مقایسه اسنپدراگون 8 الیت و 8s نسل 4

مقایسه اسنپدراگون 8 الیت و 8s نسل 4؛ از عملکرد تا گیمینگ و هرآنچه که باید بدانید

امروز به مقایسه دو تراشه قدرتمند اسنپدراگون 8 الیت و 8s نسل 4 از شرکت کوالکام می‌پردازیم تا متوجه شویم که از نظر قدرت پردازشی، توانایی انجام کارهای گرافیکی، هوش مصنوعی، گیمینگ و ارتباطات چه تفاوت‌هایی دارند. کدام‌یک برای شما مناسب‌تر هستند؟

اگر در هنگام خرید گوشی موبایل هیچ محدودیت خاصی در زمینه بودجه نداشته باشید، انتخاب بسیار ساده خواهد بود. یک گوشی با بهترین تراشه شرکت کوالکام یعنی اسنپدراگون 8 الیت می‌تواند به‌راحتی نیازهای شما را برطرف کند. هرچند که با افزایش فوق‌العاده زیاد قیمت‌ها بسیاری ترجیح می‌دهند گزینه‌ای را انتخاب کنند که نیازهای آنها را برطرف می‌کند. اینجاست که مقایسه اسنپدراگون 8 الیت و 8s نسل 4 اهمیت پیدا می‌کند.

فهرست مطالب

مقایسه اسنپدراگون 8 الیت با اسنپدراگون 8s نسل‌ 4؛ جدال سنگین در رده پرچمداران

چیپست کوالکام

تراشه‌های سری 8 کوالکام به‌خاطر قدرت فوق‌العاده خود شناخته می‌شوند. در حال حاضر Snapdragon 8 Elite بهترین گزینه ممکن است و می‌تواند عملکردی حیرت‌انگیز را در زمینه قدرت پردازشی، ویژگی‌های هوش مصنوعی و کارهای گرافیکی ارائه دهد.

در سمت مقابل تراشه اسنپدراگون 8s نسل 4 قرار دارد که با کنار گذاشتن برخی ویژگی‌های خاص توانسته به‌گزینه‌ای اقتصادی‌تر تبدیل شود. در ادامه متوجه خواهید شد که آیا Snapdragon 8s Gen 4 برای شما کافی است یا باید سراغ مدل الیت بروید.

مقایسه CPU و عملکرد

از نظر کوالکام تراشه اسنپدراگون 8 الیت یک مدل خاص محسوب می‌شود. شرکت آمریکایی تصمیم گرفته است از هسته‌های اختصاصی خود با نام Oryon در آن استفاده کند. البته منظور از اختصاصی همان هسته‌های طراحی آرم با اندکی تغییر نیستند. اینبار کوالکام تلاش زیادی را صرف طراحی Oryon کرده است. در نتیجه آنها می‌توانند تا فرکانس ۴.۴۷ گیگاهرتز را هم لمس کنند.

به‌ادعای شرکت سازنده مدل اسنپدراگون 8 الیت در مقایسه با نسل گذشته تا ۴۵ درصد قدرت پردازشی بیشتری دارد و حدود ۴۴ درصد هم بهینه‌تر است. در مقایسه با اسنپدراگون 8 الیت، مدل 8s نسل 4 از هسته‌های نام‌آشنای Kryo استفاده می‌کند. آنها در واقع همان هسته‌های آرم هستند که اندکی بهینه شده‌اند.

چیپست کوالکام

اسنپدراگون 8s نسل 4 از یک هسته کورتکس X-4 با فرکانس ۳.۲ گیگاهرتز و هفت هسته کورتکس 720 بهره می‌برد. سه هسته دارای فرکانس ۳ گیگاهرتز، دو هسته فرکانس ۲.۸۰ گیگاهرتز و دو هسته فرکانس ۲.۰۲ گیگاهرتز هستند. کوالکام ادعا می‌کند که این ترکیب می‌تواند نسبت به نسل گذشته ۳۱ درصد عملکرد پردازشی بهتری داشته باشد. همچنین در زمینه مصرف انرژی نیز شاهد ۳۹ درصد کاهش هستیم.

تردیدی وجود ندارد که تراشه اسنپدراگون 8s نسل 4 می‌تواند به‌راحتی تمامی بازی‌ها و برنامه‌های موجود در بازار را اجرا کنید و کوچکترین مشکلی هم نخواهد داشت. هرچند که در مقام مقایسه می‌توان گفت که اسنپدراگون 8 الیت در یک لیگ متفاوت از مدل 8s نسل 4 قرار دارد.

هوش مصنوعی

این روزها به هر سمتی که نگاه می‌کنیم ردی از هوش مصنوعی را می‌بینیم. حتی گفته می‌شود که هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند فوتوشاپ را کنار بزند. در این شرایط کاملا واضح است که شرکت‌های تولید‌کننده گوشی نیز به‌سمت استفاده هرچه بیشتر از هوش مصنوعی بروند. هرچند پردازنده نقش بسیار مهمی در قابلیت‌های در دسترس شما بازی می‌کند.

تراشه اسنپدراگون 8 الیت از سیستم پردازش عصبی Hexagon بهره می‌برد. عملکرد این سیستم نسبت به گذشته بهبود یافته و از طیف گسترده‌‌تری از عملیات‌ها پشتیبانی می‌کند. همچنین این تراشه امکان پردازش مد‌ل‌های چندگانه هوش مصنوعی و شخصی‌سازی هوش مصنوعی روی دستگاه را دارد. علاوه بر این، قابلیت Sensing Hub باعث می‌شود که هوش مصنوعی نسبت به موقعیت خود آگاه‌تر باشد.

مقایسه اسنپدراگون 8 الیت و 8s نسل 4

در مقایسه با اسنپدراگون 8 الیت، مدل 8s نسل 4 نیز توانایی‌های بالایی در زمینه هوش مصنوعی دارد. گرچه کاهش قیمت باعث شده از برخی ویژگی‌‌های پیشرفته محروم شود. به‌عنوان مثال مدل الیت از دقت بالاتری در پردازش داده‌ها برخوردار است و می‌تواند از دستیارهای هوش مصنوعی پیشرفته‌تری پشتیبانی کند. همچنین امکان شخصی‌سازی در لحظه را نیز دارد.

اگر می‌خواهید از تمامی قابلیت‌های کنونی هوش مصنوعی بهره ببرید، اسنپدراگون 8 الیت بهترین گزینه است. هرچند اگر فکر می‌کنید که هنوز هوش مصنوعی در مراحل ابتدایی قرار دارد و قابلیت‌های آن چندان جذاب نیستند، خرید یک گوشی موبایل با تراشه Snapdragon 8s Gen 4 تصمیم بهتری است.

کارهای گرافیکی و بازی

کوالکام ادعا می‌کند که توانسته با معماری لایه‌ای به تعادل خوبی در زمینه گرما و مصرف باتری دست یابد. در نتیجه شاهد ۴۰ درصد بهبود عملکرد و ۴۰ درصد مصرف کمتر انرژی در چیپست پرچمدار این شرکت هستیم. تراشه اسنپدراگون 8 الیت از فناوری‌های رهگیری پرتو آنی، Snapdragon Game Super Resolution 2.0 و Adreno Frame Motion Engine 2.0 بهره می‌برد. در نتیجه می‌تواند با کمترین زحمت فریم‌ریت را دو برابر کند.

مقایسه اسنپدراگون 8 الیت و 8s نسل 4

همچنین شاهد پشتیبانی از موتور Unreal Engine 5.3 with Nanite هستیم تا توسعه‌دهندگان بتوانند کیفیت تصویری مشابه کنسول‌های بازی را به‌گوشی‌های موبایل بیاورند. مقایسه اسنپدراگون 8 الیت و اسنپدراگون 8s نسل 4 نشان می‌دهد که تراشه ارزان‌تر نیز از اکثر این ویژگی‌ها پشتیبانی می‌کند. هرچند که در زمینه پشتیبانی از Unreal Engine 5.3 یا Frame Motion Engine محدودیت‌هایی دارد.

اگر یک گیمر بسیار حرفه‌ای نیستید و جزئیات ریز برایتان خیلی مهم نیست، بعید به‌نظر می‌رسد که از خرید یک گوشی با اسنپدراگون 8s نسل 4 پشیمان شوید.

مقایسه اسنپدراگون 8 الیت با اسنپدراگون 8s نسل‌ 4: ارتباطات

در زمینه فناوری‌های ارتباطی اسنپدراگون 8 الیت برتری برتری نسبی دارد. به‌لطف حضور مودم اسنپدراگون X80 از حداکثر سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کند. هرچند که حضور مودم ضعیف‌تر در اسنپدراگون 8s نسل 4 باعث شده که حداکثر سرعت دانلود به ۴.۲ گیگابیت بر ثانیه محدود شود.

بیشتر بخوانید

در زمینه پشتیبانی از وای‌فای و بلوتوث و دیگر امکانات ارتباطی تفاوت خاصی دیده نمی‌شود.

تصویربرداری و مولتی‌مدیا

هر دو تراشه از پردازنده سیگنال تصویر کوالکام Spectra AI بهره می‌برند. هرچند که در اسنپدراگون 8 الیت شاهد ویژگی‌های بیشتری در زمینه هوش مصنوعی هستیم. همچنین کوالکوام قابلیت‌های نورپردازی مجدد با هوش مصنوعی، فیلم‌برداری در محیط تاریک با کمک هوش مصنوعی و تقسیم‌بندی معنایی لحظه‌ای را برای مدل پرچمدار خود کنار گذاشته است.

مقایسه اسنپدراگون 8 الیت و 8s نسل 4

قابلیت آخر باعث می‌شود که هر پیکسل به‌جزء جداگانه‌ای از تصویر مرتبط شود. مثلا پیکسل‌های ساختمان از جاده جدا می‌شوند. در نتیجه تصویر نهایی کیفیت بالاتری خواهد داشت. با مقایسه اسنپدراگون 8 الیت و 8s نسل 4 متوجه می‌شویم که مدل ارزان‌تر از نسخه محدود‌تر این ویژگی‌ها بهره می‌برد. در واقع برای بهره‌بردن از بهترین کیفیت عکاسی و فیلم‌برداری باید سراغ اسنپدراگون 8 الیت بروید.

صفحه‌نمایش، صدا و سرعت شارژ

تراشه اسنپدراگون 8 الیت از صفحه‌نمایش +QHD با رفرش‌ریت ۲۴۰ هرتز، صفحه‌نمایش اکسترنال 8K و فرمت‌های +HDR10، دالبی ویژن و HDR Vivid پشتیبانی می‌کند. همچنین در لیست مشخصات این تراشه می‌توان پشتیبانی از Snapdragon Sound، aptX Lossless و Quick Charge 5 را مشاهده کرد.

تراشه اسنپدراگون 8s نسل 4 به اکثر این قابلیت‌ها مجهز شده است. فقط از نمایشگر اکسترنال 8K پشتیبانی نمی‌کند. آیا چنین چیزی مهم است؟

جمع‌بندی مقایسه اسنپدراگون 8 الیت و 8s نسل 4

کاملا مشخص است که اسنپدراگون 8 الیت برای ارائه بهترین‌ها ساخته شده است. این تراشه در گوشی‌های پرچمدار بالای ۸۰۰ دلار مثل شیائومی 15 پرو یا گلکسی S25 اولترا دیده می‌شود. در مقایسه با اسنپدراگون 8 الیت، مدل 8s نسل 4 در دل گوشی‌های ۵۰۰ تا ۸۰۰ دلاری جای خواهد گرفت.

چیپست اسنپدراگون 8s نسل 4 می‌تواند نیازهای اکثر افراد از نظر قدرت پردازشی، گیمینگ، ارتباطات، تصویربرداری و هوش مصنوعی را برطرف کند. هرچند که کاربران حرفه‌ای احتمالا اندکی با آن اذیت خواهند شد. انتخاب شما کدام تراشه است؟

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*