برخی منابع روسی معتقدند که دولت اوکراین از طریق یک بازی کامپیوتری در حال سربازگیری برای ارتش است. آیا این ادعای روسها صحت دارد؟
مدتی است که Stalker 2 عرضه شده و گیمرها در سراسر جهان در حال تجربه این بازی جذاب در سبک FPS هستند. صرف نظر از باگهای عجیب آن، باید اعتراف کرد که یکی از هیجانانگیزترین بازیهایی است که میتوانید روی کنسولهای خود تجربه کنید. البته روسها که هم اکنون در جبهه مقابل اوکراین میجنگند، دیدگاه متفاوتی راجع به استاکر 2 دارند.
سربازگیری اوکراینی ها از طریق یک بازی کامپیوتری
به تازگی ویدیویی از جانب یک کمپین روسی در سراسر فضای مجازی منتشر شده که نشان میدهد دولت اوکراین از طریق بازی فوق، در حال سربازگیری است. بر طبق ادعای روسیه، اوکراین با شناسایی و جذب گیمرهای واجد شرایط خدمت، آنها را فراخوان میکند. جالبتر اینکه در ویدیویی که منتشر شده، واترمارک مجله Wered که از مشهورترین نشریهها در جهان است، استفاده شده تا میزان باورپذیری این فیلم بیشتر شود.
به گفته سازندگان این ویدیو، برنامهای مخفی در کدهای بازی Stalker 2 وجود دارد که اطلاعات بازیکنان مثل نام دستگاه، آی پی، موقعیت مکانی و سایر دادههای حساس را جمع آوری میکند و به سرورهای توسعه دهنده میفرستد. از طرفی روسها معتقدند که استودیو اوکراینی که بازی استالکر 2 را ساخته، بودجه آن را در ازای شناسایی افراد واجد شرایط خدمت نظامی، دریافت کرده است.
همچنین در ویدیو فوق به جوانان اوکراینی توصیه میشود که بازی را تحریم کرده یا اینکه برای تجربه آن از وی پی ان استفاده کنند. اما آیا این ادعای روسها واقعیت دارد؟
استودیو سازنده بازی استاکر 2 در معرض حملات سایبری
استودیو GSC Game World در اوکراین که بازی استاکر 2 را ساخته، از سال 2022 به بعد بارها مورد حمله سایبری روسها قرار گرفته است. شاید بتوان گفت که مهمترین حمله سایبری به این استودیو، تهدید آنها به تغییر سیاستهای بازیسازیشان بود. علاوه بر این، هکرهای روسی در یک حمله دیگر از استودیو خواستند تا زبان روسی را به بازی اضافه کنند و حساب کاربری NF Star را در دیسکورد از مسدودی درآورند.
استودیو بازی سازی اوکراین نه تنها با حملات سایبری از سوی روسیه مواجه بود، بلکه در میانه نبرد با روسها، برخی از کارکنان این شرکت مجبور شدند به خدمت بروند و به ارتش اوکراین ملحق شوند. در یکی از همین نبردها بود که ولودیمیر آناتولویویچ یژوف کشته شد.
به نظر میرسد که انتشار ویدیو فوق در ادامه کمپینهای ضد اوکراینی ماتریوشکا و دوپلگانگر بوده و هدفی جز بیاعتماد کردن مردم نسب به رسانهها نداشته است. به طور کلی هدف از انتشار چنین ویدیوهایی، تخریب چهره اوکراین است.