مجسمه سفالی شبیه موجودات فضایی

کشف مجسمه سفالی 7 هزار ساله شبیه موجودات فضایی، باستان شناسان را شگفت زده کرد

یک مجسمه سفالی تازه کشف ‌شده متعلق به هزاره ششم پیش از میلاد، اولین نمونه از این نوع است که تا کنون در کشور کویت پیدا شده.

طبق آخرین اخبار علمی، باستان ‌شناسان موفق شدند در کویت یک پیکره سفالی ۷,۰۰۰ ساله کشف کنند که شباهت عجیبی به تصاویر مدرن از موجودات فضایی دارد.

این پیکره سفالی ممکن است بیشتر ماورایی به نظر برسد تا انسانی! اما سبک آن در بین ‌النهرین باستان رایج بوده است. با این حال، مجسمه سفالی باستانی اولین نمونه‌ از نوع خود است که دیرینه شناسان تاکنون در کویت یا حاشیه خلیج فارس پیدا کرده‌اند. این سردیس کوچک که با دقت ساخته‌ شده، چشمان مورب، بینی صاف و جمجمه کشیده دارد. کاوشگران آن را امسال در سایت بحره یک کشف کردند.

بحره ۱، یک محوطه پیش تاریخی و سایت حفاری باستانی در شمال کویت است که تیم مشترک کویتی لهستانی از سال ۲۰۰۹ مشغول حفاری در آن هستند. همچنین بحره ۱ یکی از قدیمی‌ترین سکونتگاه‌ها در شبه‌ جزیره عربستان شناخته می‌شود. مردمان باستانی حدودا بین سال‌های ۵۵۰۰ تا ۴۹۰۰ پیش از میلاد در آن منطقه سکونت داشتند.

کویت و اکتشاف مجسمه سفالی باستانی

در طی این دوران، فرهنگ عبید (Ubaid) در بحره ۱ رایج بود. فرهنگی که از بین ‌النهرین نشأت گرفته بود و حالا آن را بیشتر به دلیل اشیا سفالی خاص  از جمله همین پیکره سفالی شبیه به موجودات فضایی می‌شناسیم. عبیدی‌ها در هزاره ششم پیش از میلاد با جوامع نوسنگی (عصر سنگ جدید) در خلیج فارس تعامل داشتند و این منطقه را به نوعی دیگ جوشان فرهنگ‌های باستانی تبدیل کرده بودند. آگنیشکا شیمچک، یکی از سرپرستان کاوش‌ها در بحره ۱ و مسئول اشیا کوچک کشف ‌شده در محل مذکور از جمله پیکره تازه کشف ‌شده، این موضوع را بیان کرد.

به گفته شیمچک که از باستان ‌شناسان برجسته در مرکز باستان ‌شناسی مدیترانه‌ای دانشگاه ورشو است، برخورد این مردم و فرهنگ‌هایشان باعث ایجاد «تقاطع فرهنگی پیش تاریخی» شده. بخشی از این تبادل شامل هنر می‌شده که برای مثال می‌توانیم به پیکره‌ سفالی تازه کشف شده اشاره کنیم.

مجسمه سفالی شبیه موجودات فضایی

شیمچک در این باره می‌گوید:

کشف این پیکره سفالی برای کل تیم یک شگفتی کامل به همراه آورد؛ زیرا نه تنها اولین مورد از میان بیش از ۱,۵۰۰ شی کوچک کشف ‌شده از سایت بحره ۱ بود، بلکه اولین نمونه در کل منطقه خلیج فارس نیز به شمار می‌رفت.

علاوه بر این، پیکره سفالی 7 هزار ساله را از خاک رس بین‌ النهرینی ساخته‌اند. مجسمه باستانی مانند سرامیک‌های محلی خلیج فارس نیست که تحت عنوان «سفال قرمز درشت» آن‌ها را می‌شناسند. همین موضوع نشان می‌دهد که عبیدی‌ها به طور فعال سنت‌های بومی خود را به این منطقه وارد می‌کردند.

فرهنگ عجیب عبید در تغییر شکل دادن سر نوزادان

بر اساس ادعای مجله آنلاین دانشگاه شیکاگو، از پیکره‌های عبیدی گاهی به عنوان «مارمولک ‌سر»، «شبه پرنده» یا «اُفیدیان» به معنای «شبه مار» یاد می‌کردند. دانشمند دیرینه شناس، شیمچک گفت که پیکره سفالی تازه کشف ‌شده احتمالا «حاوی معنای نمادین» است. حتی با این وجود که کاوشگران مجسمه باستانی را در منطقه‌ای مربوط به فعالیت‌های روزمره و نه در مکانی خاص یا نمادین مانند قبرستان کشف کردند، شیمچک چنین نظریه‌ای ارائه کرده.

اورلی دامز، باستان ‌شناس منطقه خاور نزدیک از دانشگاه خنت بلژیک، قبلا فصل‌هایی از یک کتاب را در مورد پیکره‌های اُفیدیان یا شبه مار عبیدی نوشته است. او در پژوهش فعلی دخالتی نداشته، اما از کشف پیکره سفالی شبیه موجودات فضایی در بحره ۱ به‌ عنوان یافته‌ای تحسین برانگیز یاد کرده است. از نظر او مجسمه باستانی «پتانسیل شفاف سازی پرسش‌های تحقیقاتی مرتبط با آیین‌ها و شیوه‌های اجتماعی» عبیدی‌ها را دارد. همچنین می‌تواند روابط میان منطقه خلیج پیش تاریخی و بین ‌النهرین را روشن سازد.

نظریه‌های گوناگون تلاش کرده‌اند ویژگی‌های غیر معمول چهره این پیکره‌ها را توضیح دهند. یکی از ایده‌ها عنوان می‌کند که این مجسمه‌ها تغییر شکل مصنوعی جمجمه را نشان می‌دهند که به «شکل ‌دهی سر» نیز شناخته می‌شود. شکل دهی به سر، در واقع عملی بود که مردم باستان در جامعه عبید دنبال می‌کردند. دیرینه شناسان همچنین قبلا شواهد بیشتری از عمل مذکور در بقایای اسکلت‌های کشف ‌شده در بین ‌النهرین دیده بودند.

ایران باستان و تغییر شکل دهی جمجمه افراد

مردم فرهنگ عبید، تغییر شکل را با پیچیدن باند دور جمجمه نرم نوزادان انجام می‌دادند. شاید عبیدی‌ها از تغییر شکل دهی به‌ عنوان نمادی برای تعیین و تعریف هویت، طبقه اجتماعی، فرهنگ یا عضویت در یک گروه خاص درون سکونتگاه خود استفاده می‌کردند. عبیدی‌ها ممکن است این عمل را در منطقه‌ ایران امروزی و در هزاره‌های هشتم و هفتم پیش از میلاد آموخته باشند. استفاده از عمل تغییر شکل جمجمه و صورت در میان عبیدی‌ها مخصوصا در هزاره پنجم پیش از میلاد به اوج خود رسید.

حفاری‌ها در این سایت باستانی همچنان ادامه دارد و مطالعات روی سر پیکره سفالی 7 هزار ساله  نیز در جریان است.

در گجت نیوز بخوانید:
مجسمه باستانی رامسس دوم کشف شد شمشیرهای باستانی ایرانی دزدیده و دستکاری شدند کشف یک دیگ پر از سکه های طلای باستانی ایران در ترکیه مجسمه کلئوپاترا هفتم در معبد باستانی مصری کشف شد

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*