به نظر میرسد گوگل قصد دارد در نسل بعدی پردازنده های تنسور خود شارژدهی گوشی های پیکسل خود را بهطور قابل توجهی ارتقا دهد. این کار اما چگونه ممکن است؟
به نظر میرسد پس از گذشت چند نسل از تولید تراشه های تنسور گوگل این کمپانی سرانجام قصد دارد شارژدهی بیشتر گوشی های پیکسل را به یکی از اولویتهایش تبدیل کند. این کمپانی اخیرا جزئیاتی را در خصوص فرآیند تولید تراشه تنسور G6 برای سری گوشیهای پیکسل 11 منتشر کرده و در آن از مشکلاتی که در مسیر توسعه این تراشهها سر راهش قرار دارند سخن گفته است. کمپانی گوگل شارژدهی پایین گوشیهای پیکسل را بزرگترین مشکل تراشههای تنسور میداند.
دگرگونی شارژدهی باتری گوشی پیکسل 11 با نسل آینده پردازنده های گوگل
در گزارش اخیر گوگل که مشروح آن در وبسایت Android Authority ارائه شده این کمپانی با صراحت به این نکته اشاره کرده که حدود 86 درصد از کاربران گوشی های پیکسل 6 و پیکسل 7 شارژدهی کمتر از یک روز را تجربه میکنند.
در بخشی از گزارش گوگل از انتظار کاربران از شارژدهی 36 ساعته گوشیهای پیکسل سخن گفته میشود که اختلاف فراوانی با توانمندی نسلهای پیشین پیکسل داشته است. به نظر میرسد گوگل تصمیم دارد این خواسته کاربران گوشیهای پیکسل را اجابت کرده و سرانجام گوشیهایی با شارژدهی بالاتر از 36 ساعت در استفاده روزمره را روانه بازار نماید.
بد نیست بدانید که گوگل در سری Pixel 9 خود عبارت «شارژدهی 24+ ساعته» را روی جعبه محصولات درج کرده؛ درحالیکه مدلهای پیکسل 6 پرو تا 8 همگی با ادعای شارژدهی «فراتر از 24 ساعته» به بازار عرض شده بودند. با این وجود در عمل، آنچه طی سالهای اخیر برای پرچمداران گوگل تغییر کرده، افزایش کارآیی مد ذخیره انرژی سختگیرانه (Extreme Battery Saver) از 48 ساعت در مدل Pixel 6 Pro به 72 ساعت در مدل Pixel 7 Pro و Pixel 8 Pro و 100 ساعت در Pixel 9 Pro بوده است.
با این وجود برای دستیابی به شارژدهی روزمره 36 ساعته گوگل نمیتواند صرفا به ارتقای مد بهینهسازی شارژ اکتفا کرده و نیازمند ایجاد تغییراتی در تراشه Tensor خود است که بهطور قابل توجهی پرمصرفتر از سایر چیپستهای پرچمدار اندرویدی است. برای انجام این کار، گوگل قصد دارد اندازه تراشه تنسور G6 را در مقایسه با تنسور G5 کاهش داده (121 میلیمتر مربع در برابر 105 میلیمتر مربع) و برخی اجزای غیرضروری آن را حذف کند. برای مثال، پشتیبانی از رهگیری پرتو در پردازشگر گرافیکی این تراشه متوقف شده و شاید حتی تعداد هستهها یا کش پردازشگر اصلی نیز کاهش پیدا کند.
در بخش دیگری از این گزارش، گوگل همچنین به هزینه بالای تولید تراشههای تنسور اشاره کرده و آن را در وضعیت کنونی از نظر اقتصادی بهصرفه نمیداند. به همین دلیل، این کمپانی همچنین تصمیم دارد با کاهش قیمت تمامشده این چیپست به حدود 65 دلار ارزش آن را نیز به لحاظ اقتصادی افزایش دهد. هیچیک از راهکارهای ارائهشده برای گوگل در این متن البته هنوز به تایید رسمی این کمپانی نرسیده و ممکن است حتی در عمل رنگ واقعیت نیز به خود نبینند. با این وجود مشخص است که گوگل متوجه شکایت کاربران گوشیهای Pixel از شارژدهی پایین این گوشیها شده و تصمیم به برطرف کردن آن گرفته است.