نان کپک زده

اگر نان کپک زده بخوریم چه بلایی بر سر بدن ما می‌آید

شاید بارها پیش آمده که از خود پرسیده‌اید که نان کپک زده تا چه اندازه برای بدن مضر است؟ پس برای فهمیدن آن تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

احتمالا بارها تصمیم گرفته‌اید که نان کپ زده را به جای دور انداختن بخورید و ممکن است از خود بپرسید مگر چقدر می‌تواند برای سلامتی مضر باشد درحالی که پنی سیلین از کپک ساخته می‌شود.

درواقع باید بدانید که کپک‌ها از خانواده‌ی قارچ ها هستند و اگر به قالب‌های زیر میکروسکوپ نگاه کنید، قارچ‌های بسیار کوچکی با شمایلی از ساقه‌هایی با یک هاگ‌ در قسمت بالایی آن‌ها ‌خواهید دید.در اصل این هاگ‌ها سازنده‌ی رنگ‌های سبز تا آبی بسیار جالب و زیبایی هستند که روی سطح نان را می‌پوشانند.

در حالی که کپک‌ها زیبا به نظر می‌رسند، اما نباید فراموش کنیم که به همان اندازه می‌توانند برای انسان بسیار ضرر داشته باشند و نمی‌شود به همین راحتی آن را مصرف کنیم. تعداد بسیار زیادی از انواع کپک‌ها وجود دارد که هرکدام به نوبه‌ی خود باعث ایجاد بیماری‌هایی مانند واکنش‌های آلرژیک و حتی بیماری‌های تنفسی در بدن ما می‌شوند. همچنین در برخی موارد کپک‌ها منبع اصلی تولید مایکوتوکسین هستند، سم خطرناکی که مردم، دام‌ها و سایر حیوانات را بیمار می‌کند.

لازم به ذکر است که یکی از خطرناک‌ترین و بدنام‌ترین مایکوتوکسین‌ها (آفلاتوکسین) درست در غلات و آجیل‌ها رشد می‌کند، دو منبع اصلی غذایی که برای پخت بسیاری از نان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سم آفلاتوکسین، یک کپک سرطان‌زا محسوب می‌شود که در سرتاسر جهان وجود دارد و البته همیشه یکی از کپک‌های مهمی بوده که در طی سال‌ها مورد مطالعه و برسی‌هایی زیادی قرار گرفته است. اما علی‌رغم مورد توجه بودن بسیار‌ش، هرگز هیچ تحقیق و برسی لازمی، موفق به ریشه‌کن شدن این کپک نشده است. ضمن اینکه تمامی کارخانه‌های تولیدی غلات در سراسر جهان، برای اطمینان از باقی نماندن آفلاتوکسین روی سطوح دستگاه‌های سازنده مدام نظارت می‌شوند.

در کنار همه‌ی این تفاسیر باید بدانیم که اگر فقط تکه‌ی کوچکی از یک نان کپک زده باشد و آن را جدا کرده و بقیه‌ی نان را مصرف کنیم، می‌تواند همچنان برای ما خطرناک و مضر باشد.

شاید فقط بخشی از لبه‌‌ی یک نان دچار کپک زدگی شده باشد اما درواقع ساقه‌های کپک در کل نان ریشه می‌زند و این امر فقط با میکروسکوب قابل مشاهده خواهد بود. این ریشه‌ها دقیقا همان‌جایی هستند که مایکوتوکسین‌ها دوست دارند رشد کنند. حتی علاوه بر همه‌ی این‌ها باکتری‌های نامرئی وجود دارند که می‌توانند باعث بیماری شود. پس باید در هرصورت به کپک‌ها فقط به چشم یک پلیسیلین بی‌ضرر نگاه نکنیم.

در کنار همه‌ی این‌ها شرایطی هستند که باعث تازه نگه‌ داشتن نان‌ها برای مدت طولانی‌ای می‌شود. اگر غالبا نان را در یک ظرف قابل تنفس مانند کیسه پارچه‌ای، حوله تمیز یا یک کیسه‌ی کاغذی نگهداری کنیم و سپس در یک کمد خشک یا جعبه‌ی نان قرار دهیم، می‌توان از شر کپک‌ها و ضرری که برای بدن دارند دور شد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*