شیائومی و سامسونگ با دو پرچمدار خود، رقابت نزدیکی دارند و با مقایسه شیائومی 15 اولترا با سامسونگ گلکسی S25 Ultra همراهتان هستیم.

هر شرکتی روشهای خاص خود را برای تولید گوشیهای موبایل دارد و در این میان میتوان راه سامسونگ و شیائومی را از یکدیگر جدا دانست. هر کدام از این دو شرکت مسیر خاص خود را برای تولید گوشیهای هوشمند دنبال میکنند که این مسئله باعث ایجاد نتایج متفاوت شده است. به عنوان مثال، گوشی گلکسی S25 Ultra به دنبال این بوده که به یکی از قدرتمندترین گوشیهای اندروید تبدیل شود و مجهز به یکی از قدرتمندترین دوربینهای موجود است.
از طرف دیگر شیائومی 15 اولترا بیشتر شبیه یک گوشی اندروید بوده که دوربین در آن از اولویت زیادی برخوردار است. ما تلاش خواهیم کرد تا این دو را از تمام جنبهها مورد مقایسه قرار دهیم؛ با ما در گجت نیوز با مقایسه شیائومی 15 اولترا و سامسونگ گلکسی S25 Ultra همراه باشید؛ با ما در گجت نیوز همراه باشید.
شیائومی 15 اولترا یا سامسونگ گلکسی S25 Ultra، کدام برنده است؟
مقایسه ابعاد شیائومی ۱۵ اولترا با سامسونگ گلکسی اس ۲۵ اولترا
کلیه گوشیهای پرچمدار تولید شده از سوی شرکتهای مختلف دارای سایز بدنه بزرگی هستند و هیچ نشانهای از علاقه آنها به کوچکتر کردن ابعاد مشاهده نمیشود، اما در این دو مدل شاهد تفاوتهایی هستیم. گوشی هوشمند گلکسی S25 Ultra به وضوح نشان داده است که طراحی مستطیلیتری در مقایسه با گوشی شیائومی دارد.

- دوربین گوشی پرادعای شیائومی ۱۵ اولترا، حتی جزو ۱۰ دوربین برتر جهان هم نیست
- شیائومی ۱۵ اولترا با دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی، باتری جذاب و قیمت رقابتی به میدان آمد
- بررسی گوشی سامسونگ گلکسی اس ۲۵ اولترا
- عملکرد افتضاح گلکسی اس ۲۵ اولترا در تست سقوط + ویدیو
شما شاهد صفحه نمایش و بدنه صاف بخش عقب خواهید بوده و این در حالی است که گوشههای دستگاه، کاملا صاف و تیز به نظر میرسد. از طرف دیگر این دستگاه کمی نازکتر و اندکی سبکتر است، اما ۲.۳ میلی متر عرض اضافی آن به مراتب بیشتر احساس میشود.
در نقطه مقابل، نوع طراحی جذاب و منحصر به فرد شیائومی 15 اولترا باعث جلب توجه شده و به گونهای تولید شده است که با قرار دادن آن در جیب، احساس خوبی خواهید داشت. البته نباید از دوربینهای بزرگ و عجیب شیائومی 15 اولترا غافل شویم و این در حالی است که دوربینهای تقریبا پنهان گلکسی S25 Ultra به مراتب کمتر خودنمایی میکنند.
صفحه نمایش گلکسی توسط یک نوع خاص از شیشه و سرامیک تولید شده و به وسیله محافظ نمایشگر Gorilla Armor 2 محافظت میشود. شما در بخش عقب شاهد یک نوع قدیمی از محافظ با نام Gorilla Glass Victus 2 خواهید بود. گلکسی اس 25 اولترا نسل دوم گلکسی بوده که در ساخت فریم آن از تیتانیوم استفاده شده و در سال جاری از کیفیت بالاتری برخوردار است.
در نقطه مقابل، شیائومی 15 اولترا از شیشه محافظ برند خود با نام Shield Glass 2.0 استفاده میکند. در بخش عقب این گوشیها ممکن است از چرم زیست محیطی یا الیاف شیشهای استفاده شده باشد و فریم دستگاه از آلومینیوم است.
هنوز نمیتوانیم به صورت دقیق اعلام کنیم که مواد گلکسی از نظر دوام تا چه اندازه توانایی مقاومت دارند، اما قطعا گوشیهای مقاومتری هستند. هر دو دستگاه دارای تاییدیه IP68 هستند که نشان میدهد در برابر آب و گرد و غبار از خود مقاومت نشان خواهند داد.
گزینههای رنگ در گلکسی متنوعتر بوده و میتوان آنها را در ۷ رنگ مشاهده کرد و این در حالی است که سه رنگ محدود به فروش از طریق فروشگاه آنلاین کمپانی شدهاند. به نظر میرسد گوشی شیائومی ۱۵ اولترا دارای شخصیت بیشتری است، چرا که در مدلهای مشکی و سفید آن با الیاف شیشهای و چرم زیست محیطی همراه شدهاند.
گلکسی اس ۲۵ اولترا دارای قلم اس پن بوده و خود را از سایر گوشیها، متمایز میکند. این قلم داخلی برای افزایش بهرهوری بسیار مفید بوده و این در حالی است که امسال یکی از ویژگیهای کلیدی خود را از دست داده که قابلیت کنترل دوربین است.
شیائومی ۱۵ اولترا دارای لوازم جانبی منحصر به فرد خود است، اما باید هزینه اضافی را پرداخت کنید. وجود یک کیت مخصوص تصویربرداری باعث میشود دستگاه مشابه دوربین عمل کند تا این که بخواهیم عملکرد آن را با یک گوشی مقایسه کنیم.
صفحه نمایش
شیائومی مدعی است نمایشگرهای ۱۲ بیتی با پشتیبانی از ۶۸ میلیارد رنگ را ارائه میدهد و این مسئله در مدلهای نسبتا ارزان قیمت هم مشاهده میشود. بنابراین جای تعجب نیست که این پنل را در مدل پرچمدار شیائومی ۱۵ اولترا شاهد باشیم. این که موضوع موردنظر تا چه اندازه برای شما اهمیت دارد، میتوان مورد بحث قرار داد، اما این مسئله را باید یکی از تفاوتهای اصلی در زمینه نمایشگر دانست.
تفاوت دیگر را باید پشتیبانی از استانداردای HDR دانست؛ شیائومی کلیه این قابلیتها را پوشش میدهد و میتوان در میان آنها به Dolby Vision اشاره کرد. جالب است بدانید گلکسی محدود به HDR10+ شده است.
هر دو صفحه نمایش اولد هستند و با تعداد زیادی پیکسل و نرخ تازه سازی تطبیقی ۱ الی ۱۲۰ هرتز همراه شده است. صفحه نمایش گلکسی کمی بزرگتر بوده و این در حالی است که نمایشگر، کمی روشنتر است. البته باید قلم اس پن را یک نقطه مهم فروش برای گلکسی به حساب آورد، چرا که عمدتا لایه در ساختار نمایشگر وجود دارد و این کار را انجام میدهد.
باتری
در سال جاری شیائومی ۱۵ اولترا با یک بروزرسانی مهم باتری همراه شده و مجهز به باتری ۵۴۱۰ میلی آمپر ساعت است؛ گوشی گلکسی اس ۲۵ اولترا مهز به باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت است. اعداد تست باتری که از شیائومی دریافت شده به صورت کلی بهتر از گلکسی است، اما تفاوتهای زیادی میان آنها وجود ندارد.
مهمترین نکته را باید برتری شیائومی ۱۵ اولترا دانست که در وب گردی بوده و این مزیت در تست تماس صوتی و بازیها، کمتر است. پخش ویدیو در آزمایشهای ما میان هر دو دستگاه، یکسان بود و میتوان گفت در حالت کلی، یک برد شیرین برای شیائومی به حساب میآید.
سرعت شارژ
به نظر میرسد شیائومی ۱۵ اولترا باید برتری قاطع و روشنی در زمینه بالا بودن سرعت شارژ داشته باشد. این دستگاه دارای توان شارژ ۹۰ وات بوده و این در حالی است که سامسونگ گلکسی اس ۲۵ اولترا از فناوری شارژ سریع ۴۵ وات پشتیبانی میکند. با این حال زمانی که کار به بررسی میدانی برسد، خواهید دید که در نقاط زمانی ۱۵ و ۳۰ دقیقهای میتوانند عملکردی یکسان از خود ارائه کنند.
هر دو دستگاه از شارژ بی سیم پشتیبانی میکنند. شیائومی میتواند تا ۸۰ وات شارژ بی سیم را ارائه کند و این در حالی است که گلکسی اس ۲۵ اولترا در بیشترین حالت به ۱۵ وات خواهد رسید.
اسپیکر
هر دو گوشی شیائومی ۱۵ اولترا و سامسونگ گلکسی اس ۲۵ اولترا با آرایش معمول بلندگوهای استریو همراه هستند و باید بدانید یک اسپیکر در پایین و دیگری در بخش بالا قرار گرفتهاند؛ این اسپیکرها وظیفه پخش صدا در هنگام مکالمه را برعهده دارند.
هر دو در آزمایشها توانستهاند امتیاز بسیار خوب را در زمینه صدا به دست آورند که باید برتری جزئی شیائومی را در این رابطه مدنظر قرار داد. تفاوتهای کوچکی در زمینه تنظیمات صدا وجود دارد، اما در نهایت هر دو دستگاه میتوانند صدای خوبی تولید کنند. به نظر نمیرسد تفاوتهای کافی برای این که بخواهیم یک مدل را در مقابل یک مدل دیگر انتخاب کنیم، وجود داشته باشد.
عملکرد
شیائومی 15 اولترا مجهز به تراشه اصلی اسنپدراگون 8 الیت بوده که میتوان آن را به عنوان پرچمدار سال 2025 به حساب آورد و این در حالی است که سامسونگ گلکسی S25 Ultra در حال استفاده از تراشه مشابه است، اما برای این که سامسونگ و کوالکام بخواهند شما را قانع کنند تراشه موجود در گلکسی ویژهتر است، عبارت For Galaxy را در انتهای نام آن قرار خواهند داد.
نسخههای جهانی شیائومی ۱۵ اولترا در مدلهای ۱۶/۵۱۲ گیگابایت عرضه میشوند و این در حالی است که گلکسی اس ۲۵ اولترا را میتوان در مدلهای ۲۵۶ الی ۱ ترابایت تهیه کرد.
در بنچمارکها میتوان متوجه شد گلکسی اس 25 اولترا در زمینه پردازش چند هستهای میتواند برتری داشته باشد. از طرف دیگر در برخی از برنامههای GPU هم مقداری فاصله دارد و جالب است بدانید در تست Antutu، گلکسی اس 25 اولترا به شکل بسیار عجیبی در همه زمینهها، عقبتر است. در نهایت باید گفت هر دو گوشی شیائومی 15 اولترا و گلکسی اس 25 اولترا از قدرت کافی برخوردار هستند و میتوانند تجربه کاربری روان را ارائه کنند.
درباره پشتیبانی نرم افزاری باید گفت گلکسی وعده ۷ سال ارائه آپدیت سیستم عامل و موارد مربوط به امنیت را داده است. شیائومی بیان کرده است کاربران باید انتظار ۴ سال پشتیبانی سیستم عامل و ۶ سال ارائه فایلهای ضروری امنیتی را داشته باشند. با این که نمیتوان گفت ارائه طولانی مدت بروزرسانی سیستم عامل یک مزیت مهم است، اما میتواند برای گروهی از کاربران حائز اهمیت باشد.
از طرف دیگر کاربران زیادی بر این باور هستند رابط کاربری One UI قابلیتهای گستردهتری را ارائه میکند که فراتر از اصول اولیه است. این شامل همکاری نزدیک با گوگل در زمینه هوش مصنوعی بوده که معمولا گلکسیها را یک قدم جلوتر از بقیه قرار میدهد. رابط کاربری HyperOS شیائومی هم خوب بوده و میتواند شرایط ایدهآل را رقم بزند، اما نباید آن را هم سطح رابط کاربری سامسونگ دانست.
مقایسه دوربین
گوشیهای پرچمدار گلکسی توانایی بسیار خوبی در زمینه تصویربرداری دارند و مدل گلکسی S25 Ultra به لطف در اختیار داشتن دوربین چهارگانه، موفق شده است عملکردی بینظیر از خود ارائه کند. این گوشی دارای دو دوربین تله فوتو است؛ یکی از سنسورها با زوم 3x و دیگری با زوم 5x، یک دوربین فوق عریض جدید و یک دوربین اصلی 200 مگاپیکسل که مجموعهای استثنایی را رقم زدهاند.
در نقطه مقابل باید به شیائومی ۱۵ اولترا اشاره کرد که بسیار متفاوتتر است. برای شروع باید به سنسور نوع ۱ اینچ آن در دوربین اصلی اشاره کرد. به نظر میرسد تنها گوشی هوشمند جهان باقی مانده با چنین اندازهای از حسگر باشد. البته این دوربین لنز دیافراگم متغیر نسل قبلی را از دست داده است، اما شاید این یک موضوع قابل قبول باشد.
از مهمترین سنسورهای دوربین موجود در شیائومی ۱۵ اولترا باید به سنسور تله فوتو جذاب آن اشاره کرد که لنز معادل ۱۰۰ میلی متری را با سنسور ۲۰۰ مگاپیکسل ترکیب میکند و یکی از بهترین قطعههای سخت افزاری دوربین در سال گذشته به حساب میآید. دوربین تله فوتو کوتاهتر، یک واحد ۷۰ میلی متری با ۵۰ مگاپیکسل است که میتواند به شدت نزدیک فوکوس کرده و بدین ترتیب سطح دیگری از تنوع را به مجموعه اضافه کند.
کیفیت تصویر
تصاویر ثبت شده با دوربینهای اصلی در هر دو گوشی موبایل دارای کیفیت بسیار زیادی هستند. با این که ممکن است هر کدام از آنها دارای برتریهای خاص در مقایسه با یکدیگر باشند. به صورت کلی باید گفت شیائومی ۱۵ اولترا شانس بیشتری برای برتری و ثبت تصاویر باکیفیت بالا دارد. همچنین این دوربین میتواند جزئیات را به صورت دقیقتر و تیزتر ثبت کند. با این که انتخاب بهترین دوربین کاملا سلیقهای است ، اما کمپانی شیائومی تلاش کرده تا بتواند بهترین سنسورها را در شیائومی ۱۵ اولترا رقم بزند.
اگر بخواهیم به صورت خلاصه جزئیاتی را درباره عملکرد دوربینهای شیائومی 15 اولترا و گلکسی اس 25 اولترا ارائه کنیم، باید گفت در بزرگنمایی 2x کمپانی شیائومی توانسته با استفاده از دوربین موجود، جزئیات بهتری را ارائه کند و در بزرگنمایی 3x، همچنان برتری قابل توجهی در وضوح دارد.
در بزرگنماییهای طولانیتر، شیائومی تصاویر بهتری در شرایط مختلف ثبت خواهد کرد و ترکیب سنسور بزرگ و لنز روشن آن باعث میشود کیفیت تصاویر پرتره بهبود یابد. در بزرگنمایی 5x باید گفت نتایج تصاویر ثبت شده با دوربین شیائومی کمی مبهم میشود، اما هنوز هم جزئیات خوبی ارائه خواهد کرد.
گلکسی میتواند تصاویر 5x را از فاصله 25 سانتی متری ثبت کند و این در حالی است که شیائومی توانایی ثبت تصاویر با دوربین 4.3x را از فاصله کمتر 40 سانتی متر، نخواهد داشت. دوربین 3x شیائومی میتواند از فاصله 9 سانتی متری فوکوس کرده و باید گفت در مقایسه با گلکسی، برتری دارد.
در زمینه ضبط فایلهای ویدیویی باید گفت هر دو دستگاه قابلیت ضبط ویدیوهای 4k با نرخ 60 فریم بر ثانیه را دارند و این در حالی است که شیائومی از ویژگی Dolby Vision پشتیبانی میکند. در مقایسه ویدیوها باید گفت شیائومی کمی در ضبط فایلهای اولترا واید برتری داشته و میتواند در بزرگنمایی 3x هم عملکردی ایدهآل نشان دهد.
در مجموع باید گفت هر دو دستگاه نقاط قوت و ضعف خاص خود را خواهند داشت، اما شیائومی در برخی موارد مانند جزئیات و تصاویر پرتره، برتر است. گلکسی اس ۲۵ اولترا در شرایط کم نور و تصاویر سلفی میتواند عملکردی بهتر از خود نشان دهد.
سخن آخر
شیائومی ۱۵ اولترا موفق شده است در سیستم دوربینی که بهترین عملکرد را در گذشته از خود نشان داده بود، بهبودهای بیشتری ایجاد کند. قابلیتهای بهبودیافته سنسور تله فوتو باعث شده است کاربران عملکرد خوبی را در تصویربرداری شاهد باشند. از طرف دیگر گلکسی اس ۲۵ اولترا سعی دارد تا نمایشدهنده یک گوشی دارای دوربین قابل اعتماد باشد تا این که بخواهد بهترین بودن را به رخ بکشد. معمولا این مسئله باعث میشود کاربرانی که پایداری عملکرد در طولانی مدت برایشان از اهمیت برخوردار است، سراغ خرید آن باشند.