اگر برای ارتقا سیستم یا به هر دلیلی به دنبال مدل مادربرد کامپیوتر خود هستید، روشهای برای فهمیدن آن وجود دارد که در ادامه مرور میکنیم.
اگر به دنبال ارتقاء اجزای داخلی رایانه شخصی خود هستید، خوب است بدانید که مادربرد در قلب سیستم شما قرار دارد. اهمیت مادربرد به این دلیل است که با بررسی آن، میتوانید قطعات سازگار با سیستم خود را تهیه کنید.
مادربرد اصلیترین قسمت یک رایانه است که بخشهای گوناگون رایانه مانند واحد پردازنده مرکزی و ریزپردازنده و حافظه دسترسی تصادفی (RAM) بر روی آن سوار میشوند و قطعههای بسیار کاربردی و مهم دیجیتالی نظیر بایوس (BIOS)، درون آن قرار میگیرند.
وظیفه اصلی مادربرد کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ارتباط دادن آن با قسمتهای دیگر است. برای یک کامپیوتر، مادربرد زیربنای اطلاعات و قدرت محسوب میشود.
با توجه به اهمیت مادربرد، چگونه میتوان فهمید که مدل مادربرد داخل رایانه شخصی چیست؟ خوشبختانه، تشخیص این مسئله کار دشواری نیست و چندین راه آسان برای شناسایی مدل مادربرد وجود دارد. از بین راههای متعدد تشخیص مدل مادربرد، در اینجا به معرفی سه مورد از سریعترین و آسانترین روشها خواهیم پرداخت.
بهترین روشها برای تشخیص مدل مادربرد کامپیوتر
1. استفاده از ابزارهای تعبیه شده در ویندوز
احتمالاً سریعترین و سادهترین راه برای پیدا کردن اطلاعات مادربرد خود، استفاده از ابزارهای تعبیه شده در ویندوز است. براساس تحقیقات صورت گرفته، این ابزارها در اکثر رایانههای شخصی موجود هستند و نیازی به نصب آنها نخواهید داشت.
برای دسترسی به این ابزارها، دکمههای Windows + R را فشار دهید تا کادر محاوره ای Run باز شود. سپس msinfo32 را در کادر تایپ کرده و دکمه Enter را بزنید. پس از انجام این کار، برنامه اطلاعات سیستم (Windows System Information) باز شده و با کلیک بر روی System Summary، هر آنچه باید در مورد رایانه شخصی خود بدانید نمایش داده خواهد شد. شما باید برای کسب اطلاعات کامل در مورد مدل مادربرد، موارد زیر را جستجو کنید:
- BaseBoard Manufacturer: نام سازنده مادربرد
- BaseBoard Product: شماره محصول
- BaseBoard Version: شماره نسخه مادربرد.
تایپ این جزئیات در موتور جستجو، مادربرد را در رایانه شخصی شما نشان داده و اطلاعاتی را که به دنبال آن هستید، در اختیار شما قرار میدهد.
2. دفترچه راهنمای مادربورد رایانه شخصی خود را بررسی کنید
خوب است بدانید که رایانه شما شامل اطلاعاتی در مورد مادربرد و سایر اجزاء سازنده است. این اطلاعات درون یک دفترچه راهنما تعبیه شدهاند. دفترچه راهنمای مادربرد یک گنجینه واقعی از اطلاعات در مورد رایانه شخصی شما محسوب میشود.
با مطالعه دفترچه راهنمای مادربرد کامپیوتر خود، با مواردی مانند اینکه آیا این مدل مادربرد از رم و سی پی یو پشتیبانی میکند، کدهای خطا یا بوق به چه معنا هستند و نحوه بروزرسانی سیستم عامل، آشنا خواهید شد.
اگر میدانید مدل مادربرد شما چیست و به یک دفترچه راهنما برای آن نیاز دارید، مدل آن را در موتور جستجوی گوگل تایپ کرده و به وب سایت سازنده بروید؛ مطمئناً کتابچه راهنمای آن را پیدا خواهید کرد.
3. مدل مادربرد را از روی خود مادربرد کامپیوتر تشخیص دهید
یکی از سادهترین روشها برای شناسایی مدل مادربرد کامپیوتر، این است که از روی کامپیوتر خود مدل آن را مشاهده کنید. مادربرد ها معمولاً نام کارخانه سازنده و نام مدل را در جایی چاپ میکنند.
محل نوشته شدن مدل مادربرد، به شرکت سازنده و برند آن وابسته است. به عنوان مثال، ASUS ProArt X670E-CREATOR WIFI را در نظر بگیرید که نام مدل مادربرد را در کنار سوکت CPU چاپ کرده است.
نکته قابل توجه در مورد تمامی این روشهای تشخیص مدل مادربرد این است که هیچ یک از آنها نیازی به دانلود یا نصب برنامهای ندارند و بهراحتی میتوان به آنها دسترسی یافت.