تبانی کروز برای تصاحب ایران خودرو

نماینده مجلس: کروز برای تصاحب ایران خودرو تبانی کرده است

به اعتقاد یکی از اعضای کمیسیون صنایع مجلس، شرکت کروز برای تصاحب ایران خودرو تبانی کرده است. ادله نمایندگان مجلس برای متهم کردن کروز چیست؟

در راستای طرح خصوصی سازی صنعت خودرو، ایران خودرو به گروه کروز رسید تا این قطعه ساز بتواند آینده بازار خودرو کشور را به دست بگیرد. مجلس شورای اسلامی، شورای رقابت و کمیسین صنایع مجلس با واگذاری سهام آبی پوشان به کروز مخالف بوده و معتقدند که این شرکت منافع مشترکی با ایران خودرو ندارد.

تبانی کروز برای تصاحب ایران خودرو

یکی از جلوه‌های بارز تعارض منافع شرکت کروز با ایران خودرو، گزارش سازمان بازرسی کل کشور است که خاطرنشان می‌کند: «بررسی‌های به عمل آمده و حذف مستندات دریافتی، قراردادهای مستند بین شرکت کروز و کلیه سازندگان دارای شکل فرمت واحد بوده و فقط شرکت کروز از این موضوع مستثنی بوده است.» در واقع تمامی قراردادهای آبی پوشان با قطعه سازان دارای شکل یکسان بوده و فقط کروز قراردادهای انحصاری داشته است.

تبانی کروز برای تصاحب ایران خودرو

دومین ایراد مهمی که به شرکت کروز وارد شده، اهلیت است. اهلیت یعنی شایستگی و توانایی یک شخص برای دارا شدن حق و تکلیف و در اینجا با توجه به اینکه نمایندگان مجلس باور دارند که کروز اهلیت لازم برای تصدی مدیریت ایران خودرو را ندارد، باید موضوع منتفی شود! گروه کروز پرونده‌ای در دادگاه دارد با عناوین زیر:

  • اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق سازمان یافته قطعات خودرو
  • اخلال در توزیع مایحتاج عمومی از طریق گران فروشی قطعات خودرو
  • تحصیل مال نامشروع به مبلغ 222 میلیون یورو

تبانی کروز برای تصاحب ایران خودرو

به گفته عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، شرکت کروز یک قطعه ساز باتجربه در زمینه سنسورها و قطعات الکترونیکی است، اما متاسفانه در برهه‌ای از زمان، قطعات چینی را به قیمت 1 دلار می‌خریده و با نرخ 6 دلار به خودروساز می‌فروخته است! دومین جلوه تعارض منافع کروز با ایران خودرو، منوط کردن خودروساز به قرارداد قبلی است.

به عبارت ساده‌تر، این قطعه ساز به آبی پوشان جاده مخصوص فشار می‌آورده که برای خرید قطعه باید به قراردادهای قبلی نیز پایبند باشد و بدین ترتیب از زمانی که ایران خودرو دچار ضرر و زیان شده، به ازای طلب خود، سهام شرکت را دریافت می‌کرده است. کمیسیون صنایع و برخی نهادهای دیگر معتقدند که باید درباره واگذاری سهام ایران خودرو به کروز، تحقیق و تفحص جدی صورت بگیرد.

در گجت نیوز بخوانید:
ماشین برقی های وارداتی بدون نیاز به مجوز سازمان محیط زیست پلاک می‌شوند مقایسه چری آریزو ۸ با هیوندای سوناتا؛ کدام ارزش خرید بیشتری دارد؟ این پیشرانه آب می‌سوزاند و ۴۰۰ اسب بخار قدرت می‌دهد فونیکس آریزو ۸ مدل ۲۰۲۵ با ظاهری جدید معرفی شد

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*