شرکت برساوش دو خودرو برقی و جدید تویوتا bZ3 و bZ4X را برای رقابت با سایر محصولات برقی آینده بازار کشور عرضه خواهد کرد.
شرکت واردات خودرو برساوش که در اواخر سال گذشته از واردات تویوتا لوین در دو نسخه بنزینی و هیبریدی به ایران خبر داده بود، اکنون قصد دارد تا دو خودرو برقی جدید از کمپانی مطرح تویوتا را نیز در کشورمان عرضه کند. در این بخش از اخبار خودرو سایت گجت نیوز به معرفی این دو محصول با نامهای تویوتا bZ3 و bZ4X میپردازیم.
معرفی تویوتا bZ3 و bZ4X؛ وارداتی های برقی ژاپنی
دو خودرو سدان و کراس اوور برقی ذکر شده، از محصولات تولید مشترک کمپانی تویوتا ژاپن با چینیهاست. در واقع شرکت تویوتا برای کاهش هزینههای ساخت محصولات برقی این لاین از فناوری و خط تولید خودروسازی چین نیز بهره برده است. بهطور کلی، محصولات bZ برقی پلتفرم e-TNGA با همکاری سه شرکت تویوتا، کمپانی BTET از بی وای دی (BYD) و فاو (FAW) توسعه یافتهاند و بیش از ۱۰۰ مهندس از شرکت تویوتا با همراهی BYD و FAW این پروژه را گسترش دادند. لازم به ذکر است کمپانی تویوتا روی عمر طولانی مدت باتریهای ساخت BYD این خودرو مانور زیادی داده است.
معرفی تویوتا bZ3 وارداتی
تویوتا bZ3 بر اساس پلتفرم E-TNGA ساخته شده و در طراحی آن از کوسه سرچکشی بهعنوان یک جانور آبزی محبوب ژاپنی الهام گرفته شده است. در واقع تویوتا bZ3 حاصل همکاری و همافزایی سه شرکت مطرح در توسعه، ساخت خودرو و فناوری باتری بوده و این محصول، ترکیب نقاط قوت این سه کمپانی بزرگ است. ساخت این محصول با تمرکز بر سه کلمه مهم و کلیدی الکتریکی (Electrified)، پویایی (Dynamic) و لذتبخش (Enjoyable)، حس خاطرهانگیز و تجربه جدیدی را به مشتریان ارائه میدهد.
سدان bZ3 از دو نوع موتور الکتریکی با خروجیهای ۱۸۴ اسب بخار در مدل پایه (الیت پرو) و ۲۴۵ اسب بخار در مدل فول عرضه میشود. گشتاور هر دو مدل هم ۳۰۳ نیوتنمتر است. برای نسخه الیت پرو که مدل وارداتی به ایران نیز محسوب میشود، از پک باتری ۴۹.۹ کیلوواتساعتی بهره گرفته شده است که طبق استاندارد CLTC قادر به پیمایش ۵۱۷ کیلومتر خواهد بود. در نسخه قویتر شاهد استفاده از پک باتری ۶۵.۳ کیلوواتساعتی هستیم که به این ترتیب، شعاع حرکتی bZ3 با پک مذکور به عدد ۶۱۶ کیلومتر افزایش مییابد. شارژ ۳۰ تا ۸۰ درصد این خودرو در ۲۷ دقیقه در هر دو مدل صورت میپذیرد.
معرفی تویوتا bZ4X وارداتی
تویوتا bZ4X، محصول دیگر برساوش است که میتوان آن را کراس اووری کامپکت و برقی با طراحی متفاوت و منحصربهفرد دانست. نسخه پایه این خودرو مجهز به تک موتور برقی است که سوار بر محور جلو میشود و نهایت قدرت ۲۰۱ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۶۵ نیوتنمتر را ارائه میکند. در این نسخه که تک دیفرانسیل جلوست، شتابگیری در ۸.۴ ثانیه انجام میشود و نهایت سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعتی را در این خودرو میبینیم. نسخه قویتر تویوتا bZ4X مجهز به دو پیشرانه برقی سوار بر هر دو محور میشود و قدرت ترکیبی این دو پیشرانه به ۲۱۵ اسب بخار و گشتاور ترکیبی به ۳۳۶ نیوتنمتر میرسد. بر اساس اطلاعات منتشر شده، در این نسخه شتابگیری در ۷.۷ ثانیه انجام میشود و نهایت سرعت بیتغییر باقی میماند.
این خودرو در نسخه قوی خود مجهز به سیستم تمام چرخ محرک مدرن توسعه یافته شده با همکاری سوبارو است. هر دو نسخه ذکر شده، پک باتری ۷۱.۴ کیلوواتساعتی (آب خنک) را دارند که در نسخه پایه با هر بار شارژ مسافتی ۴۵۰ کیلومتری (بر اساس استاندارد WLTP) را میپیمایند.
از امکانات هر دو خودرو میتوان به سیستم دستیار هوشمند رانندگی، کروز کنترل تطبیقی، هشدار خروج از مسیر، ترمز اضطراری خودکار، رادار نقطه کور، دوربین ۳۶۰ درجه، کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم هشدار تصادف، فرمان برقی با سنسور تشخیص حالت و علائم رفتاری راننده اشاره کرد. علاوه بر امکانات ذکر شده، این دو خودرو آپشنهای معمول و بهروز خودروهای امروزی را نیز دارد.