سوسیس یکی از عجیب ترین کشفیات جهان

عجیب ترین کشفیات جهان و داستان خنده‌دار آن‌ها؛ از مهلک‌ترین سم تا قدیمی‌ترین سنگ جهان

در ادامه مطلب به ۱۰ مورد از عجیب ترین کشفیات جهان و داستان خنده‌دار آن‌ها می‌پردازیم؛ از مهلک‌ترین سم گرفته تا قدیمی‌ترین سنگ جهان.

کشفیات همیشه هدفمند نبوده‌اند، در واقع بعضی از اکتشافات مهم کاملاً تصادفی رخ داده‌اند. در ادامه این مطلب گجت نیوز به ۱۰ مورد از عجیب ترین کشفیات جهان و داستان غیرمنتظره کشف آن‌ها می‌پردازیم؛ از مهلک‌ترین سم گرفته تا قدیمی‌ترین سنگ جهان.

۱۰ مورد از عجیب ترین کشفیات جهان

۱- کشف مهلک‌ترین سم جهان در سوسیس

سوسیس

بوتولیسم که امروزه به خاطر بوتاکس بسیار رایج شده‌است، در واقع سمی ترین ماده در جهان است. یک نانوگرم در کیلوگرم این ماده برای کشتن یک انسان کافی است. کنسرو یا بسته بندی نادرست مواد غذایی نیز می‌تواند باعث تولید این سم شود.

اما خوشبختانه امروزه مسموم شدن افراد با بوتولیسم بسیار نادر است. فقط حدود ۱۱۰ نفر در سال در ایالات متحده توسط بوتولیسم مسموم می‌شوند.

جالب است بدانید که این سم کشنده در آزمایشگاه و با روش علمی کشف نشده‌است. بوتولیسم اولین بار در سال ۱۷۳۵ میلادی در اروپا و در برخی از سوسیس‌ها کشف شد. در واقع اسم این سم از واژه Botulus گرفته شده که در لاتین به معنای سوسیس است.

۲- منشاء گونه مهاجم، یک فروشگاه حیوانات خانگی است!

عجیب‌ترین کشفیات جهان-خرچنگ

گونه‌های مهاجم می‌توانند خطر بزرگی برای بشر باشند. حتی در فلوریدا فقط با شنیدن خبر وجود حلزون غول پیکر آفریقایی، شهر را قرنطینه می‌کنند. گونه‌ای از خرچنگ شبیه سازی شده نیز وجود دارد که اکنون در سراسر اروپا و آفریقا مزاحمت ایجاد می‌کنند.

خرچنگ‌های مرمری همگی ماده هستند. این سخت پوستان قادر به تولید مثل غیر جنسی هستند و این کار را با سرعت انجام می دهند. آن‌ها به توانایی خود در تولید مثل مشهور هستند. تعداد این خرچنگ‌ها در طول مدت‌ ۳ ماه می‌تواند از یک به ۳۰۰ خرچنگ برسد.

جالب است که ردپای این گونه به یک فروشگاه حیوانات خانگی آلمانی می‌رسد. این فروشگاه چندین خرچنگ داشت که یکی از آن‌ها جهش یافته بود. در نتیجه این خرچنگ پرورش داده شد. مردم آن‌ را به عنوان حیوان خانگی خریدند و سپس در طبیعت رها کردند.

این سخت پوست در طی ۲۵ سال در اروپا گسترش پیدا کرد و به قاره‌ آفریقا رسید. این خرچنگ در حال حاضر در آمریکای شمالی نیز فروخته می‌شود و ظاهراً در ژاپن، ماداگاسکار و کانادا هم یافت می‌شود.

۳- کشف قدیمی‌ترین سنگ زمین در ماه

ماه

با توجه به این که کره زمین فقط ۴/۵ میلیارد سن دارد، وجود یک سنگ ۴ میلیارد ساله توجه هر شنونده‌ای را جلب می‌کند. داستان منشاء این سنگ بسیار شگفت‌انگیز است.

در ماموریت آپولو ۱۴، چندین نمونه سنگ از ماه مورد بررسی قرار گرفتند که یکی از آن‌ها تراشه کوچکی به طول دو سانتی متر بود. بررسی ها نشان داد که این قطعه سنگ مربوط به ۴ میلیارد سال پیش است و منشاء آن در ماه نیست،‌ در واقع در زمین است!

ترکیب این سنگ حاوی کوارتز، زیرکون و سایر مواد معدنی زمینی بود. ممکن است در اثر برخورد سیارک، زمین منفجر شده باشد و قسمتی از آن در فضا به ماه برخورد کرده باشد. یعنی حتی ممکن است تعدادی از حفره‌های سطح ماه نیز توسط سنگ‌های زمینی ایجاد شده باشند. این احتمال نیز وجود دارد که سنگ‌های زمینی بیشتری در ماه وجود داشته باشند.

۴- کشف کوه مابو در گوگل ارث

کوه مابو در موزامبیک کاملاً از جنگل‌های بارانی پوشانده شده‌است و تا سال ۲۰۰۵ میلادی کشف نشده بود. تا سال ۲۰۰۵، دانشمندان و جغرافیدانان هیچ گونه اطلاعی درباره وجود این جنگل بارانی به وسعت ۲۷ مایل مربع نداشتند. این منطقه کاملاً غیر قابل دسترسی بود.

زیست شناسی به نام جولیان بیلیس این منطقه را به این دلیل کشف کرد که از گوگل ارث برای یافتن مکان‌های ناشناخته استفاده می‌کرد. تا آن زمان هیچ اطلاعات و نقشه‌ای از جنگل و کوه مابو وجود نداشت.

۵- کشف گونه جدید خارپشت دریایی در eBay

عجیب ترین کشفیات جهان - ای بی

سایمون کوپارد از کمیسیون بین المللی نام گذاری جانورشناسی در موزه تاریخ طبیعی نام Coelopleurus exquisitus را برای خارپشت کوچک رنگارنگ انتخاب کرد. او اولین بار این گونه جدید خارپشت دریایی را در وبسایت خرید و فروش آنلاین eBay کشف کرد.

با توجه به این که هر ساله ۱۵ هزار گونه جدید کشف می شوند، شانس زیادی برای هر فردی وجود دارد که مکتشف یکی از این گونه‌ها باشد.

۶- منشاء کشف فسفر؛ تلاش برای تبدیل ادرار به طلا

زمانی که کیمیاگران از تبدیل سرب به طلا ناامید شده بودند، در اواخر دهه ۱۶۰۰ میلادی، هنینگ برند در حال تلاش برای این بود که طلا را از تقطیر ادرار به دست آورد. می‌توانید بوی عجیبی که در خانه این مرد بود را تصور کنید؟

او در فرآیند جوشاندن ادرار هیچ طلایی را پیدا نکرد؛ اما ماده مومی شکلی را کشف کرد که به طور غیر قابل توضیحی در تاریکی می‌درخشید. او در واقع فسفر را کشف کرده بود.

۷- کشف اختاپوس پتویی نر

عجیب ترین کشفیات جهان - اختاپوس پتویی

یکی از عجیب ترین کشفیات جهان قطعا اختاپوس نر پتویی است. اختاپوس پتویی عجیب و غریب ماده در سال ۱۸۰۰ کشف شد؛ اما نرهای این گونه تا سال ۲۰۰۲ کشف نشدند. جالب این جا است که آن‌ها هرگز پنهان نشده بودند و در مقابل چشم بشر قرار داشتند؛ اما خیلی کوچک بودند.

یک اختاپوس پتویی ماده همانطور که از نامش مشخص است بسیار بزرگ است و می‌تواند مانند یک پتوی شناور در آب به نظر برسد. طول آن ها به ۲ متر می‌رسد. اما اختاپوس پتویی نر حدود ۲/۴ سانتی متر است.

وزن یک ماده می‌تواند تا ۴۰ هزار برار یک نر باشد. دانشمندان متوجه اختاپوس پتویی نر نشدند؛ زیرا تا آن زمان چنین اختلاف اندازه‌ای را بین دو جنسیت یک گونه ندیده بودند.

۸- کشف گرافن با چسب نواری

گرافن - عجیب ترین کشفیات جهان

گرافن می‌تواند آینده جهان را تغییر دهد. حتی آن را «ماده شگفت‌انگیز آینده» نیز می‌نامند. گرافن یک لایه منفرد از اتم‌های کربن است. این ماده قدرت و خواص الکتریکی دارد که می‌تواند در بسیاری از صنایع، تغییرات باورنکردنی ایجاد کند. جالب است که این ماده با چسب نواری و به صورت اتفاقی کشف شد.

آندره گیم و کنستانتین نووسلوف برای کشف اتفاقی گرافن، برنده جایزه نوبل شدند. آن‌ها یک لایه گرافن را با مقداری نوار چسب از گرافیت (سرب مدادی) جدا کردند. آن‌ها کار خود را چندین بار تکرار کردند تا زمانی که به لایه بسیار نازک گرافن رسیدند.

۹- داستان خنده‌دار کشف مقبره سنت مونیکا

جستجوی آثار با اهمیت مذهبی در طی قرن‌های زیادی در جریان بوده است. حتی داستان‌های ایندیانا جونر نیز مدیون ماجراهای جستجوی این آثار هستند. داستان کشف یکی از این آثار، خنده‌دار اما واقعی است. روزی چندین پسر علاقمند به بازی فوتبال در خارج از شهر Ostia Antica تصمیم به حفر یک سوراخ برای تیرک دروازه گرفتند. سپس آن‌ها در حین حفر کردن زمین، سنگ مقبره سنت مونیکا (قدیس گمشده) را پیدا کردند.

۱۰- کشف ماهی منقرض شده ۶۶ میلیون ساله

ماهی-عجیب‌ترین کشفیات جهان

یکی از عجیب ترین کشفیات جهان ماهی کولاکانت است. قدمت فسیل‌ این ماهی به بیش از ۴۱۰ میلیون سال پیش می‌رسد. تصور می‌شد که این ماهی ۶۶ میلیون سال پیش منقرض شده است؛ اما این ماهی روزی در قایق یک ماهیگیر پیدا شد.

در سال ۱۹۳۸ میلادی، متصدی یک موزه تاریخ طبیعی در آفریقای جنوبی تماسی مبنی بر این دریافت کرد که یک کشتی ماهیگیری نمونه‌های جالبی پیدا کرده است. او نگاهی به ماهی‌ها انداخت و در میان آن‌ها یک ماهی غیر معمول با باله آبی را پیدا کرد.

طول این ماهی ۵ فوت بود و هیچ شباهتی به گونه‌های شناخته شده قبلی نداشت. یک متخصص دیگر پس از دو هفته به بررسی این ماهی پرداخت. متخصص پی برد که این ماهی کولاکانت است. او بسیار هیجان زده شد و حتی پیشنهاد کرد که زباله دان‌ها برای پیدا کردن دل و روده دور ریخته شده این ماهی جستجو شوند.

تا سال ۱۹۷۵ میلادی، فقط ۸۴ نمونه از ماهی کولاکانت پیدا شدند. با وجود این که ۸۴ به نظر عدد کمی می‌رسد؛ اما در واقع برای یک ماهی که تصور می‌شد قبل از دایناسور تی رکس منقرض شده باشد، زیاد است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*