رفع فیلترینگ

معاون اول رئیس جمهور: فیلترینگ بی تاثیر است

معاون اول رئیس جمهور قصد دارد با متحد کردن نهادهای امنیتی و ایجاد سند راهبردی فضای مجازی، طرح رفع فیلترینگ را به مجلس ارائه کند.

محمد رضا عارف، معاون اول دکتر پزشکیان در مراسم تودیع و معارفه عیسی زارع‌پور و سید ستار هاشمی وزرای پیشین و فعلی ارتباطات و فناوری اطلاعات، در خصوص طرح رفع فیلترینگ به عنوان یکی از موضوعات مهم جامعه صحبت کرد. عارف در سخنان خود وضعیت فعلی فیلترینگ را ناکارآمد و فرصتی برای دلالان vpn دانست، چرا که در شرایط فعلی دسترسی مردم به شبکه‌های مجازی محدود نشده و تنها هزینه‌های اضافی به مصرف‌کننده تحمیل شده است و همین موضوع سبب درآمد عجیب و غریب فروشندگان فیلترشکن در ایران شده است.

همانطور که انتظار می‌رفت اولین طرحی که در دولت چهاردهم در حال برسی شدن است، بحث  رفع فیلترینگ بوده و انتظار می‌رود اولین طرح دولت پزشکیان به مجلس، رفع فیلترینگ فضای مجازی باشد.

رفع فیلترینگ

محمد رضا عارف در ادامه سخنان خود از عدم اعتراض نهادهای امنیتی به وضعیت فعلی انتقاد کرد و گفت: تعجب می‌کنم در مورد این محدودیت‌ها نهادهای امنیتی اعتراض نمی‌کنند.

ایجاد سند راهبردی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ

وی در ادامه سخنان خود به قابل کنترل بودن فضای مجازی بدون استفاده از فیلترینگ اشاره کرد و بیان داشت که مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خود، به حکمرانی قانونی فضای مجازی اشاره کردند. پرونده محدودیت‌ها در فضای مجازی هیچ اثری ندارد. این یک واقعیت است. این واقعیت از زمانی که فناوری‌های نوین در حال پیشرفت بودند، شکل گرفته است. فیلترینگ در شرایط عادی جامعه سبب افزایش هزینه مصرف‌کننده و ایجاد کردن فراری‌های امنیتی می‌شود. عارف در ادامه سخنان خود تاکید کرد که اشراف اطلاعاتی بر روی شبکه‌های مجازی یک اصل برای وزارت ارتباطات است و نباید کوتاهی در آن صورت بگیرد.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه سخنان خود به سایر نهادهای دولتی اشاره کرد و افزود که بخش امنیتی هم از موضوع فیلترینگ راضی نیست، برای همین تعجب می‌کنم که چرا نهادهای امنیتی به این محدودیت‌ها اعتراض نمی‌کنند. همین موضوع سبب شده تا شرکت‌های تامین کننده vpn اشراف اطلاعاتی بهتری داشته باشند و جایگزین نهادهای امنیتی شوند. از سوی دیگر مردم هم برای دسترسی به این شبکه‌ها مجبورند هزینه بیشتری را متقبل شوند که حتی در ازای این هزینه، کیفیت مطلوبی هم به آن‌ها ارائه نمی‌شود.

عارف در ادامه سخنان خود بیان کرد که دولت با معقوله فیلترینگ تمرد از قانون را به مردم یاد می‌دهد. در خصوص فیلترینگ‌های صورت گرفته بر روی شبکه‌های مجازی و برخی وب‌سایت‌ها، چهارده قانون تصویب شده که در شرایط فعلی همگی باید لغو شوند، ولی هیچ نهادی جرات نمی‌کند در این زمینه اقدامی انجام دهد. به عنوان مثال آنتن ماهواره ممنوع است، اما کدام خانه است که نداشته باشد؟ الان دیگر بازرسی دیش بشقابی دیگر معنا ندارد.

عارف در ادامه سخنان خود به سند راهبردی فضای مجازی اشاره کرد و بیان نمود که سند راهبردی فضای مجازی باید تدوین شود تا بتوانیم به صورت قانونمند فضای مجازی را مدیریت کنیم و این ذهنیت را که هر اتفاقی در فضای مجازی بیفتد مقصر آن فیلترینگ است را باید کنار بگذاریم.

بغیر از دولت، مجلس هم درگیر طرح فیلتریگ فضای مجازی شده به گونه‌ای که طرح دوفوریتی رفع فیلترینگ فضای مجازی هفته گذشته در مجلس جنجال به پا کرد.

در گجت نیوز بخوانید:
گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس: ایران در قعر جدول شاخص کیفیت زندگی دیجیتال جهان پ

زارع پور به پزشکیان: علت کندی سرعت اینترنت در ایران فیلترشکن‌‌ها هستند فکر می‌کنید محبوب‌ترین شبکه اجتماعی حال حاضر ایران کدام باشد؟ وزیر میراث فرهنگی: دستور اولین جلسه ی شورای عالی فضای مجازی در دولت پزشکیان باید رفع فیلترینگ باشد