خودرو اطلس برقی سایپا یک هاچ بک متفاوت از گروه خودروسازی سایپا است که در ادامه قصد داریم تا برای اولین بار با مشخصات فنی و طراحی متفاوت آن آشنا شویم.
گروه خودروسازی سایپا این روزها به لطف برندهای پر اعتبار چینی مثل چانگان، ایام خوبی را پشت سرمیگذارد و سر خودش را با واردات و مونتاژ محصولات پرچمدار این برند مثل چانگان یونی کی، دیپال SL03 EV-R و میان ردههایی مثل چانگان CS15 گرم کرده است. هرچند که مهندسهای بخش تحقیق و توسعه سایپا هم بیکار ننشستهاند و در آخرین نوآوری خود، نیروی برق را به خودرو هاچ بک سایپا اطلس هدیه دادهاند. در ادامه با مشخصات فنی و قیمت و تصاویر سایپا اطلس برقی همراه شما خواهیم بود.
فهرست عناوین:
مشخصات فنی اطلس برقی سایپا
همین ابتدای کار اشاره کنیم که این محصول، اولین خودرو برقی سایپا نیست و ما در سال 1397، افتخار آشنایی با اولین ماشین الکتریکی سایپا یعنی ساینا برقی سایپا را داشتیم و اگر کوچکترین اطلاعی از وضعیت بازار خودرو ایران داشته باشید، میتوانید حدس بزنید که سرنوشت این محصول به کجا رسیده است!
این خودرو در حال حاضر، صرفا یک نمونه اولیه است که بر اساس مدل بنزینی توسعه پیدا کرده. در زیر شاسی آن، شاهد یک موتور برقی از نوع سنترال هستیم که مستقیما چرخهای جلویی را درگیر میکند. توان موتور الکتریکی در سایپا اطلس برقی هاچ بک به 70 کیلو وات یعنی تقریبا 94 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن متر گشتاور میرسد که به لطف این موتور برقی، میتوانیم شتاب صفر تا صد 12 ثانیهای را انتظار داشته باشیم و حداکثر سرعت 130 کیلومتر بر ساعت را روی پشت آمپر ببینیم.
باتریهای خودرو الکتریکی سایپا اطلس هم 35 کیلو وات ساعت ظرفیت دارند و با هر بار شارژ شدن میتوانند شعاع حرکت این خودرو را به 270 کیلومتر برسانند. همچنین این باتریها به لطف ایستگاههای شارژ سریع یا همان شارژرهای فست شارژ، در عرض 40 دقیقه دوباره آماده کار میشوند. اما اگر به سراغ شارژرهای معمولی یا همان AC بروید، برای انجام این کار باید 4 ساعت زمان بگذارید.
آپشنها و امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی
با توجه به اینکه این خودرو فعلا در فاز آزمایشی قرار دارد، به صورت قطعی نمیتوانیم در مورد این بخش از اطلاعات آن، زیاد صحبت کنیم. هرچند حدس میزنیم که تجهیزات ایمنی، امکانات رفاهی و آپشن های ماشین برقی اطلس تفاوت زیادی با مدل بنزینی نداشته باشند و شامل موارد زیر شوند؛ البته اگر این خودرو به فاز تولید انبوه برسد!
- فرمان الکتریکی
- سیستم تعلیق مک فرسون در محور جلو و تورشن بیم در محور عقب
- رینگهای آلومینیومی 14 اینچی
- سیستم ترمز تمام دیسک
- ترمز ABS + EBD
- سیستم کنترل کشش و کنترل پایداری الکترونیکی
- دستیار شروع حرکت در سربالایی
- چراغ ترمز اضطراری
- کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
- سیستم ضد سرقت
- هشدار نبستن کمربند های ایمنی
- سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک
- ایزوفیکس
- سنسور پارک در سپر عقب
- دوربین دنده عقب
- قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغهای جلو
- مه شکن عقب و جلو
- دی لایت
- صندلی تاشو در ردیف عقب
- غربیلک فرمان دی کات
- سنسور فشار باد لاستیکها
- اتولایت
- سنسور باران
- مولتی مدیا دیجیتال 7 اینچی
- دکمههای تنظیم سیستم صوتی از روی فرمان
- کروز کنترل
- سانروف برقی
- استارت کی لس و قابلیت ورود بدون کلید به کابین
- بدنه دو رنگ
- صندلی برقی راننده با تنظیم دو نقطهای و مجهز به گرمکن
- رادار نقطه کور
طراحی ظاهری و ابعاد
اندازه و ابعاد سایپا اطلس برقی هیچ فرقی با مدل بنزینی ندارد و شامل 4020 میلی متر طول، 1685 میلی متر عرض و 1540 میلی متر ارتفاع میشود و فاصله محوری آن هم به 2410 میلی متر میرسد. حجم فضای صندوق عقب این خودرو 285 لیتر است و به علاوه شما میتوانید به کمک صندلیهای تاشو، روی فضای صندلیهای ردیف دوم هم حساب باز کنید. چهرهی خودرو برقی سایپا نسبت به مدل بنزینی، چند تفاوت اصلی دارد که این تفاوتها شامل تغییر در قسمت جلو پنجره، اضافه شدن رنگ آبی به قسمتهایی از بدنه و تغییر در دیفیوزر عقبی میشوند.
جلو پنجرهی این خودرو کاملا بسته شده است تا از ورود هوا به فضای زیر کاپوت جلوگیری شود. همچنین دقیقا در قسمت پشت جلو پنجره، شاهد سیستم نورپردازی با رنگ آبی هستیم تا برقی بودن این محصول، بیش از پیش به چشم بیاید. در کنار این موارد، تریم آبی رنگ هم در اکثر نقاط بدنه مثل قاب مه شکنها، کالیپرهای ترمز، رینگها، آینههای کناری، شیشهها، دستگیرههای در و دیفیوزر عقب به چشم میآید.
طراحی کابین و داشبورد
با توجه به اینکه این خودرو فعلا در مراحل تست و بررسی قرار دارد و احتمالا میزبان ایرادهای ریز و درشت باشد، مسئولین سایپا ترجیح دادند تا دربهای این خودرو بسته بمانند، تصاویر رسمی داخل ماشین اطلس سایپا منتشر نشوند و فعلا، سوژه خاصی به دست رسانهها ندهند! هرچند که خبرنگار گجت نیوز در همان اندک فرصت موجود، به کابین و داشبورد خودرو اطلس برقی سایپا سری زد و متوجه شد که این قسمت هیچ فرقی با نسخه بنزینی ندارد.
داشبورد خودرو برقی سایپا اطلس میزبان مولتی مدیا 7 اینچی و پشت آمپر آنالوگ است و از تریم دو رنگ بهره میبرد. همچنین برخلاف نسخه بنزینی، اینجا دیگر با اهرم دنده طرف نیستیم و صرفا یک سلکتور انتخاب وضعیت دنده را داریم.
قیمت اطلس برقی سایپا و تاریخ ورود به بازار
همانطور که گفتیم، سایپا اطلس برقی فعلا در حد و اندازهی یک پروژهی پروتوتایپ یا همان نمونه اولیه است و شاید اصلا راهی بازار هم نشود. به همین خاطر، در حال حاضر هیچ اطلاعاتی از قیمت خودرو برقی اطلس یا تاریخ رونمایی از نسخه نهایی آن و زمان و شرایط فروش این محصول در دست نیست. به هر حال اگر در آیندهای نزدیک، از شرایط فروش این محصول اطلاعاتی به دست آوردیم، شما را در بخش اخبار خودرو گجت نیوز مطلع خواهیم کرد.