ترون یک پلتفرم بلاکچینی غیرمتمرکز است که با هدف انقلابی در دنیای سرگرمی وارد بازار ارزهای دیجیتال شد. TRX که ارز دیجیتال بومی این پلفترم است در بولران گذشته بازار بیش از ۲۰۰ درصد رشد داشت و سود بسیار خوبی را به سرمایهگذاران خود داد، به عقیده تحلیلگران پتانسیل رشد بیشتر نیز دارد. اما برای سرمایهگذاری روی این پلتفرم، اول باید ببینیم ارز دیجیتال ترون چیست؟ آیا میتواند با چالشهای پیش رو مقابله کند یا خیر؟ آیا خرید ترون بهعنوان سرمایه گذاری مناسب است؟ با ما همراه باشید.
ارز دیجیتال ترون (TRX) چیست؟
ترون (TERON) با هدف ایجاد یک سیستم سرگرمی محتوای دیجیتالی رایگان و جهانی با استفاده از بلاکچین وارد بازار شد. ترون با حذف واسطهها و توانمندسازی سازندگان محتوا، به دنبال ایجاد انقلابی در شیوه ایجاد، توزیع و مصرف محتوای دیجیتال است.
شبکه Tron این امکان را فراهم میکند تا توسعهدهندگان بتوانند برنامههای غیرمتمرکز (DApps) و قراردادهای هوشمند را ایجاد کنند. در این بلاکچین توسعهدهندگان همچنین میتوانند خدمات غیرمتمرکز مختلف از جمله پلتفرمهای رسانه های اجتماعی، بازیها و پلتفرمهای اشتراکگذاری محتوای دیجیتال را نیز بر روی بلاکچین انجام دهند.
TRX، ارز رمزنگاری شده بومی شبکه Tron است که برای پرداخت هزینه تراکنشها و تشویق شرکتکنندگان در شبکه، از جمله سازندگان محتوا و توسعهدهندگان استفاده میشود. بدین ترتیب، هدف Tron ایجاد یک اکوسیستم اینترنتی غیرمتمرکز است که در آن کاربران کنترل دادهها و تراکنشهای خود را داشته باشند و شفافیت، امنیت و کارایی بیشتر در صنعت محتوای دیجیتال را تقویت کنند.
تاریخچه ارز دیجیتال ترون
ترون بهطور رسمی در سال ۲۰۱۷ توسط جاستین سان (Justin Sun)، که اکنون بهعنوان مدیرعامل این اکوسیستم فعالیت میکند، تاسیس شد. سان در دانشگاههای پکن و پنسیلوانیا تحصیل کرده است و توسط مجله فوربس جزو کارآفرینان برتر زیر ۳۰ سال معرفی شد. در همان سال، ارز دیجیتال این پلتفرم نیز در طی یک ICO وارد بازار شد و توانست ۷۰ میلیون دلار اتریوم سرمایه اولیه جمعآوری کند.
تاریخچه قیمتی ارز دیجیتال ترون
Tron از طریق عرضه اولیه (ICO) در سپتامبر ۲۰۱۷ راه اندازی شد و در ابتدا تنها چند سنت قیمت داشت. در اوایل ژانویه ۲۰۱۸ و در اوج بازار صعودی ارزهای دیجیتال و ادغام این پلتفرم با بایننس، ترون به بالاترین حد خود (ATH) یعنی در حدود ۰.۳۰ دلار رسید. پس از ATH، ترون نیز مانند بسیاری دیگر از ارزهای دیجیتال، اصلاح قابل توجهی را در بحبوحه رکود گسترده بازار تجربه کرد. بهطوری که در طول سال ۲۰۱۸ و در سال ۲۰۱۹، قیمت TRX بهطور پیوسته کاهش یافت و تا پایان سال ۲۰۱۸ به کمتر از ۰.۰۲ دلار رسید.
در سال ۲۰۲۰ با بهبود بازار ارزهای دیجیتال ترون نیز رشد کرد و پس از یک نوسان به سمت ۰.۰۵ دلار، به ۰.۰۱ بازگشت. ترون سال ۲۰۲۱ را با ۰.۰۳ آغاز کرد و پس از نوسان تا ۰.۱۴ دلار، به ۰.۰۷ اصلاح کرد. ۲۰۲۲ سال سبزی برای ترون بود و این ارز دیجیتال به ۰.۱ رسید. سپس در سال ۲۰۲۳ با ادامه روند صعودی خود به ۰.۱۲ رسید. ترون اکنون رتبه ۱۶ بازار ارزهای دیجیتال را در دست دارد.
آینده ارز دیجیتال ترون چگونه خواهد بود؟
ترون یکی از ارزهای دیجیتال پرپتانسیل بازار است که به عقیده بسیاری هنوز نتوانسته آنطور که باید جایگاه خود را در بازار پیدا کند. TRON در مدت اخیر پتانسیل بسیار خوبی برای صعود از خود نشان داده است و بهطور کلی انتظار میرود روند صعودی را در پیش بگیرد. سایتهای پیشبینی مانند changelly با توجه به هاوینگ پیش رو، در تحلیل ترون پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۲۵ ترون بهطور متوسط به قیمت ۰.۲۵ دلار برسد.
در مجموع، آینده ترون به عوامل مختلفی مانند عملکرد بلاکچین، تیم توسعهدهنده، همکاری و مشارکتها و .. بستگی دارد. از آنجایی که ترون بهعنوان یک رقیب جدی برای غولهای سرگرمی مانند نتفلیکس و آمازون ایجاد شد، باید بتواند امکاناتی را به کاربران ارائه دهد که برتر از این پلتفرمها باشد. بنابراین به طور کلی، موفقیت آتی ترون حداقل تا حدی به توسعه پروژه و امکاناتی که برای کاربرانش ارائه میکند، بستگی دارد.
مزایا و معایب ارز دیجیتال ترون
Tron بلاکچینی است که توان عملیاتی بالا و هزینههای تراکنش پایین را ارائه میکند و این موضوع آن را به یک پلتفرم کارآمد برای برنامههای غیرمتمرکز (DApps) تبدیل کرده است. بلاکچین ترون میتواند بیش از ۲۰۰۰ تراکنش را در ثانیه اجرا کند و به میلیونها کاربر خدمات ارائه دهد. پلتفرم ترون همچنین از طیف گستردهای از DAppها از جمله بازی و DeFi پشتیبانی میکند و با توجه به مشارکتهایی که این پلتفرم با سایر شرکتهای برجسته داشته توانسته تا حد خوبی گسترش یابد.
اما از سوی دیگر، برخی از منتقدان ترون را به دلیل تمرکز قدرت در دستان تعداد کمی از افراد، نقد میکنند. همچنین بنیاد ترون چندین بار با مشکلات امنیتی مواجه شده که مانعی برای رشد آن بودهاند. علاوه بر این، dApps های ساخته شده بر روی شبکه ترون ممکن است با سایر پلتفرمهای بلاکچین به طور کامل سازگار نباشد و این کار را برای توسعهدهندگان سخت میکند.
آیا ارز دیجیتال ترون برای سرمایه گذاری مناسب است؟
بهطور کلی، اینکه آیا ترون یک سرمایهگذاری مناسب برای شما است یا خیر به عوامل مختلفی از جمله موقعیت بازار، فناوری و اهداف سرمایهگذاری شخصی بستگی دارد. ترون در میان ارزهای دیجیتال برتر بازار شناخته میشود که نشاندهنده محبوبیت و پذیرش آن در بازار کریپتو است. با بیش از 204 میلیون حساب و بیش از 6.9 میلیارد تراکنش پردازش شده، بلاکچین ترون یکی از پرکاربرترین اکوسیستمهای رمزارزی بهشمار میرود و یک شبکه قوی و فعال دارد.
علاوه بر این، ترون بهطور کلی دارای گروهی از توسعهدهندگان توانمند است که نشانه مثبتی برای نوآوری و ثبات آینده خواهد بود. همچنین توانایی کسب درآمد غیرفعال از طریق استیک TRX میتواند سرمایهگذارانی را که به دنبال بازدهی فراتر از ارزش بازار هستند جذب کند. با این حال، ارزش TRX به عملکرد بازار Tron گره خورده است و در درجه اول میتواند بهعنوان یک سرمایهگذاری بلندمدت در نظر گرفته شود. بنابراین، چالشها و خطرات موجود را بشناسید و با آگاهی و تحلیل وارد سرمایهگذاری شوید.
پروژه ها و برنامه های اکوسیستم ترون
بلاکچین ترون (TRX) میزبان انواع پروژهها و برنامههای غیرمتمرکز (DApps) در اکوسیستم خود است. برخی از پروژه های قابل توجه Tron عبارتند از:
BitTorrent: BitTorrent: توسط Tron در سال 2018 خریداری شد، یک پروتکل به اشتراکگذاری فایل با میلیونها کاربر در سراسر جهان است. ترون قصد دارد بیت تورنت را با فناوری بلاکچین ادغام کند تا به اشتراک گذاری فایل را افزایش دهد و کاربران را با جوایز ارزهای دیجیتال تشویق کند.
JustSwap: یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) است که مبتنی بر بلاک چین Tron ساخته شده و کاربران را قادر می سازد تا توکن های TRC-20 را فورا و با کارمزد کم مبادله کنند. این پلتفرم فراهم کردن نقدینگی و فرصتهای فارمینگ را در اکوسیستم ترون تسهیل میکند.
شبکه SUN: شبکه SUN مجموعهای از راهحلهای مقیاسبندی و زنجیرههای جانبی است که برای بهبود مقیاسپذیری و کارایی شبکه ترون طراحی شد.
·TronLink: ترون لینک یک برنامه افزودنی مرورگر و کیف پول تلفن همراه است که به کاربران امکان میدهد از مرورگر وب یا دستگاه تلفن همراه خود با DApp های مبتنی بر Tron تعامل داشته باشند. این برنامه دسترسی یکپارچه به پروتکلهای مالی غیرمتمرکز (DeFi)، بازیها و سایر برنامهها را نیز فراهم میکند.
DLive: یک پلتفرم پخش زنده غیرمتمرکز است که توسط Tron در سال 2019 خریداری شد.
بنیاد JUST: بنیاد JUST بر پروژههای مختلف DeFi در بلاک چین Tron از جمله صدور استیبل کوینهایی مانند USDJ و توکن حاکمیت JST نظارت میکند. هدف این پروژهها ارائه خدمات مالی غیرمتمرکز مانند وام و انتشار استیبل کوین است.
یکی از بیشترین سوالی که کاربران ارز دیجیتال را درگیر کرده است، این است که آیا میتوان با تتر خرید کرد؟ برای پاسخ به این سوال مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.
بهترین کیف پول های کریپتو برای ارز دیجیتال ترون
ارز دیجیتال ترون، از استاندارد trc-20 استفاده میکند و برای نگهداری این ارز دیجیتال، شما باید کیف پولی را انتخاب کنید که از بلاکچین ترون و این استاندارد پشتیبانی میکند. برخی از بهترین کیف پولهای کریپتو برای نگهداری ارز دیجیتال ترون عبارتند از:
TronWallet: کیف پول رسمی توسعه یافته توسط Tron Foundation که برای iOS و Android در دسترس است.
Ledger Nano: کیفپولهای سختافزاری که ذخیرهسازی سرد و امن را برای ترون و سایر ارزهای دیجیتال ارائه میکنند.
Trust Wallet: یک کیف پول نرم افزاری محبوب است که از Tron و ارزهای دیجیتال مختلف دیگر پشتیبانی میکند.
کیف پول Atomic: کیف پول چند پلتفرمی با پشتیبانی از Tron و سایر ارزهای دیجیتال.
کیف پول Guarda: کیف پول غیرحضانتی موجود در نسخه دسکتاپ، وب و موبایل.
کیف پول کوین بیس: کیف پول موبایلی کوین بیس که از توکن های Tron و ERC-20 با دسترسی غیرمتمرکز برنامه (DApp) پشتیبانی میکند.
کلاهبرداری از طریق ترون
ترون یکی از بزرگترین و قدرتمندترین پروژههای حاضر در بازار ارزهای دیجیتال است و بلاکچین گستردهای دارد. اما این گسترده بودن باعث شده تا بسیاری از امکانات بلاکچین ترون سواستفاده کرده و پروژههای کلاهبرداری را روی این بلاکچین اجرا کنند.
برای نمونه، اکواسمارت (Eco smart) یکی از پروژههای کلاهبرداری ترون است که مبتنی بر قراردادهای هوشمند کار میکند. اکو اسمارت از هر کاربر برای ورود به پروژه ۵۰۰۰ واحد ترون را درخواست میکند و سپس از آنها میخواهد تا اعضای جدیدی را دعوت کنند تا جایزه بگیرند. اکو اسمارت بیشتر شبیه به شرکتهای هرمی است که از قراردادهای هوشمند استفاده میکند.
نمونه دیگری از پروژه کلاهبرداریهای ترون، پروژه ویکینگ گروپ یا ویکینگ ترون (WayKingTron) بود. این پروژه در واقع یک طرح پانزی بهشمار میرفت که بر روی بلاکچین Tron راهاندازی شد. ویکینگ ترون به افراد وعده ثروتمند شدن با سرمایهای بسیار کم را میداد. بهطور کلی، اغلب پروژههای کلاهبرداری ترون از سرمایهگذاران درخواست مبلغ اولیهای داشتند.
اما بهطور کلی، پروژههای کلاهبرداری مختص به شبکه ترون نیستند و در هر بلاکچینی ممکن است این اتفاق رخ دهد. همچنین این موضوع نمیتواند نشاندهنده بیاعتباری بلاکچین ترون باشد زیرا ارتباطی به اکوسیستم اصلی ندارند.
خرید ترون از صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت
خرید ترون از صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت یک تجربه امن و ارزان از معاملات ارزهای دیجیتال برای کاربر ارائه میدهد. ایرانیکارت باسابقهترین پلتفرم ایرانی برای معاملات ارزهای دیجیتال است که به کاربران امکانات مختلفی مانند خرید مستقیم رمزارزها، معامله با کمترین کارمزد ممکن و پشتیبانی ۲۴ ساعته را ارائه میدهد.
برای خرید ترون و بیش از هزار ارز دیجیتال مختلف از صرافی ایرانیکارت، کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:
- در وبسایت ایرانیکارت ثبتنام کنید.
- با ورود به حساب کاربری مراحل احراز هویت را انجام دهید.
- از منوی سمت راست گزینه رمزارزها و سپس خرید و فروش را انتخاب کنید.
- از نوار جستجو نماد ارز دیجیتال ترون TRX را جستجو کنید و گزینه خرید را انتخاب کنید.
- مبلغ ریالی مورد نظر ترون را وارد کنید تا محاسبهگر معال آن را محاسبه کند.
- شبکه مورد نظر خود را انتخاب کنید.
- آدرس ولت خود را وارد کنید.
- اطلاعات را تایید کنید و وارد درگاه پرداخت بانکی شوید.
- پس از اتمام فرآیند ترون خریداری شده به کیف پول شما واریز میشود.