سیارک ON 2024

ماجرای عبور خطرناک سیارک ON 2024 از حاشیه زمین چیست؟

ماجرای عبور یک سیارک با نام ON 2024 از کنار مدار زمین و شایعات پیرامون آن باعث ایجاد نگرانی هایی از سوی ناسا شده است.

سازمان هوافضای ایالات متحده آمریکا موسوم به ناسا (NASA) در چند سال اخیر همواره جزو پیشتازان تحقیق و تفحص در رابطه با خطر برخورد سیارک ها به کره زمین بوده است. این سازمان پس از بررسی احتمالات خطر برخورد سیارک آپوفیس با سیاره زمین، اکنون به بررسی احتمال خطر ساز بودن سیارک غول پیکر ON 2024 پرداخته که مدتی پیش به مدار زمین نزدیک شده بود.

عبور سیارک ON 2024 از کنار کره زمین؛ آیا خطرناک است؟

سیارک ON 2024

چندی پیش سازمان ناسا هشدار داده بود که سیارک غول پیکر 720 فوتی «او ان 2024» در تاریخ 17 سپتامبر (27 شهریور) سال جاری میلادی، به زمین نزدیک خواهد شد. این سیارک با عرض حدود 290 متر (معادل اندازه یک ورزشگاه)، روز سه‌شنبه هفته گذشته تا فاصله 997 هزار و 793 کیلومتری زمین رسید که این فاصله معادل 2.6 برابر فاصله زمین تا ماه است. با این حال، ناسا اعلام کرد که در مسیر فعلی این سیارک هیچ خطری برای زمین وجود ندارد، اما با استانداردهای خطرساز کیهانی فاصله بسیار ناچیزی دارد.

این سیارک با سرعت 40233 کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند و آخرین بار در سال 2013 از کنار زمین عبور کرده است. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند که بار دیگر در سال 2035 نیز از فاصله نزدیک تری از مدار زمین خواهد گذشت. همین موضوع باعث ایجاد نگرانی هایی در رابطه با خطرساز بودن آن برای ساکنان کره زمین شده است.

سیارک ON 2024

ناسا با آزمایشگاه پیشرانش جت خود (JPL) واقع در پاسادنا ایالت کالیفرنیا، این رویداد را زیر نظر گرفت. این سیارک به دلیل اندازه بزرگ خود (بزرگ‌تر از 99 درصد اجرام نزدیک به زمین) توجه زیادی را به خود جلب کرده است. با این حال ناسا از تلسکوپ های نوری برای درک و مطالعه ترکیب، شکل و اندازه سیارک او ان 2024 استفاده می‌کند. اگر سیارک 2024 ON به زمین برخورد می‌کرد، آسیب بسیار زیاد بود. برخورد آن می‌توانست باعث انفجاری در جو شود و یک موج شوک عظیم ایجاد کند.

اگرچه سرعت بالای سیارک ON 2024 اخترشناسان را نگران کرده بود با این‌حال، سیارک مذکور با خیال راحت از کنار زمین عبور کرد. ناسا می‌گوید که دفتر هماهنگی دفاع سیاره ای آن (PDCO) می‌تواند صخره های فضایی را در صورت نیاز ردیابی و منحرف کند.

وقوع فاجعه در اثر برخورد یک سیارک کوچک با زمین

بااین‌که سیارک او ان 2024 هیچ خطری برای زمین ندارد، اما ناسا و دانشمندان همچنان این اجرام را با دقت رصد می‌کنند تا در صورت هرگونه تغییر غیرمنتظره در مسیرشان، اقدامات لازم را انجام دهند. توجه به این نوع رویدادها نشان‌دهنده اهمیت تحقیق و پایش مداوم اجرام فضایی در حفاظت از زمین است.

سیارک ON 2024

بسیاری از برخوردهای سیارکی بیش از آنچه بسیاری تصور می کنند رخ می‌دهند. به گفته ناسا، هر روز حدود 48.5 تن مواد شهاب سنگ وارد جو زمین می‌شود که معمولاً به عنوان ستاره های در حال تیراندازی می‌سوزند. با این حال، اشیاء بزرگتر بسیار نادرتر هستند. برخورد سیارک ها بسیار سخت است، اما غیرممکن نیست. برای کاهش خطرات، ناسا و آژانس فضایی اروپا (ESA) برنامه هایی را برای شناسایی، طبقه بندی و نظارت بر اجرام نزدیک به زمین (NEO) اجرا می کنند. هدف این تلاش ها اطمینان از آمادگی برای برخورد احتمالی سیارک است.

طبق اعلام دانشمندان، اگر امروزه سیارکی به وسعت همان سیارک کوچکی که ۶۶ میلیون سال پیش در زمان دایناسورها به زمین برخورد کرد و ۷۵ درصد از کل حیات کره زمین را نابود کرد، به زمین برخورد کند می‌تواند با ایجاد یک ضربه با قدرتی معادل ۲ میلیون بمب هیدروژنی، در ابتدا تمامی جنگل‌ها را نابود کرده و پس از آن با ایجاد سونامی گسترده و زلزله بالای ۱۰ ریشتر تمامی شهرها را نابود کند. پس از آن ابری از گرد و غبار داغ که حاصل این فاجعه است جلوی رسیدن نور خورشید به زمین را خواهد گرفت و زمین در یخبندان کامل مواجه خواهد شد.

همچنین بخوانید:
پالس های پرتو ایکس جدیدترین راه حل دانشمندان برای مقابله با سیارک های نابود کننده زمین اگر سیارک قاتل دایناسورها همین الان به زمین برخورد کند چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ کشف یک سیارک خطرناک که از ماه هم به ما نزدیک‌تر است