بزرگترین موانع توسعه فیبر نوری در ایران

اینترنت همراه ارزان و کمبود مودم، بزرگترین موانع توسعه فیبر نوری در ایران

طبق اعلام مهدی روحانی نژاد، یکی از بزرگترین موانع توسعه فیبر نوری در ایران، اینترنت ارزان و کمبود مودم در کشور است. آیا اینترنت گران می‌شود؟

از دولت سیزدهم و درست زمانی که عیسی زارع پور بر صندلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تکیه زده بود، روند توسعه اینترنت فیبر نوری شدت گرفت و امروز در دولت مسعود پزشکیان و دوران وزارت ستار هاشمی، میزان دسترسی به این اینترنت بیشتر از قبل شده است. در حال حاضر علیرغم پیشرفت روزافزون در این حوزه، موانع و محدودیت‌هایی وجود دارد که باید هر چه سریع‌تر برطرف شوند.

به گفته مهدی روحانی نژاد، معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، هم اکنون بیش از 8 میلیون و 140 هزار خانوار به فیبر نوری متصل شده که در 31 استان کشور پراکنده هستند. همچنین طبق اعلام ایشان، در بعضی از استان‌ها، پوشش اینترنت فیبر نوری به حداکثر رسیده و حتی می‌توان ادعا کرد که به طور کامل پوشش‌دهی شده صورت گرفته است.

بزرگترین موانع توسعه فیبر نوری در ایران

بزرگترین موانع توسعه فیبر نوری در ایران

روحانی نژاد مدعی است که اپراتورها موظف به ارائه حداقل سرعت 100 مگابایت بر ثانیه برای مشترکان خود هستند و برخی از اپراتورها تا 1000 مگابایت بر ثانیه هم ارائه می‌دهند. به عقیده معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان فوق، یکی از چالش‌های اساسی برای توسعه اینترنت فیبر نوری، همکاری نهادهای مختلف مثل شهرداری‌ها و شرکت توانیر با اپراتورها است که اگر بدون مشکل حل شود، این مانع برداشته می‌شود.

از دیگر موانع مهمی که به باور روحانی نژاد جلوی توسعه فیبر نوری در کشور را گرفته، کمبود بعضی تجهیزات مثل مودم است. ایشان در همین راستا گفته است:

وجود تجهیزات یک دغدغه جدی در کشور است که وزیر ارتباطات نیز به آن اشاره کرده است. برای سال بعد حداقل به 2 میلیون اتصال نیاز داریم و این به معنای نیاز به دو میلیون مودم است که ما هنوز در کشور نه این مقدار مودم داریم و نه وارد کرده‌ایم.

بزرگترین موانع توسعه فیبر نوری در ایران

از دیگر چالش‌های اساسی که مانع توسعه اینترنت فیبر نوری شده، اینترنت ارزان است که به تعرفه‌های پایین تلفن همراه باز می‌گردد. پیش از این مدیرعامل شرکت مخابرات گفته بود که ارزان ترین اینترنت دنیا در ایران است و برای ارائه خدمات باکیفیت باید تعرفه‌ها را افزایش دهیم. حالا روحانی نژاد هم همین گفته را تکرار کرده و تنها راه برای حل معضل فیبر نوری را در گرانی اینترنت دانسته است.

در گجت نیوز بخوانید:
فیبرنوری ایرانسل به ۱۲۰مین شهر رسید: گامی بزرگ در توسعه اینترنت پرسرعت در ایران وزیر ارتباطات: آمارهای توسعه فیبر نوری در ایران غیر واقعی است وزیر ارتباطات: ایران به جمع ۲۰ کشور برتر دارای اینترنت ثابت جهان می‌پیوندد شرکت مخابرات ایران: سرعت اینترنت فیبرنوری را به هزار مگابایت بر ثانیه افزایش دادیم