به اعتقاد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، آمارهای توسعه فیبر نوری در ایران مبهم و غیرواقعی است. رویکرد دولت چهاردهم برای ارائه آمار چیست؟
فیبر نوری در دولت سیزدهم به طور جدیتر پیگیری شد و در زمان وزارت عیسی زارع پور بود که آمارهای گوناگونی از سرعت پیشرفت اینترنت به دست مردم رسید. با روی کار آمدن دولت چهاردهم و نشستن ستار هاشمی روی صندلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پروژه فیبر نوری با قدرت بیشتر ادامه یافت و هم اکنون رویکرد وزارتخانه نسبت به ارائه آمارهای مربوط به توسعه زیرساخت تغییر کرده است.
غیرواقعی بودن آمارهای توسعه فیبر نوری در ایران
در واقع دولت پزشکیان به منظور ارائه تصویری شفاف و واقعی از وضعیت دسترسی مردم به اینترنت پرسرعت در کشور، رویکرد تازهای در پیش گرفته است. به اعتقاد ستار هاشمی، بعضی از آمارهایی که در حوزه توسعه زیرساخت فیبر نوری ارائه میشوند، غیرعملیاتی بوده و از این به بعد به جای تمرکز روی آمار پوشش، میزان اتصال واقعی کاربران ملاک قرار میگیرد.
یکی از چالشهای اساسی که آمارهای فعلی دارند، فقدان شفافیت در خصوص نقاط ابتدایی و انتهایی اتصالات فیبر نوری است. برای مثال جعبههای انتهایی فیبر نوری نمیتواند معیار دقیق و درستی برای اندازه گیری میزان دسترسی کاربران به اینترنت پرسرعت باشد. در صورتی که از چنین معیارهایی استفاده شود، تصویر غیرواقعی از وضعیت توسعه زیرساختهای ارتباطی در کشور ارائه میشود.
به عقیده ستار هاشمی، مدیران استانی با استانداران و نمایندگان مجلس باید تعامل موثری داشته باشند تا این همکاری بتواند مقدمه احقاق کامل مأموریتهای وزارت ارتباطات شود. در راستای همین شفاف سازی است که از مدیران استانی درخواست شده، اطلاعات را به صورت دقیق به نمایندگان مجلس مخابره کنند.
یکی دیگر از موضوعاتی که وزیر ارتباطات دولت چهاردهم به آن توجه داشتند، توسعه ارتباطات روستایی بود که مدیران استانی آخرین گزارشهای خود را مبنی بر چالشهای موجود در استانها ارائه دادند. وزارت ارتباطات با در دست داشتن چنین اطلاعاتی میتواند در زمان سریعتری به چالشها رسیدگی کند.