گستره هوش مصنوعی آنقدر وسیع شده است که قرار است بهزودی در تصادفات رانندگی در ایران، کروکی آنلاین و تخمین خسارت را بر عهده داشته باشد.
بهزودی کروکی آنلاین در تصادفات رانندگی ایران جای کروکی کاغذی را میگیرد. بنا بر گفتههای قائممقام بیمه مرکزی، با اجرای طرح کروکی آنلاین و استفاده از هوش مصنوعی در این زمینه، شاهد استفاده کمتر از کاغذ و تخمین درست میزان خسارات وارده خواهیم بود که در نهایت، منجر به کاهش هزینهها برای هر دو طرف تصادف خواهد شد.
مجید مشعلچی، قائممقام بیمه مرکزی در توضیح این طرح میگوید قرار است این طرح توسط بیمه مرکزی، فراجا و یک شرکت پیمانکار اجرا شود. در این طرح قرار است تا کروکیهای کاغذی که توسط نیروهای پلیس راهور ترسیم میشدند با کروکیهایی که بهصورت آنلاین ثبت میشوند جایگزین شوند. برای انجام این کار، نیاز به یک سری نرمافزارهای خاصی است تا ماموران پلیس راهور بتوانند کروکی مدنظر را بهصورت آنلاین ثبت کنند.
وی در ادامه توضحات خود میگوید بیمه مرکزی وظایفش را بهطور کامل انجام داده و تمام وظایف اعم از واردات دستگاههای سختافزاری مرتبط، تخصیص ارز و انجام مذاکرات و کارهای گمرکی مربوطه، تستهای مربوط به ایمنسازی و آموزش نحوه استفاده به ماموران پلیس راهور برای انجام ثبت آنلاین کروکی را انجام داده است. همچنین لازم به ذکر است که یک نمونه تست نیز در شهر قم انجام شد.
این مقام بیمه مرکزی همچنین به نحوه ارسال دادههای کروکی بین فراجا و بیمه مرکزی اشاره کرد و توضیح داد ثبت کروکی آنلاین از زمانی که اولین دادهها از فراجا به بیمه مرکزی ارسال شود، شروع میشود. وی همچنین بر این نکته تاکید کرد که قرار بود این سامانه در روز ملی بیمه افتتاح شود که بهخاطر برخی از مشکلات پیش آمده، افتتاح این سامانه به تعویق افتاد. البته کارهای نهایی انجام شده است و بهزودی با حضور مقامات رسمی، این سامانه افتتاح خواهد شد.
فراجا چگونه از سامانه کروکی آنلاین استفاده خواهد کرد؟
قائممقام بیمه مرکزی در این خصوص گفت ماموران پلیس راهور در هنگام بروز حوادث رانندگی با حضور در محل و ترسیم کروکی، اصلیترین کار را انجام میدهند. با ترسیم این کروکی، در واقع یک کد شناسه به این حادثه رانندگی داده میشود و همه مراحل مربوطه بعدی اعم از کارهای قضایی که میتواند شامل قطعی عضو، فوتی و حکم قاضی برای دیه باشد، طبق این کد انجام میشوند.
او در این مورد نیز توضیح داد پس از اجرای طرح کروکی آنلاین، فراجا ناظم بر همه دستگاههای اجرایی خواهد بود که در رابطه با این تصادف، وارد عمل شدهاند. در واقع فراجا بهعنوان مرکز داده حوادث رانندگی انتخاب میشود و همه اطلاعات باید آنجا تجمیع یابند.
قائممقام بیمه مرکزی در مورد علت تاخیر دو ساله این طرح نیز توضیح داد که بیمه مرکزی در مدت یک سال و نیم گذشته، مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه برای خرید دستگاهها پراخت کرده است. در آن زمان هم مدتزمانی در ترخیص گمرک گرفتار شدیم که با حمایت وزیر اقتصاد، مشکل حل شد. هماکنون هم تستهای ایمنی تمامی دستگاهها توسط فراجا انجام و تایید شده است و بهزودی شاهد حضور این سامانه جدید خواهیم بود.
سامانه کروکی آنلاین چه فوایدی خواهد داشت؟
قائممقام بیمه مرکزی به فواید سامانه کروکی آنلاین نیز اشاره کرد و گفت در صورت اجرای این طرح، کاغذها حذف میشوند و هوش مصنوعی نقش بهینهسازی در تخمین و ارزیابی خسارات را خواهد داشت. همچنین اگر دادههای کروکی بهدرستی مدیریت شوند، میتواند در زمینههای مختلفی، کمک شایانی بکند.
علاوه بر این چون هیچ فردی در ثبت این کروکیها نقشی ندارد و هوش مصنوعی نیز نقش اصلی را در این تخمین و ارزیابی ایفا خواهد کرد، افراد میتوانند در هنگام خرید خودرو با استعلام از این سامانه، از وضعیت سالم بودن یا تصادفی بودن خودرو آگاه شوند. در واقع این سامانه بیشتر برای راحتی و ایفای حق مردم طراحی شده تا از جهات مختلف این سامانه، بهره ببرند.