پیشرفتهای هوش مصنوعی باعث ایجاد دگرگونی در صنعت تولید تلویزیون شده و هم اکنون برای خرید تلویزیون باید 6 نکته مهم و اساسی را در نظر بگیرید.
خرید تلویزیون هوشمند به یک فرایند نسبتا پیچیده تبدیل شده است. پیشرفت فناوری باعث شده تا شاهد مشخصات فنی و قابلیتهای جدیدی در صنعت تلویزیون باشیم که این مسئله باعث شده است هنگام خرید تلویزیون، تعداد زیادی از ویژگیهای خاص را مدنظر قرار دهیم؛ با ما در گجت نیوز همراه باشید تا به مهمترین قابلیتهای یک تلویزیون هوشمند که هنگام خرید باید به آنها توجه داشته باشید، اشاره کنیم.
نکات مهم هنگام خرید تلویزیون در 2025
با این که تنوع محصولات موجود در بازار به علت عملکرد شرکتهای مختلف در سراسر جهان، بسیار زیاد شده و هر کدام از آنها قابلیتهای خاص را ارائه میکنند، اما در حالت کلی باید به نکات مهمی هنگام خرید تلویزیون در سال 2025 توجه کنید تا بدین ترتیب، بتوانید بهترین گزینه را خریداری کرده و مورد استفاده قرار دهید که شامل موارد زیر میشوند:
ادغام با هوش مصنوعی
استفاده از هوش مصنوعی را باید یکی از مهمترین پیشرفتها در فناوری تلویزیونهای هوشمند دانست که در سالهای گذشته، پیشرفت چشمگیری داشته است. دستیارهای صوتی هوش مصنوعی که شامل الکسا، بیکسبی و دستیار گوگل میشوند را در بسیاری از مدلهای موجود، شاهد هستیم. از طرف دیگر مایکروسافت Copilot در سال جاری میلادی قرار است وارد دنیای تلویزیون شود و به مجموعه گزینههای هوش مصنوعی در دسترس، اضافه خواهد شد.
در کنار دستیارهای صوتی و الگوریتمهای یادگیری ماشینی که عادتهای مربوط به تماشای افراد را مورد بررسی قرار داده و در نهایت درک خواهند کرد، هوش مصنوعی کیفیت محتوایی را که در زمان واقعی تماشا خواهیم کرد، بهبود میبخشد.
با استفاده از فناوریهایی مانند ارتقا هوش مصنوعی، تلویزیونهای مدرن میتوانند محتوای با وضوح پایینتر را دریافت کرده و آن را به صورت هوشمند به کیفیت 4K یا 8K ارتقا دهند؛ این قابلیت تضمین میکند که فایل در حال پخش اهمیتی ندارد، چرا که تجربه تماشای کاربران مطابق با آخرین استانداردها بهینهسازی شده است.
بالا بودن کیفیت تصویر
یکی از پیشرفتهای کلیدی در افزایش کیفیت تصویر تلویزیونهای هوشمند، نمایشگرهای QLED هستند؛ این مورد رنگ و روشنایی تلویزیون شما را با استفاده از نقاط کوانتومی افزایش میدهد؛ اگر بخواهیم کمی دقیقتر بیان کنیم، باید گفت ذرات میکروسکوپی که هنگام روشن شدن توسط منبع نور، رنگهای خاص را منتشر خواهند کرد.
در حالی که این فناوری از سال 2013 میلادی تاکنون وجود داشته است، اما در حال حاضر به عنوان معیار کیفیت تصویر در تلویزیون شناخته میشود و علت آن را هم باید ارائه رنگهای واضحتر و دقیقتر در مقایسه با نمایشگرهای LED یا OLED عنوان کرد.
بسیاری از مدلهای 2025 وجود دارند که دارای قابلیتهای پیشرفته HDR مانند Dolby Vision و HDR10+ هستند و این مسئله میتواند کنتراست بیشتر و طیف وسیعتر از رنگها را ارائه کند.
در حالی که تقریبا 10 سال از دسترس قرار داشتن تلویزیونها با فناوری HDR گذشته است، اما هم اکنون نسخه ارتقا یافته HDR توسط Technicolor در CES 2025 به نمایش گذاشته شد؛ این ویژگی نویددهنده جهش رو به جلو در کیفیت تصویر با استفاده از یادگیری ماشینی (AI) بوده و به زودی توسط Technicolor و بسیاری از تولیدکنندگان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
فناوری صدای پیشرفته
از آن جایی که کیفیت تصویر به صورت چشمگیری در تلویزیونهای هوشمند پیشرفت کرده است، فناوری صوتی هم باید به پیشرفت قابل توجهی دست یابد. بسیاری از تلویزیونهای 2025 با سیستمهای صوتی پیشرفته مانند Dolby Atmos و DTS:X داخلی عرضه میشوند که بدون نیاز به بلندگوهای خارجی یا نوارهای صوتی میتوانند تجربه صوتی فراگیر را ارائه کنند.
برخی از نوآورانهترین سیستمها را میتوان صدای ردیابی اشیاء (OTS) معرفی کرد که با استفاده از اسپیکرهای داخلی برای پخش صدا از روی نقاط خاص صفحه انجام میشود و در نهایت، تجربه شنیداری واقعیتری را ایجاد میکند. برخی برندها حالتهای صوتی پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی را ادغام کرده و با محیط سازگار میشوند؛ این سیستمها میتوانند به صورت خودکار صدا را بر اساس آکوستیک اتاق و نوع محتوای در حال پخش، تنظیم کنند.
ادغام تلویزیون با شرایط خانه هوشمند
ادغام با سایر دستگاههای هوشمند به سطح جدیدی رسیده و تلویزیون شما به عنوان مرکز عملکرد خانه هوشمند تبدیل شده است. بسیاری از تلویزیونهای هوشمند جدید دارای ویژگیهای اتوماسیون خانگی داخلی هستند که از طریق دستیارهای صوتی مانند آمازون الکسا یا دستیار صوتی گوگل فعالسازی میشوند.
به نظر میرسد فناوریهای پیشرفتهای مانند Z-Wave و Matter در تلویزیونهای مدرن با ورود به سال 2025 میلادی، سازگاری بیشتری با مجموعهای از دستگاهها و لوازم خانگی در اکوسیستمهای مختلف فراهم میکنند. این ویژگیها اطمینان میدهند که فارغ از سایر دستگاههای هوشمند، کلیه آنها میتوانند به صورت یکپارچه با یکدیگر کار کنند.
قابلیتهای پیشرفته استریم
با پیشرفت در فناوری وای فای، علیالخصوص وای فای 6 و 6E، عملکرد استریم به صورت قبل توجهی بهبود یافته است. هم اکنون کاربران تجربه سرعتهای بالاتر را خواهند داشت و تاخیر کمتری را تجربه خواهند کرد. از طرف دیگر احتمال بروز بافرینگ در زمان اتصال چندین دستگاه به اینترنت کاهش یافته است.
برخی از تلویزیونهای مدرن مانند تلویزیونهای مبتنی بر هوش مصنوعی ال جی از یادگیری ماشینی استفاده میکنند تا بتوانند مدیریت محتوای پخش شده را سادهتر کنند. این تلویزیونها به لطف رابط کاربری پیشرفته و الگوریتمهای خود، سعی میکنند فیلمهایی را مطابق با سلیقه شما پخش کنند.
عملکرد مدرن تلویزیونها در دنیای گیم
تا سال 2025 شاهد رشد و پیشرفت عملکرد تلویزیونهای هوشمند در پشتیبانی از سرویسهای بازی ابری مانند Xbox Cloud Gaming هستیم. این سرویسها به کاربران اجازه میدهند تا بازیهای گرافیکی را به صورت مستقیم از فضای ابری در تلویزیونهای هوشمند، اجرا کنند.
از طرف دیگر بسیاری از تلویزیونهای هوشمند با پشتیبانی از نرخ تازه سازی 120 هرتز، میتوانند گیم پلی روان و پاسخگویی را ارائه کنند. برای گیمرهای جدید، ادغام ویژگیهایی مانند VRR و ALLM میتواند تجربه بازی هوشمند از طریق تلویزیون را ارائه کند که به عنوان یک رقیب برای نمایشگرهای مخصوص بازی به حساب میآید.
جمعبندی
امروزه با پیشرفت فناوری شاهد رشد چشمگیر تلویزیونهای هوشمند هستیم که هر کدام از آنها تلاش میکنند از فناوریهای جدید برای ارائه ویژگیهای قدرتمند، استفاده کنند. تلویزیون جدید باید متناسب با سبک زندگی باشد و خوشبختانه دایره انتخاب کاربران، روز به روز در حال گسترش بوده و امکان انتخاب یک مدل خاص با مشخصات فنی بینظیر، راحتتر شده است.