارد استفاده کنید
کاربران گوشیهای هوشمند به منظور محافظت از گوشی خود در برابر ضربه و ایجاد شدن خط و خشها، از کاور محافظ و گلس استفاده میکنند. اما به این موضوع که با اینکار مانع دفع حرارت گوشی خود میشوند توجهی نمیکنند. در واقع سیستم خنک کننده گوشیهای امروزی به گونهای طراحی شده است که گرمای تولید شده توسط پردازنده و باتری را به سطح گوشی منتقل کند و با تبادل آن با هوای محیط منجر به کاهش دمای گوشی شود، در نتیجه استفاده از قابهایی که سبب مبحوس شدن این گرما در سطح بدنه گوشی میشود سبب افزایش دمای گوشی خواهد شد و این مورد در تستهای گجت نیوز نیز تایید شده است. بهتر است در هنگام تهیه قاب برای گوشی خود مدلی را تهیه کنید که بیشترین شباهت با قاب اصلی گوشی را داشته باشد و در هنگام انجام فعالیتهای سنگین قاب را از گوشی جدا کنید.
اینکه افزایش دمای گوشی خود را با لمس کردن متوجه شوید بسیار بهتر از حالتی است که این دما را پشت یک قاب محاظ محبوس کنید.
در هنگام شارژ کردن دمای گوشی شما افزایش پیدا خواهد کرد
فرآیند شارز شدن، معمولا سبب افزایش دمای گوشی و داغ شدن آن میشود. میزان داغ شدن گوشیهای همراه در طی این فرآیند با یک دیگر متفاوت است اما معمولا گوشیهایی که از فناوری شارژ سریعتری بهره میبرند به دلیل دریافت ولتاژ بالاتر به میزان بیشتری گرم میشوند؛ اگرچه داغ شدن گوشی در طول این فرآیند اجتناب ناپذیر است اما با کمی جست و جو میتوان گوشیهایی را یافت که علاوه بر اینکه از سرعت شارژ بالایی پشتیبانی میکنند اما گرمای آزاردهندهای تولید نمیکند.
مشکل داغ شدن گوشی در حین شارژ را نمیتوان حل کرد! پس اگر با این مسئله مشکل دارید به سراغ گوشیهایی بروید که در حین شارژ شدن کمتر داغ میشوند. یکی دیگر از راهکارهایی که میتوانید انجام دهید، نگهداشتن میزان شارژ گوشی بین 20 تا 80 درصد است، اگر گوشی شما برای مدت زیادی با میزان شارژ 100 درصد در شارژ بماند دمای گوشی شما به مقدار زیادی افزایش پیدا میکند.
بهتر است در هنگام شارژ شدن گوشی همراه از آن استفاده نکنید چون این کار سبب دریافت و خروج ولتاژ در باتری میشود و فشار زیادی را به آن اعمال میکند. به طور کلی میتوان گفت دلیل داغ شدن گوشی هنگام شارژ هیچ چیز غیر طبیعی نیست اما داغ شدن بیش از حد گوشی در این زمان میتواند غیرطبیعی باشد.
همچنین گوشیهای فست شارژی در بازار وجود دارند که از دو باتری مجزا ظرفیت کم استفاده میکنند تا توان خروجی آداپتور بین این دو باتری تقسیم شود و هرکدام با ولتاژ کمتری شارژ شوند.
بهتر است در هنگام شارژ شدن گوشی، قاب محافظ را از آن جدا کنید تا گرمای ایجاد شده توانایی تبادل با محیط اطراف را داشته باشد.
یکی از سوالاتی که همواره در این مورد پرسیده میشود آن است که آیا استفاده از شارژر وایرلس سبب افزایش دمای گوشی میشود؟
بله، شارژهای وایرلس علاوه بر انتقال ولتاژ نیاز به القای مغناطیسی دارند، که این موضوع سبب میشود این شارژرها به نسبت شارژرهای سیمی دمای گوشی شما را بیشتر افزایش دهند.
خراب شدن باتری گوشی
یکی از دلایل داغ شدن گوشیهای هوشمند به خصوص تلفنهای آیفون که برای مدت زمان بیشتری مورد استفاده قرار میگیرند فرسوده شدن باتری است. در واقع زمانی که عمر مفید باتری گوشی شما تمام میشود، باتری در برابر ورود ولتاژ از خود مقاوت نشان میدهد و همان طور که میدانید افزایش مقاوت یک دستگاه الکتریکی با افزایش دمای آن ارتباط مستقیمی دارد. پس اگر ظرفیت باتری شما کاهش یافته یا در هنگام شارژ شدن به طور غیر طبیعی داغ میشود بهتر است آن را عوض کنید.
استفاده از آداپتور و کابل غیر استاندارد
یکی از مواردی که علاوه بر افزایش دمای باتری و گوشی، سبب آسیب رسیدن به آن میشود آداپتور و کابل شارژ غیر استاندارد است. کابلهای شارژ غیراستاندارد در هنگام عبور جریان برق گرم میشوند و به دلیل تغییر مقاومت سبب نوسان جریان برق عبوری میشوند، که علاوه بر باتری به قطعاتی داخلی گوشی شما نیز آسیب میزنند. توان اداپتورهای غیراستاندارد نیز به طور درستی اندازهگیری نمیشود و علاوه بر آن ممکن است به خوبی نتوانند یک ولتاژ خروجی پایدار ایجاد کنند. در ضمن، اگر یک اداپتور و کابل اصلی استاندارد با ویژگیهای شارژ شدن گوشی شما تطابق نداشته باشد غیر استاندارد تلقی میشود.
برای خرید یک شارژر استاندارد به ویژگیهای آداپتور داخل جعبه گوشی خود توجه کنید، به عنوان مثال هر آداپتور 30 واتی توانایی شارژ گوشی شما را تا توان 30 وات ندارد چرا که آمپر و ولتاژ آداپتور باید با این میزان در گوشی شما برابر باشد.
در مجموع توصیه میشود از آداپتور و شارژر متناسب با گوشی خود استفاده کنید و از خریدن شارژرهای متفرقه در ازای پرداخت بهای کمتر پرهیز کنید.
فضای حافظه گوشی خود را مدیریت کنید
یکی از دلایلی که تاثیر کمی بر داغ شدن گوشی اندروید و آیفون دارد، پر شدن حافظه گوشی است. اگرچه مدیریت کردن این موضوع توان چندانی برای کاهش دمای گوشی شما ندارد، اما اگر به دنبال آن هستید که کمترین فشار ممکن را به گوشی خود اعمال کنید رعایت این موضوع اهمیت پیدا خواهد کرد. پر شدن حافظه داخلی میتواند سبب داغ شدم گوشی هوشمند شود؛ در واقع زمانی که حافظه داخلی گوشی شما پر میشود CPU باید پردازش بیشتری را برای پیدا کردن فایلها انجام دهد که با درگیر شدن بیشتر CPU دمای گوشی شما مقداری افزایش پیدا خواهد کرد.
برای حل این مشکل در قدم اول فایلهایی را که کلا به آنها نیازی ندارید حذف کنید، همچنین از فایلهایی که وجود آنها چندان واجب نیست بر روی فلش، هارد و یا فضای ابری بکآپ بگیرید. در گام بعدی به سراغ حافظه کش برنامهها بروید و آنرا حذف کنید. برنامههایی نظیر شبکههای اجتماعی به شدت فضای کش پر استفادهای دارند و نیاز است هر چند وقت یکبار آنها را حذف کنید.
استفاده از حالت هواپیما
اگر در مکانی قرار دارید که گوشی شما توانایی دریافت سیگنالهای رادیویی را ندارد، بهتر است گوشی را بر روی حالت هواپیما قرار دهید. حالت هواپیما سبب خاموش شدن مودم گوشی و کاهش بار پردازشی بر روی پردازنده و کاهش مصرف باتری گوشی خواهد شد. ضمن اینکه اگر گوشی شما یک سیگنال رادیویی پایدار را دریافت نکند به صورت مداوم به جست و جو میپردازد و دما گوشی شما را افزایش میدهد.
استفاده از آنتی ویروس؛ به عنوان یک دلیل شایع در داغ شدن گوشی اندروید و آیفون
بسیاری از افراد فکر میکنند که وجود ویروسها علت تخریب اطلاعات و سخت افزار گوشی است و از سوی دیگر دمای گوشی را بالا میبرند به همین دلیل از آنتی ویروس استفاده میکنند. درست است که تعریف بالا در خصوص نحوه عملکرد ویروسها مناسب است اما اگر با این شیوه درگیر داغ شدن گوشی خود شدهاید راهکار مناسبی را انتخاب نکردهاید.
کمپانیها برای حفظ امنیت گوشیهای خود به صورت پیشفرض آنتی ویروس را در دل رابط کاربری خود جای میدهند که وظیفه آن اسکن برنامههای در حال نصب و دادههای ورودی به دستگاه است و از سوی دیگر مایکتهای معتبر ارائه دهنده اپلیکیشن مانند گوگل پلی، برنامهها را با ضریب امنیت بالا در مایکت خود قرار میدهند. در نتیجه نصب یک برنامه آنتی ویروس مجزا که از متودهای یکسان با موارد گفته شده استفاده میکند کار اضافی است! حتی اگر مجبور شوید برای از بین بردن ویروسها از برنامه ثانویه استفاده کنید بهتر است پس از انجام فعالیت آنها را غیرفعال کنید و در مواقع لزوم از آنها بهره ببرید. همچنین نصب آخرین آپدیتهای امنیتی گوگل و خرید گوشیهایی که این آپدیتها را دریافت میکنند در این زمینه میتوانند به شما کمک کنند.
نصب آنتیویروس مجزا زمانی مناسب است که گوشی شما آپدیتهای امنیتی گوگل را دریافت نمیکند و میخواهید برنامهای را از یک منبع ناشناس نصب کنید!
علت داغ شدن قسمتهای مختلف گوشی چیست؟
یکی از سوالاتی که مهمولا ذهن کاربران را به خود درگیر میکند، آن است که چرا یک قسمت گوشی به نسبت سایر قسمتها بیشتر داغ کرده است؟ در واقع علت این سوال آن است که این دسته از افراد میخواهند قطعهای که تحت فشار قرار گرفته را شناسایی کنند و با محدود کردن و برداشتن بار فعالیت از دوش آن قطعه، دمای گوشی خود را متعادل کنند. در ادامه به علت داغ شدن قسمتهای مختلف گوشی اندروید و آیفون میپردازیم.
علت داغ شدن قسمت بالایی گوشی چیست؟
قسمت بالای گوشیها محل قرارگیری مدار آنتن، دوربین و گاهی CPU است. معمولا این قسمت از گوشی در هنگام انجام فعالیتهای سنگین مانند بازی کردن، استفاده از اپلیکیشن دوربین برای فیلمبرداری و عکاسی، استریم طولانی ویدیو و مصرف بالای اینترنت در هنگام دانلود فایلهای سنگین داغ میکند. اگر قسمت بالایی گوشی شما داغ شده و به سرعت در حال افزایش دما است (داغ شدن این قسمت از گوشی حتی در قسمت بالای نمایشگر نیز قابل احساس است) و در حال انجام یکی از فعالیتهای ذکر شده هستید، فعالیت مورد نظر را متوقف کرده و به گوشی اجازه خنک شدن بدهید و سپس فعالیت را از سر بگیرید.
علت داغ شدن پشت گوشی چیست؟
اصلیترین علت داغ شدن پشت گوشیهای اندرویدی و آیفون حرارت باتری گوشی است. باتریهایی که در گوشیهای همراه مورد استفاده قرار میگیرد از جنس لیتیوم پلیمری و لیتیوم یونی هستند که در اثر فشردهسازی در اندازههای کوچک تولید میشوند. اگرچه این باتریها با فناوری روز تولید شده و روز به روز بهینهتر میشوند، اما زمانی که فعالیتهای شما در گوشی موبایل ولتاژ خروجی زیادی را از باتری طلب کند، این باتریها به سرعت داغ میشوند. اگر با مصرف بهینه نتوانستید این مشکل را حل کنید، احتمالا عمر مفید باتری گوشی شما پایان یافته و باید آن را تعویض کنید.
علت داغ شدن قسمت پایینی گوشی چیست؟
اگر در زمان شارژ و دشارژ شدن گوشی موبایل قسمتهای نزدیک به درگاه شارژ آن داغ میشوند احتمالا گوشی شما ولتاژ و جریان مناسبی را دریافت نمیکند!
اگر محل داغی گوشی شما دقیقا از قسمت اتصال شارژر به موبایل است، ممکن است با تعویض شارژر با یک مدل باکیفیتتر مشکل شما حل شود.
علت داغ شدن جلوی گوشی چیست؟
قسمت جلویی گوشی از پنل نمایشگر پوشیده شده است. اگر به صورت طولانی مدت برای تماشای ویدیو و وبگردی از گوشی خود با نور زیاد استفاده میکنید نمایشگر گوشی گرم میشود. این مورد در استفادههای غیر بهینه حتی تا مرز داغ شدن نیز پیش میرود. برای حل این مشکل راهکاری جز تجدید نظر در مورد نحوه استفاده از تلفن همراه خود ندارید.
البته در بعضی از گوشیها به دلیل نزدیک بودن باتری به پنل جلویی حرارت ناشی از باتری توسط نمایشگر دفع میشود و این موضوع منجبر به داغ شدن پنل جلویی گوشی میشود. برای آنکه بفهمید حرارت پنل جلویی گوشی ناشی از باتری است یا نمایشگر، به نحوه توزیع دما در پنل جلویی توجه کنید. اگر توزیع دما در تمامی قسمتها یکسان باشد نماشگر گوشی داغ کرده است و اگر دما در برخی نقاط بیشتر باشد باتری گوشی شما داغ کرده است.
سوالات متداول در خصوص علت داغ کردن گوشی اندروید و آیفون
چطور از داغ شدن بیشاز حد گوشی جلوگیری کنیم؟
اگر گوشی شما به شدت داغ کرده است و نمیتوانید مانع افزایش دمای آن شوید، باید فورا فعالیت خود را متوقف کنید! برنامههای در حال اجرا را ببندید، کاور محافظ را جدا کنید، گوشی را از شارژ بکشید، گوشی را در محلی به دور از نور افتاب یا بخاری قرار دهید و در صورت امکان تا متعادل شدن دمای گوشی آن را خاموش کنید.
علت داغ شدن گوشی اندروید و آیفون چیست؟
داغ شدن گوشیهای مختلف، دلایلی نرم افزاری، سخت افزاری و یا محیطی دارد که به صورت جامع تمامی این موارد در مطلب اشاره شد.
آیا گرمای زیاد سبب آسیب دیدن گوشی میشود؟
اگرچه با مدرن شدن خط تولید قطعات الکتریکی و کیفیت بالای قطعات به کار رفته در موبایل، این قطعات استانداردهای بالایی دارند و از توانایی خوبی برای تحمل دمای بالا بهره میبرند اما وجود دمای بالا به صورت دراز مدت تاثیر خود را بر روی این قطعات میگذارد و در دراز مدت شاهد کندی گوشی، کاهش راندمان سختافزاری گوشی بخصوص در فعالیتهای سنگین و کاهش ظرفیت باتری خواهیم بود.
آیا داغ شدن گوشی در هنگام شارژ مضر است؟
به علت فعل و انفعالات شیمیایی که هنگام شارز کردن گوشی روی میدهد، معمولا گوشیها بیشتر از حد معمول گرم میشود. اما این گرما در حدی نیست که به قطعات الکتریکی گوشی آسیبی وارد کند و حتی برای خود باتری نیز حالتی طبیعی دارد. اما اگر هنگام شارژ شدن از گوشی خود استفاده میکند شرایط کمی فرق میکند که در مطلب به صورت مفصل به این موضوع پرداختیم.
علت داغ شدن موبایل هنگام استفاده از اینترنت چیست؟
روشن کردن دیتای موبایل برای دریافت امواج به طور طبیعی دمای گوشی را بالا میبرد، مخصوصا گوشیهایی که از اینترنت 3g، 4g، و 5g استفاده میکنند. این شرایط برای شبکه 3G شدت بیشتری دارد. در نتیجه داغ شدن موبایل هنگام استفاده از اینترنت امری طبیعی است.
کدام گوشیها کمتر داغ میکنند؟
انتخاب کردن یک تلفن همراه که بتواند در برابر فعالیتهای سنگین دوام بیشتری از خود نشان دهد و کمتر داغ شود به موارد مختلفی بستگی دارد. اولین موضوع پردازنده گوشی است، در بعضی از سالها شرکتهای ارائه کننده سخت افزار به طور زیادی فرکانس سی پی یو و جی پی یو محصولات خود را برای قدرت بیشتر بالا میبرند که منجر به تولید گرمای بیشتر میشود. گوشیهای سامسونگی که از پردازنده اگزینوس استفاده میکنند به تولید دمای زیاد مشهور هستند معمولا این گوشیها توانایی دفع دمای تولیدی توسط پردازنده را ندارد و با اور هیت شدن راندمان دستگاه کاهش پیدا میکند.
گوشیهای گیمینگی که دارای سیستم خنک کننده اصولی و حتی فن هستند میتوانند گزینه مناسبی برای افرادی باشند که به دمای گوشی حساس هستند. برندهایی نظیر ایسوس، زد تی ای و تا حدودی شیائومی و وان پلاس نشان دادهاند میتوانند تا حد زیادی گرمای تولیدی پردازنده را با سیستم خنک کننده خود مدیریت کنند اما هیچ قطعیتی برای تمامی مدلهای آنها نیست و بهتر است قبل خرید هرکدام از این محصولات تست دمای آنها را مشاهده کنید.
جمع بندی
داغ شدن گوشی اندروید و آیفون علاوه بر حس ناخوشایندی که هنگام کار با گوشی به کاربر القا میکند، در صورتی که خارج از محدوده استاندارد باشد میتواند به قطعات الکتریکی و باتری گوشی آسیب وارد کند. استفاده بهینه و مدیریت دمای گوشی یکی از الزامات استفاده از گوشیهای هوشمند امروزی است. اگرچه گوشیها برای کاربریهای معمولی بهینه هستند اما در استفادههای سنگین به شدت تحت فشار قرار میگیرند. بنابراین بهتر است قبل از خرید گوشی مورد نظر خود ابتدا نوع کاربری خود را مشخص کنید و سپس با توجه به آن گوشیای را انتخاب کنید که به خوبی بتواند از پس آن بر بیاید و برای پردازش توقعات شما بیشاز حد به آن فشار نیایید. پیشنهاد ما این است پیش از خرید گوشی در صفحههای اجتماعی گجت نیوز درباره خرید موبایلی که کمتر مشکل داغ کردن دارد پرسوجو کنید تا مشکلی برایتان پیش نیاید.
در این مطلب سعی کردیم مهمترین دلایل داغ شدن گوشی اندروید و آیفون را ذکر و راهکارهای برطرف کردن آنها را بیان کنیم. تجربیات خود در زمینه داغ شدن گوشی و نحوه برطرف کردن آن را، با ما در میان بگذارید.