شرکت ایرانسل با توسعه فناوری خودرو متصل، انقلابی دیجیتال در صنعت خودروسازی کشور ایجاد خواهد کرد.
تولید اولین خودروی متصل به سال ۱۹۸۰ برمیگردد که در آن کامپیوتری برای انتقال و ذخیره اطلاعات طراحی و استفاده شد. پس از آن، رفتهرفته امکانات جدیدتری مانند تماس خودکار با اورژانس به هنگام تصادف، عیبیابی از راه دور و ردیابی خودرو هم به آنها اضافه شد، تا جایی که در عصر دیجیتالی امروز بهکمک اینترنت 5G، به خودروهایی کاملا دیجیتالی و متصل به اینترنت رسیدهایم.
توسعه و رشد صعودی این پدیده نوظهور به اندازهای است که کسبوکارها و صنعت خودرو را با تحولی اساسی روبهرو کرده است و آنها را وا داشته است تا با آگاهی از فناوری خودروهای متصل، در مسیر این تحول قرار گیرند و خودروهای غیرمتصل خود را متصل کنند.
آشنایی با خودرو متصل، نسل جدید اتومبیلهای هوشمند
خودرو متصل، به خودرویی گفته میشود که توانایی ارتباط دوطرفه با سیستمهای بیرونی با استفاده از شبکه اینترنت را دارد و سیستمهای بیرونی گفتهشده میتوانند شامل تلفن همراه، خودروهای دیگر و یا مراکز اورژانس باشند.
از آنجایی که خودروهای متصل بخشی از سیستم حملونقل شهرهای هوشمند هستند، وجود زیرساخت مناسب به آنها کمک میکند تا از تمام ظرفیت و کارایی خود در مواردی مانند شناسایی ترافیک و هدایت آن، افزایش امنیت عابران پیاده، کمکرسانی سریعتر و… بهره ببرند.
رشد تولید خودروهای متصل و پیشبینی استفاده ۷۷۵ میلیون کاربر تا پایان سال ۲۰۲۳، گواهی بر وجود قابلیتهای بسیار این فناوری است. اما قابلیتهای آن چیست و چه مزایایی برای شهروندان و کسبوکارها دارد؟
در خودرو متصل که مجهز به تکنولوژی اینترنت اشیا است، همه چیز هوشمند، متصل به شبکه و در تعامل با هم هستند. این تکنولوژی علاوه بر نقش اساسی در تقویت و توسعه حوزههایی نظیر خودروسازی، بیمه، تبلیغات و… مزایا و امکانات دیگری نیز دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمک به حوزه راهداری با ارتقای ایمنی و کاهش تصادفات جادهای
- درآمدزایی برای خودروسازان و ایجاد اشتغال با همکاری برندهای حوزه فناوری
- کاهش آلودگیهای زیستمحیطی و آلایندهها
- مشاهده مشکلات فنی از طریق سیستم ردیابی و حل مشکلات از راه دور
و بهطور کلی هدف از این تعاملات چیزی نیست جز سادهتر، کارآمدتر و خوشایندتر کردن فرآیندهای زندگی.
ایرانسل و توسعه فناوری خودرو متصل در ایران
تحقق تحول و تغییرات دیجیتالی در هر حوزهای نیازمند هوشمندی و هدفمندسازی حوزههای مدیریتی یک کشور است. همانطور که تا به امروز پیشرفت تکنولوژی در ایران مسیر پر پیچوخمی را برای رسیدن به این نقطه طی کرده است، فناوری خودروی متصل نیز به لطف اپراتورهای تلفن همراه وارد رقابت با تولیدکنندگان بزرگ دنیا شده است که میتواند نویدبخش آیندهای روشن برای این حوزه و کشور باشد.
ایرانسل، اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، با تمرکز ویژه بر بومیسازی فناوریهای نوین و ایجاد زیرساختهای لازم برای توانمندسازی کسبوکارها، یکی از پیشگامان فناوری خودروی متصل است. فناوری ارائهشده توسط ایرانسل بدین شکل است که شما هم به صورت شخصی و هم به صورت سازمانی امکان خریداری آن را دارید. برای مثال اگر صاحب کسبوکاری کوچک هستید و یا قصد دارید خودروی شخصی خود رامتصل کنید، میتوانید با مراجعه به فروشگاه سازمانی ایرانسل و انتخاب خرید سرویس پایه مدیریت هوشمند ناوگان، دستگاه ردیاب خودرو (مدل GSM Tracker+) را به تعداد دلخواه خریداری کرده و آن را بهکمک کارشناسان ایرانسل بر روی دستگاه خود نصب کنید.
دستگاه ردیاب خودرو نامبردهشده یکی از بهترین تجهیزات برای متصل کردن خودروهای غیرمتصل است و فناوریهای مختلفی مانند شبکه موبایل، بلوتوث و موقعیتیابی GNSS در آن به کار گرفته شده است. از ویژگیهای فنی و عمومی این دستگاه میتوان به ثبت رفتار ترافیکی راننده (ترمزهای شدید، گردشهای شدید و سرعت غیرمجاز)، امنیت بالا (اتصال دوطرفه SSL)، کاربرپسند بودن نرمافزار، عایق در برابر رطوبت و گردوغبار، دقت بالا در ردیابی و ارائه گزارشات مختلف و… اشاره کرد.
از طرف دیگر اگر کسبوکار بزرگی دارید، خرید این دستگاه ردیاب به شما پیشنهاد نمیشود و بهتر است از سامانه مدیریت هوشمند ناوگان ایرانسل (FMS) استفاده کنید. این راهکار سازمانی یکپارچه که بر اساس تکنولوژی اینترنت اشیا کار میکند، تمامی اطلاعات قابل اندازهگیری خودروها را جمعآوری و تحلیل میکند و به کسبوکارها کمک میکند تا بر اساس دادههای واقعی و قابل اعتماد، تصمیمگیری نمایند. از دیگر مزایای این سامانه هم میتوان مدیریت بهینه ناوگان از راه دور، افزایش عمر خودرو، ارتقا سطح امنیت و کاهش هزینههای اجرایی را نام برد.
مزیتهای رقابتی خودرو متصل ایرانسل
بهطور کلی فناوری خودروی متصل ایرانسل به همراه سامانه مدیریت هوشمند ناوگان با ایجاد امکان ردیابی، موقعیتیابی، تعمیر و نگهداری و عیبیابی خودرو از راه دور به افراد حقیقی و کسبوکارها، نسبت به رقبای خود و سایر ارائهدهندگان امتیازاتی دارد که به شرح زیر هستند:
- گستردگی پوشش شبکه ایرانسل و امکان ردیابی خودروهای ناوگان در تمامی مسیرها
- ارائه تمامی راهکارها (نرمافزارها و سختافزارهای موردنیاز) به صورت جامع
- ارائه خدمات مشاوره و نیازسنجی با بهرهگیری از تیم حرفهای و متخصص
- بهروزرسانی دورهای و منظم تمامی ماژولها
- وجود ماژولهای متنوع وکاربری آسان
- امکان گزارشگیری دقیق و ساخت داشبوردهای اختصاصی
- افزایش امنیت دادههای ناوگان بهکمک راهکار شبکه امن همراه ایرانسل
از دیگر مزایای خودرو متصل ایرانسل نسبت به سایر رقبا میتوان به دستیابی این سازمان به اینترنت نسل پنجم (5G) اشاره کرد. از آنجایی که پایه و اساس فناوری خودرو متصل، مرتبط با انتقال اطلاعات و افزایش سرعت آن است، وجود اینترنتی پرسرعت موجب تغییراتی بارز در این سیستم میشود و ایرانسل بهعنوان اولین ارائهدهنده اینترنت 5G که تجربه همکاریهای درخشان با شرکتهای بزرگی مانند گروه تولیدی عالیس در استفاده از سامانه مدیریت هوشمند ناوگان ایرانسل را دارد، هم اکنون در مسیر توسعه فناوری خودروهای متصل بهکمک اینترنت پرسرعت قرار دارد.
کلام آخر
همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، مسیر تکامل و پیشرفت خودروهای متصل تمامی ندارد و روزبهروز شاهد اضافه شدن قابلیتهای جدیدی به این فناوری هستیم.
خوشبختانه راهکارهای سازمانی ایرانسل، در مسیر توسعه روزافزون خود، در سال گذشته با شرکت در هفتمین دوره از جشنواره ملی نوآوری برتر ایرانی، موفق به دریافت لوح زرین و گواهینامه نوآوری برتر ایرانی سال ۱۴۰۱ شد. این جشنواره که بهمنظور حمایت از نوآوریهای داخلی و توسعه اقتصاد ملی برگزار میشود، به ایرانسل این فرصت را داد تا از خودروی «شاهین متصل» و سرویس پایه مدیریت هوشمند ناوگان رونمایی کرده و این نوآوری بومیسازیشده را گسترش دهد.
راهکارهای سازمانی ایرانسل علاوهبر موارد گفتهشده خدمات سازمانی پرکاربرد دیگری نظیر موبایل سازمانی (MVPN)، دستگاه بیسیم، VPN سازمانی و… را هم ارائه میدهد که تمامی آنها با توجه به نوع دغدغه و چالش کسبوکار شما در مسیر دیجیتالی شدن، میتوانند کارآمد باشند. شمارهگیری کد کوتاه دستوری ستاره سه مربع (3#*) راهی است که به شما این امکان را میدهد تا به توضیحات تکمیلی هر یک از راهکارها و دریافت مشاوره جهت انتخاب مناسبترین نوع آنها دسترسی داشته باشید.