اگر به دنبال ارزانترین سدانهای ایران خودرو هستید، بررسی و مقایسه سورن پلاس و رانا پلاس را از دست ندهید. کدام یک گزینه بهتری برای شماست؟
خرید خودرو در شرایط فعلی یک آرزوی دست نیافتنی برای اغلب مردم شده است. قدرت خرید مشتریان کاهش یافته و تورم کمرشکن، قیمت ماشینهای داخلی و خارجی را افزایش داده است. متاسفانه وضعیت به اندازهای بد است که مشتریان حتی توان خرید ارزانترین خودروها را ندارند. کارشناسان معتقدند که بازار خودرو در سال 1404 اوضاع خوبی نخواهد داشت و نمیتوان به بهبود شرایط دل خوش کرد.
رانا پلاس و سورن پلاس از ایران خودرو، دو سدان ارزان قیمت هستند که با پیشرانه XU7P عرضه شده و جزو گزینههای مناسب برای خرید به شمار میروند. در این مطلب از گجت نیوز، تصمیم گرفتهایم به مقایسه ابعاد مختلف این دو محصول بپردازیم و گزینه بهتر برای خرید را معرفی کنیم.
بررسی و مقایسه سورن پلاس و رانا پلاس
بسیاری از مشتریان ترجیح میدهند به جای خرید خودروهای بیکیفیت سایپا، سراغ سبد محصولات ایران خودرو بروند، چرا که این خودروساز کمی بهتر از رقیب خود عمل کرده است. حال اگر به عنوان یک خریدار بخواهید ارزانترین ماشینهای سبد آبی پوشان جاده مخصوص را انتخاب و با یکدیگر مقایسه کنید، تنها دو گزینه پیش رو خواهید داشت.
سورن پلاس با موتور XU7P یکی از سدانهای اقتصادی ایران خودرو است که اواخر زمستان 1402 به بازار معرفی شد تا جایگزین سمند و پژو پارس باشد. البته سابقه حضور سورن پلاس در بازار به سال 1399 باز میگردد. (منظور سورن پلاس EF7 است)
رانا پلاس را باید دومین گزینه برای خرید دانست. این سدان ارزان قیمت که از سال 1399 به بازار عرضه شد، در سبد محصولات ایران خودرو جای گرفت تا وارث خلف پژو 206 صندوقدار باشد. از آنجایی که قیمت هر دو سدان در یک محدوده قرار دارد و ممکن است خریداران را در دو راهی شک و تردید قرار دهند، سراغ مقایسه آنها را رفتهایم.
طراحی ظاهری
شوربختانه نمیتوان روی طراحی ظاهری و زیبایی این دو سدان حساب زیادی باز کرد، زیرا هر دو خودرو مدتهاست در بازار کشور حضور دارند و در چشم مردم تکراری به نظر میرسند. با این حال، ایران خودرو با عرضه نسخههای پلاس این دو محصول طی سالهای اخیر، کمی از سادگی و بیآلایش بودن آنها کاست و چهره قدیمی آنها را به روز کرد.
تغییرات موردنظر از سال 1399 اعمال شد، اما آبی پوشان به فکر کم کردن از هزینهها بودند و همین باعث شد تا دگرگونی خاصی ایجاد نشود. گرافیک داخلی چراغها عوض شده و جلوپنجره نیز بهتر از قبل شده است. با در نظر گرفتن این موضوع، میتوان گفت که انتخاب هر یک از این دو سدان بسته به سلیقه افراد، میتواند متفاوت باشد.
سورن پلاس المانهای هماهنگتر و ظاهر باوقاری دارد و به لحاظ ابعاد، بزرگتر از رانا پلاس است. طول، عرض و ارتفاع این خودرو به ترتیب 4534 میلی متر، 1735 میلی متر و 1460 میلی متر بوده و این اعداد برای رانا پلاس به ترتیب 4292 میلی متر، 1684 میلی متر و 1453 میلی متر است.
فضای کابین
نه تنها طراحی ظاهری، بلکه فضای کابین هر دو خودرو به یک اندازه کهنه و قدیمی است. داشبورد سورن پلاس همان نمونهای است که در سال 1390 در سورن ELX دیده بودیم. البته طرح این داشبورد برای اوایل دهه 90 شمسی قابل قبول بود، اما امروزه طرفدار چندانی ندارد. با این حال، ایران خودرو سعی کرده با اضافه کردن بعضی از المانهای مدرن و امروزی، ظاهر قدیمی این سدان ارزان قیمت را به روز کند.
غربیلک جدید فرمان از خودرو دنا الهام گرفته شده و یک صفحه نمایش لمسی در میانه داشبورد به چشم میخورد که پایینتر از نمایشگر کوچک بالای داشبورد است. تودوزی سورن پلاس مشکی رنگ بوده و از تریمهای فیبر کربن در برخی قسمتها استفاده شده تا ظاهر کابین قابل قبول شود. رانا پلاس نقطه مقابل این سدان بوده و همچنان مجهز به دریچههای هوای دایرهای است.
رانا پلاس مجهز به غربیلک فرمان پژو 207 با کلیدهای کنترلی شده از نمونه قبلی کاملا بهتر است. نمایشگر پشت فرمان از نوع دیجیتالی بوده و رودریها جدید است و با تریم پارچه تزئین شدهاند. صندلیهای نسخه پلاس متعلق به پژو 207 است و مجموع این تغییرات داخلی، رانا پلاس را تشکیل دادهاند. علیرغم همه اتفاقات مثبتی که برای رانا پلاس افتاده، همچنان نسبت به سورن پلاس عقب افتادهتر است.
یکی از مهمترین مزیتهای سورن پلاس که رانا پلاس از وجود آن بیبهره مانده، کابین جادار و فضای بیشتری در ردیف عقب بوده که در اختیار سرنشینان قرار گرفته است. صندلیهای رانا پلاس بد نیست، اما اگر بخواهید با آن به مسافرت بروید، قطعا شما را آزار خواهند داد. در نتیجه میتوان گفت که برنده این قسمت سورن پلاس XU7P است.
قوای فنی
اولین باری که سورن پلاس به بازار آمد، مجهز به یک پیشرانه 1.7 لیتری 16 سوپاپ EF7 شده بود. بعد از اینکه تولید پژو پارس متوقف شد، ایران خودرو شروع به عرضه سورن پلاس با موتور 1.8 لیتری 8 سوپاپ XU7P کرد تا بتواند یاد و خاطره پارس را زنده نگه دارد. متاسفانه این پیشرانه یک عیب اساسی و بزرگ داشت: سوختن زودهنگام واشر سرسیلندر!
آبی پوشان جاده مخصوص برای اینکه این مشکل را برطرف کنند، نسخه پلاس موتور فوق را راهی بازار کردند. XU7 پلاس ادعا میکند که تغییراتی مثبت ایجاد کرده و در حال حاضر رادیاتور، واترپمپ و دمای روشن شدن فن به درجه مطلوب رسیدهاند. علاوه بر این، دامنه تغییرات پیشرانه به منیفولد هوا، شمع و وایرها و دریچه گاز، میل لنگ و یاتاقان هم رسیده تا در مجموع 98 اسب بخار قدرت و 146 نیوتن متر گشتاور از طریق گیربکس به چرخهای جلو ارسال شود.
و اما در سینه رانا پلاس یک پیشرانه 1.6 لیتری TU5 قرار گرفته که میتواند در شرایط ایده آل، 105 اسب بخار قدرت و 142 نیوتن متر گشتاور تولید کند. البته یک نسخه پانوراما از این سدان محبوب تولید شده که مجهز به موتور TU5 پلاس شده و خروجی بهتری دارد. هم اکنون رانا پلاس با همان پیشرانه استاندارد TU5 عرضه میشود که کم مصرف و کارآمدتر است.
تجربه رانندگی
از آنجایی که با دو سدان ارزان قیمت و اقتصادی مواجه هستیم، نمیتوان انتظار زیادی از تجربه رانندگی داشت. از داخل کابین سورن پلاس سروصدای زیادی به گوش میرسد و به محض اینکه خودرو شروع به حرکت میکند، متوجه کندی و تنبلی آن خواهید شد. 13 ثانیه طول میکشد تا این خودرو از سکون مطلق به شتاب مدنظر 100 کیلومتر برسد.
وقتی صندلیهای ردیف عقب و صندوق سورن پلاس پر است، سربالاییها آزار دهنده خواهد شد و قطعا جان شما را به لب میرساند. این خودرو در جادهها و بزرگراهها حدود 7.6 لیتر سوخت مصرف میکند، اما میزان بنزینی که در شهر میسوزاند حدود 10 لیتر است. چالش بعدی که خریداران سورن پلاس باید با آن آشنایی داشته باشند، هزینه زیاد تعویض روغن موتور است.
گرچه رانا پلاس در آیتمهای قبلی حرف چندانی برای گفتن نداشت، اما به لحاظ قوای فنی شرایط بهتری دارد. پیشرانه TU5 با توجه به وزن 1133 کیلوگرمی این سدان مطلوب به نظر میرسد. 11.6 ثانیه طول میکشد تا رانا پلاس از سکون مطلق به شتاب 100 کیلومتر برسد. با این حال در سرعتهای بالا، دست برتر با سورن پلاس خواهد بود.
سورن پلاس یا رانا پلاس
علاقهمندان به خرید سورن پلاس باید برای هر دستگاه نزدیک به 615 میلیون تومان هزینه کنند و اگر شانس خرید از کارخانه نداشته باشند، حداقل قیمت بازار، 665 میلیون تومان خواهد بود. رانا پلاس با قیمت کارخانه 607 میلیون تومان به دست مشتریان میرسد، اما اگر خواهان خرید این سدان مقرون به صرفه از بازار هستید، باید 660 میلیون تومان بودجه داشته باشید.
هر دو سدان فوق به لحاظ قیمتی در یک محدوده قرار دارند، اما رانا پلاس به خاطر بهرهمندی از موتور بهتر و کارآمدتر با استهلاک کمتر، ارزش خرید بیشتری از نظر ما خواهد داشت.
سخن پایانی
گفتیم که اگر بخواهیم از بین سورن پلاس و رانا پلاس تنها یک گزینه را انتخاب کنیم، رانا پلاس برنده خواهد بود. تنها مشکلی که میتواند سرنشینان را به چالش بکشد، فضای محدود کابین و تنگ بودن صندلیهای عقب است که خانوادههای پرجمعیت ایرانی را راضی نخواهد کرد.
با این اوصاف، در صورتی که کم جمعیت یا مجرد هستید، بهتر است سراغ رانا پلاس بروید، اما اگر پرجمعیت هستید یا نیاز به خودرویی با حداکثر فضا دارید، به خرید سورن پلاس فکر کنید. سورن پلاس قیمت گرانتری نسبت به رانا پلاس دارد، اما جادارتر خواهد بود.