خودروسازان داخلی اعم از دولتی و خصوصی طی سال جاری در 10 نمایشگاه خودرو حضور پیدا کردند که هیچ دستاورد بزرگی را برای صنعت خودرو بههمراه نداشته است.
طی سال 1400 در تهران و سایر استانهای کشور حدود 10 نمایشگاه خودرو برگزار شد و خودروسازان داخلی اعم از دولتی و خصوصی نیز با حضور در آنها به معرفی محصولات خود پرداختند؛ اما کارشناسان بر این باورند که برگزاری این نمایشگاهها برای صنعت خودرو دستاورد بزرگی بههمراه نداشته و فقط برای برگزارکنندگان آنها سودآور بوده است.
جزئیات برگزاری 10 نمایشگاه خودرو در سال 1401
طی دو سال گذشته نمایشگاههای خودرو بهدلیل شیوع ویروس کرونا و همچنین ممنوعیت واردات خودرو لغو شدند؛ اما با بهبود شرایط از اواخر اردیبهشت سال 1401 چهارمین نمایشگاه ماشین تهران در شهر آفتاب برگزار شد که در آن خودروهای چینی سهم زیادی داشتند.
در همین راستا خودروسازان داخلی تصمیم گرفتند تا با تغییراتی روی محصولات خود، آنها را در نمایشگاههای متعددی که در تهران و سایر استانهای کشور برگزار شد بهمعرض نمایش بگذارند؛ اما با وجود اینکه رکورد جدیدی برای برگزاری نمایشگاه ماشین در سال 1401 به ثبت رسید، حضور محصولات داخلی چشمگیر نبود و نتوانستند اهداف برگزاری نمایشگاهها را تحقق بخشند.
لیست 10 نمایشگاه ماشین که تا پایان دی ماه سال جاری در تهران و سایر استانهای کشور برگزار شد به شرح زیر است:
- نمایشگاه ماشین تهران در 27 اردیبهشت ماه
- نمایشگاه تخصصی صنعت خودرو، قطعات و تجهیزات وابسته در سنندج 14 تیرماه
- بیستویکمین نمایشگاه بینالمللی قطعات خودرو در شیراز 21 تیرماه
- نمایشگاه برنامه تحولی صنعت خودرو تهران در 7 شهریورماه
- بیست و دومین نمایشگاه خودروی مشهد 9 شهریور
- نمایشگاه خودروی مازندران 25 شهریورماه
- شانزدهمین نمایشگاه خودروی اصفهان 3 آذرماه
- هجدهمین نمایشگاه خودرو و قطعات و مجموعههای خودرویی در اهواز 29 آذر
- بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی تخصصی صنعت خودرو و قطعات 13 دی ماه
- یازدهمین نمایشگاه ماشین کرمان در 28 دی ماه
با توجه به اینکه این نمایشگاهها با اهدافی چون معرفی کالاهای جدید در غرفهها، جذب سرمایههای خارجی از طریق نشان دادن امتیازات خاص برای آنها، مبادله اطلاعات گوناگون تجاری و صنعتی، ایجاد رقابت سالم بین واحدهای گوناگون تولیدی و صنعتی و تجاری، توسعه مبادلات کالاها و خدمات و از همه مهمتر جذب و شناسایی مشتریان جدید برگزار میشوند، اما با برگزاری این ده نمایشگاه فقط تعداد کمی از این اهداف محقق شده است.
در همین راستا کارشناسان صنعت خودرو بر این باورند نمایشگاههایی که در استانها برگزار میشوند به دلیل مشکلات بینالمللی و عدم حضور شرکتهای خارجی شرایطی برای سودآوری عدهای خاص بهوجود آورده و در حقیقت صنعت خودروسازی کشور از برگزاری آنها منفعتی نمیبرد.
علاوه بر این، خودروسازان برای حضور در نمایشگاههای مختلف با هزینه مازاد مواجه خواهند شد که همین موضوع از نظر اقتصادی برای آنها مقرونبهصرفه نخواهد بود. از این رو نیاز است تا با ورود نهادهای مسئول از جمله وزارت صمت، دستاوردهای برگزاری این نمایشگاهها و منفعت آن برای صنعت خودرو کشور مورد بررسی قرار بگیرد تا مشخص شود آیا برگزاری 10 نمایشگاه در طول کمتر از یکسال منطقی است یا خیر؟