زمانی که استارت آپ کرواتی ریماک اولین پیش نمونهی خود را از یک سوپر اسپرت الکتریکی ارائه کرد، تنها هشت کارمند داشت. اما حال ریماک بیش از ۱۵۰ نفر را در تیم خود جای داده است. چگونگی پیشرفت این تشکل، به نوآور بودنش مربوط میشود که به وضوح در ابر خودروهای کوئینگ زگ وجود دارد. این تولید کننده محصولات مفهومی نظیر مدل وان تولید کرده که بیش از ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت داشته و حدود ۱ میلیون دلار برچسب قیمت خورده است. البته همچنان پروژههای بسیار جذابی دارد که مخفی باقی مانده اند.
مت ریماک شرکت شخصیاش را در سال ۲۰۰۹ بنا نهاد و پس از آن با تبدیل بیامدبلیو E30 به یک خودرو تماما الکتریکی بر سر زبانها افتاد. وی طی سال ۲۰۱۰ نخستین تقابلش را در برابر اتومبیلهای گاز سوز تجربه کرد و تنها یک سال پس از آن، نخستین نمونهی مفهومیاش را به نمایشگاه فرانکفورت رساند که با وجود گشتاور در هر دو جهت و آمار و ارقام عظیم، حضار را به شگفتی وا داشت.
در طول نمایشگاه اتومبیل ژنو ۲۰۱۶ که ماه گذشته برگذار شد، هیچگونه اثر نامید کنندهای در کرواتیها دیده نمیشد. آنها دو سوپر اسپرت در غرفهی خود داشتند که جمعا ۲۴۷۲ اسب بخار خروجی تولید میکردند. همچنین چندین خودرو دیگر از ریماک به نمایش درآمد که فنآوریهای تازهای زیر پوسته خود داشتند.
راه اندازی یک شرکت اتومبیل سازی در کشور سابقا کمونیستی کار سادهی نیست. اما ریماک بدون پشتوانهی دولتی و هیچ گونه حمایت مردمی، سوپر اسپرتهایی میسازد که ثروتمندان عاشق آنها هستند. کارگذاری پنج رکورد گینس و رکورد جهانی FIA برای برقی سازی یکی از خودروهای بیامدبلیو و فروش سوپر اسپرتهای میلیون دلاری، اعمالی هستند که برای یک شرکت نسباتا ناشناخته تقریبا غیر ممکن است. اما با این حال، ریماک موفق به انجام چنین کارهایی شده است. حتی جدیدترین سوپر اسپرت این تولید کننده که ۱۳۸۴ اسب بخار قدرت دارد، ۶ دستگاه از مجموع ۸ نمونهی تولیدیاش فروخته است.
زمانی که خودروسازان بزرگ قصد آزمایش تکنولوژیهای جدید و سرعت بخشیدن به برنامههای خود دارند از اسمهای رمز به خصوصی استفاده میکنند و با شرکتهای مهندسی نظیر ویلیامز همکاری میکنند. ریماک نیز پیش از معرفی فنآوری جدیدی به بازار، چنین روشی را دنبال میکند. در شروع کار، تامین کنندگان بزرگی نظیر بوش و کانتیننتال، از مذاکره با شرکت کوچک ریماک امتناع میکردند که همین موضوع به خودی خود، مشکلاتی را برای این شرکت پدید آورده بود.
بعد از خودداری این شرکت از حضور در ابوظبی، ریماک حدود ۴ سال پیش تا مرز ورشکستگی پیش رفت، البته آنها در سال ۲۰۱۳ موفق شدند یکی از خودورهای مفهومیشان را به فروش برسانند.
اتومبیل مفهومی وان، بسیار زیرک و پیچیرده است. برای ساخت آن ۱۶۰۰۰ هزار فطعه فلزی و ۲۰۰ بخش فیبر کربنی به کار رفته است. این خودرو الکتریکی میتواند ۱۰۸۸ اسب بخار قدرت و ۱۱۸۰ پوند فوت گشتاور از طریق چهار موتور الکتریکی که برای دو محور قرار گرفته اند تولید کند که هر یک از آنها به گیبرکس مجزایی تجهیز شده اند.
برای ارقام آماده هستید؟ در عصر حاضر خوردویی الکتریکی تولید شده که تنها در عرض ۲.۶ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا میکند و برای ۲۰۰ کیلومتر در ساعت به ۶.۲ ثانیه نیاز دارد و انتقال حالت ساکنش به ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت تنها ۱۴.۲ ثانیه طول میکشد. این آمار ارقام مربوط به خودرو جدید ریماک هستند که قادر است به سرعت بیش از ۳۵۰ کیلومتر در ساعت دست یابد.
در طول توسعه، ریماک مJوجه شد که باید از موتورهایی با بالاترین تراکم قدرت و با بهرهوری ۹۷ درصد استفاده کند. با این وجود، خودرو مفهومی وان خروجی ۹۰۳ اسب بخار در موتور عقب دارد، اما در سیستم چهار فعال، حدود ۱۰۸۸ اسب بخار به چرخها منتقل میشود.
آنها در کنار تولید خودروهای مفهومی قدرتمند و شرکت در مسابقات مختلف، به دنبال تولید موتور سیلکت خود هستند که میتوان این پروژه را نخستین قدم ریماک نسبت به تولید انبوه خواند.
ریماک اکنون یکی از مورد اعتمادترین تولیدکنندگان خودروهای الکتریکی شمرده میشود، از همین رو گفته شده این شرکت قرار است طی همکاری با اپل خودوریی الکتریکی را به بازار ارائه کند. اگر چه طی مصاحبهای که با مت ریماک صورت گرفت، در این خصوص اظهار نظر نکرد.
ایجاد اشتغال، خلق فنآوریهای بسیار جذاب، و ساخت اتومبیلهای سریع و کارآمد، کاری بود که ریماک توانست طی فعالیت چند سالهاش انجام دهد. آنها میتوانند مسیر حمل و نقل را به سمت بهسازی پیش ببرند تا از آنچه که به عنوان آیندهای مملو از آلودی یاد میشود در امان باشیم.