اگر گوشی اندرویدی کند شما آزار دهنده شده، در حالی که ابتدا اینگونه نبود، احتمالاً با برخی تنظیمات میتوانید دوباره آن را به سرعت اولیه بازگردانید.
امروزه گوشیهای هوشمند به یار همیشگی ما تبدیل شدهاند و در تمام لحظات زندگی با آنها سروکار داریم. از برقراری تماس و ارسال پیام تا چک کردن اخبار و تماشای ویدیو، همه چیز با این دستگاههای کوچک و هوشمند انجام میشود. اما کند شدن گوشی میتواند تمام این لذت را از بین ببرد و حسابی کلافه کننده باشد. کند شدن گوشی نه تنها سرعت انجام کارها را پایین میآورد، بلکه تجربه کاربری را هم به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.
اگرچه با گذشت زمان و استفاده مداوم، افت سرعت تا حدی طبیعی است، اما خوشبختانه راهکارهای زیادی برای نفس تازه دمیدن به گوشی اندرویدی و افزایش عمر مفید آن وجود دارد.
البته به این نکته توجه داشته باشید که این روشها فقط در صورتی موثر خواهند بود که گوشی شما از نظر سختافزاری از قدرت و سرعت کافی برخوردار باشد. انتظار نداشته باشید که با این ترفندها بتوانید گوشی ضعیف و اقتصادی خود را که از همان ابتدا کند بوده، به یک موشک تبدیل کنید!
نکته قابل توجه اینکه اکثر این روشها بیشتر برای گوشیهای میانرده و پرچمدار کارایی دارند که از ابتدا از قدرت و سرعت خوبی برخوردار بودهاند. بنابراین اگر از یک گوشی ارزان قیمت استفاده میکنید، نباید انتظار معجزه روی آنها را داشته باشید. اما در ابتدا باید بدانید که علت کند شدن گوشی شما چیست.
دلایل کند شدن گوشی
گوشیهای هوشمند به یار همیشگی ما تبدیل شدهاند و در تمام لحظات زندگی با آنها سروکار داریم. اما گاهاً کند شدن این یار همیشگی میتواند حسابی آزاردهنده باشد.
دلایل مختلفی میتوانند باعث کند شدن گوشی اندرویدی شما شوند. در این مطلب قصد داریم به بررسی مهمترین این دلایل و ارائه راهکارهایی برای رفع آنها بپردازیم.
۱. حافظه پنهان (کش) انباشته شده
حافظه پنهان یا کش شامل اطلاعات موقتی است که توسط برنامهها ذخیره میشود تا سرعت بارگذاری آنها را در دفعات بعدی افزایش دهد. اما انباشته شدن بیش از حد این حافظه میتواند تاثیر عکس داشته باشد و باعث کند شدن گوشی شود.
راه حل:
کش برنامهها، اطلاعات موقتی هستند که برای بارگذاری سریعتر برنامهها ذخیره میشوند. اما با گذشت زمان، این کشها میتوانند حجم زیادی از فضای ذخیرهسازی را اشغال کرده و باعث کند شدن گوشی شوند.
برای پاکسازی کش برنامهها:
- به تنظیمات گوشی بروید.
- به بخش Apps یا اپلیکیشنها بروید.
- برنامهای که میخواهید کش آن را پاک کنید انتخاب کنید.
- به بخش ذخیرهسازی بروید.
- روی گزینه پاک کردن کش یا Clear Cache ضربه بزنید.
۲. آپدیت نبودن نرم افزار
بهروزرسانی نکردن سیستم عامل و برنامهها میتواند یکی از مهمترین دلایل کند شدن گوشی باشد. بهروزرسانیها معمولا شامل رفع اشکالات، بهبود عملکرد و افزایش امنیت هستند. اگر آنها را نادیده بگیرید، علاوه بر مشکل کندی سرعت، با مشکلات امنیتی نیز مواجه خواهید شد.
راه حل:
آپدیت اندروید، شامل بهینهسازیهای عملکرد، رفع اشکالات و ویژگیهای امنیتی جدید هستند که میتوانند به افزایش سرعت و پایداری گوشی کمک کنند.
برای بهروزرسانی سیستم عامل:
- به Settings > System > Update system بروید.
برای بهروزرسانی برنامهها:
- Google Play Store را باز کنید.
- روی عکس پروفایل خود در گوشه سمت راست بالا ضربه بزنید.
- مدیریت برنامهها و دستگاه را انتخاب کنید.
- Updates را انتخاب کنید و برنامههایی که بهروزرسانی دارند را بهروز کنید.
۳. انیمیشنهای حجیم
انیمیشنهای جذاب در گوشیهای اندرویدی میتوانند جلوه بصری زیبایی به رابط کاربری بدهند، اما در عین حال میتوانند باعث مصرف منابع سیستم و کند شدن گوشی شوند. خصوصاً اگر تغییراتی در این انیمیشنها ایجاد کرده باشید، آنها سنگینتر هم میشوند.
راه حل:
انیمیشنها، جلوههای بصری هستند که هنگام استفاده از تلفن هوشمند نمایش داده میشوند. غیرفعال کردن انیمیشنها میتواند تا حدی باعث افزایش سرعت و روانتر شدن گوشی شود.
توجه: این کار ممکن است ظاهر رابط کاربری گوشی را کمی سادهتر کند.
برای غیرفعال کردن انیمیشنها:
- Developer Options را فعال کنید. برای این کار به Settings > About Phone بروید.
- 7 بار روی شماره ساخت (Build Number) ضربه بزنید.
- به Settings > Developer Options بروید.
- در بخش Drawing، مقیاس انیمیشن پنجره، مقیاس انیمیشن انتقال و مقیاس انیمیشن انیماتور را به 0.5x یا 0x تغییر دهید.
۴. کمبود فضای ذخیرهسازی
پر شدن حافظه داخلی گوشی میتواند سرعت انجام بسیاری از عملیات را به شدت کاهش دهد. وقتی فضای ذخیرهسازی گوشی شما پر از عکس، ویدیو، آهنگ و برنامه باشد، فضای کافی را برای اجرای فایلهای سیستمی شما نخواهد داشت و در نتیجه باعث کندی سرعت گوشی میشود.
راه حل:
کمبود فضای ذخیرهسازی میتواند باعث کند شدن گوشی شود.
برای آزاد کردن فضای ذخیرهسازی:
- برنامههایی که دیگر استفاده نمیکنید را حذف کنید.
- عکسها، فیلمها و فایلهای غیرضروری را حذف کنید.
- از کارت حافظه خارجی استفاده کنید.
۵. مشکل در اتصال به شبکه
اگر فقط در زمان استفاده از اینترنت یا شبکههای اجتماعی با کندی موبایل مواجه میشوید، ممکن است مشکل از اتصال شبکه شما باشد. آنتندهی 4G یا 5G دستگاه خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که گوشی شما در وضعیت مطلوبی قرار دارد. همچنین اگر از اتصال Wi-Fi استفاده میکنید، مطمئن شوید که این اتصال در تلفن هوشمند شما پایدار است.
راه حل:
اگر کندی گوشی فقط هنگام استفاده از اینترنت باشد، ممکن است مشکل از اتصال شبکه شما باشد. برای بررسی سرعت اینترنت خود از یک تست سرعت سنج آنلاین استفاده کنید. اگر سرعت اینترنت شما پایین است، با ارائهدهنده خدمات اینترنتی خود تماس بگیرید.
نکات تکمیلی
- از راهکارهای جایگزین برای برنامههای پرمصرف استفاده کنید. به عنوان مثال، به جای استفاده از برنامه YouTube، میتوانید از مرورگر وب برای تماشای ویدیو استفاده کنید.
- گوشی خود را به طور مرتب ریستارت کنید.
- از آنتیویروس و نرمافزارهای امنیتی برای محافظت از گوشی خود در برابر بدافزارها استفاده کنید.
جمعبندی
اگر گوشی هوشمند اندرویدی شما در ابتدا عملکرد سریع و خوبی داشت ولی حالا کند شده و عملکرد سابق را ندارد، احتمالاً این مشکل قابل حل است. ما در اینجا دلایلی را بررسی کردهایم که میتوانند علت اصلی مشکل کندی سرعت تلفن همراه اندرویدی شما باشند. سپس راه حلی را برای آنها به شما پیشنهاد خواهیم کرد. البته بهخاطر داشته باشید که این روشها فقط روی گوشیهای میانرده و پرچمدار جواب میدهد؛ بنابراین اگر از یک گوشی ارزان قیمت استفاده میکنید، نباید انتظار تغییرات گستردهای را روی آن داشته باشید.