هواوی پی ۹ در برابر گلکسی اس ۷، جی ۵ و نکسوز ۶ پی؛ جدال پرچم‌داران

هواوی پی ۹ در برابر گلکسی اس ۷، جی ۵ و نکسوز ۶ پی؛ جدال پرچم‌داران

هواوی پی ۹ ( Huawei P9) جدیدترین تلاش این کمپانی چند ملیتی برای پیوستن به کاروان پرچم‌داران دنیای تلفن‌های هوشمند است. این محصول به‌قدری خوب است که بتواند با جدیدترین اسمارت‌فون‌های کمپانی‌های مطرح نظیر سامسونگ و ال‌جی رقابت کند و شاید هم آن‌ها را شکست دهد.

نبرد امروز قرار است بین نکسوز ۶ پی، دیوایسی از خانواده‌ی نکسوزها که حدود یک سال قبل و توسط خود هواوی ساخته‌وپرداخته شد، گلکسی اس ۷، پرچم‌دار برتر سامسونگ که یکی از برترین گجت‌های دهه‌ی اخیر ازنظر زیبایی طراحی و قدرت قابلیت‌های سخت‌افزاری محسوب می‌شود و ال‌جی جی ۵ که اولین تلفن همراه هوشمند ماژولار در بازارهای عمومی است، برگزار شود. بنابراین تمام ویژگی‌های نورچشمی‌های جدید هواوی در برابر جدیدترین غول‌های بازار موبایل به چالش کشیده خواهند شد تا عیار واقعی آنها مشخص شود.

در این مقایسه قصد داریم مهم‌ترین ویژگی‌های یک تلفن همراه هوشمند را بین چهار دیوایس مطرح موردنظر خریداران بررسی کنیم تا مشخص شود که آیا واقعاً هواوی P9 می‌تواند در این جدال نفس‌گیر، حرفی برای گفتن داشته باشد یا خیر. ابتدا به سراغ طراحی ظاهری می‌رویم، بعد نوبت به نمایشگر این چهار دیوایس می‌رسد، سپس پردازنده، رم و قدرت دوربین را بررسی می‌کنیم و درنهایت با مقایسه‌ی باتری و قابلیت‌های نرم‌افزاری، موضوع را تمام می‌کنیم. درنهایت نیز چکیده‌ی مهم‌ترین بخش‌های این اطلاعات در قالب یک جدول تقدیمتان می‌شود تا جمع‌بندی راحت‌تری بین آن‌ها داشته باشید.

این را هم بدانید که در این مقایسه از مدل ۶۴ گیگابایتی هواوی پی ۹ با رم ۴ گیگابایت استفاده شده است و به دلیل تشابه سخت‌افزاری بین این مدل و پی ۹ پلاس، اطلاعات مدل پلاس دیگر درج نشده است.

مقایسه‌ی هواوی پی ۹ در برابر گلکسی اس ۷، جی ۵ و نکسوز ۶ پی

طراحی ظاهری؛ ملاک اصلی برای تعداد زیادی از کاربران

هواوی پی ۹ دارای طول ۱۴۵ میلی‌متر و عرض ۷۰.۹ میلی‌متر است و ضخامتی معادل ۶.۹۵ میلی‌متر دارد که در مجموع ۱۴۴ گرم وزن آن است. مدل پلاس نیز با وزن ۱۶۲ گرم، طول ۱۵۲، ۳ میلی‌متر، عرض ۷۵.۳ میلی‌متر و ضخامت ۶.۹۸ میلی‌متری، کمی بزرگ‌تر، ضخیم‌تر و سنگین‌تر است.

نکسوز ۶ پی با ابعاد ۱۵۹.۳ میلی‌متر طول در ۷۷.۸ میلی‌متر عرض و ضخامت ۷.۳ میلی‌متر، ۱۷۸ گرم سنگینی دارد و جی ۵ نیز با ۱۴۹.۴ میلی‌متر طول، ۷۳.۹ میلی‌متر عرض و ۷.۷ میلی‌متر ضخامت، ابعادی مشابه نکسوز دارد و وزن آن نیز ۱۵۹ گرم است. اما گلکسی اس ۷ دارای ۱۴۲.۴ میلی‌متر طول، ۶۹.۶ میلی‌متر عرض و ۷.۹ میلی‌متر ضخامت دارد و وزن آن معادل ۱۵۲ گرم است.

هواوی پی ۹ در برابر گلکسی اس ۷، جی ۵ و نکسوز ۶ پی؛ جدال پرچم‌داران

پنل پشتی هواوی پی ۹ از آلومینیوم پولیش خورده ساخته شده است و در پنل جلویی هم از شیشه‌ی بسیار محکم برند گوریلا (Gorilla Glass) استفاده شده است که دارای انحنای محدودی است و اصطلاحاً جزو پنل‌های ۲.۵ بعدی قرار می‌گیرد. هواوی در زمان نکسوز ۶ پی هم دقیقاً از همین ترکیب آلومینیوم و شیشه برای ساخت آن استفاده کرده بود. آل جی نیز برای ساخت جی ۵ از آلومینیوم در سراسر آن بهره برده است و سپس برای پنهان کردن نوارهای آنتن، آن را در لایه‌ای از روکش شبه پلاستیک پوشانده است (توضیح رسمی ال‌جی درباره‌ی جنس این روکش را بخوانید). سامسونگ هم مشابه گلکسی اس ۶، در ساخت اس ۷ نیز از آلومینیوم بهره برده است و شیشه‌های گوریلا، هم قسمت رویی نمایشگر و هم قسمت پشتی دیوایس را پوشانده‌اند.

نمایشگر؛ همه‌ی چیزی که قرار است از موبایل‌تان ببینید

اینجا نقطه‌ای است که مسیر هواوی کمی از دیگر کمپانی‌‌های پیشرو جدا می‌شود. برخلاف اکثر پرچم‌داران دنیای اندروید، هواوی پی ۹ از نمایشگر با کیفیت فول اچ دی بهره می‌برد که البته استفاده از این نوع نمایشگر باعث پایین آمدن قیمت دیوایس و افزایش طول عمر شارژ باتری می‌شود. نمایشگر پی ۹ در اندازه‌ی ۵.۲ اینچی ساخته می‌شود و تراکم پیکسلی آن ۴۲۳ پیکسل بر هر اینچ است (مدل پلاس دارای نمایشگر ۵.۵ اینچی و با تراکم ۴۰۱ پیکسل بر هر اینچ است). نمایشگر هر دو مدل پی ۹ از تکنولوژی IPS-NEO بهره می‌برد و پی ۹ پلاس دارای فناوری تشخیص فشار یا همان 3D Touch نیز است.

هواوی پی ۹ در برابر گلکسی اس ۷، جی ۵ و نکسوز ۶ پی؛ جدال پرچم‌داران

در جناح دیگر، نکسوز ۶ پی از نمایشگر آمولد (AMOLED) در اندازه‌ی ۵.۷ اینچی و باکیفیت کواد اچ دی (Quad HD) بهره می‌برد؛ تراکم پیکسلی در نمایشگر نکسوز معادل ۵۱۸ پیکسل بر هر اینچ است. نمایشگر ال‌جی جی ۵ از نوع ال‌سی‌دی‌های IPS و باکیفیت کواد اچ دی تولید شده است و تراکم پیکسلی آن ۵۵۴ پیکسل بر هر اینچ است. همان‌طور که انتظار می‌رفت، گلکسی اس ۷ با نمایشگر سوپر آمولد ۵.۱ اینچی و باکیفیت کواد اچ دی، برگ برنده را در اختیار دارد و تراکم پیکسلی ۵۷۷ پیکسل بر هر اینچ را در اختیار صاحب خود می‌گذارد.

پردازنده و رم؛ قلب تپنده‌ی محصولات دیجیتالی هوشمند

هواوی در تولید هر دو مدل پی ۹ از پردازنده‌ی Kirin ۹۵۵ استفاده کرده است. این پردازنده‌ی هشت هسته‌ای که ساخت خود کمپانی هواوی است، دارای معماری ۶۴ بیتی است و از دو پردازنده‌ی چهار هسته‌ای جداگانه با فرکانس‌های ۱.۸ و ۲.۵ گیگاهرتزی تشکیل شده است. یک پردازنده‌ی Mali-T880 Mp4 نیز مسئولیت پردازش‌های گرافیکی را بر عهده دارد.

هواوی پی ۹ در برابر گلکسی اس ۷، جی ۵ و نکسوز ۶ پی؛ جدال پرچم‌داراندر بحث رم، هواوی دو گزینه را پیش روی خریداران گذاشته است: شما می‌توانید مدل ۳۲ گیگابایتی هواوی پی ۹ را با رم ۳ گیگابایتی دریافت کنید و یا مدل ۶۴ گیگابایتی را بخرید و از رم ۴ گیگابایتی بهره ببرید. هواوی پی ۹ پلاس نیز تنها در یک مدل ۶۴ گیگابایتی و با حافظه‌ی رم ۴ گیگابایتی به فروش می‌رسد؛ در هر دو مدل نیز می‌توان از طریق قرار دادن کارت‌های حافظه‌ی میکرو اس دی، حافظه را تا سقف ۱۲۸ گیگابایت افزایش داد.

نکسوز ۶ پی از پردازنده‌ی ۶۴ بیتی ساخت کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸۱۰ قدرت گرفته است. این پردازنده‌ی هشت هسته‌ای از دو بخش مجزای چهار هسته‌ای با فرکانس‌های ۱.۵۵ و ۲.۰ گیگاهرتزی تشکیل شده است؛ یک Adreno ۴۳۰ هم نقش پردازشگر گرافیکی را بازی می‌کند. این دیوایس در سه حافظه‌ی ۳۲، ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی به فروش می‌رود که هر سه مدل از رم ۳ گیگابایتی بهره می‌برند (قابلیت افزایش حافظه از طریق کارت میکرو اس دی وجود ندارد)،

در آن‌سو جی ۵ از پردازنده‌های ۶۴ بیتی جدید اسنپدراگون یعنی مدل ۸۲۰ برخوردار است. این پردازنده‌ی چهار هسته‌ای دارای دو بخش جداگانه است که هرکدام شامل دو هسته هستند و در فرکانس‌های ۱.۶ و ۲.۱۵ گیگاهرتز کلاک شده‌اند. Adren ۵۳۰ پردازشگر گرافیکی پرچم‌دار جدید ال‌جی است و  این اسمارت‌فون در حافظه‌ی ۳۲ گیگابایتی و با رم ۴ گیگابایتی عرضه می‌شود (قابلیت ارتقای حافظه از طریق کارت میکرو اس دی تا ۲ ترابایت وجود دارد).

جالب است بدانید که گلکسی اس ۷ هم مشابه جی ۵ است و از اسنپدراگون ۸۲۰ چهار هسته‌ای بهره می‌برد که هسته‌های آن به‌صورت دوتایی جداشده‌اند و در فرکانس‌های ۱.۶ و ۲.۱۵ گیگاهرتز کار می‌کنند. پردازنده‌ی گرافیکی Adren ۵۳۰ نیز مسئولیت پردازش تصاویر را بر عهده دارد. البته یک مدل دیگر از گلکسی اس ۷ نیز با پردازنده‌ی اگزینوس ۸۸۹۰ ساخت خود سامسونگ به فروش می‌رسد. این پردازنده که هشت هسته دارد در کنار پردازشگر گرافیکی Mali-T880 MP12 فعالیت می‌کند. گلکسی اس ۷ در مدل‌های ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی به فروش می‌رسد و از حافظه‌ی رم سریع ۴ گیگابایتی از نوع UFS 2.0 بهره می‌برد (قابلیت افزایش حافظه با کارت حافظه‌ی میکرو اس دی تا سقف ۲۰۰ گیگابایت وجود دارد).

دوربین و قابلیت‌های عکاسی؛ رقابت بزرگ

هواوی پی ۹ در برابر گلکسی اس ۷، جی ۵ و نکسوز ۶ پی؛ جدال پرچم‌داران

هواوی برای ساخت دوربین هواوی پی ۹ و پی ۹ پلاس با غول تجهیزات عکاسی و تصویربرداری یعنی لیکا (Leica) همکاری کرده است. دوربین دوگانه در قسمت پشتی پی ۹ از لنزهای ۱۲ مگاپیکسلی با دریچه‌ی نوردهی f/2.2 برخوردار است. این دوربین‌ها از قابلیت فوکوس خودکار و فلاش دوگانه با نور ال‌ای‌دی بهره می‌برند و یک دوربین ۸ مگاپیکسلی در جلوی دیوایس نیز کار آن‌ها را تکمیل می‌کند.

دوربین ۱۲.۳ مگاپیکسلی نکسوز ۶ پی نیز از قابلیت فوکوس خودکار و فلاش دوگانه با نور ال‌ای‌دی و مقدار دریچه‌ی نوردهی آن معادل f/2.0 است؛ دوربین جلوی نکسوز ۸ مگاپیکسلی است. ال‌جی جی ۵ نیز از دوربین ۱۶ مگاپیکسلی به همراه یک لنز ۸ مگاپیکسلی عریض با دریچه‌های نوردهی f/1.8 و f/2.4 در پشت خود بهره می‌برد. فوکوس خودکار لیزری، پایدارسازی اپتیکال تصاویر و فلاش ال‌ای‌دی از قابلیت‌های تصویربرداری این دیوایس است و جلوی آن نیز یک دوربین ۸ مگاپیکسلی برای گرفتن تصاویر سلفی و چت ویدیویی قرار دارد.

درنهایت نیز گلکسی اس ۷ با دوربین ۱۲ مگاپیکسلی مجهز به تکنولوژی Dual Pixel، فوکوس خودکار با سرعت بالا، پایدارسازی اپتیکال تصاویر و بهبود خودکار کیفیت تصاویر (auto HDR)، فلاش ال ای دی و دریچه‌ی نوردهی f/1.7 قرار دارد. دوربین جلوی اس ۷ نیز دارای لنز ۵ مگاپیکسلی، دریچه‌ی نوردهی f/1.7 و تکنولوژی بهبود خودکار کیفیت تصاویر است.

ظرفیت باتری؛ اسمارت‌فون خاموش، بلای جان است!

هواوی پی ۹ در برابر گلکسی اس ۷، جی ۵ و نکسوز ۶ پی؛ جدال پرچم‌دارانهواوی در ساخت مدل‌های مختلف پی ۹ از دو ظرفیت باتری متفاوت استفاده کرده است به‌این‌ترتیب که پی ۹ از باتری غیرقابل جداسازی با ظرفیت ۳۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت بهره می‌برد اما پی ۹ پلاس از همین نوع باتری با ظرفیت ۳۴۰۰ میلی‌آمپر ساعت و قابلیت شارژ سریع برخوردار است. باتری نکسوز ۶ پی نیز غیرقابل جداسازی است و از ظرفیت ۳۴۵۰ میلی‌آمپر ساعتی در کنار قابلیت شارژ سریع بهره می‌برد.

در مقابل، جی ۵ از باتری کوچک‌تری برخوردار است که ظرفیت آن ۲۸۰۰ میلی‌آمپر ساعت و قابل جداسازی است؛ همچنین از طریق اتصال ماژول دوربین، این ظرفیت افزایش می‌یابد و ظرفیت باتری G5 درمجموع به ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت می‌رسد. باتری S7 نیز دارای ۳۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت است و از فناوری‌های شارژ سریع و شارژ وایرلس برخوردار است.

نرم افزار، سیستم عامل و رابط کاربری؛ ریزه‌کاری‌ها

هر چهار دیوایس موردبررسی ما دارای سیستم‌عامل اندروید ۶.۰ مارشملو (Marshmallow) هستند و هرکدام دارای رابط کاربری مخصوص به خود هستند؛ به‌جز نکسوز ۶ پی که از اندروید خالص بهره می‌برد و به همین دلیل هم سریع‌تر از سه اسمارت‌فون دیگر می‌تواند آپدیت‌های اندروید را دریافت کند. هواوی پی ۹ از جدیدترین ورژن رابط کاربری مخصوص هواوی یعنی EMUI 4.1 برخوردار است، جی ۵ از رابط کاربری اپتیموس ال‌جی یعنی UX 5.0 استفاده می‌کند و اس ۷ هم دارای رابط کاربری مخصوص سامسونگ یعنی تاچ ویز (TouchWiz) است

هواوی پی ۹ در برابر گلکسی اس ۷، جی ۵ و نکسوز ۶ پی؛ جدال پرچم‌داران

اس ۷، جی ۵ و نکسوز ۶ پی هم‌اکنون در بازار وجود دارند اما هواوی پی ۹ در روز شنبه ۲۸ فروردین (شانزدهم ماه آوریل) روانه‌ی بازارهای عمومی اروپایی و آسیایی می‌شود.

به‌غیراز گلکسی اس ۷، سه مدل دیگر از پورت MicroUSB از نوع یو اس بی سی (Type-C) برخوردارند که برای شارژ کردن و انتقال اطلاعات از آن استفاده می‌شود؛ اس ۷ دارای ورژن ۲.۰ پورت microUSB است که متعلق به یک نسل قدیمی‌تر است. هر چهار دیوایس دارای سنسور اثرانگشت هستند که هم برای ورود به دیوایس و هم برای پرداخت‌های موبایلی از طریق پلتفرم اندروید پی (Android Pay) از آن استفاده می‌شود (کاربران اس ۷ می‌توانند از سرویس سامسونگ پی نیز بهره‌مند شوند). البته برتری پی ۹ در این است که سنسور اثرانگشت هواوی می‌تواند عمق خطوط سر انگشت را هم اسکن کند و به نوعی یک سنسور سه بعدی محسوب می‌شود.

هواوی پی ۹
گلکسی اس ۷ال‌جی جی ۵نکسوس ۶ پی
اندازه صفحه نمایش ۵.۲ اینچ ۵.۱ اینچ ۵.۳ اینچ ۵.۷ اینچ
نوع نمایشگرIPS LCDSuper AMOLEDIPS LCDAMOLED
تراکم پیکسلی (PPI)۴۲۴۵۷۶۵۵۴۵۱۸
سیستم عامل اندروید ۶.۰ اندروید ۶.۰ اندروید ۶.۰ اندروید ۶.۰
رابط کاربریEMUI 4.1TouchWizUX 5.0 اندروید
حافظه رم ۳ و ۴ گیگابایت  ۴ گیگابایت ۴ گیگابایت ۳ گیگابایت
حافظه ذخیره‌سازی (گیگابایت) ۳۲ و ۶۴ ۳۲ و ۶۴ ۳۲ ۳۲، ۶۴ و ۱۲۸
پردازنده (تعداد هسته) Kirin ۹۵۵ (هشت) اسنپ دراگون ۸۲۰ (چهار)  اسنپ دراگون ۸۲۰ (چهار) اسنپ دراگون ۸۱۰ (هشت)
ابعاد (میلی‌متر) ۱۴۵ × ۷۰.۹۱۴۲.۴ × ۶۹.۶۱۴۹.۴ × ۷۳.۹ ۱۵۹.۳ × ۷۷.۸
ضخامت (میلی‌متر)۶.۹۵۷.۹۷.۷۷.۳
وزن (گرم) ۱۴۴ ۱۵۲ ۱۵۹ ۱۷۸
دوربین عقب (مگاپیکسل) ۱۲ ۱۲ ۱۶ ۱۲.۳
دوربین جلو (مگاپیکسل) ۸ ۵ ۸ ۸
ظرفیت باتری (mAh) ۳۰۰۰ ۳۰۰۰ ۲۸۰۰ ۳۴۵۰
سنسورهاشتاب سنج

قطب نمای دیجیتال

اثر انگشت

جی پی اس

ژیروسکوپ

فشار سنج

مانیتور ضربان قلب
شتاب سنج

قطب نمای دیجیتال

اثر انگشت

جی پی اس

ژیروسکوپ

فشار سنج

شتاب سنج

قطب نمای دیجیتال

اثر انگشت

جی پی اس

ژیروسکوپ

فشار سنج

شتاب سنج

قطب نمای دیجیتال

اثر انگشت