داروی جدید آسم

بالاخره پس از ۵۰ سال یک داروی جدید شگفت‌انگیز برای آسم ساخته شد

سال‌ها است که افراد مبتلا به آسم در انتظار یک داروی جدید و کارآمد هستند. به‌نظر می‌رسد که انتظار ۵۰ ساله به‌سر آمده است و این افراد نیز می‌توانند نفس راحتی بکشند.

حدود ۳۴۰ میلیون نفر در سرتاسر جهان از آسم رنج می‌برند. این افراد نمی‌توانند همچون یک انسان عادی زندگی کنند و مجبور هستند بسیاری از علایق خود را کنار بگذارند. همچنین گفته می‌شود که در هر ۳۰ ثانیه یک نفر به‌شدت درگیر علائم آسم و بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) می‌شود. برای دهه‌های مختلف هیچ داروی جدید و خاصی برای درمان آسم ارائه نشده بود و داروهای موجود نیز چندان کارایی نداشتند. هرچند ظاهرا شرایط در حال تغییر است.

داروی جدید آسم زندگی بیماران را متحول خواهد کرد

داروی جدید آسم

اگر کسی به بیماری آسم مبتلا شود، متوجه خواهد شد که درمان استاندارد آن استفاده از استروئیدهایی مثل پردنیزولون است. متاسفانه این داروها برای همه افراد جواب نمی‌دهند و حتی در مواقع زیادی عوارض جانبی شدیدی دارند. تقریبا یک‌سوم افرادی که با استروئیدها درمان می‌شوند، پس از یک ماه علائم شدیدتر بیماری را تجربه خواهند کرد.

در نتیجه این افراد مجبور می‌شوند که میزان بیشتری دارو مصرف کنند و با عوارض جانبی بدتری کنار بیایند. اینجاست که ضرورت وجود یک داروی جدید برای بیماری آسم اهمیت پیدا می‌کند. پژوهش‌های منتشر شده در حوزه پزشکی و سلامت نشان می‌دهند که یک داروی جدید به‌نام بنرالیزوماب (به‌صورت تزریقی) می‌تواند همان نوشدارویی باشد که بیماران دهه‌ها منتظرش بودند.

بر اساس بررسی‌های جدید این دارو می‌تواند هنگام اوج گرفتن علائم آسم به‌شدت مفید باشد و بیماران را از شر عوارض جانبی استروئیدها نجات دهد. به‌باور دانشمندان التهاب ایجاد شده توسط یک نوع گلبول سفید به‌نام ائوزینوفیل نقش مهمی در اوج‌گیری علائم بیماری آسم و COPD در بیماران دارد. در واقع التهاب ائوزینوفیلی در نیمی از حمله‌های آسمی و یک‌سوم موارد شدید COPD مشاهده شده است.

ریه

به همین‌خاطر پزشکان تصور می‌کنند که کم کردن شدت علائم در لحظات حیاتی بسیار اهمیت دارد. داروی جدید آسم پیشتر برای مدیریت التهاب ائوزینوفیلی در بلندمدت استفاده شده است. هرچند که دانشمندان استفاده از آن در لحظات خاص و حیاتی را بررسی نکرده بودند. همین نیز سبب شد که ۱۵۸ بیمار مبتلا به آسم و COPD از دو بیمارستان بریتانیایی برای شرکت در یک پژوهش علمی دعوت شوند.

شرکت‌کنندگان به‌صورت تصادفی در سه گروه مختلف قرار گرفتند. گروه اول فقط از پردنیزولون به‌صورت قرص استفاده می‌کرد. گروه دوم بنرالیزوماب را به‌صورت آمپول دریافت می‌کرد و گروه سوم نیز ترکیبی از دو داروی اول را در روند درمانی خود داشتند.

نتایج شگفت‌انگیز بنرالیزوماب

عملکرد نامناسب داروی پیشین باعث شده بود که دانشمندان در نتایج بیشتر به نرخ شکست فرآیند درمان در یک بازه ۹۰ روزه دقت کنند. شکست فرآیند درمان به‌عنوان نیاز به داروهای بیشتر، بستری‌شدن در بیمارستان و مرگ تعریف شده است. نتایج به‌دست آمده شگفت‌انگیز بودند. فرآیند درمانی ۷۴ درصد از افرادی که تنها از پردنیزولون استفاده می‌کردند در بازه ۹۰ روزه با شکست مواجه شد.

داروی جدید آسم

این میزان برای افرادی که داروی جدید آسم را دریافت کرده‌ بودند تنها 47 درصد بود. جالب اینجاست گروه سوم که ترکیبی از دو دارو را در فرآیند درمانی خود داشتند با شکست 42 درصدی مواجه شدند. تفاوت نرخ موفقیت داروی جدید آنقدر بالا است که بتوان آن را امیدی تازه برای افراد مبتلا به آسم به‌حساب آورد. گرچه همه‌چیز فقط در اعداد و ارقام خلاصه نمی‌شود.

افرادی که بنرالیزوماب را مصرف می‌کردند، کیفیت زندگی بهتری نیز داشتند. آنها سریع‌تر از حملات شدید بیماری بهبود پیدا می‌کردند و کیفیت زندگی بالاتری داشتند. همچنین این بیماران می‌گفتند که اکنون می‌توانند بهتر نفس بکشند و احساس ناراحتی کمتری می‌کنند. مسئله دیگر به عوارض جانبی دارو مربوط می‌شود. بیمارانی که از پردنیزولون استفاده می‌‌کنند، معمولا از قند خون بالا رنج می‌برند؛ اما چنین چیزی در گروه درمانی بنرالیزوماب دیده نمی‌شد.

داروی جدید آسم

هرچقدر سن افراد بالا می‌رود نیاز به مصرف دارو برای کنترل آسم نیز افزایش پیدا می‌کند. اینجاست که داروی جدید آسم می‌تواند برای افراد مسن یا کسانی که به دیابت یا پوکی استخوان دچار هستند مفید باشد. در حال حاضر بنرالیزوماب در دوز پایین و برای درمان آسم در بلندمدت استفاده می‌شود؛ اما پژوهش جدید می‌تواند استفاده از آن در لحظه حمله شدید آسم را نیز تایید کند.

برای اینکار باید مرحله سوم آزمایش‌های بالینی با بیماران متنوع‌تر و بین‌المللی انجام شود. اگر نتایج پیشین تایید شوند و همچنان امیدوارکننده باشند، بنرالیزوماب می‌تواند به‌عنوان داروی جدید آسم که در مواقع بحرانی کاربرد دارد تجویز شود. در طول مدتی که شما این مقاله را خواندید، ۴۰ نفر در سرتاسر جهان با مشکلات شدید تنفسی ناشی از آسم و COPD دست‌وپنجه نرم کردند. با درمان‌های کنونی ۳۰ نفر از آنها مجبور خواهند شد برای درمان بیشتر مجددا به مراکز درمانی مراجعه کنند.

در حالیکه بنرالیزوماب می‌تواند این چرخه بی‌پایان تکرار درمان و عوارض جانبی شدید را شکسته و کمی زندگی را برای مبتلایان به آسم شیرین‌تر کند.

بیشتر بخوانید:
۱۰ مورد از خطرناکترین اثرات آلودگی هوا روی بدن و سلامت انسان؛ از انواع سرطان‌ها تا خاطر ابتلا به آسم ویپ کردن و خطر بروز بیماری‌های ریوی در افراد سالم هشدار ترسناک دانشمندان در مورد استفاده از ویپ

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*