در این مقاله به معرفی و بررسی قابلیتهای 10 برنامه کاربردی اندرویدی که نصب آنها بر روی گوشی شما ضروری است خواهیم پرداخت.
تلفنهای هوشمند ما قدرتمندترین دستگاههایی هستند که به ما امکان میدهند هر کاری را انجام دهیم. افزودن تعدادی برنامه کاربردی و مفید میتواند سازگاری دستگاه اندرویدی شما را افزایش دهد.
اندروید در حال حاضر محبوبترین سیستم عامل موبایل موجود است که بهطور قابل توجهی ویژگیها و گزینههای سفارشیسازی بیشتری را نسبت به هر سیستم عامل گوشی هوشمند دیگری ارائه میدهد.
یکی دیگر از مزایای اندروید، اکوسیستم برنامه گسترده آن است. تلفن اندرویدی شما ابزارهای مهمی مانند ماشین حساب، چراغ قوه و تایمر را در خود جای داده است. جدای از برنامههای ضروری مانند یک برنامه پیامرسان آنلاین یا برنامهای برای ارسال پیامهای متنی، انواع دیگری از ابزارها وجود دارد که هر کاربر اندرویدی باید روی گجت خود نصب کند.
در فروشگاه گوگل پلی برنامههای کاربردی و مفید بسیاری وجود دارد که نصب آنها روی گوشی هوشمند اندرویدی شما خالی از لطف نخواهد بود. در ادامه به معرفی و بررسی امکانات و قابلیتهای 10 مورد از برنامه های کاربردی اندرویدی که همیشه باید بر روی گوشی خود داشته باشید میپردازیم، با ما همراه باشید.
1. اپلیکیشن مدیریت حرفهای برنامهها – ML Manager: APK Extractor
اگر بهدنبال یک برنامه حرفهای برای مدیریت اپلیکیشنها و استخراج فایل نصبی آنها برای اندروید میگردید، ML Manager Pro: APK Extractor بهترین گزینه برای شماست.
در بیشتر موارد، کاربران برای نصب یک برنامه در دستگاه اندرویدی خود به Play Store مراجعه میکنند. با این حال، برنامههایی که به طور رسمی توسط گوگل ارائه نشدهاند، همچنان در قالب APK یا کیتهای بسته اندروید برای دانلود در دسترس هستند.
در اصل، APK شامل همه چیز برای نصب و اجرای برنامه در تلفن یا رایانه شما است. ML Manager به شما امکان میدهد برنامهها را بهعنوان APK بارگیری کنید و از آنها برای نگهداری نسخه پشتیبان تهیه کنید.
اگر برنامه از فهرست حذف شود یا نیاز به نسخه خاصی داشته باشید که دیگر در فروشگاه منتشر نشده باشد، ML Manager به شما این امکان را میدهد که APK را از طریق یک برنامه پیامرسان مانند تلگرام یا واتساپ با شخصی که میشناسید به اشتراک بگذارید.
از دیگر قابلیتهای این برنامه میتوان به توانایی استخراج برنامهها به صورت گروهی، مخفی کردن آیکون برنامهها، سازماندهی حرفهای اپلیکیشنها و مرتبسازی لیست برنامهها بر اساس ویژگیهای گوناگون اشاره کرد.
اپلیکیشن ML Manager همچنین یک نسخه پولی ارائه میدهد که با خرید آن میتوانید به ویژگیهای خاص مانند توانایی حذف نصب برنامههای اضافی سیستم به همراه حافظه پنهان و دادههای آنها دسترسی داشته باشید.
2. اپلیکیشن مدیریت وظایف روزانه اندروید – Do It Now – RPG To Do List
یکی از برترین راهها برای برطرفسازی مشکلاتی همچون عدم برنامهریزی و کوتاهی در انجام وظایف، دنبال کردن مستمر فعالیتها و پیگیری کارهاست. به این منظور ما Do It Now – RPG To Do List را بهعنوان یک سیستم مدیریت وظایف هوشمندانه و پرکاربرد و از برنامه های کاربردی اندرویدی که همیشه باید بر روی گوشی خود داشته باشید، بهشما پیشنهاد میکنیم.
با استفاده از این اپ تقریباً برای هر عملی مانند رفتن به محل کار، شستن لباسها یا فقط خواندن کتاب، میتوانید امتیاز کسب کنید. این نرمافزار بهکاربران خود کمک میکند تا با پیگیری تمامی فعالیتهای روزمره آنها را به بهترین نحو انجام دهند و بتوانند نظم و انضباط را در زندگی خود برقرار کنند.
Do It Now یک برنامه معمولی بهرهوری و مدیریت کار بهنظر میرسد، اما کارها را بهصورت کاملا متفاوتی انجام میدهد. این برنامه پس از نصب یک قهرمان مجازی در اختیار شما قرار میدهد که امتیاز کسب میکند و مهارتهای ارزشمندی به دست میآورد. با به پایان رساندن هر کدام از فعالیتهای خود، این قهرمان ایکس پی دریافت میکند و به مرور زمان ترفیع درجه میگیرد.
علاوهبراین با استفاده از تقویم و لیست وظایف داخلی برنامه، برای انجام برخی اقدامات پاداش دریافت خواهید کرد. از دیگر امکانات و قابلیتهای این برنامه میتوان به بهبود فعالیتها تنها در مدت زمانی کوتاه، برطرفسازی عادات بد به مرور زمان، دسترسی به یک آمار کامل و جامع در رابطه با فعالیتهای خود و سیستم یادآوری برای جلوگیری از هر گونه فراموشی اشاره کرد.
3. برنامه یافتن دستگاه من – Google Find My Device
حتی تصور گم کردن تلفن همراه نیز استرسزا و وحشتناک است، زیرا این دستگاه هوشمند تقریباً بخش زیادی از زندگی روزمره شما را در بر میگیرد. اما با نصب این اپلیکیشن کاربردی، دیگر نگران گم شدن تلفن همراه خود نباشید. Find My Device با استفاده از GPS موقعیت تقریبی موبایل شما را در اختیارتان میگذارد تا بتوانید آن را پیدا کنید.
کار با این برنامه برخلاف تصور هیچگونه پیچیدگی ندارد و با رابط کاربری ساده آن همه چیز دقیقاً در جای خود قرار گرفته است.
اپلیکیشن Find My Device به شما امکان میدهد از راه دور و با دستگاهی دیگر به گوشی خود دسترسی داشته باشید. با نصب این برنامه، میتوانید موبایل خود را از راه دور قفل کرده و از دسترسی به اطلاعات درون آن جلوگیری کنید.
همچنین میتوانید اطلاعات تماس خود را برای هر کسی که بهطور تصادفی به دستگاه شما برخورد کرده است، بگذارید. بهعنوان آخرین راه حل، میتوانید تمام اطلاعات دستگاه خود را به طور کامل پاک کنید.
برای پیگیری دستگاه خود با این برنامه تنها کافیست آن را در گوشی نصب کرده و با شماره تلفن یا آدرس ایمیل خود ثبت نام کنید.
4. اپلیکیشن Grammarly Keyboard
صفحه کلید Grammarly به شما امکان میدهد در همه برنامههای خود با اطمینان و بدون اشتباه بنویسید. این برنامه کمبودها یا اشتباهات در نوشته شما را برجسته میکند و به شما کمک میکند کلمات و حتی مترادفهای مناسب برای عبارت انتخابی خود را پیدا کنید.
این نرم افزار میتواند متن شما را مختصرتر کند و تجزیه و تحلیل کند که لحن نوشتاری شما چگونه نظر میرسد، رسمی غیررسمی یا دوستانه. این برنامه در طیف گستردهای از برنامهها، از ایمیل و پیامرسانها گرفته تا واژه پردازها و سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس، کار میکند.
درحال حاضر، این اپ تنها زبانهای انگلیسی و بریتانیایی را پشتیبانی میکند. اما احتمالا در آیندهای نزدیک شاهد اضافه شدن زبانهای بیشتری به آن خواهیم بود.
اپلیکیشن Grammarly با بسیاری از برنامهها سازگار است و قابلیت استفاده از آن در پیامرسان تلگرام، اینستاگرام یا فیسبوک وجود دارد. این یک برنامه ضروری برای یک نویسنده یا هر فردی است که با تایپ زیاد سر و کار دارد.
5. برنامه مدیریت رمز عبور – Password manager
هر کاربر اندرویدی که از طریق پلتفرمها، سرویسها و برنامههای آنلاین مختلف در فضای اینترنت فعال است، به یک راه سریع و آسان برای ذخیره گذرواژهها در تلفن همراه خود نیاز دارد. سادهترین راه برای انجام این کار، دانلود یک برنامه مدیریت رمز عبور است.
برنامه مدیریت رمز عبور ویژگیهای ممتازی مانند ذخیرهسازی نامحدود رمز عبور و امکان استفاده از سرویس در چندین دستگاه را برای شما فراهم میکند. برخی از بهترین برنامههای مدیریت رمز عبور در پلی استور عبارتند از Bitwarden، Dashlane، و Norton.
برای دسترسی به رمزهای عبور ذخیره شده در هر یک از این برنامهها، باید هویت خود را از طریق رمز عبور اصلی، با استفاده از تشخیص چهره یا اسکن اثر انگشت خود تأیید کنید. این برنامهها همچنین میتوانند به شما کمک کنند تا رمزهای عبور موجود را به رشتههای کاراکتر پیچیدهتر و سختتر تغییر دهید تا امنیت بالاتری داشته باشید.
6. برنامه مدیریت احراز هویت Authenticator
Authenticator یک برنامه کاربردی اندرویدی و اپلیکیشن امنیتی ضروری برای افزایش امنیت سطح دسترسی به حساب کاربری گوگل است که همیشه باید بر روی گوشی خود داشته باشید.
اکثر وب سایتها و سرویسها از شما میخواهند برای ورود ابتدا نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. شما میتوانید برای حفظ حریم خصوصی و امنیت بیشتر، از احراز هویت دو مرحلهای استفاده کنید. این یک لایه اضافی از محدودیتهای ورود را برای شما به ارمغان میآورد که نفوذ هکرها و کلاهبرداران به هر یک از حسابهای آنلاین شما را سختتر میکند.
بهترین راه برای مدیریت احراز هویت دو مرحله ای از طریق یک برنامه احراز هویت است. به غیر از Google Authenticator، برخی از بهترینها برای اندروید 2FAS، Microsoft Authenticator و Authy هستند.
این برنامهها تقریباً به روشی مشابه کار میکنند و در آنها میتوانید حساب خود را به هر وبسایتی که پشتیبانی از تأیید دو مرحلهای ارائه میدهد، اضافه کنید.
پس از نصب برنامه و هنگام ورود به اکانت خود، علاوهبر وارد کردن رمز اختصاصی، یک کد جداگانه برای شما ساخته میشود که با وارد و تایید کردن آن مجوز دسترسی به اطلاعات به شما داده میشود.
بسیاری از برنامههای احراز هویت به شما امکان میدهند به کدها در چندین دستگاه دسترسی داشته باشید. با این حال، در صورتی که گوشی اندرویدی خود را که دارای یک برنامه احراز هویت است گم کنید، ممکن است لازم باشد از طریق روش دیگری وارد سیستم شوید یا اقدامات امنیتی ارائه شده توسط صفحات پشتیبانی برنامه را برای بازگرداندن دسترسی انجام دهید.
7. اپلیکیشن نوت پد – Notepad
همانطور که از نامش پیداست، Notepad برنامهای است که به شما امکان میدهد یادداشت برداری کرده و آنها را به گونهای سازماندهی کنید که بهترین کارایی را برای شما داشته باشد.
حال این سوال مطرح میشود که با وجود برنامه پیش فرض یادداشت برداری در اندروید، چه نیازی به نصب یک اپلیکیشن جداگانه است؟ در واقع با وجود محدودیت در ابزارهای پیش فرض، در بسیاری از مواقع نیازها برطرف نمیشوند و کاربران ناچارند به دنبال نرم افزارهای جانبی دیگری باشند.
نرم افزار کاربردی نوت پد با بهرهمندی از مجموعه قابلیتهای متنوع خود به کاربران کمک میکند فایلهای تکست موجود در حافظه را به سادگی مشاهده کرده و هر گونه تغییراتی را در آنها به وجود آورند.
رابط کاربری این برنامه بسیار ساده و کاربرپسند است و میتوانید در آن یادداشت یا چک لیست ایجاد کرده و آنها را ذخیره کنید. هر یادداشت یا فهرستی را که ذخیره میکنید به راحتی در برنامه قابل جستجو هستند. بهعلاوه میتوان آنها را براساس تاریخ یا عنوان مرتب کرد.
پشتیبانی از چند فرمت متنوع، دسترسی به مجموعهای از گزینههای مدیریتی گوناگون و امکان ارسال فایلهای خود در سرورهای ابری از دیگر قابلیتهای این برنامه محسوب میشوند. همچنین میتوان از یادداشتها با استفاده از Google Drive نسخه پشتیبان تهیه کرد.
تا به امروز Notepad توانسته امتیاز 4.7 از 5 ستاره و بیشاز 10 میلیون بارگیری در بازار برنامههای اندروید را دریافت کند.
8. اپلیکیشن ضبط صدا
بر روی تمامی گوشیهای هوشمند یک برنامه ضبط صدا بهصورت پیشفرض نصب شده است که فایلهای صوتی را در خود ذخیره میکند.
بسته به مدل گوشی اندرویدی شما، ضبط داخلی ممکن است فقط به شما امکان دهد به ضبطهای قبلی خود گوش دهید، آنها را با دیگران به اشتراک بگذارید، نام فایلها را تغییر دهید یا آنها را حذف کنید.
تعدادی از کاربران به یک راه حل جایگزین نیاز دارند که عملکرد بیشتری نسبت به برنامه ضبط صدای پیشفرض به آنها ارائه دهد. اپلیکیشن ضبط صدای Otter، علاوهبر قابلیتهای معمول فایلهای ضبط شده را به متن رونویسی میکند و به شما امکان میدهد آنها را در قالبی خوانا مرور کنید.
این ویژگی ساده هنگام ضبط صدا برای مصاحبهها یا جلساتی که نیاز به یادداشتبرداری جلسه دارد، مفید است. هر گونه اشتباه در رونویسی را میتوان بهراحتی به صورت دستی اصلاح کرد.
با این اپ میتوانید نکات کلیدی را برجسته کرده و بعدا مرور کنید، ورودی صدا از طریق میکروفون داخلی یا دستگاه بلوتوث را با هوش مصنوعی غنی کنید، فایل را با سرعت قابل تنظیم پخش کنید و مکالمات خود را در پوشههای شخصی سازماندهی کنید. همچنین میتوانید به راحتی رونوشت تولید شده را به یک فایل متنی قابل اشتراکگذاری صادر کنید.
یک حساب اولیه Otter به شما محدودیت 300 دقیقهای برای ضبط میدهد که در مدت یک ماه بازنشانی میشود. اگر پیشبینی میکنید که باید دقیقههای صوتی بیشتری را در یک ماه ضبط و رونویسی کنید، میتوانید اپلیکیشن را با پرداخت 16.99 دلار در ماه به Otter Pro ارتقا دهید. نسخه ارتقا یافته شامل فرمتهای صادرات فایل بیشتر، وارد کردن صدای از پیش ضبطشده و سایر ویژگیهای اضافی است.
9. برنامه مترجم زبان
برنامه مترجم زبان یکی از برنامه های کاربردی اندرویدی است که هر مسافری باید آن را در گوشی خود نصب کند، چراکه این ابزار میتواند زبانهای خارجی را به زبان قابل فهم برای مسافر تبدیل کند.
گوگل ترنسلیت برنامهای مناسب برای شروع است که میتوانید از آن برای ترجمه یک متن انگلیسی به 133 زبان مختلف استفاده کنید. همچنین میتوانید از عملکرد میکروفون داخلی آن برای ضبط گویشهای گفتاری برای ترجمه آسانتر استفاده کرده یا از دوربین آن برای رمزگشایی کلمات خارجی در همه انواع علائم بهره ببرید.
اگر در مکانی هستید که اتصال اینترنت محدودی دارد، میتوانید قبل از رسیدن به مقصد، زبانی را دانلود کنید تا بتوانید بدون استفاده از داده تلفن همراه از قابلیت ترجمه بهره ببرید.
بهجز گوگل ترنسلیت، بسته به زبانهایی که نیاز دارید آنها را به زبان مقصد ترجمه کنید، برخی از بهترین برنامه های کاربردی اندرویدی که ارزش آزمایش را دارند عبارتند از DeepL Translate، Papago، و Talking Translator که همگی میلیونها بار بارگیری شده و امتیاز 4.7 از 5 ستاره را دریافت کردهاند.
10. اپلیکیشن اَپ کست فایلها روی تلویزیون – Cast to TV
اغلب اوقات، صفحه نمایش کوچک موبایل برای مشاهده محتوا مناسب نیست. صفحه نمایش گوشیها اندازهای بین ۵ تا ۷ اینچ دارند که باعث میشود فیلم دیدن روی این دستگاهها تجربه لذت بخشی نباشد.
از این رو، کست کردن محتوا به یک صفحه بزرگتر یک ویژگی ضروری است. کست کردن به معنی پخش و استریم محتوا از گوشی به روی تلویزیونهای هوشمند و دیگر گیرنده هاست. اما بهطور پیشفرض، این ویژگی برای هر محتوا یا حتی هر سرویس پخشی در دسترس نیست. اینجاست که برنامههای شخص ثالث وارد بازی میشوند.
با اپلیکیشن Cast to TV، میتوانید تقریباً هر نوع محتوایی را در صفحه بزرگ خود پخش کنید. فرقی نمیکند محتوا ویدیویی در مرورگر وب باشد یا مجموعهای از عکسها در حافظه داخلی دستگاه، و یا حتی محتوای کنسول بازی، Cast to TV میتواند آن را در صفحه تلویزیون پخش کند.
این برنامه به سرعت فرمتهای محتوا را شناسایی میکند و به شما امکان میدهد آنها را در لیستهای پخش برای یک تجربه پخش سازمانیافته مرتب کنید.