پلی استیشن 5

هرآنچه که تا امروز از نسل جدید کنسول پلی استیشن سونی می‌دانیم

در این مطلب به مرور هر آنچه تاکنون در مورد نسل بعدی کنسول پلی استیشن و هم‌چنین مدل‌های آینده PS5 شامل اسلیم و پرو منتشر شده، می‌پردازیم.

طی چند ماه گذشته، شایعات مختلفی پیرامون مدل‌های جدید PS5 منتشر شده است. نسخه اصلی پلی‌استیشن 5 در بحبوحه همه‌گیری کووید-19 عرضه شد و با محدودیت‌های متعدد در زنجیره تامین، آغاز پرچالشی را در بازار تجربه کرد. در نتیجه بحران مذکور، قیمت‌ این کنسول به‌ دلیل کمبود موجودی بالا رفت و خرید آن برای بسیاری از گیمرها سخت شد.

بااین‌حال، پس از گذشت دو سال از عرضه PS5، اکنون وضعیت بازار بهبود پیدا کرده و به‌نظر می‌رسد سونی در حال آماده‌سازی برای ارتقای این کنسول در قالب دو مدل اسلیم و پرو است. اما فراتر از آن، اطلاعات فاش شده نشان می‌دهند که این غول ژاپنی از حالا در فکر توسعه نسل جدید کنسول خود، یعنی پلی استیشن 6 است. به همین بهانه، در ادامه به مرور هر آنچه تاکنون از مدل‌ های آینده شامل PS5 Pro و PS6 به‌دستمان رسیده، می‌پردازیم.

پلی استیشن 5 پرو و بازار داغ شایعات

از سال گذشته، شایعاتی مبنی بر عرضه نسخه پرو کنسول پلی استیشن 5 منتشر شده است. اغلب این اطلاعات از برنامه سونی برای عرضه یک مدل اصلاح شده جدید با درایو دیسک ماژولار (قابل حمل) خبر می‌دهند. اگرچه صحت این گزارش توسط منابع داخلی از جمله تام هندرسون تایید شده، اما هنوز هیچ قطعیتی در این مورد وجود ندارد.

نسل جدید کنسول پلی استیشن

از آنجاکه مدل کنونی PS5 با سخت‌افزار فعلی، در مدیریت هم‌زمان رزولوشن 4K، ردیابی پرتو و نرخ 60 فریم بر ثانیه با مشکل مواجه است، تولید نسخه پرو این کنسول در دستور کار سونی قرار گرفه است. به‌علاوه، این شرکت ژاپنی پیش‌تر در اقدامی مشابه، نسخه PS4 Pro را تنها دو سال پس از عرضه نمونه اولیه با سخت‌افزار ارتقا یافته وارد بازار کرده بود.

با توجه به اینکه بیش از دو سال از عمر PS5 می‌گذرد، بازار شایعات در مورد دو مدل اسلیم و پرو این کنسول قوت گرفته است. در این میان برخی دیگر از شایعات نشان می‌دهند که سونی قرار نیست در سری PS5 دست به ارتقای سخت‌افزاری بزند و این ماموریت را به نسل بعدی، یعنی پلی استیشن 6 واگذار کرده است.

از PS5 اسلیم چه خبر؟

پلی استیشن اسلیم که از زمان عرضه PSX همواره عضوی از خانواده کنسول‌های سونی بوده، نسخه‌ای کوچک‌تر و فشرده‌تر از مدل اصلی است. از آنجاکه PS5 با ابعاد بزرگ خود هر فضایی را به‌راحتی اشغال می‌کند، عرضه مدل Slim بیش از هر زمان دیگری ضروری به‌نظر می‌رسد.

نسل جدید کنسول پلی استیشن

براساس اطلاعات لو رفته، یک نسخه اصطلاحا «ماژولار» به‌عنوان پلی استیشن 5 اسلیم عرضه خواهد شد که ظاهرا دارای درایو دیسک قابل حمل است. بدین ترتیب، فروش آن در دو نسخه دیجیتالی و دیسک درایو برای سونی امکان‌پذیر می‌شود. مدل مذکور قرار است جایگزین نسخه فعلی PS5 شود و فارغ از ابعاد کوچک‌تر و باریک‌تر با تغییر قابل توجهی در عملکرد همراه نخواهد بود.

نسل جدید کنسول پلی استیشن

به‌گفته منابع افشاگر، بعید به‌نظر می‌رسد که پلی استیشن 6 پیش از سال 2027 وارد بازار شود. بنابراین فاصله زمانی قابل توجه میان این دو نسل، فرصت را برای عرضه نسخه اسلیم PS5 مهیا خواهد کرد. عرضه یک کنسول قابل حمل یک استراتژی مناسب برای سونی خواهد بود تا تمرکز خود را روی عرضه نسل جدید پلی استیشن معطوف کند.

از آنجاکه دستکم چهار سال با عرضه PS6 زمان باقی‌ مانده است، بنابراین حدس و گمان در مورد سخت‌افزار احتمالی آن دشوار است. بااین‌حال می‌توان انتظار داشت که قدرت احتمالی پلی استیشن 6 بسیار بالاتر از PS5 خواهد بود. پلی استیشن 5 به‌عنوان یک کنسول با قابلیت اجرای رزولوشن 8K، نرخ 120 فریم بر ثانیه و سایر قابلیت‌های جذاب عرضه شد. اکنون توپ در زمین توسعه‌دهندگان بازی است که محصولات خود را با ویژگی‌های به‌روز این کنسول تطبیق دهند.

بااین‌حال، برخی از قابلیت‌ها مانند ارائه وضوح 4K با ردیابی پرتو و سرعت 60 فریم بر ثانیه، همواره امکان‌پذیر نیست. بنابراین تنها توسعه‌دهندگان خبره که با معماری پلی استیشن 5 آشنایی کامل دارند، می‌توانند این کار را به درستی انجام دهند. اگرچه برخی استودیوهای ساخت بازی مانند سانتامونیکا و اینسومنیاک سونی ویژگی‌های ردیابی پرتو، وضوح و نرخ فریم بالا را ارائه می‌کنند، اما وقتی نوبت به بازی‌ها می‌رسند، هم‌چنان باید بین حالت‌های وضوح و عملکردی، یکی را انتخاب کرد.

ارتقای سخت‌افزاری برای دست‌یابی به گرافیک واقع‌گرایانه

معماری rdna

با عرضه نسل جدید کنسول پلی استیشن، سونی احتمالا مشکلات گرافیکی فعلی برای دستیابی به توان حداکثری را رفع خواهد کرد. برای مثال، رهگیری پرتو که هنوز یک فناوری نوظهور بوده و حتی پیشرفته‌ترین پردازنده‌های گرافیکی نیز با آن مشکل دارند، در نسل بعدی دستخوش ارتقا خواهد شد.

در این مقطع، تقریبا همه گزارش‌ها از آغاز توسعه پلی استیشن 6 خبر می‌دهند. چنانکه به‌تازگی شاهد درخواست مارک سرنی، از توسعه‌دهندگان مطرح بازی برای ثبت اختراعی در مورد بهبود عملکرد ردیابی پرتو بودیم. از آنجاکه سرنی از مهندسان پشت پرده PS4 و PS5 بوده، این گزارش نشان می‌دهد که او برای توسعه پلی استیشن 6 نیز با سونی در حال همکاری است.

پتنت مذکور سیستمی را توصیف می‌کند از پردازنده‌های سایه‌ای برای کاهش اندازه پرتوها بهره می‌‌گیرد و از این طریق، عملکرد کلی رهگیری پرتو را افزایش می‌دهد. این فناوری بدون شک یک ویژگی مهم در کنسول‌های پلی استیشن 5، ایکس‌باکس سری ایکس و هم‌چنین جدیدترین پردازنده‌های گرافیکی است که نور و انعکاس واقعی را ارائه می‌دهد.

همان‌طور که قبلا اشاره کردیم، اجرای دقیق این ویژگی نیازمند سخت‌افزار قدرتمند و هم‌چنین بهینه‌سازی کامل است. بنابراین سونی از حالا برای عرضه PS6 در حال رفع این دسته از کمبودها است.

سخت‌افزار و ویژگی‌های احتمالی نسل جدید کنسول پلی استیشن 

پردازنده و کارت گرافیک جدید

علاوه بر پیشرفت‌های فنی، انتظار جهش‌های دیگری نیز در عملکرد کنسول بعدی سونی وجود دارد. به‌ احتمال فراوان، سونی و AMD بار دیگر برای ساخت CPU و GPU جدید پلی استیشن 6 با یکدیگر همکاری خواهند داشت. هم‌چنین شایعات در مورد PS5 پرو نیز حاکی از معماری جدید RDNA3 در این کنسول است.

بااین‌حال برای PS6، انتظارها فراتر از این است. بدون شک طی چند سال آینده، شرکت AMD از نمونه‌های جدید و پیشرفته‌تر پردازنده‌های خود رونمایی خواهد کرد که پلی استیشن 6 نیز می‌تواند از آنها بهره‌مند شود.

بازی‌های ابری آمده

بر کسی پوشیده نیست که بازی‌های ابری یک حوزه جذاب و آینده‌دار برای صنعت بازی‌های ویدیویی است. درحالی‌که مایکروسافت به‌وضوح در این زمینه فعالیت دارد، سونی با پلی استیشن دیدگاه محافظه‌کارانه‌ای را در پیش گرفته است. بااین‌حال همه چیز طی سال‌های آینده می‌تواند دستخوش تغییر و تحول شود. بازی‌های ابری یک تغییر اجتناب‌ناپذیر در آینده بازار است و سونی نیز چاره‌ای جز سازگاری با آن ندارد.

در حال حاضر، این شرکت نوعی از امکان بازی ابری را برای عناوین PS3 در PS Plus ارائه کرده است. این ویژگی که پیش‌تر تحت عنوان PS Now در دسترس بود، اکنون با PS Plus Premium ادغام شده است. با این وجود، امکان استریم از این طریق محدود بوده و انتظار داریم سونی با بهبود سرورهای خود در آینده، گزینه‌های پخش را برای کشورهای بیش‌تری فراهم کند. با جهش مایکروسافت در حوزه بازی‌های ابری و ایجاد یک پلتفرم استریم عظیم، سونی برای بقا در بازار، چاره‌ای جز تطبیق خود با شرایط آینده ندارد.

طراحی ماژولار

با ظهور رسانه‌های دیجیتال، بحث‌هایی در مورد پایان دوره انواع دیسک فیزیکی به‌گوش می‌رسد. از جمله مزایای دیجیتالی شدن بازی‌ها، امکان دانلود و عدم آسیب به آنها است. بااین‌حال، برخی از گیمرها هنوز دیسک‌های فیزیکی را به دلیل حس نوستالژیک یا سایر محدودیت‌ها ترجیح می‌دهند. بنابراین هنوز برای حذف کامل درایو دیسک زود است.

به‌طور کلی، این موضوع به تولیدکنندگان بستگی دارد که بخواهند مسیر کامپیوترهای شخصی را طی کنند و دنیای بزرگ رسانه‌های دیجیتالی را بپذیرند. در این میان، سونی برای پایگاه کاربران وفادار خود، احتمالا هم‌چنان دیسک‌های ماژولار را ارائه خواهد داد.

بنابراین به‌زودی شاهد عرضه PS5 با دیسک ماژولار خواهیم بود و برای نسل جدید پلی استیشن نیز انتظار داریم، این غول ژاپنی به رویکرد فعلی خود پایبند باشد. بدین معنا که یک مدل دیجیتال با قیمت ارزان‌تر در کنار نسخه مجهز به درایو دیسک با برچسب قیمتی کمی بالاتر به فروش خواهند رسید.

تاریخ عرضه نسل جدید پلی استیشن

پلی استیشن

PS4 در اواخر سال 2013 عرضه شد و جایگزین آن، یعنی پلی استیشن 5 در سال 2020 به بازار راه پیدا کرد. بنابراین این چرخه هفت ساله احتمالا در مورد نسل جدید پلی استیشن نیز صادق است. بدین ترتیب پس از پایان نوامبر 2027، انتظار معرفی PS6 وجود دارد.

به‌طور کلی طی ماه‌های آتی انتظار می‌رود سونی سر و صدای زیادی در مورد کنسول بعدی پلی استیشن به‌پا کند. هم‌چنین به‌زودی جزئیات بیش‌تری در مورد مدل‌های جدید PS5 نیز منتشر خواهند شد. علاوه بر آن، برگزاری رویداد PlayStation در ماه ژوئن امسال نیز حامل خبرهای بیش‌تری در مورد کنسول‌های جدید سونی خواهد بود.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*