آدم خواری در ما قبل تاریخ

این استخوان‌های 4 هزار ساله از رواج آدم خواری در عصر برنز خبر می‌دهند

محققان استخوان‌های ماقبل تاریخ با نشانه‌های عجیب کشف کرده‌اند. این بقایای 4 هزار ساله نشانگر رفتار خشونت آمیز و احتمالا آدم خواری هستند.

رفتار بسیار خشونت ‌آمیز با اجساد حداقل ۳۷ نفر از مردم عصر برنز، احتمالا تاریخ بریتانیا در دوران ماقبل تاریخ را بازنویسی کند. شواهد از آدم خواری مردم آن زمان خبر می‌دهد.

بیش از ۴۰۰۰ سال پیش، نزدیک به ۴۰ نفر در مکانی که انگلیس امروز است، به شکل بسیار خشونت‌ آمیز جان خود را از دست دادند. طبق آخرین اخبار علمی، تحلیل مدرن استخوان‌های آن‌ها نشان می‌دهد که این افراد قربانی پوست‌کنی، بریدن زبان، گردن‌زنی، کندن گوشت، تخلیه اعضای داخلی بدن و حتی آدم‌ خواری شده بودند.

ریک شولتینگ، باستان ‌شناس دانشگاه آکسفورد، در بیانیه‌ای گفت:

این یافته تصویر بسیار تاریک‌تری از دوره ماقبل تاریخ ارائه می‌دهد؛ چیزی که بسیاری انتظارش را نداشتند. همچنین یادآوری تلخی است که انسان‌های دوران عصر برنز می‌توانستند به اندازه فجایع اخیر بی‌رحم باشند.

اکتشاف استخوان‌های 4 هزار ساله با بریدگی‌های عجیب

شولتینگ و همکارانش روز دوشنبه (16 دسامبر) یک مطالعه دقیق از این اسکلت‌ها را در نشریه Antiquity  منتشر کردند. آنها اشاره کردند که در دهه 1970، باستان ‌شناسان بیش از 3,000 قطعه استخوان را در یک چاه طبیعی سنگ آهک به عمق 20 متر کشف کردند. چاه طبیعی در سایت باستانی Charterhouse Warren  واقع در شهرستان سامرست جنوب غربی انگلستان واقع شده بود. حداقل 37 نفر شامل نوزادان تا بزرگسالان در این چاه پیدا شدند. روش تاریخ گذاری رادیو کربنی نشان می‌دهد که این افراد حداقل چهار هزار سال پیش یعنی در دوران اوایل عصر برنز (2200 تا 2000 قبل از میلاد) جان خود را از دست داده‌اند.

آدم خواری در ما قبل تاریخ

با دقت به استخوان‌های تکه‌ تکه ‌شده، تیم تحقیقاتی تعیین کرد که حداقل 30% از جمجمه‌ها در زمان مرگ دچار شکستگی شده‌ بودند. همین امر نشان می‌دهد بسیاری  یا احتمالا همه  افراد مرگ‌های خشونت‌ آمیز را تجربه کرده‌اند. آنچه بعد از مرگ رخ داده، حتی وحشتناک‌تر هم بوده است.

علاوه بر این، محققان متوجه شدند که تقریبا 20% از استخوان‌ها علائم برش دارند. بیشتر این برش‌ها با ابزارهای سنگی ایجاد شده بود. مکان‌های این برش‌ها نوع خشونت‌هایی را که اجساد متحمل شده بودند، نشان می‌دهند. برش‌های روی استخوان پیشانی یکی از جمجمه‌ها نشان‌ دهنده پوست‌کنی، برش‌های طولانی روی فک پایین فرد دیگری نشان‌ دهنده بریدن زبان، و برش‌های روی دنده‌ها ممکن است نشانه تخلیه اعضای داخلی بدن باشد.

یافته‌های علمی مبنی بر آدم خواری در عصر برنز

حداقل شش نفر برش‌هایی روی مهره دوم گردن خود داشتند، که از گردن‌زنی آنها خبر می‌داد. تعدادی از استخوان‌های کوچک دست و پا شکستگی‌هایی داشتند که با جویدن انسان سازگار به نظر می‌رسید و نشان از احتمال آدم خواری داشت.

محققان در مطالعه خود اشاره کردند که تعداد بالای مرگ‌های خشونت‌ آمیز و پردازش گسترده اجساد برای بریتانیا در ما قبل تاریخ و عصر برنز غیرمعمول است. این شیوه‌ها به وضوح با هیچ آیین تدفین شناخته‌ شده‌ای ارتباط ندارند.

پژوهشگران نوشتند:

وجود حداقل 37 فرد نشان ‌دهنده قتل‌ عام بخش قابل توجهی از یک جامعه است. در این مورد، خشونت ممکن است پس از مرگ نیز ادامه یافته باشد. احتمالا هدف این بوده که نه تنها یک گروه دیگر را از بین ببرند، بلکه آنها را در این فرآیند به طور کامل از خود بیگانه کنند.

اما دلیل این قتل‌ عام وحشیانه و آدم‌ خواری مشخص نیست. دانشمندان گمانه زنی کردند که شدت خشونت «ممکن است نشان‌ دهنده اقدامات تلافی ‌جویانه در پاسخ به یک رویداد خشونت‌ آمیز قبلی یا نقض یک تابوی اجتماعی جدی» بوده باشد. بدین ترتیب نتیجه گرفتند که خشونت نه بی‌معنی، بلکه یک عمل سیاسی شدید بوده است.

آدم خواری در ما قبل تاریخ

آنا آستر هولتز، باستان ‌شناس زیستی از دانشگاه ایالتی میسیسیپی که در این مطالعه مشارکت نداشته، به خبرگزاری علمی Live Science در گفت:

مجموعه یافته‌ها از Charterhouse Warren قطعا نشان‌ دهنده نشانه‌هایی از آسیب‌های پرایمورتم [در زمان مرگ] به همراه نشانه‌های فراوان از ابزارهایی است که با پردازش جسم مرتبط هستند.

دلایل احتمالی این رفتار خشونت آمیز

آستر هولتز ادامه داد:

خشونت این‌چنینی اغلب یک عملکرد اجتماعی دارد. اعمال خشونت ‌آمیز زمانی که در مقابل تماشاگران انجام می‌شود، برای شکل ‌گیری هویت گروهی و مذاکره در روابط اجتماعی اهمیت دارد.

البته آنچه که خشونت به ما در مورد هویت گروهی می‌گوید، تنها از طریق شواهد باستان ‌شناسی قابل درک است.

نویسندگان مطالعه اشاره کردند که یکی از سرنخ‌های مرتبط به قتل‌ عام، شناسایی Yersinia pestis همان باکتری عامل طاعون در دندان‌های دو کودک پیدا شده در Charterhouse Warren است. اینکه حداقل دو نفر هنگام مرگ به طاعون مبتلا بودند، احتمالا این فرضیه را مطرح می‌کند که بیماری ممکن است حس ترس را در منطقه تشدید کرده باشد.

تحقیقات بر روی بقایای انسانی دوران اوایل عصر برنز هنوز کامل نشده است. در نتیجه گیری مقاله خود، محققان نوشتند:

کارهای تحقیقاتی ادامه دارد تا نور بیشتری بر این دوره تاریک در ما قبل تاریخ بریتانیا بیفکند.
در گجت نیوز بخوانید:
وحشتناک‌ترین گزارش های آدم خواری، از دوران باستان تا امروز مرموز و ترسناک‌ترین مراسم‌‌های تدفین در سرتاسر جهان کشف یک گور جمعی ۶ هزار ساله انسان هایی با جمجمه های عجیب در خوزستان کشف اجساد ۲۰ انسان باستانی در تخت جمشید

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*