جوهر الکترونیکی یکی از آن فناوریهایی است که مدتها وجود داشته اما کمپانیهای دنیای تکنولوژی اخیراً از قابلیتهای آن بیشتر استفاده میکنند. پروژهی FlexCase جدیدترین پروژهی مایکروسافت نام دارد که قرار است یک نمایشگر ساخته شده از جنس جوهر الکترونیکی را به کیس تلفن همراه اضافه کند.
کمپانی مایکروسافت بهتازگی طرح نوآورانهی جدیدی را به نام پروژهی FlexCase شروع کرده است. در این طرح که بهطور مشترک توسط متخصصان مایکروسافت و محققان دانشگاه علوم کاربردی شمال اتریش (ASUA) در حال پیگیری است، هدف این است که یک نمایشگر اضافه برای تلفنهای همراه هوشمند ساخته شود، اما این نمایشگر اضافه تنها یک صفحهی ساده نخواهد بود.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، این نمایشگر اضافه از جنس جوهر الکترونیکی ساخته خواهد شد و در قاب تلفن همراه جای میگیرد. البته طراحی و نحوهی قرارگیری این نمایشگر به کمپانی سازنده و نحوهی دیزاین محصول بستگی دارد. قابلیتهای معمولی مانند نمایش اطلاعات در این نمایشگر لمسی وجود دارند، اما چیزی که این تاچ اسکرین را خاصتر میکند، قابلیتهایی است که از طریق تا کردن و فشردن آن نصیب کاربر میشود.
پروژهی FlexCase یک نمایشگر لمسی با قابلیت خم شدن به تلفن همراه اضافه میکند
درواقع این نمایشگر به لمس کاربر در هر نقطه حساس است، در برابر خم شدن واکنش نشان میدهد و اگر قسمتی از آن فشرده شود هم عکسالعملی را انجام میدهد. این موضوع محققان را قادر ساخته است تا برای هر حرکت خاص ان یک واکنش نرمافزاری در نظر بگیرند و درواقع کاربران قادر خواهند بود نهتنها با لمس صفحه بلکه با خم کردن، فشردن گوشهها و حرکاتی ازایندست، کار خاصی را در محیط رابط کاربری نرمافزار انجام دهند.
برای اینکه کارکردها و نحوهی ساخت این نمایشگر را بهتر درک کنید توصیه میکنم ویدیوی زیر را تماشا کنید. در این ویدیو یکی از محققان دانشگاه موردنظر دربارهی فناوری بهکاررفته در ساخت این نمایشگر اضافه توضیح میدهد و با انجام مثالهای عملی نشان میدهد که پروژهی FlexCase چه کاربردهایی میتواند داشته باشد:
مشاهده کردید که این نمایشگر علاوه بر نمایش اطلاعات بهصورت عمودی، میتواند بهعنوان یک گسترشدهندهی نمایشگر اصلی، یک کیبورد در حالت افقی و یا یک کنترلکنندهی بسیار جذاب در پشت دیوایس نیز مورداستفاده قرار بگیرد. بهطور مثال کاربر میتواند با خم کردن صفحه به سمت جلو و عقب، در تصاویر بزرگنمایی کند و برعکس، یا میتوان در اپلیکیشنهایی که چندین صفحه دارند، با خم کردن گوشهها بین صفحههای قبلی و بعدی جابجا شد، یا محتواهای موردنظر خود را از طریق درگ کردن از تاچ اسکرین اصلی به نمایشگر اضافه منتقل کرد و آنها را در محیطی که میخواهد (مثلاً داخل یک ایمیل) مجدداً با درگ کردن از نمایشگر به تاچ اسکرین اصلی منتقل کند و دهها قابلیت دیگر.
درواقع هیچ محدودیتی برای استفادههایی که از این تکنولوژی میتوان کرد، وجود ندارد و این خلاقیت سازندههاست که مرزهای استفاده از تکنولوژی پروژهی FlexCase را تعیین میکند. بههرحال یک نمایشگر لمسی اضافه که باتری زیادی مصرف نکند، قابل خم شدن باشد، قابللمس و فشردن باشد و بتواند انواع محتواهای مختلف را نمایش دهد، میتواند به قابلیت بسیار خواستنی و کاربردی هر تلفن همراه هوشمندی تبدیل شود اما مسئولان مایکروسافت هنوز دربارهی نحوهی استفاده از این فناوری و یا کمپانیهای هدف آن توضیحی را ارائه ندادهاند.
جالب است بدانید که چندی قبل، تلفن همراه هوشمندی به نام یوتافون (YotaPhone) با داشتن یک نمایشگر اضافه از جنس جوهر الکترونیکی در پشت خود، حسابی در دنیای گجتهای دیجیتالی سر و صدا به پا کرد؛ اما قابلیتهای آن نمایشگر اضافهی یوتافون هرگز به پای قابلیتهایی که در پروژهی FlexCase معرفی شده است، نمیرسد.