زیان انباشته سه خودروساز بزرگ کشور

ایران خودرو و سایپا همچنان در ضرر؛ زیان انباشته سه خودروساز بزرگ کشور به 233 هزار میلیارد تومان رسید

بررسی صورت‌های مالی سه خودروساز بزرگ کشور حاکی از زیان انباشته ۲۳۳ هزار میلیارد تومانی ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو است.

با عنایت به آخرین اخبار خودرو، ارزیابی صورت‌های مالی میان دوره ای سه شرکت ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو نشان از زیان انباشته ۲۳۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی این سه خودروساز بزرگ داخلی دارد. از سویی دیگر، زیان عملیاتی خودروسازان ذکر شده در ۹ ماهه امسال مجموعا ۲۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ثبت شده که این عدد در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال ۱۴۰۲ که حدود ۳۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود، کاهش ۴۲ درصدی را نشان می‌دهد. در ادامه با جزئیات این خبر همراه گجت نیوز باشید.

بررسی زیان انباشته سه خودروساز بزرگ کشور در ۹ ماهه ۱۴۰۳

زیان انباشته سه خودروساز بزرگ کشور

صنعت خودروسازی ایران در سال جاری با بحران عمیقی دست و پنجه نرم می‌کند. در حالی که زیان عملیاتی ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو در شش ماهه نخست امسال بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد تومان بود، این رقم در سه ماهه پاییز 1403 به ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید. این آمار نشان می‌دهد که خودروسازان در سه ماهه پاییز تقریبا به اندازه کل نیمه اول سال زیان کرده‌اند.

این شرایط در حالی رقم می‌خورد که در آبان ماه، قیمت خودرو در کارخانه به طور رسمی و به طور میانگین ۳۰ درصد افزایش یافته است. زیان انباشته سه خودروساز بزرگ کشور به حدی است که از سرمایه ثبت شده آن‌ها به مراتب فراتر رفته است. این وضعیت، شرکت‌های خودروسازی را مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت می‌سازد. بر اساس این ماده: «اگر بر اثر زیان‌های وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از بین برود، هیئت‌مدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام را دعوت کند تا موضوع انحلال یا بقای شرکت مورد شور و رأی قرار گیرد.»

زیان ایران خودرو در 9 ماهه اول سال 1403

زیان انباشته سه خودروساز بزرگ کشور

بررسی صورت‌های مالی ایران خودرو نشان می‌دهد که این شرکت همچنان با مشکلات عمیق مالی دست و پنجه نرم می‌کند. تا پایان آذر ماه سال جاری، مجموع زیان انباشته این خودروساز به رقم سرسام‌آور ۱۲۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است. همچنین ایران خودرو در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری، متحمل زیانی بالغ بر ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان شده است.

در گجت نیوز بخوانید:

افزایش قیمت شدید خودرو در بازار ایران – بهمن ۱۴۰۳

اگرچه این آمار در نگاه اول نگران‌کننده است، اما مقایسه آن با سال گذشته نشان می‌دهد که ایران خودرو در ۹ ماهه سال گذشته زیانی معادل ۲۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان را تجربه کرده بود. بنابراین، زیان این شرکت در سال جاری با کاهش ۵۳.۶ درصدی نسبت به سال قبل روبرو بوده است. نکته قابل توجه این است که در حالی که زیان ایران خودرو در ۶ ماهه نخست سال 7 هزار و 300 میلیارد تومان بود، این رقم در سه ماهه پاییز به 4 هزار و 200 میلیارد تومان کاهش یافته است.

از سویی دیگر، سرمایه ثبت شده ایران خودرو کمی بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان است. این بدین معناست که زیان انباشته این شرکت، بیش از چهار برابر سرمایه ثبت شده آن است. این وضعیت، ایران خودرو را به طور جدی مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت می‌کند.

زیان انباشته 65 هزار میلیارد تومانی سایپا

سایپا

بررسی صورت‌های مالی شرکت سایپا نشان می‌دهد که این شرکت نیز همچون ایران خودرو، با بحران مالی شدیدی روبه‌رو است. مجموع زیان انباشته سایپا تا پایان آذر ماه امسال به ۶۵ هزار میلیارد تومان رسیده است. این شرکت در 9 ماهه اول سال جاری نیز 5 هزار و 100 میلیارد تومان زیان ثبت کرده است. این رقم در مقایسه با 7 هزار و 300 میلیارد تومان زیان در مدت مشابه سال گذشته، نشان‌دهنده کاهش ۳۰ درصدی در زیان عملیاتی است.

با وجود کاهش زیان نسبت به سال گذشته، روند رو به افزایش زیان در سه ماهه پایانی سال ادامه دار بوده است. سایپا در سه ماهه پاییز 3 هزار و 959 میلیارد تومان زیان داشته است، در حالی که این رقم در شش ماهه اول سال تنها به 1 هزار و 141 میلیارد تومان می‌رسید. این نشان می‌دهد که سرعت زیان‌دهی سایپا در نیمه دوم سال افزایش یافته است.

سرمایه ثبت‌شده سایپا در بورس ۱۹ هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان است. با توجه به اینکه زیان انباشته این شرکت بیش از سه برابر سرمایه ثبت‌شده آن است، سایپا نیز مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت می‌شود.

مجموع زیان انباشته پارس خودرو در سه ماهه اول سال

پارس خودرو

بررسی صورت‌های مالی شرکت پارس خودرو نیز حاکی از آن است که سومین خودروساز داخلی با چالش‌های جدی مالی مواجه است. مجموع زیان انباشته پارس خودرو تا پایان آذر ماه امسال به 30 هزار و 500 میلیارد تومان رسیده است. این شرکت در 9 ماهه اول سال جاری، زیانی معادل 4 هزار و 900 میلیارد تومان را تجربه کرده است. این رقم در مقایسه با 5 هزار و 200 میلیارد تومان در مدت مشابه سال گذشته، نشان‌دهنده کاهش ۵.۷ درصدی زیان عملیاتی است.

روند زیان‌دهی پارس خودرو در سه ماهه پایانی سال قابل توجه بوده است. در حالی که زیان این شرکت در شش ماهه اول سال 2 هزار و 200 میلیارد تومان بود، این رقم در سه ماهه پاییز به 2 هزار و 700 میلیارد تومان افزایش یافته است. این نشان می‌دهد که علیرغم کاهش کلی زیان در مقایسه با سال قبل، روند زیان‌دهی در پارس خودرو در حال افزایش است.

سرمایه ثبت‌شده پارس خودرو کمی بیش از ۱۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است. با توجه به اینکه زیان انباشته این شرکت از نصف سرمایه ثبت‌شده آن بیشتر است، پارس خودرو نیز مانند ایران خودرو و سایپا، مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت می‌شود.

در نهایت، وضعیت مالی و زیان انباشته سه خودروساز بزرگ کشور یعنی ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو به مرحله‌ای بحرانی رسیده است که نه تنها نگرانی‌های عمده‌ای را برانگیخته بلکه آن‌ها را در آستانه انحلال قرار داده است. تلاش‌های قبلی برای افزایش قیمت خودرو در کارخانه‌ها نیز نتوانسته این شرکت‌ها را از گرداب زیان‌دهی نجات دهد.

همچنین بخوانید:
مقایسه قیمت خودرو در سال ۹۰ و ۱۴۰۳؛ تویوتا لندکروزر فقط ۲۳۵ میلیون تومان! پیامدهای نامطلوب تصمیم جدید مجمع تشخیص بر واردات خودرو به ایران ولاگ ششمین نمایشگاه خودرو تهران؛ جذاب‌ترین رویداد خودرویی امسال

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*