نسل چهارم تویوتا هایلوکس

آیا نسل چهارم تویوتا هایلوکس به همان اندازه‌ای که از آن تعریف می‌کنند خوب است؟

در این مقاله به بررسی نسل چهارم تویوتا هایلوکس خواهیم پرداخت که در سال 1983 عرضه شد و اکنون نیز نسخه‌هایی از آن در گوشه و کنار بازار قابل مشاهده هستند.

تویوتا هایلوکس یک خودروی پیکاپ است که در هشت نسل توسط ابرشرکت تویوتا تولید و به بازار عرضه می‌شود. این خودرو به عنوان وانت یا پیکاپ در سایزهای گوناگون تولید می‌گردد. با این حال می‌توان آن را در انواع و کاربری‌های مختلف پیکربندی نمود.

پیکاپ مشهور ژاپنی یعنی تویوتا هایلوکس، توانسته با پیشرفت‌های روزافزون خود را به‌عنوان خودرویی سرسخت و قدرتمند به بازار خودروها معرفی کند. امروزه نام این خودرو در کنار تویوتا لندکروز می‌درخشد.

نسل چهارم تویوتا هایلوکس

قبل از اینکه تاکوما، T100 یا توندرا به عناوین معروف تبدیل شوند، تویوتا یک خودروی خارق‌العاده را برای بازار ایالات متحده عرضه کرد که به نام تویوتا پیکاپ شناخته می‌شود. در سایر نقاط جهان به همین خودرو هایلوکس می‌گفتند. هر چه اسمش را بگذارید، محبوبیت این محصول بین نسل‌های مختلف غیرقابل انکار است. به خصوص مدل‌های نسل چهارم که از سال 1984 تا 1988 در آمریکا فروخته شد.

تاکنون تیپ‌های مختلفی از این خودرو عرضه شده‌اند که هرکدام برای گروه خاصی از مشتریان مناسب هستند. در اینجا به بررسی نسل چهارم تویوتا هایلوکس می‌پردازیم تا ببینیم آیا این خودرو به همان اندازه‌ای که از آن تعریف می‌کنند خوب است یا خیر.

آنچه نسل چهارم تویوتا هایلوکس را منحصربه‌فرد جلوه می‌دهد

نسل چهارم تویوتا هایلوکس

تقریباً در اوایل دهه ۸۰ میلادی بود که تویوتا تصمیم گرفت با ارائه‌ی یک لیست کامل از خودروهای نسل جدید خود به پیشواز طرفدارانش برود. در همین سال‌ها بود که تویوتا با هایلوکس خود یک شاسی بلند ساخت و مشتریان زیادی را به خود جذب کرد.

خودروی مارتی مک فلای در فیلم علمی تخیلی «بازگشت به آینده» یک هایلوکس مشکی و نسل 4 بود که با بند چراغ‌های آفرود کی سی دی لایتر فریب خورده بود. خودروی قرمز دیزلی 1988 در نسخه بریتانیایی Top Gear نیز نسل چهارم تویوتا هایلوکس بود که با درخت برخورد کرد، به مدت پنج ساعت زیر آب فرو رفت و آتش گرفت. با این حال پس از آن همه آسیب، خودرو همچنان قادر به حرکت و رانندگی بود!

نسل چهارم هایلوکس اولین‌های بسیاری را برای تویوتا به نمایش گذاشت، از جمله اولین Xtracab که کابین سرنشینان را با یک چهارم پنجره کوچک و فضای ذخیره‌سازی ایمن و خشک پشت صندلی‌های جلو کشیده بود.

این نسل همچنین موتورهایی با تزریق سوخت، توربوشارژ، اولین موتور V6 و انتقال به سیستم تعلیق جلوی مستقل برای نسخه چهار چرخ متحرک در سال 1986 را معرفی کرد. اگرچه آفرودهای سخت‌کوش هنوز هم سواری خشن‌تر اما با دوام‌تر مستقیم را ترجیح می‌دهند.

بدون ذکر موتور 4 سیلندر 2.4 لیتری فوق‌العاده قابل اعتماد تویوتا که 22R نامیده می‌شود، هیچ بحثی در مورد نسل چهارم تویوتا هایلوکس کامل نمی‌شود. مانند سری‌های قدیمی و معاصر، نسل چهارم نیز دارای محفظه‌های احتراق نیمکره‌ای است که باعث ایجاد چرخش می‌شود. با این حال، قدرت خروجی برای انواع بدون توربوشارژر با تزریق سوخت (به نام 22RE) تنها 116 اسب بخار بود.

نسل چهارم تویوتا هایلوکس

موتور 22R به دلیل طول عمر خود شناخته شده بود و بسیاری از خودروهایی که با این موتور تولید می‌شدند، به مسافت‌های بیش از 200 هزار مایل می‌رسیدند.

طراحی مجدد آگوست 1983 گزینه کابین توسعه یافته Xtracab را با شش اینچ فضای پشت صندلی برای ذخیره سازی در کابین معرفی کرد. این مدل‌ها موتور 22R کاربراتوری را حمل می‌کردند؛ در حالی که مدل سال 1984 نیز شاهد معرفی موتور 22R-E تزریق سوخت بود.

در طول تولید نسل چهارم تویوتا هایلوکس، دو موتور دیزلی نیز ارائه شد، 2L و توربوشارژ 2L-T. این موتورها پس از مدل سال 1986 در ایالات متحده متوقف شدند که به دلیل انتظارات عملکرد بالاتر مشتریان و در دسترس بودن گسترده بنزین ارزان بود. سال بعد شاهد معرفی یک گزینه توربوشارژ به نام 22R-TE بودیم که تولید آن شاید به دلیل رقابت فزاینده نیسان بود که قبلاً یک خودروی V6 را عرضه کرده بود.

در اواخر سال 1986، خودروهای نسل چهارم طراحی مجددی را به خود دیدند که شامل جلوپنجره جدید، سپر جلوی 1 تکه جدید، فضای داخلی به‌روز شده با پنل‌های درهای تمام بالا با دوخت چرم مصنوعی روی پایه و مدل‌های DLX بود.

پد داشبورد خودروهای نسل چهارم دارای فضای کوتاه‌تری نسبت به مدل‌های قبلی بود، چرخ‌های فرمان بسته به رنگ داخلی از مشکی به خاکستری، قرمز، قهوه‌ای یا آبی تغییر یافتند، قاب رادیو نیز با سایر قسمت‌های داخلی مطابقت داشت. آینه‌ بغل‌ها نیز تغییر کردند تا ظاهری جذاب‌تر داشته باشند، صفحه رویی برای کنترل‌های بخاری نیز دوباره طراحی شد.

موتور V6 در سال 1988 معرفی شد. 4Runner مبتنی بر هایلوکس که به استرالیا، آمریکای شمالی و بریتانیا وارد شد، بر اساس این نسل از هایلوکس بود. در برخی بازارهای دیگر مانند ژاپن به آن هایلوکس سرف می‌گفتند.

نسل چهارم تویوتا هایلوکس

تویوتا نسل جدیدی از هایلوکس را در اواخر سال 1988 در اکثر بازارها معرفی کرد، اما نسل چهارم تا سال 1997 در آفریقای جنوبی در حال تولید باقی ماند. این به دلیل قوانین محتوایی آفریقای جنوبی بود که ادامه تولید نسل چهارم تویوتا هایلوکس را ارزان‌تر می‌کرد.

علیرغم این واقعیت که نسل چهارم هایلوکس تنها به مدت پنج سال در ایالات متحده فروخته می‌شد، خودروهای این مدل برای دهه‌ها بخشی از منظره‌ی همه‌جا به نظر می‌رسیدند و در خیابان‌ها با جذابیت به چشم می‌خوردند. دلیل این امر این است که طی پنج سال کوتاه، بیش از 1.5 میلیون پیکاپ تویوتا در بازار آمریکای شمالی فروخته شد.

نسل چهارم هایلوکس اگرچه مدت‌ها صرفاً به عنوان یک پیکاپ دست دوم استفاده می‌شد، اما اکنون به وضعیت خودروی کلکسیونر رسیده است، به‌ویژه در میان اعضای نسل X که خاطرات خوبی از دوران جوانی خود دارند. نسل ایکس به نسلی می‌گویند که بعد از اتمام انفجار جمعیت پس از جنگ جهانی دوم زاده شده‌اند.

طبق وب‌سایت ارزیابی classic.com، میانگین قیمت فروش یک هایلوکس نسل چهارم در 12 ماه گذشته 22958 دلار بوده است. این قیمت برای خودرویی که احتمالاً در زمان عرضه‌ی اولیه زیر 10 هزار دلار فروخته می‌شد، بسیار خوب به نظر می‌رسد.