ایلان ماسک در ترکیه

مقصد جدید ایلان ماسک و تسلا برای سرمایه گذاری: ترکیه و عربستان سعودی

براساس گزارش‌های اخیر، ترکیه و عربستان سعودی مقصد بعدی ایلان ماسک در افتتاح کارخانه‌های جدید تسلا و ارائه خدمات استارلینک خواهند بود.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در جریان دیدار با ایلان ماسک در نیویورک، از وی درخواست کرد تا کارخانه‌ جدید تسلا را در ترکیه راه‌اندازی کند. به گزارش اداره ارتباطات ترکیه، این جلسه با پیشرفت همراه بوده و ماسک از ترکیه به عنوان مکانی بالقوه برای کارخانه بعدی تسلا نام برده است. لازم به ذکر است که بسیاری از تامین‌کنندگان ترکیه در حال حاضر با این خودروساز آمریکایی همکاری دارند. البته در حال حاضر، هنوز واکنش رسمی از سوی تسلا به این خبر ارائه نشده است.

سفر اردوغان به آمریکا و دیدار با ماسک، هم‌زمان با حضور او در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل است. طی این دیدار، اردوغان از علاقه ترکیه برای همکاری با تسلا در حوزه‌های تولید خودروی الکتریکی، هوش مصنوعی و فناوری‌های استارلینک خبر داد. ماسک نیز با استقبال از این پیشنهاد، قصد دارد در قدم اول، مجوزهای لازم برای ارائه خدمات ماهواره‌ای Starlink در ترکیه را ابراز کند.

ایلان ماسک در ترکیه

علاوه بر این گفتگوها، اردوغان از ایلان ماسک دعوت کرد تا در جشنواره هوافضا و فناوری ترکیه که قرار است در پایان سپتامبر در ازمیر برگزار شود، شرکت کند. ماسک در پاسخ این دعوت را پذیرفت و بر پتانسیل همکاری در چندین جبهه تاکید کرد. این پیشرفت به دنبال ابراز تمایل پیشین تسلا به تاسیس کارخانه‌ای در هند با هدف تولید خودروهای برقی اقتصادی اتفاق می‌افتد.

پس از ترکیه، مقصد بعدی ایلان ماسک و تسلا عربستان سعودی است

گزارش‌های اخیر هم‌چنین از قصد ایلان ماسک برای تقویت روابط مالی خود با پادشاهی عربستان سعودی حکایت دارند. در فرآیند تصاحب توییتر توسط ماسک، خانواده سلطنتی عربستان نقش مهمی در این سرمایه‌گذاری ایفا کردند.

براساس خبری که روز دوشنبه به نقل از منابع داخلی منتشر شد، ایلان ماسک، مدیر عامل تسلا، ظاهرا در حال مذاکره برای افتتاح یک کارخانه جدید در عربستان سعودی است. گزارش‌ها از این همکاری بالقوه تنها ساعاتی پس از دیدار ماسک و رجب طیب اردوغان منتشر شد.

ایلان ماسک در ترکیه

طبق ادعای منابع نزدیک به وال استریت ژورنال، عربستان سعودی با ارائه حق خرید مقادیر مشخصی از فلزات و مواد معدنی مورد نیاز شرکت برای خودروهای الکتریکی خود از کشورهایی از جمله جمهوری دموکراتیک کنگو، درخواست همکاری با تسلا را مطرح کرده است. جمهوری کنگو تقریباً 70 درصد کبالت جهان را تأمین می‌کند.

ماسک روز دوشنبه با انتشار پستی در شبکه ایکس، در ارتباط با مقاله وال‌استریت ژورنال ادعا کرد که اگرچه گزارش‌های مذاکره با عربستان سعودی «کاملاً نادرست» است، اما این معامله می‌تواند به وی در راستای برنامه‌های توسعه خود برای افتتاح تقریباً 12 کارخانه تسلا در سراسر جهان کمک کند. اگر این معامله محقق شود، احداث کارخانه جدید می‌تواند هدف تسلا برای فروش سالانه 20 میلیون خودرو تا سال 2030 را محقق کند. پیش‌تر طی سال گذشته، این شرکت تنها 1.3 میلیون خودرو را به فروش رساند.